naar Afrika met kinderen

naar Afrika met kinderen

Wij gaan deze zomer een reis maken naar Afrika, naar Tanzania om precies te zijn. De eerste week gaan we op Safari en worden we door een privégids door de prachtige natuurparken geleid en verblijven we in mooie luxe accommodaties, en de tweede week vliegen we naar Zanzibar om een weekje te genieten aan het strand. Naar Afrika met kinderen, zou je dat wel doen? Is wat ik soms terug hoorde van mijn omgeving en online. Vind je dat niet eng? Daar deel ik vandaag meer over.

Naar Afrika met kinderen, zou je dat wel doen?

Zodra ik vertelde in mijn omgeving en online dat we deze reis gaan maken met onze kleine kinderen, kreeg ik enorm veel leuke en positieve reacties. Maar ook een paar ontmoedigende reacties. Je gaat toch niet naar Afrika met kleine kinderen, dat is toch helemaal niet veilig? Ben je niet bang voor Malaria, of andere gekke ziektes? En wat als je beroofd wordt? De kinderen worden net zo blij van een camping om de hoek of een weekje in een bungalowpark. Je doet hen er geen plezier mee, ze herinneren er later toch niets meer van. En zo kan ik nog even doorgaan. Ik schrijf deze blog niet om me te verdedigen, maar om anderen te inspireren ook uit die comfort zone te stappen indien die wens er wel is.

Wat voor vakantiegangers zijn wij?

Qua vakantiegangers zijn wij het type ‘we vinden alles leuk’. We zijn al gaan vliegen met Lana naar Curacao en Kaapverdië, en later ook Aimy naar Mallorca en Cyprus en wij vonden dit hele gave ervaringen. Maar net zo goed stappen we de auto in naar Centerparcs, of we rijden in een ruk door naar Zuid-Frankrijk naar onze familie of een gezellige camping in Frankrijk, Kroatië of Duitsland. We wisselen qua type vakantie graag af en zijn dankbaar dat we de mogelijkheid hebben dit te doen. Soms reizen we in samenwerking en worden we uitgenodigd (dat is echt boffen!) en soms betalen we dit zelf, omdat we hier graag voor sparen.

Natuurlijk vind ik Afrika een wat spannendere bestemming als op de camping in Frankrijk. Er gaat een enorme medicijndoos mee (alleen al voor mijn diabetes), we laten ons vooraf vaccineren en hebben voor een reisorganisatie gekozen die 24/7 bereikbaar is en ons naar een nabij ziekenhuis kan brengen als dat nodig zou zijn. Er gaat een privé chauffeur mee die jaren ervaring heeft met deze reizen en ons dag en nacht kan ondersteunen. Dat voelt al enorm veilig. Yannick heeft in zijn jeugd heel wat jaren in Afrika gewoond en is er mee opgegroeid. Hij wilde dolgraag nog eens er naar toe om ons ermee kennis te laten maken.

We leven maar een keer

Ik heb zo iets van, we leven maar een keer en daarin wil ik niet leven uit angst. Dan kan ik beter de hele week thuis blijven zitten als ik bang ben dat ons wat overkomt. Ik wil op avontuur, nieuwe bestemmingen leren kennen en uit die comfort zone. Het is enorm leerzaam voor de kinderen en al herinneren ze zich er niet veel van, ik denk dat het voor hun ontwikkeling wel veel betekent en dat ze middels foto’s en video’s herinneringen kunnen ophalen. Zeker voor Lana, en ook voor Aimy die dan 3,5 jaar is, zal dit herinneringen achterlaten. Straks zijn ze tieners en willen ze niet meer de hele dag met papa en mama mee ;). Nu het kan gaan we er lekker van genieten.

En natuurlijk vind ik het nog steeds spannend en gaan er bizarre scenario’s door me heen. Maar dat laat ik los en ik ga ten volle genieten van deze speciale reis met mijn gezin en ik hoop jou ook te kunnen inspireren daarmee. Het leven is te kort om je dromen te negeren en we kijken er enorm naar uit.

Ik ben benieuwd of jij al eens met je gezin wat grotere reizen hebt gemaakt en wat voor opmerkingen je kreeg van je omgeving. Hoe kijk jij er op terug? Laat het me weten bij de reacties of op social media, vind ik heel leuk om te lezen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Naar Afrika met kinderen, zou je dat wel doen?”

 1. Wij zijn naar Tenerife, Lanzarote en Mexico geweest voordat ze nog 2 werd en vooral over de laatste bestemming werden wij gek aangekeken 11u met kind op schoot (Wel business class) maar wij hebben allemaal zo genoten en alles ging heel relaxed! Zou zo weer terug gaan.

 2. Ik heb geen gezin en ik ben ook nog nooit in Afrika geweest. Ik vind het wel tof dat je het doet. Het lijkt me ook wel dodelijk saai om alleen maar reizen te maken die super kindvriendelijk zijn, als dat in houdt dat je elke keer naar een camping op een dag rijden afstand moet.. Nadeel van zo’n reis met kinderen lijkt me wel dat ze nog middagslaapjes doen, dan kan je de halve dag niet gebruiken.

 3. Geweldig toch! Ik zou zeggen: geniet ervan!
  En volgens mij herinneren kinderen zich nog heel veel hoor. Vooral omdat je tegenwoordig veel foto’s maakt en makkelijk terug kunt kijken, blijft de herinnering heel levendig voor de kinderen. Althans zo gaat dat bij ons, wij kijken regelmatig vakantiefoto’s en video’s terug, de jongens weten altijd alles nog precies te benoemen. Veel voorpret gewenst!

 4. Ik denk inderdaad dat veel mensen het niet doen of bang zijn om het te doen met kleine kinderen of zeggen dat ze het toch niet mee krijgen.

  Superleuk dat jij het wel gewoon gaat doen toch? Ik zou mij daar niet te druk om maken. 🙂

 5. Wij maken altijd dit soort reizen met onze kinderen (oudste dochter 3 en de jongste dochter 1,5) en krijgen ook altijd deze opmerkingen… Onze kinderen reizen graag en mijn oudste vraagt steeds wanneer we weer in het vliegtuig gaan. Ze wil later piloot worden 🙂

 6. Wij zijn in maart terug gekomen uit Bali met ons zoontje van 3. En ook wij kregen reacties. Zo ver weg, en toch opmerkingen over de gezondheidszorg en wat heeft hij eraan. Wij zeggen dan altijd maar, “we zijn er zelf ook nog.” Kind vermaakt zich overal wel, dus mogen we dan een bestemming kiezen die ons ligt 😉 en het vliegen vind hij juist fantastisch, de tijd ‘vliegt’ voorbij:-)En wat je zegt.. niet laten leiden door angst. Er kan overal op de wereld wat gebeuren, met iedereen. De wereld is zo mooi. Iedereen zijn eigen keuzes.

 7. Ik vind het juist heel stoer en het je groot gelijk! Ik heb zelf ook een safari aan het plannen maar dan alleen met twee van mijn kinderen, wat het voor mij wel extra spannend maakt.
  Wil je nog eens delen bij welke organisatie je hebt geboekt?

 8. Ik zou er zelf niet voor kiezen om zo’n verre reis te maken met kleine kinderen; wij wachten liever tot ons zoontje een jaar of 5-6 is denk ik (hij is nu 3).
  maar ik vind het wel super tof dat er mensen zijn die dit wel aandurven! succes met de voorbereidingen 🙂

 9. Reizen met kinderen is ontzettend leuk! Met de oudste zijn we toen zij ruim 2,5 jaar oud was (en ik ruim 20 weken zwanger) naar Bali geweest voor drie weken. Afgelopen februari hebben we een rondreis door Florida gemaakt (meisjes waren toen 4,5 en 1,5 jaar). We hebben het fantastisch gehad! Reacties van anderen varieerden ook bij ons. Ik denk dat het juist ontzetten goed en leuk is voor kinderen om andere dingen te zien. Vliegen ging ook prima, Je moet je reis wel aanpassen natuurlijk qua tempo en je kan misschien niet alles doen wat je zonder kinderen zou kunnen, maar dat maakt het niet leuk. Kinderen vinden het denk ik vooral fijn dat papa en mama er elke dag zijn op vakantie, het maakt niet uit of dat in Nederland of een andere bestemming is. En dan kies ik voor mezelf toch liever voor een andere bestemming 🙂 Dus lekker genieten van jullie vakantie Kelly! Wij zijn samen in Tanzania geweest voor safari en daarna een week Zanzibar, was fantastisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.