Moestuin inspiratie

Een moestuin, ook wel groentetuin genoemd is een tuintje waarin je je eigen groente, kruiden en fruit kunt laten groeien. Ontzettend schattig als je het mij vraagt, maar ook hartstikke hip. Je plant je eigen biologische groentes en kruiden, en wat je wilt laten groeien, en door hier goed voor te zorgen heb je na een tijdje heerlijke zelf geoogste groentes en kruiden om te eten. Veel smaakvoller als de groente en kruiden die je in de supermarkt koopt, maar ook met liefde laten groeien, en dat maakt het zo leuk. Een moestuin is helemaal niet suf, en om dat te bewijzen wil ik wat moestuin inspiratie met jullie delen, en mijn eigen moestuin-to be laten zien.

Moestuin inspiratie

In die bak komt mijn moestuin. Deze bak heb ik gekocht bij de boerenbond. Heel makkelijk in elkaar te zetten, je doet er potgrond in (dat is nog niet gebeurt op de foto), en je kunt aan de slag. Je kunt er voor kiezen om kant-en-klare plantjes te kopen, die alleen nog maar hoeven uit te groeien, of je begint puur bij de zaadjes. Dat laatste heb ik gedaan en dat neemt wat meer tijd in beslag, maar die tijd die heb ik.

Moestuin inspiratie

Zaadjes kun je niet zomaar in in de grond zetten omdat ze eerst nog moeten kienen. Dat wil zeggen dat ze in een vochtige warmere omgeving ‘uit’ moeten komen. Dit doe ik door ze eerst een tijdje binnen te zetten in een mini ‘kastje’. Als hier de zaadjes van uit gaan komen en ze zijn rijp om naar buiten te gaan dan zet ik ze in mijn moestuin. Het leuke hieraan is dat je het proces van zaadjes tot bijvoorbeeld tomaatjes, helemaal meemaakt. In de bakjes op de foto zit in het linkse bakje zaadjes voor verse munt (oeh verse munt thee!), het middelste bakje bevat zaden voor sla, en het rechtste bakje zaden voor tomaten. Ik heb ook nog zaadjes liggen voor prei, ui, lente ui, bloemkool en broccoli. Ik wil nog een kweekkastje kopen om die daarin te laten kiemen.

Nu wat leuke moestuin inspiratie foto’s!

Moestuin inspiratie

Ik heb alles behalve groene vingers maar ik heb het idee dat deze moestuin helemaal mooi uit gaat komen. Hebben jullie een moestuin of zouden jullie die willen beginnen, waarom wel of niet? Ik wilde het ‘suffe’  imago van de moestuin een beetje opkrikken omdat ik juist vind dat het heel erg leuk is. Vooral als je gaat merken dat je plantjes uit gaan komen. Wat vonden jullie van dit artikel? Ik ben heel benieuwd, het is een ander thema was waar ik normaal over schrijf. Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

9 gedachten over “Moestuin inspiratie”

  1. Ja super leuk! Die moestuinbak vind ik erg mooi! Ik zou het tof vinden om het hele proces op je blog te volgen! Hihi ^-^ ik heb zelf wat aardbeienplantjes (smoothies!), lavendel en een tomatenplantje. Dat tomatenplantje heb ik vanaf het zaadje gepoot en vind dat ok het leukste om te zien groeien!

  2. Ik heb geen moes’tuin’, maar op het balkon (en in huis) hebben we wel potjes staan met kruiden/groenten. Ik kan niet wachten tot alles groot genoeg is om van te eten! 🙂

  3. Een moestuin is handig! Ik heb ook wel eens gezien dat je gemakkelijk een moestuin kunt maken van oude pallets. Dan kun je de plantjes precies tussen die planken planten. Dat vond ik ook wel een leuk idee.

  4. Ik heb zes van die bakken gezet dit jaar. En ik vind het echt genieten! Je ziet alles met de dag groter worden. Ik kijk al uit naar het moment waarop ik zal kunnen oogsten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.