momm

Mommy monday, de overgang van 1 naar 2 kinderen. Ik kan me echt totaal nog geen voorstelling maken, hoe het is om van 1 naar 2 kinderen te gaan. Ik ben niet anders gewend dan dat ik een kindje heb om voor te zorgen en we hebben nu een heel fijn ritme ontdekt dat bij ons past. Over zo’n 4 maandjes komt ons tweede meisje, iets waar we allebei heel erg naar uitkijken. We genieten al zo van Lana, dat we helemaal glunderen bij het idee dat er nog zo’n meisje in ons gezin mag komen. Maar hoe zal die overgang verlopen? Van sommigen hoor ik, ‘ van 0 naar 1 is veel zwaarder dan van 1 naar 2 kinderen, die tweede doe je er gewoon bij’. Van ook weer veel anderen hoor ik: ‘Nou van 1 naar 2 kinderen, dat is veel zwaarder als van 0 naar 1 kind’. Ik heb er alle vertrouwen in hoor, maar ik ben gewoon benieuwd naar de ervaringen van mama’s die deze overgang naar een tweede (of derde) kindje al hebben meegemaakt.

Als ons tweede meisje geboren wordt, dan is Lana 2 jaar en 4 maanden oud. Dan is ze dus al weer iets ouder dan ze nu is en denk ik ook dat ze weer wat meer begrijpt. Als ik kindjes van 2 en 2,5 jaar met elkaar vergelijk zie ik soms al best veel verschil qua spreken en begrijpen van dingen. Toch ben ik ook die hele babytijd weer een beetje kwijt, hoe was dat ook alweer met die nachtvoedingen, die verschillende slaaptijden en hoe gaan we dat inpassen in dit ritme.
Wat doe ik als ik de baby aan het voeden ben en hoe geef ik mijn eerste kindje Lana dan de aandacht? Zullen slaapjes tegelijk gaan lopen of is het de hele dag een soort van race tussen slaapjes, luiertjes, voedingen, tussendoortjes, wandelingen en weer door? haha. Ik ben ook onwijs nieuwsgierig hoe Lana op haar zusje gaat reageren. Het is ook voor haar een hele overgang, dat ze niet meer enigkind is. Zal ze mij gaan meehelpen met de verzorging door soms dingen aan te geven? Als ik haar met haar Babyborn pop in de weer zie, dan denk ik wel dat ze dat zal doen.

Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit en ik geloof wel dat deze overgang op rolletjes gaat verlopen. Van geen kind hebben, naar ineens moeder zijn verliep ook redelijk soepel. Je leeft in een soort wolk vol chaos maar zelfs tussen de chaos door vonden we een structuur. Van het een of op het andere moment zit je in het ritme van vele voedingen, weinig slaap, nieuwe slaapritmes en gaat het leven ook gewoon weer door. Dat zal in de overgang van 1 naar 2 kinderen ook net zo zijn, al is het weer een nieuwe uitdaging. Het lijkt me geweldig om mama van twee kinderen te kunnen zijn, dus kom maar op met die nachtvoedingen, stuwing, slapeloosheid en chaos 2.0 haha.

Ik ben heel erg benieuwd naar de ervaringen van mama’s die deze overgang van 1 naar 2 kinderen al hebben meegemaakt, of van mama’s die net als ik, ook 1 kindje hebben en zwanger zijn of een tweede kindje zouden wensen. Hoe kijk jij daar naar uit? Laat het me weten bij de comments, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

56 gedachten over “Mommy monday: Overgang van 1 naar 2 kinderen”

 1. Ik vond het ineens zoveel drukker bij de tweede! Waar je een kindje nog makkelijk overal mee naar toe kunt nemen, heb je met twee toch iets meer planning nodig. Ook kun je na een gebroken nacht niet even wat langer in bed blijven liggen, want de oudste staat gewoon om zes uur weer op je bed te springen! Daar staat tegenover dat ik bij de tweede wel veel relaxter was en meer op mijn eigen gevoel durfde te vertrouwen. Al met al heb ik veel meer van mijn tweede genoten!!

 2. Van 0 naar 1 vond ik zwaar omdat je dan opeens structuur moet vinden. Plannen, rekening houden met etc. Van 1 naar 2 is in die zin makkelijker omdat je die structuur al hebt. Maar zeker de eerste weken is jet wennen. De berg was rijst de pan uit. En het is even schakelen tussen aandacht geven aan beide kinderen. Ach op de duur loop je gewoon een tandje sneller. En als je dan ooit weer 1 kind hebt omdat de ander even weg is, merk je dat je ontzettend veel tijd over hebt. En vraag je je af hoe je ooit hebt kunnen denken dat je met 1 kind druk bent.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Giveaway Baby CuddlesMy Profile

 3. Ik heb er geen ervaring mee maar hoor in mijn omgeving dat van één naar twee kinderen erg wennen is. Logisch. Je bent zo gewend om alles met één kindje te doen, en dan komt daar ineens een nieuwe baby bij. Ikzelf kreeg twee baby’tjes in één keer, ik weet niet beter dan dat ik het druk heb. Maar wat druk is, is ook zo relatief.

 4. Van 1 naar 2 kinderen heeft een impact op het hele gezin en ik vond ineens mijn dochter zo groot, ze was niet langer mijn “baby”. Het hele gezin moet wennen maar iedereen wilt genoeg aandacht en warmte. Het is even schakelen maar het komt goed 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 5. Ik ben 8 Feb 2016 uitgerekend & me zoontje wordt in maart 3.. Ik heb nu precies het zelfde van hoe zal het lopen qua slaaptijden voedingen enzo. Maar ik denk eerste paar weken even structuur & regelmaat vinden en daarna zal het wel goed lopen ( hoop ik denk ik) Me zoontje is gek op ze nichtjes & hoop dat ze zusje ook zo wordt behandeld?..
  Noena onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 6. Her grote verschil tussen van 0 naar 1 en van 1 naar 2 vond ik dat je als je een tweede kindje krijgt, je de gebruiksaanwijzing al een beetje kent, je tast wat minder in het duister met wat je nou met een kind aan moet. Daarbij kont wel, dat het drukker is. Denk niet alleen aan weer voedingen en luiers, maar ook aan de was bijv!

  Je kunt als je een slechte nacht hebt gehad niet meer even je bed induiken zodra baby slaapt want je hebt er nog 1 rond lopen.

  Maar echt, het went supersnel en 2 kindjes is zooooo leuk! ( 3 nog leuker trouwens! Haha!)
  Tamara onlangs geplaatst…Life with 3 kids! #2 Kringloopwinkel, kapper en Spookverhalen!My Profile

 7. Bij ons ging van 1 naar 2 heel easy. Het was zo’n fijne gezellige tijd. Natuurlijk moet je weer rekening houden met voedingen en slaapjes, maar tegelijkertijd weet je ook zoveel meer. Denk wel dat het ook een beetje afhangt van de baby. Een rustige, tevreden baby zorgt voor een andere start dan een baby met veel krampjes bijvoorbeeld. Hoe dan ook, voor ons geldt dat van 0 naar 1 een enorme overgang was en van 1 naar 2 ons leven gewoon nog leuker maakte.

 8. Onze oudste dochter wordt over een paar weekjes twee en de jongste is nu 2 maanden maar ik vind het een stuk makkelijker. Moet wel zeggen dat ik bij nummer 1 heel streng voor mezelf was en nu alles makkelijker los kan laten, dat helpt enorm! En ja, mee helpen vind ze geweldig! Luier aangeven etc. Wanneer ik haar voed, vermaakt de oudste zich wel eigenlijk.. Wel vond ik de eerste weken erg moeilijk en zwaar (krampjes!) en het vinden van een ritme maar nu is het genieten!

 9. Ik heb maar 1 kind, maar wel dagelijks 5 kinderen over de vloer omdat ik als gastouder werk. En ik weet dat je dan niet de nachtvoedingen hebt en de verzorging op zich alleen blijft bij het verschonen, eens schone kleding aan en een gezicht en handjes wassen. Maar toch is het erg druk. En het gaat allemaal vanzelf. Net als bij de overgang van 0 naar 1 kind.
  Er zijn er veel die je voor zijn gegaan en vrijwel overal komt het goed, dus bij jou vast ook!
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van LindaMy Profile

 10. Ik vond van 0 naar 1 best pittig omdat je leven zo op z’n kop staat. Toch was het achteraf relax, want ik kon nog meeslapen overdag en je kunt 1 kindje makkelijk overal mee naartoe nemen. Wij gingen van 1 naar 3, dus dat is ook weer anders. Maar de tijd vliegt voorbij, helemaal met 2 baby’s, dus we genieten waar het kan! 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Naar de tandarts….My Profile

 11. Ik vind het niet zwaar, maar bij mij scheelt het dat er 4 jaar tussen de kindjes zit en Aron al heel zelfstandig is. Ook heb ik twee slaapwonders dus kan ‘s nachts altijd goed bijtanken
  Joyce onlangs geplaatst…Joyfromjoyce weekly #27My Profile

 12. Ik heb zelf maar een kleine dus geen ervaring met een tweede. Zal allemaal wel spannend zijn en erg wennen. Ik Ben benieuwd hoe het bij je zal verlopen en hoe Lana op haar zal reageren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het bij je vast goed gaat komen!
  lilian onlangs geplaatst…Doelen November 2015My Profile

 13. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik hoor van iedereen in mijn omgeving de overgang van 1 naar 2 wel groot is maar dat je er zo aan went. Ook hoor ik dan van 2 naar 3 of zelfs naar 4 dan wel weer meevalt. Het zal vast helemaal goed gaan komen, hihi :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Winactie: e-Gift card van Ici Paris XLMy Profile

 14. Spannend hoor, ik heb een zoontje van 9 maanden en ik ben 3 maanden zwanger, heel onverwachts en leuk, ben benieuwd hoe het zal zijn met 2 kindjes onder de 2 jaar

 15. Ik heb 3 kinderen van 8,6 en 3, en ik vind het geweldig, ik vond juist naar 2 en toen 3 kinderen gaan makkelijker omdat ze zoveel aan elkaar hebben. Je hoeft ze niet steeds een-op-een te vermaken maar ze ervaren ook elkaars aanwezigheid en gaan samen spelen. Ik denk dat Lana dat ook zo met haar kleine zusje gaat doen

 16. Leuk artikel wat interessante reacties opleverd. Omdat wij redelijk op ons zelf zijn aangewezen en geen opa’s/oma’s (uberhaupt familie) in de buurt hebben die ons kunnen helpen, hebben wij ervoor gekozen om iets langer tussen onze 1e en toekomstige 2e te laten met het idee dat nummer 1 dan iets ouder is, wat zelfstandiger en ook weer meer begrijpt. +/- 3 jaar lijkt mij een mooi verschil, al begint het wel steeds meer te kriebelen met al die online bolle buikjes!

 17. Ik heb er geen ervaring mee, wel denk ik dat je bij de 2e bepaalde dingen niet meer doet of anders doet om dat je daar al meer ervaring mee hebt en meer zelfvertrouwen. Een baby zal wel weer even wennen en pittig zijn maar ook daar vind je wel weer je weg in!
  Dorien onlangs geplaatst…OUTFIT POST: FALL I’M FALLING FOR YOU!My Profile

 18. Ik geloof dat alles vrij natuurlijk zal gaan. Je bent het al gewend om moeder te zijn. Zelf geen ervaringen niks dus ik zal het niet weten maar ik geloof best dat jij het goed zult doen. Fijne maandag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #13My Profile

 19. Leuke tip om het voor lana ook bijzonder te maken, de geboorte, koop met haar een kado voor de baby en koop zelf een kado voor haar van de baby. Zo heeft ze iets voor en van haar zusje en dat vinden kinderen vaak heel leuk! Dan heeft Lana ook iets speciaals:)
  Elize| girlobthewhitebike onlangs geplaatst…Oktober in picturesMy Profile

 20. Lijkt mij heel pittig een tweede kindje erbij. Vooral bij nachtvoedingen, slaapt de baby eindelijk is er een ander kindje in huis wakker. Pfff haha gelukkig nog geen ervaring mee hoor wij hebben 1 peuter in huis. Maar zal even wennen zijn als het ooit zover is.
  Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…Top 3 blogs I OKTOBERMy Profile

 21. Over dit onderwerp wil ik binnenkort een blog schrijven. Bij je eerste kindje is alles nieuw en daarom is het zo intens. Bij je tweede kindje is het heel druk omdat je en een ouder kindje hebt waarmee je van alles wilt doen en er is een baby die constant dorst heeft 😉
  Karlien onlangs geplaatst…EHBO bij kinderenMy Profile

 22. Ik kan me er ook niets bij voorstellen.
  Heb zelfs heel lang gedacht dat ik het niet zou kunnen, maar dat dacht ik ook bij 1 kind haha. En weet nu ook dat ik het kan…. Dus ga er toch mar voor haha 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Hot mama challenge: KledingMy Profile

 23. Het lijkt me soms best pittig met een 2e kindje er bij. Al hoor ik in mijn omgeving ook verschillende verhalen. De een vind van 0 naar 1 kind best pittig, de ander van 1 naar 2. Ik ben erg benieuwd hoe 1 ons gaat bevallen straks. Sowieso erg leuk en bijzonder maar of het heel pittig zal zijn, geen idee.
  Dita onlangs geplaatst…Interieur kiekjes – November 2015My Profile

 24. Ik vond het in het begin best heftig. Moest echt mijn draai weer vinden. Vooral op momenten dat beiden aan het huilen waren en manlief niet kon helpen. Ook door de verschillende slaaptijden werd ik zo huisgebonden. Daarnaast liep Sanne nog niet toen Veerle geboren werd. Dubbel dragen dus. Inmiddels is Veerle 7 maanden en heb ik mijn routine wel hervonden. Ik kan dus zeggen, dat het begin vrij pittig is maar dat je gaandeweg wel handiger wordt. Met de baby ben je sowieso handiger, omdat je weet wat je te wachten staat en wat je moet doen. Kijk voor de gein eens op http://www.meervanmir.eu/mama/wat-verandert-er-bij-het-krijgen-van-een-2e-kind/
  Miriam onlangs geplaatst…Het slaapgevecht: mama vs Sanzilla My Profile

 25. Iedereen om me heen zegt altijd dat van geen naar 1 kind zwaarder is, maar ik vond van 1 naar 2 kinderen een vele heftigere overgang! Ik vind het veel zwaarder omdat je toch je aandacht moet verdelen, vooral als je 2 totaal verschillende kindjes hebt zoals wij is het echt lastig.

  De 1 wil met de auto’s spelen, de ander met iets totaal anders, dus moet je toch telkens met ieder omstebeurt spelen.. De 1 vind de kermis leuk, de ander raakt er overprikkeld van, etc etc..

  Onze oudste heeft autisme en daardoor altijd op zichzelf.. Nu zijn zusje er is en nu bijna 3 is en ook een eigen willetje krijgt botst dit heeeel erg.. Onze jongste zingt de hele dag door waardoor de oudste door zijn autisme overprikkeld raakt ( en dit erg grappig vind en daardoor NOG harder zingt) en dan sta ik vrijwel de hele tijd scheidsrechter te spelen.

 26. Ik vond het een makkie. Maar dat komt doordat ik tijdens en na de bevalling van mijn eerste grote problemen heb gehad. Ik heb dit als een HEL ervaren en heb jaren last gehad van een postnatale depressie. Na 5 jaar besloten we toch nog een kindje te willen en deze keer was het een minder zware bevalling en was er geen sprake van een depressie of wat dan ook. Ik zat op een grote roze wolk en had een tevreden kindje.
  Nu, bijna 3 jaar later, ervaar ik het nog steeds als een cadeautje. Het is wat drukker dan voorheen en je moet met veel meer dingen rekening houden. Maar alles gaat met het grootste gemak en plezier. Waar ik bang was om niet zoveel van mijn 2e kindje te kunnen houden als mijn eerste .. heb ik liefde in overvloed en hou ik intens van mijn 2 moppies

 27. vond de overgang wel meevallen en ik ben er min of meer ingerold, niomi was net een jaar toen ik rashel kreeg en die sliep nog veel smiddags dus had ik tijd voor rashel, rasje was ook een makkelijke baby alleen ja als ze allebei wakker waren moest ik mijzelf even verdelen maar ook dat gaat vanzelf
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 1 november 2015My Profile

 28. Exact dat! De eerste weken race je steeds achter de feiten aan, maar je bent zoveel makkelijker met alles, dat je snel genoeg leert schakelen.

 29. Wij hebben twee maal per maand Jay een weekend in ons gezinnetje. En nu komt daar ieder moment een klein baby meisje bij.. Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat zijn! Het is mijn eerste keer dus een hele grote nieuwe stap.. En tja.. volgens mij loopt het allemaal wel los. Alles went en overal zijn wel manieren op te vinden. Ik heb er alle vertrouwen in in ieder geval!
  Marije | Mumstheword onlangs geplaatst…Je weet dat je zwanger bent wanneer..My Profile

 30. Ik weet alleen hoe het is om van 0 naar 2 te gaan, en dat was behoorlijk heftig. Maar ook dat is allemaal goed gekomen. Ik vraag me vooral heel erg af hoe het zal zijn als ik zwanger mag raken van nr. 3. Onze tweeling is dan al zeker 7,5 misschien wel 8. De babytijd is dus echt weer een tijd geleden. Ik verwacht wel dat ik er zo weer inzit, dat gebeurt met de 1ste namelijk ook.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week #44 met een snufje liefde.My Profile

 31. Leuk artikel Kelly!
  Zelf heb ik een zoontje van 14 maand en ben bijna drie maand zwanger. Ben ook erg benieuwd hoe en tweede kindje zal verlopen ook omdat ik door de weeks veel alleen staande ouder ben. (ivm werk man) Maar hopelijk loopt alles gesmeerd… Spannend maar erg leuk. Komt vast goed bij jullie… Lana is een grote meis die héél behulpzaam is volgens mij.

 32. Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen. Ik heb er geen ervaring mee en ik hoor inderdaad ook wisselende verhalen.
  Het lijkt mij wel dat als je eerste kindje wat groter is, je steeds meer vrijheid hebt omdat er minder word geslapen op een dag. Maar dat die vrijheid weer wat wegvalt als er een tweede komt.
  Sheela onlangs geplaatst…SchoonmaakwoedeMy Profile

 33. Ik ben er zelf niet heel bewust mee bezig geweest. Ik had er gewoon mee te dealen. Mijn dochtertje was 1 jaar en 3 weken toen haar broertje kwam. Ze liep nog niet, maar ik heb heel bewust geoefend met zelfstandig drinken, zelf eten, onder begeleiding zelf de trap op en af. Daar had ik invloed op. Ik heb bij de tweede heel bewust voor kunstvoeding gekozen, ik zag bv niet zitten met een kersverse dreumes erbij. Een nadeel vond ik op een gegeven moment de slaapjes: zij had er 1, hij nog 2 of 3. Ik kon geen kant op.
  Het fijne: overal vind je vanzelf je eigen weg in. Het gaat zoals het gaat. En het zijn allemaal fases: het gaat weer voorbij.

 34. Onze dochter is twee jaar en een maand als haar broertje of zusje wordt geboren. Spannend! Wij hebben om de week de zoon van mijn vriend thuis. Dat is heftig en vermoeiend maar dit ligt met name aan zijn karakter (+het feit dat hij verwend is en nee niet accepteert). Het gaat wat beter nu en dan merk je meteen dat zon weekend niet veel anders hoeft te zijn dan met een kindje

 35. Ik vond de overgang van 1 naar 2 wel pittig. Ondanks dat ik wist wat mij te verwachten stond. Bijvoorbeeld, je kan niet ff snel met je baby een dutje doen omdat je er nog 1 heb rondlopen, boodschappen doen/opstap gaan met 2 is een hele onderneming. Ik heb aan deze overgang heel erg moeten wennen. Tussen de 2 zit 17 maanden. Mijn jongste dochter (nu 4 maanden) huilde heel erg veel, kon niet in de box liggen maar ook als ze bij mij lag moest ze continue huilen (heb van alles geprobeerd, zelfs wandelen met de kinderwagen vind ze verschrikkelijk). Gelukkig heb ik een redelijk makkelijk oudste dochter, die zich prima zelf weet te vermaken. Maar ik vond het pittig dat ik ineens mijn aandacht moest verdelen en in mijn geval ging het meeste aandacht naar mijn jongste dochter omdat die heel veel huilde. Nu mijn jongste haar 4 maanden sprong heeft gehad is ze omgeslagen als een blad aan de boom, ik heb gewoon een andere dochter. Nu is het ook niet meer pittig maar echt genieten!!!

  Elke baby is anders en iedereen gaat er anders mee om. Laat je vooral niet gek maken door andere verhalen ? uiteindelijk raak je er aangewend ?

 36. Zelfde leeftijdsverschil als bij mijn kinderen. Af en toe heel zwaar, maar uiteindelijk geweldig. Ik en mijn broer en zus schelen ook heel weinig in leeftijd en hebben veel aan elkaar. Mijn kinderen zitten nu op school, dus voor mij is het nu makkelijk. Maar het is de drukte helemaal waard geweest. Geniet van je zwangerschap en succes….. ;-p

 37. Die overgang ging eigenlijk heel soepeltjes. Maar ik heb dan ook wel echt twee heerlijke kindjes mogen krijgen. De eerste twee jaar was er nooit wat eigenlijk: Nooit huilen, goed slapen, lief voor elkaar. Daarna kregen we natuurlijk de peuterpubertijd (mijn eerste sloeg deze over!) en tja, toen werd het wel even druk 😉
  Kimberley onlangs geplaatst…Gratis foto’s voor je blogMy Profile

 38. Ik vond de overgang van 1 naar 2 enorm groot en zwaar. Onze oudste was anderhalf toen haar broer werd geboren en had door haar gezondheid nog meer zorg en aandacht nodig dan de gemiddelde anderhalf jarige. Ze liep ook nog niet en werd s nachts nog regelmatig wakker. Met 1 kind kan je je activiteiten plannen om het eet en slaap schema van je kind met 2 is dat veel lastiger. Ik had de eerste maander het idee alleen maar bezig te zijn met kinderen voeden, in en uit bed te halen, troosten. Vooral als ik jongste aan de borst had vroeg oudste heel veel aandacht. Heb me naar haar ook schuldig gevoeld dat ik zo nodige een 2e kind wilde. De overgang van 2 naar 3 vond ik een makkie. Oudste was 5, middelste op 3 weken na 4.

 39. Ohhh jee! Door het lezen van dit stukje kijk ik er ook wel heel erg naar uit om aan een tweede te beginnen. Ik voel alle kriebels weer van het zwanger zijn en genieten van een klein mensje. Nog maar even wachten tot ik in de safty zone zit met mijn studie en we een ruimere woning hebben. Maar dan zeg ik ‘Kom maar op’ :p

 40. Hi Kelly, kwam bij toeval op je pagina via een shopblog! Je vertelde dat je in verwachting was in het filmje en ik dacht, die ziet er nog jong uit! haha
  Zo nieuwsgierig als ik ben gelijk even je website opgezocht. Grappig want ik zie zo veel overeenkomsten. Ik ben zelf bijna 25 jaar en heb een zoontje van bijna twee jaar, ook getrouwd en in verwachting van ons tweede wondertje! Als mijn zoontje 2 jaar en 6 maanden is zal ik bevallen, idd hoop ik ook dat ons zoontje dan al beter dingen kan aangeven en kan begrijpen. Maar dat komt vast goed!

 41. Ah wat onwijs toevallig en leuk! Dan hebben we echt heel veel overeenkomsten! Super leuk
  dat je mijn site ontdekt hebt. Gefeliciteerd ook met je tweede zwangerschap, heerlijk genieten! 🙂
  Liefs Kelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.