Mommy monday: 10 bekentenissen van een moeder

Door collega mamablogger Linda (Love2bemama) werd ik getagd voor deze leuke tag waarin ik 10 bekentenissen van mij als moeder ga geven. Een hele leuke tag om even helemaal met de billen bloot te gaan. Want moeders, we doen allemaal toch maar wat? En we zijn toch allemaal ook onzeker? We denken te doen wat het beste is voor onze eigen kinderen maar wie zegt dat dit het beste is? Het moederhart spreekt en vandaag ga ik mijn bekentenissen delen. Moeder zijn is het mooiste wat er is in het leven maar ook ervaar ik het als een van de moeilijkste dingen in het leven. Vanaf de bevruchting voel je je zo verantwoordelijk voor dat mensje in je buik en vanaf de geboorte ben je continue in een soort zorg modus. Bang dat er wat met je kindje gebeurt, bang om fouten te maken maar ook intens aan het genieten van dat mensje dat voor 50% uit jouw vlees en bloed bestaat en dat zo’n 9 maanden in jouw buik gewoond heeft. Vanaf de geboorte begint het echte werk, opvoeden en laten wij moeders daar toch allemaal een visie over hebben. Toen ik zwanger was had ik nog mijn pedagogische modus aanstaan. Zoals ik het op mijn Hbo studie geleerd had, zo zou ik mijn kind gaan opvoeden. Totdat dit meisje me met lieve oogjes aankeek, mijn hart gestolen had en ik alleen maar voelde dat ik het helemaal anders zou gaan doen. Of dit allemaal gelukt is?

 

10 bekentenissen van een moeder

1. Lana zou maximaal 3 weken op onze kamer mogen slapen en zou daarna op haar eigen kamertje moeten slapen want zo had ik dat op mijn studie geleerd. Nou, no way, toen ik dat lieve kleine meisje van 46 cm ontmoet had wist ik een ding, die leg ik niet kil in een kamertje verderop. Ze heeft een half jaar met haar bedje op onze kamer geslapen en toen we gingen verhuizen kreeg ze haar bed op haar eigen kamertje, dat was toch wel even slikken.

2. Yannick en ik zouden minimaal eens per maand een avondje samen uit gaan. Oke, we hebben avondjes samen gehad maar maandelijks? Ik denk dat ons eerste uitje samen pas na 4 maanden plaatsvond en wat vond ik dat vreemd. En ook nu schiet het er toch wel bij in, we zijn allebei druk met werk, sporten en in het weekend ook dingen ondernemen met Lana dat die avondjes samen weg toch wel schaars zijn.

3. Ik zag het helemaal voor me, vanuit huis werken kan prima met een kindje erbij. Als ze slaapt kan ik werken, als ze in de box speelt kan ik werken. Daar ben ik ook wel van teruggekomen, zeker nu ze ouder wordt. In de box spelen vind ze niet zo leuk, ze wil de hele kamer (en alle kabeltjes, dingen waar ze niet aan mag komen) ontdekken en overdag slapen dat wordt ook een stuk minder. Ik ben blij als ik in de ochtend zo’n 1,5 uur kan werken en in de avond wat uurtjes kan maken als ze slaapt. Ik ben heel erg blij met mijn ouders die Lana af en toe komen ‘lenen’ zodat ik kan werken. Ik ben nog steeds aan het zoeken naar ideale thuiswerk methode, want ik heb nu nog maar een kind en wie weet breiden we ons gezinnetje nog wel eens uit.

4. Ik zou de rapley methode gaan toepassen. Toen Lana enkel nog borstvoeding kreeg heb ik me helemaal ingelezen in die methode. Ik vond het zo ideaal klinken en zo goed voor de ontwikkeling etc. Tot Lana zich ernstig verslikte in een stuk appel en ik nog net niet de Heimlich truc moest  toepassen. Ik ben nog nooit zo hard geschrokken, sindsdien is de Magic Bullet (de mixer van Tell Sell haha) mijn beste vriend en inmiddels eet ze al heel veel dingen zelf met haar handen.

5. Ik zou Lana volledig suikervrij gaan opvoeden en die methode klonk prachtig toen ze enkel nog borstvoeding en fruit/groente at. Inmiddels zit ik soms met mijn handen in het haar, wat ga ik doen als het mooi weer is en alle kindjes een ijsje krijgen? Hoe gaat het op verjaardagen? Wat als andere mensen haar een koekje aanbieden? Wanneer maak ik hiervoor een uitzondering en hoe wil ik hiermee omgaan. Ik denk dat ik nog wel terugkom op mijn visie want ik wil het voor Lana leuk houden en dat als ze wat groter is ze ook een koekje mag op een verjaardag, een ijsje op vakantie en een extraatje in het weekend.

Bron

6. Ik zou Lana geen televisie laten kijken en ook niet vermaken met youtube filmpjes op de Ipad. Ik sta nog steeds wel grotendeels achter dit punt maar ik zie ook heel goed in dat er uitzonderingen zijn. Wanneer ik me wil aankleden of opmaken dan is Bumba op de ipad toch wel ideaal en ook Yannick heeft ervaren dat Bassie en Adriaan een heel leuk programma is om met je kindje naar te kijken (en stiekem mee te zingen).

7. Ik zou borstvoeding gaan geven had ik mij voorgenomen in mijn zwangerschap. Ik had me niet ingelezen, wist er vrijwel niets vanaf en dacht dat ik het wel wilde proberen. Toen Lana geboren werd was mijn drive daarvoor zo groot dat ik het wel een aantal maanden wilde gaan doen. Inmiddels zijn we er samen zo dol op en aan gewend dat ik nog niet kan zeggen hoelang we nog door zullen gaan. Wie weet wordt ik wel een langvoedster want we genieten er allebei zo van! (ik hoor nu half Nederland boehhh roepen *knipoog*). Ik had nooit kunnen denken dat ik hier zo veel waarde aan zou hechten.

8. Lana zou nooit bij ons in bed mogen slapen, ik leerde op mijn studie SPH dat dit levensgevaarlijk is. Jullie kunnen het al wel raden, natuurlijk slaapt Lana af en toe bij ons in bed. Heerlijk na een nachtvoeding om 3.00. Ik haal haar uit bed (en soms heb ik het helemaal luxe, dan doet Yannick dat), ik geef haar de borst al liggend in bed en we vallen samen in slaap en vervolgens zijn we een paar uur verder en heb ik nog geen been uit bed gezet die nacht. Heerlijk!

9. Ik doe ook maar wat! En dat doen we toch allemaal, moeders? Moeder zijn is een soort uitdaging waarin je continue je visie en gedachten bijstelt en afstemt op jou en je kindje. Zelf eten maken of potjes, borstvoeding of flesvoeding, rapley of prakken, disney kleding of geen figuurtjes, ik doe ook maar wat net als iedere moeder. Ik geloof niet in een magische formule en er bestaan geen perfecte moeders/vaders.

10. Ik kan soms heel panisch worden, als Lana bijvoorbeeld uren slaapt dan wil ik even bij haar bedje gaan kijken en luisteren of ze nog wel ademt, en als Lana valt dan maakt mijn hart een sprongetje terwijl ik vervolgens een lachende dame voor me tref die er niet zo van onder de indruk was. Herkenbaar voor iemand?

Oke, ik ben met de billen bloot gegaan, ook ik doe maar wat en ook ik ben onzeker over mijn kunde als moeder zijnde. Nu zijn jullie aan de beurt! Voor deze tag wil ik de volgende mama bloggers taggen: Shirley (Mommy to be), Nicole (Meisje eigenwijsje), Jessica (Fantasticmoms) Marieke (mama suikerspin) en alle mama’s die bloggen en met de billen bloot durven!

In welke bekentenissen herken jij jezelf of welke bekentenissen als moeder heb jij die hier niet tussen staan? Ik ben zo benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.

Ps. Vanmiddag om 15.00 staat er een nieuwe video online van Sunseeree op het nieuwe mama youtube kanaal ‘Echte moeders‘.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

27 reacties

 • Jennifer
  8 september 2014

  Ik dacht met mijn heerlijke puberbrein altijd dat ik het niet zo zou gaan doen als mijn ouders. Het is niet dat ik ze dingen kwalijk neem, maar er zijn wel dingen waarvan ik nu achteraf denk dat ik het jammer vind dat het zo is gegaan. Bijvoorbeeld, ik wilde heel graag muziek spelen, maar ik was uiteindelijk een van de twee kinderen uit mijn klas die geen blokfluitles heeft gehad. Daarna ben ik nog wel opgescheept met een keyboard en een zelfstudie van het NTI, maar als kind kom je zonder begeleiding niet zo ver. Daarnaast heb ik het gelukkig wel voor elkaar gekregen om op sporten te hebben gezeten, maar mijn zusjes zijn daar nooit in gestimuleerd. Wij wonen in een klein dorpje en eigenlijk was alles te ver rijden. En doordat het leeftijdsverschil tussen mij en mijn jongste zusje zo groot is (11jr) heb ik ook wel wat meegekregen van de baby opvoeding en daar sta ik zelf ook niet helemaal achter. Doordat ik bijvoorbeeld niet alle kansen heb gekregen ben ik vaak het buitenbeentje geweest, kwam ik eigenlijk alleen bij mijn oma en thuis en af en toe bij vriendinnetjes, maar heb ik mij op sociaal gebied pas heel laat kunnen ontwikkelen. Mijn zusje is bijvoorbeeld net op kamers, maar die krijgt veel meer vanmmijn ouders dan ik toen kreeg omdat zij ook nooit voldoende stimulans heeft gehad om eens buiten de deur te kijken en een baantje te zoeken om geld te verdienen en te sparen. Ik ben daar gelukkig wel op tijd mee begonnen en ik ben ook wel trots op mezelf dat ik me al jaren zelf red, maar als ik nu zie hoe mijn ouders haar altijd een hand boven het hoofd hebben gehouden en dat ze er nu eigenlijk voor beloond wordt door de financiële steun die ze krijgt, dan vind ik dat ergens ook niet eerlijk tegenover mezelf omdat ik er altijd zelf voor gewerkt heb en nooit minn handje heb opgehouden. Ik zou al mijn kinderen exact hetzelfde geven en mocht mijn kind te lui zijn om te werken, dan moet het daar maar voor op de blaren zitten en dan blijft het maar thuis wonen. Jaloezie richting mijn zusje is het zeker niet, want ik gun het haar wel, maar ik vind het gewoon heel zonde dat ze nu nog steeds niet leert om haar eigen boontjes te doppen en de waarde van het geld waar mijn ouders hard voor werken niet inziet. Dat is iets wat ik echt anders zou willen doen straks, leren met de kleine beetjes blij te zijn en weten dat het geld niet aan de bomen groeit.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 16My Profile

 • Dita
  8 september 2014

  Wat leuk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…20 Facts about meMy Profile

 • Dionne
  8 september 2014

  Ik vind het een mooi, open artikel.
  Ik ben van mening dat een moeder ten alle tijden het beste doet voor haar kind. Of een ander het daar nou mee eens is of niet.
  Bij jou zie ik dat je alles doet met heel veel liefde voor je dochtertje!

 • Dagmar
  8 september 2014

  Waauw wat een mooie bekentenissen, heel mooi dat je dit durft te delen want ik ben ervan overtuigd dat mama’s heel graag bepaalde ideeën over iets hebben maar dit niet altijd door kunnen voeren. En daar is helemaal niets ergs aan, want je doet ongelooflijk je best en wilt het mooiste voor je kindje. Dat is pas prachtig <3 Supermooi artikel en prachtig geschreven!
  Dagmar onlangs geplaatst…Project Positief #5 – Geluk is gratisMy Profile

 • Marion
  8 september 2014

  Ik weet nog dat ik heel veel van die artikelen las, dat je van plan was de Rapley methode toe te passen, geen suiker etc etc. Het is allemaal zo begrijpelijk, want je hoort zoveel dingen over wel gezond en niet gezond en je wilt gewoon het allerallerallerbeste voor jouw kindje. Helaas zijn al die dingen helemaal niet haalbaar in de praktijk. Ik zie dat soort methodes en boeken toch altijd als inkomstenbron van de schrijver. Ik zou lekker naar Lana kijken. Heeft ze gezonde rode wangetjes, stralen haar oogjes, glanst haar haar, is haar huidje niet te droog of te vet, heeft ze geen problemen met haar darmpjes? Dan is het gewoon goed. En je doet het goed! Kijk maar hoe blij, vrolijk en gezond ze is. Liefs.
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Week 36My Profile

 • Nadia
  8 september 2014

  Wat leuk om te lezen!

 • Nicole
  8 september 2014

  Wat lief dat je me hebt getagd, geloof dat Manon en Bibian me ook al getagd hadden! Wil deze blog zeker nog eens online gooien want precies wat je zegt.. elke moeder doet toch maar wat en elke moeder is wel eens onzeker!

  Niemand doet het perfect maar dat hoeft ook niet, ook moeders zijn mensen!
  Veel dingen zijn ook herkenbaar wat je schrijft hoor. Je plant van te voren vanalles in maar zodra het moment daar is….
  Nicole onlangs geplaatst…Spam je blog 2014My Profile

 • Tamarah
  8 september 2014

  Wat ontzettend leuk om te lezen en wat een leuke bekentenissen! Het belang van het kind gaat altijd voor en ik lees hierin heel veel liefde voor je dochter.
  Tamarah onlangs geplaatst…Er wordt aan gewerkt 🙂My Profile

 • Geertje
  8 september 2014

  Zo zie je maar… je kunt je van alles voornemen, maar uiteindelijk kun je pas een besluit nemen als je er daadwerkelijk mee te maken hebt. In deze tijd is opgroeien zonder tv en zonder suiker bijna niet haalbaar… Kijk naar scholen: traktaties heb je niet in de hand (zit vaak suiker in), en tv kijken doen ze daar ook! En bij ons op school gaan ze binnenkort zelfs leren vanaf de iPad!
  Leuke bekentenissen!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje in Mijn Leven #30My Profile

 • Céline
  8 september 2014

  Heel leuk om te lezen. Ik heb zelf nog geen kindje, maar vooral je laatste punt is heel herkenbaar. Als mijn oppas kindje eerst niet in slaap wil komen en ik hem al meerdere malen heb toegedekt en hij uiteindelijk dan wel blijft slapen, ben ik inderdaad soms bang dat hij gestikt is in zijn doekje ofzo XD
  Céline onlangs geplaatst…Winnaars zomer WinactiesMy Profile

 • saskia
  8 september 2014

  Ik herken heel veel in wat jij vertelt. Ik was ook van plan om Senna suikervrij op te voeden, heel toevallig heb ik daar gister nog iets over geschreven wat binnenkort online komt. En tv kijken vond ik ook maar niets voor mijn kindje, maar inderdaad als ik aan het opmaken ben is zo’n ipad toch ontzettend handig.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 36)My Profile

 • Anneleen
  8 september 2014

  Mooi om te lezen! Ik studeer orthopedagogie. Is ongeveer hetzelfde als jouw diploma denk ik. Ik denk dat ik later het onderscheid ga proberen maken tussen: overdag op het werk opvoedster/orthopedagoog zijn en thuis een moeder/de vriendin van mijn vriend… Je kan verschillende dingen van in je studie proberen toe te passen maar volgens mij is het als moeder ook gewoon belangrijk dat je je gevoel volgt en dat je beseft dat het inderdaad niet allemaal loopt gelijk in theorie. Ik heb stage gelopen bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Hierdoor heb ik van heel dicht bij kunnen zien en merken wat er allemaal kan mislopen tijdens een zwangerschap of kort na de geboorte… Zo’n dingen neem je volgens mij in je achterhoofd allemaal wel mee.

 • Manon
  8 september 2014

  Leuk en ook ergens wel “inspirerend” om jouw bekentenissen te lezen! Ik heb ook heeeele grootse plannen voor de opvoeding van m’n zoontje straks, maar ik weet nu al dat daar weinig van zal komen hahahaha. Vooral dingen die met tijd te maken hebben (zoals: 3 maanden bij ons op de kamer, 4 maanden borstvoeding geven), worden vaak toch heeeeeel anders, lees ik bij veel moeders.
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Bibian #20My Profile

 • Fashionbeautydaphne
  8 september 2014

  Mooi om te lezen. Ook dat je op sommige dingen terugkomt zoals dat suikervrij eten. Hoezo willen jullie niet dat lana tv kijkt? Is fig. Tot een bepaalde leeftijd of zo lang mogelijk ? Ik heb een nichtje die vorige week 2 is geworden en ik weet dat lana nog niet zo oud is haha, maar die leert heel veel van dora. Haar spraak ontwikkeling gaat een stuk sneller. Liefs x
  Fashionbeautydaphne onlangs geplaatst…Budget tip: Etos waterproof kohl pencilMy Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  8 september 2014

  Leuk om te zien dat je als SPH’er terug komt op alle goede theorieën etc. Zelf heb ik SPW gestudeerd en doe ik nu Toegepaste Psychologie. In mijn hoofd heb ik al een heel duidelijk beeld van hoe ik dingen zou gaan doen (en absoluut NIET zou gaan doen). Al weet ik ook donders goed dat dat allemaal vast in het water valt zodra het moedergevoel om de hoek gaat komen.
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Home details | #2: Kijkje in mijn huisMy Profile

 • Melissa
  8 september 2014

  Leuk om te lezen! Wat dat suikervrij opvoeden betreft.. ik denk dat als je de basis gewoon suikervrij laat en haar wel af en toe een koekje/ijsje/snoepje laat eten dat ze dat als een traktatie ziet en niet als de standaard. Dat zie ik veel bij kinderen om me heen, dat ze het normaal vinden om altijd maar koekjes en snoepjes te eten.
  Niemand zal het perfect doen inderdaad, maar ik vind dat je het heel goed doet! Ben benieuwd hoe ik zelf dingen zal aanpakken als ik zelf ooit moeder word.

 • Eilish
  8 september 2014

  Leuke feitjes! Zo zie je maar dat het toch allemaal anders gaat haha!
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ Mijn 5 laatst bekeken films #3My Profile

 • Manon
  8 september 2014

  haha awhh wat lief, ik denk dat het er bij mij later ook zo aan toe gaat. duurt nog even maar ik word wel binnenkort tante dus dit soort artikelen worden steeds leuker 😀
  Manon onlangs geplaatst…Instagram Diary: Project PositiefMy Profile

 • Flaviena
  8 september 2014

  Wat een heerlijk leuke tag om te lezen! 🙂 Echt kei lief. En ja, we doen allemaal ons best. Ik zit met dezelfde kwestie omtrent borstvoeding geven!
  Flaviena onlangs geplaatst…Looking forward to Gaia House of YogaMy Profile

 • Sas
  8 september 2014

  Wat een mooi en eerlijk geschreven blogje!
  Sas onlangs geplaatst…Garmin Vivofit: Over mijn bevindingenMy Profile

 • Petra
  8 september 2014

  Een aantal bekentenissen zijn heel herkenbaar. Mijn kinderen zo ik ook nooit zoet houden met de tv of ipad. Jammer gefaald. Oja en dan hebben we ook nog zo’n leuke speen. Dochterlief had grote zuigbehoefte. Dit bleek de oplossing. De bedoeling was dat ze hem alleen kreeg als ze gaat slapen. Dat gebeurt ook….9 van de 10 keer. De 10e keer geef ik heb toch echt als ze weer eens een dramabui heeft.
  Petra onlangs geplaatst…Een dag zonder kidsMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  9 september 2014

  Heel herkenbaar. Als moeder kun je je voorbereiden en boeken lezen voordat het kindje geboren is. Mijn punt: als moeder schrijf je je eigen boek. Volg je intuïtie.
  Nummer 7 is heel herkenbaar 😉 go breasts!

  Twee kindjes van 6 en 2 en zelf 31 jaar. Ik voel mij sterker dan ooit maar dan wel met wallen en soms slaap tekort 😉
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Plog: Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 • Linda
  10 september 2014

  Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen. Leuk om te lezen!
  Linda onlangs geplaatst…DIY tentMy Profile

 • Manon
  10 september 2014

  Heel leuk om te lezen! ik neem me nu ook van alles voor en ben heel benieuwd wat daarvan uit gaat komen en wat niet 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Day Zero ProjectMy Profile

 • Meike
  11 september 2014

  Leuk om te lezen. Grappig hoe je van te voren bedenkt Hoe je iets wil een vervolgens in de praktijk toch je gevoel volgt en het anders doet. Heel herkenbaar.
  Meike onlangs geplaatst…Papadag #2My Profile

 • Mariëlle
  18 september 2014

  Heerlijk herkenbaar!

 • Dees
  28 augustus 2016

  Wat leuk die ga ik onthouden en ook keer met mijn billen bloot dit is ook wel passend bij de mompeace campagne
  Dees onlangs geplaatst…2.0 week 3 fruit en frietjes My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.