Mijn vintage (thee) servies

Een kopje thee bij tante Betty

Vorige week deelde ik jullie mijn Blond amsterdam collectie en daar werd heel enthousiast op gereageerd. I can tell you, ik ben dol op kitch, schattig, vintage, oma-achtig, bloemetjes, tierelantijntjes en noem het maar op. Zo’n geweldig omaatjes servies mag dan ook niet in mijn ‘stash’ ontbreken. Blond Amsterdam daar had vriendlief al wat moeite mee, je kunt je voorstellen dat dit servies niet toonbaar mag zijn in huis haha. Het meeste ervan berg ik dan ook op in een nette ladekast. Af en toe haal ik het eruit voor een theekransje, of gewoon om even van te genieten want dit is toch echt lust voor het oog. Een deel van mijn collectie kreeg ik van mijn oma die helaas overleden is, een ander deel van de collectie verzamelde ik bij elkaar in vintage-thrift-kringloop winkeltjes. Kijken jullie mee naar de collectie?

Ultieme decoratie: een vintage kop en schoteltje met een waxinelichtje!

In onze witte expedit vakkenkast heb ik een vak waarin ik deze kopjes mag zetten, als decoratie met een waxinelichtje erin, ik vind het prachtig. Heel gezellig staat dit op een bijzet tafeltje als je het kaarsje brandt. Kopje thee erbij, koekjes in de thee dippen en je geniet optimaal haha.

Theekransje

Een theekransje met dit geweldige servies, koekjes erbij en suiker melk uit het oude zilveren stelletje. Ik kan hier uren naar blijven kijken, ben ik een freak of heb ik gelijk?

Diversen

Dinerborden, een grote theepot, allerlei kopjes en schoteltjes, het is bijna zonde dat ik het niet gebruik. Het porseleinen servies is afgewerkt met vergulden randjes, daarom zijn ze niet vaatwasmachine bestendig. Ook heb ik een vintage blik waarin ik coffeepads bewaar, en je ziet een ouderwetse peperkoek blik, hier bewaar ik nog steeds de ontbijtboek in.

I love it!

Wat vinden jullie van mijn vintage servies collectie? Krijgen jullie ook gelijk zin in een oma thee kransje momentje? Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Het is echt zo’n hate it or love it servies soort denk ik. Hebben jullie zelf ook dit soort tuttige servies spulletjes? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

 • Marieke
  29 januari 2014

  Aaah leuk! Mijn schoonmoeder verkoopt dit soort curiosa en servies in de galerie en ik snuffel daar altijd tijden rond naar leuke dingetjes! Heel mooi is dit. En inderdaad wel een beetje oma-achtig, maar who cares?! 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…BACKSTAGE | Mijn dromen ‘s nachts slaan helemaal nergens opMy Profile

 • Hannah
  29 januari 2014

  Niet echt mijn ding, doe mij maar blond Amsterdam haha!
  Hannah onlangs geplaatst…NEW IN | Ipad AirMy Profile

 • Marloes
  29 januari 2014

  Ahw heel leuk!
  Marloes onlangs geplaatst…Budget ‘Valentine’s Day’ LookMy Profile

 • Nadia
  29 januari 2014

  Leuk! Ik heb ook een paar van dat soort kopjes maar ik drink er eigenlijk nooit uit, vind grote bekers veel handiger! :p

 • Bibian
  29 januari 2014

  Ahww wat leuk, ik houd er wel van. En wat mooi dat een deel van je oma is geweest. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Even wat andersMy Profile

 • Mirjam
  29 januari 2014

  Oh heel erg leuk servies, hier hou ik van! 😀
  Mirjam onlangs geplaatst…Sale bij Boozyshop!My Profile

 • TypischTam
  29 januari 2014

  Grappig bij een ander maar zelf vind ik het een beetje kitch.
  TypischTam onlangs geplaatst…Als ik later groot ben, dan word ik.. boswachter!My Profile

 • Anouk
  29 januari 2014

  Wat schattig!!
  Anouk onlangs geplaatst…Nailart: Essie matte about youMy Profile

 • Desiree
  29 januari 2014

  Heel mooi! 🙂

 • Chantal
  29 januari 2014

  Het is zeker niet mijn smaak, maar het roept wel meteen herinneringen op aan mijn overleden oma, die had deze stijl ook.

 • Saskia
  29 januari 2014

  Niet echt mijn ding. Wel heel mooi dat de helft van je oma is geweest!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Trind Nail RepairMy Profile

 • Kimberly
  29 januari 2014

  Ik vind het echt ontzettend leuk! Staat zo gezellig vind ik haha. Ik heb nog maar één kopje in deze stijl
  Kimberly onlangs geplaatst…Oriflame p.s. I Love You Soap Bar en Hand CreamMy Profile

 • Jess
  29 januari 2014

  Heel leuk om dat zo bij elkaar te zien. Persoonlijk ben ik meer van het strakke maar dit past wel echt helemaal bij jou. Bijzonder ook dat een deel van je oma is geweest. Wij hebben wel het kerstservies van mijn opa en oma. Met gouden sterretjes <3
  Jess onlangs geplaatst…I did some shopping!!!My Profile

 • Carina
  29 januari 2014

  Ik vind dit mooier dan Blond eigenlijk. Al snap ik ook wel dat je vriend hier niet erg enthousiast over is.
  Carina onlangs geplaatst…Tea (1)My Profile

 • Geertje
  29 januari 2014

  Hihi, als ik bij mijn oma ben drink ik ook nog uit dit soort kopjes. Ik heb het zelf niet in huis. Vind moderne kopjes en schoteltjes leuker.
  Geertje onlangs geplaatst…Een Foto Op Canvas Bij Pixum…My Profile

 • Susanne
  29 januari 2014

  Ik vind het wel heel erg leuk maar meer voor in de vitrinekast. Niet om ook echt thee uit te drinken. Wel grappig dat een deel van je oma is geweest, dan heeft het gelijk veel meer waarde voor je. Inderdaad leuk voor een high tea maar niet om de visite uit te laten drinken!
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Milka CrispelloMy Profile

 • Manon
  29 januari 2014

  Grappig. Ik ben hier niet zo van maar ik kan het bij anderen wel waarderen!
  Manon onlangs geplaatst…Even wat andersMy Profile

 • mamoesjka
  29 januari 2014

  Vorige week vertelde ik dat ‘Blond servies’ niet mijn ding is..
  maar dit dus WEL!!
  Ik ben gek op grote koppen warme thee maar dit is toch geweldig om naar te kijken! Heerlijk met wat droge quukskes erbij! Mmmmm…
  Ik drink zelf ook uit vintage soepkommen… die kun je ook kopen met een bordje eronder en is leuk voor dagelijks gebruik!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Keuzes maken en doelen bereiken! ( routeplanner)My Profile

 • martina
  29 januari 2014

  niet helemaal mijn smaak, wel leuk om te zien!
  martina onlangs geplaatst…29 Januari 2014 – Riri woo dupe?My Profile

 • Rosalie
  29 januari 2014

  Wat een leuk servies!
  Rosalie onlangs geplaatst…Music Of The WeekMy Profile

 • Hester
  29 januari 2014

  Ik vind het prachtig ook al zou ik het niet zo snel in huis halen!
  Hester onlangs geplaatst…Cadeautjes voor mezelfMy Profile

 • Cindy
  29 januari 2014

  Dat peperkoekblik van Peijnenburg, dat hebben mijn ouders ook! Ik heb laatst bij AH een peperkoekblik gehaald met oude reclames erop, superleuk! De rest vind ik leuk, niets voor mij, maar mijn opa en oma hebben het ook 😉
  Cindy onlangs geplaatst…Shoplog: Kruidvat en EtosMy Profile

 • Nicole
  29 januari 2014

  Heel geinig, niets voor mij..
  Maar als ik ga high tea-en met vriendinnen wil ik wel altijd dit soort servies, veel leuker toch?!
  Nicole onlangs geplaatst…Quote #2My Profile

 • Linda
  29 januari 2014

  Heerlijk en prachtig!

 • Curly Creative
  30 januari 2014

  Ik houd er van en spaar het ook, inmiddels word mijn servieskast aan de krappe kant maar kan het vaak niet weerstaan als ik iets tegenkom 😉

  Liefs
  Curly Creative onlangs geplaatst…Backerella’s dreamMy Profile

 • blogsvanmiranda
  30 januari 2014

  Dit is dan weer niet mijn ding om uit te drinken, drink het liefst uit een mok. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het totaal niet bij jou verwachtte dat je hiervan hield en daarom vind ik het zo leuk dat je er een artikel over maakt.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…De kracht van internet.My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.