Een kopje thee bij tante Betty

Vorige week deelde ik jullie mijn Blond amsterdam collectie en daar werd heel enthousiast op gereageerd. I can tell you, ik ben dol op kitch, schattig, vintage, oma-achtig, bloemetjes, tierelantijntjes en noem het maar op. Zo’n geweldig omaatjes servies mag dan ook niet in mijn ‘stash’ ontbreken. Blond Amsterdam daar had vriendlief al wat moeite mee, je kunt je voorstellen dat dit servies niet toonbaar mag zijn in huis haha. Het meeste ervan berg ik dan ook op in een nette ladekast. Af en toe haal ik het eruit voor een theekransje, of gewoon om even van te genieten want dit is toch echt lust voor het oog. Een deel van mijn collectie kreeg ik van mijn oma die helaas overleden is, een ander deel van de collectie verzamelde ik bij elkaar in vintage-thrift-kringloop winkeltjes. Kijken jullie mee naar de collectie?

Ultieme decoratie: een vintage kop en schoteltje met een waxinelichtje!

In onze witte expedit vakkenkast heb ik een vak waarin ik deze kopjes mag zetten, als decoratie met een waxinelichtje erin, ik vind het prachtig. Heel gezellig staat dit op een bijzet tafeltje als je het kaarsje brandt. Kopje thee erbij, koekjes in de thee dippen en je geniet optimaal haha.

Theekransje

Een theekransje met dit geweldige servies, koekjes erbij en suiker melk uit het oude zilveren stelletje. Ik kan hier uren naar blijven kijken, ben ik een freak of heb ik gelijk?

Diversen

Dinerborden, een grote theepot, allerlei kopjes en schoteltjes, het is bijna zonde dat ik het niet gebruik. Het porseleinen servies is afgewerkt met vergulden randjes, daarom zijn ze niet vaatwasmachine bestendig. Ook heb ik een vintage blik waarin ik coffeepads bewaar, en je ziet een ouderwetse peperkoek blik, hier bewaar ik nog steeds de ontbijtboek in.

I love it!

Wat vinden jullie van mijn vintage servies collectie? Krijgen jullie ook gelijk zin in een oma thee kransje momentje? Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Het is echt zo’n hate it or love it servies soort denk ik. Hebben jullie zelf ook dit soort tuttige servies spulletjes? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Mijn vintage (thee) servies”

 1. Leuk! Ik heb ook een paar van dat soort kopjes maar ik drink er eigenlijk nooit uit, vind grote bekers veel handiger! :p

 2. Heel leuk om dat zo bij elkaar te zien. Persoonlijk ben ik meer van het strakke maar dit past wel echt helemaal bij jou. Bijzonder ook dat een deel van je oma is geweest. Wij hebben wel het kerstservies van mijn opa en oma. Met gouden sterretjes <3
  Jess onlangs geplaatst…I did some shopping!!!My Profile

 3. Ik vind het wel heel erg leuk maar meer voor in de vitrinekast. Niet om ook echt thee uit te drinken. Wel grappig dat een deel van je oma is geweest, dan heeft het gelijk veel meer waarde voor je. Inderdaad leuk voor een high tea maar niet om de visite uit te laten drinken!
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Milka CrispelloMy Profile

 4. Vorige week vertelde ik dat ‘Blond servies’ niet mijn ding is..
  maar dit dus WEL!!
  Ik ben gek op grote koppen warme thee maar dit is toch geweldig om naar te kijken! Heerlijk met wat droge quukskes erbij! Mmmmm…
  Ik drink zelf ook uit vintage soepkommen… die kun je ook kopen met een bordje eronder en is leuk voor dagelijks gebruik!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Keuzes maken en doelen bereiken! ( routeplanner)My Profile

 5. Dat peperkoekblik van Peijnenburg, dat hebben mijn ouders ook! Ik heb laatst bij AH een peperkoekblik gehaald met oude reclames erop, superleuk! De rest vind ik leuk, niets voor mij, maar mijn opa en oma hebben het ook 😉
  Cindy onlangs geplaatst…Shoplog: Kruidvat en EtosMy Profile

 6. Heel geinig, niets voor mij..
  Maar als ik ga high tea-en met vriendinnen wil ik wel altijd dit soort servies, veel leuker toch?!
  Nicole onlangs geplaatst…Quote #2My Profile

 7. Dit is dan weer niet mijn ding om uit te drinken, drink het liefst uit een mok. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het totaal niet bij jou verwachtte dat je hiervan hield en daarom vind ik het zo leuk dat je er een artikel over maakt.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…De kracht van internet.My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.