Mommy monday : Een meisjesmama of jongensmama?

meisjesmama of jongensmama

Een meisjesmama of jongensmama?

Ik geef het gewoon eerlijk toe, al vanaf dat ik een klein meisje was droomde ik ervan om een dochter te krijgen. Tot ik zwanger raakte want ik durfde niet toe te geven dat ik stiekem hoopte op een meisje. Ik dacht dat dat ongeluk zou brengen als ik dat hardop zou zeggen dus hield ik steevast vol dat het me niet uit zou maken. Sterker nog, ik had me helemaal ingesteld op het krijgen van een zoon. Dat leek me zo leuk en tot 16 weken zwangerschap dacht ik ook, het zal wel een jongen zijn, en dat leek me ook super leuk! Weer even een disclaimer : Ik weet dat je het niet voor het zeggen hebt of je een jongen of meisje krijgt. Gezondheid is het aller belangrijkste en gezegend zijn met een gezond kindje is goud waard. Toch mag ik wel fantaseren over het krijgen van een jongen of meisje. Ik denk dat ieder meisje daar wel eens over gefantaseerd heeft.

Mijn ouders hebben twee kinderen, mijn grote broer van vijf jaar ouder en mij als het kleine zusje. Ik dacht daarom eigenlijk ook dat ik eerst een jongen zou krijgen. Dat leek me ook heel tof om een grote broer in het gezin te hebben. Toen ik hoorde dat ik een meisje bleek te verwachten, was ik door het dolle heen. Dat was ik vast ook geweest als het een jongen was maar dit voelde zo krachtig en bijzonder. Ik werk al jaren met meisjes voor Beautydream, heb al honderden meisjes opgemaakt op kinderfeestjes en ik ben zo’n echt meisje meisje. Natuurlijk hoort een dochter bij me! Ik zou misschien niet eens raad weten met een jongen. Nu ik een dochter heb, en jongetjes om mij heen zie bij andere mama’s zie ik ook hoe leuk jongetjes zijn. Hoe geweldig het zou zijn om een jongen te hebben, zo’n lekker kroelmannetje.

meisjesmama of jongensmama

Mijn gender-reveal party met 16 weken zwangerschap, onthullen dat we een meisje verwachtten!

Het lijkt me ook zo bijzonder om een zoon te hebben, om lekker mee te ravotten, te knuffelen of het stoere in mij naar boven te laten komen. Als mama van een jongetje zal ik veel beter mijn creativiteit omhoog laten komen om allerlei stoeren hutten te bouwen en blokken spellen uit te proberen. Hoe geweldig me het lijkt om een puberzoon te hebben die op zijn 15e komt vertellen bij zijn moeder dat hij verliefd is.

Ik denk dat het allebei heel erg leuk zal zijn. Zowel om een ‘meisjesmama’ of ‘jongensmama’ te zijn. Het allermooiste is natuurlijk het koningspaar van een jongen en een meid. Maar eigenlijk maakt dat helemaal niet uit, het is echt zo dat gezondheid voorop staat. Nu ik mijn meisje al heb maakt het me ook niet meer uit of ik nog meer jongens of meisjes zal krijgen. Het voelt voor mij heel erg speciaal om een dochter te hebben maar datzelfde zal ik ongetwijfeld ook voor een jongen gevoelt hebben. Je eerste kindje is hoe dan ook extra speciaal, om alles voor het eerst te ervaren.

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik zo snel mogelijk te weten komen of we een jongen of meisje zouden verwachten. Ik vond het geen fijn idee om maar gewoon ‘baby’ of ‘het’ te zeggen. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het was zo leuk om samen met mijn vriend al met de naam Lana tegen de buik te spreken. Toch vind ik het onwijs knap als mensen er bewust voor kiezen om het geslacht pas bij de geboorte te weten te komen.

meisjesmama of jongensmama

Deze meisjesmama wordt misschien ooit nog wel een beetje jongensmama of helemaal niet, dat maakt eigenlijk ook niet uit. Hoe cliché het ook mag klinken, gezondheid gaat boven alles.

Ik ben benieuwd of jullie erg bezig zijn geweest met wat jullie voor kindje zullen krijgen, of je een jongetje zult krijgen of een meisje. Of heb je al kinderen en had je verwacht dat het een jongentje/meisje zou worden? Had je stiekem ook een voorkeur die je liever geheim hield? Kom je zelf uit een meisjes gezin, of was je de enige meid tussen jongens? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen. Klets gezellig mee in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Geertje
  7 april 2014

  Ik ben daar eigenlijk nooit zo mee bezig geweest! Het maakte niet uit of het een jongetje of meisje zou zijn. Toch vind ik het heerlijk dat ik twee meiden heb. Lekker tutten, jurkjes, mooie haartjes etc. En het heeft ook zo z’n voordelen. Past Guusje iets niet meer, gaat het n plankje lager in de kast en kan Laura het aan!
  Aan de andere kant, maakte mijn zus en ik veel ruzie vroeger, en dat merk ik nu aan mijn meiden ook wel… maar ja, de vraag is of dat anders was geweest als een van de twee een jongetje was geweest…
  Geertje onlangs geplaatst…Raamdecoratie Inspiratie…My Profile

 • Eline
  7 april 2014

  Wat een leuk artikel weer! Ik zou het juist niet willen weten en willen wachten tot de geboorte! Misschien dat ik er tegen die tijd anders over denk hoor 😉
  Eline onlangs geplaatst…Picture Perfect #29My Profile

 • Dita
  7 april 2014

  Wat een leuk artikel. Zelf heb ik nog een zusje. Ik denk er wel eens over na maar eigenlijk niet zo van of het ooit, ala ik zwanger mag raken een meisje of jongen wordt. Ik zou het al wel willen weten.
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #7My Profile

 • Gwen
  7 april 2014

  Hier iemand die overtuigd was alleen mr jongens te krijgen, en even moest wennen vh idee dat Olivia een meisje bleek bij de echo. En nu zou ik dus alleen mr meiden ‘willen’ haha, hoewel ik zeker weet dat een jongen ook leuk is!
  Gwen onlangs geplaatst…The burning houseMy Profile

 • Ilse
  7 april 2014

  Mij maakt het echt, echt niet uit of: jongen of meisje. Maar als het dan toch ooit een meisje wordt, hoop ik net dat het niet een al te erg meisje meisje is. 😉 Enfin, dat het niet zo’n trutje is, bedoel ik, liever dan een leuke, slimme, ondernemende, zelfstandige meid.
  Ilse onlangs geplaatst…Frustraties in het verkeer: het lijstjeMy Profile

 • Marion
  7 april 2014

  Ook al hebben/krijgen wij geen kinderen, mijn man en ik hebben het er wel vaak over gehad. Hij even overtuigd als ik: hij zou het liefst een jongetje willen, ik een meisje. Toch een beetje standaard verhaal. Leuke is nu dat onze beste vrienden een tweeling hebben, jongetje en een meisje en hij is helemaal ”verliefd” op de kleine meid. Hij past heel vaak op haar op, samen tv kijken en spelen. Laatst zo schattig: tilde hij haar op bij het aanrecht, samen handjes wassen…… Dan kriebelt het toch wel even.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ herstel: 6/4/2014My Profile

 • PSnim
  7 april 2014

  Al vanaf het moment dat we wisten dat ik zwanger was zag ik een lief blond jochie voor me, ik droomde over jongentjes kamers en liep in de winkels automatisch af op de jongensspulletjes. Bij 17 weken planden we een geslachtsbepalings echo, en jahoor… Een jongen :). En uiteindelijk heeft de kleine man ook nog eens blonde haren!
  Een meisje zou me ooit toch ook heel leuk lijken, maar wat je al zegt… Gezondheid boven alles hoor! Ik ben zoiezo happy met wat we ook mogen krijgen.
  PSnim onlangs geplaatst…Fotodagboek #14My Profile

 • Nadia
  7 april 2014

  Ik dacht altijd dat ik een meisje zou willen, omdat ik ook dacht dat ik me met een jongen geen raad zou weten (ben zelf niet echt van het klimmen en ‘stoere’ dingen doen en zo).
  Maar mijn beste vriendin heeft twee zoontjes en die vind ik zó leuk! Stiekem vind ik jongetjes misschien wel leuker… Maar uiteindelijk wil ik denk ik helemaal geen kinderen.

 • Petra
  7 april 2014

  Ik ben er nooit mee bezig geweest. Wilde het niet weten ook. Dus beide keren was het een verrassing. Ik vond dat erg leuk. Nu ben ik trotse mama van een zoon en dochter. En van beide geniet ik zo.
  Petra onlangs geplaatst…It’s springtimeMy Profile

 • Bibian
  7 april 2014

  Ik wilde altijd een meisjesmama worden, het leek me geweldig en dat sprak ik ook uit. Ik voelde ook zeker dat ik een meisje in mijn buik had en ook mijn vriend was er heilig van overtuigd. Zelfs de familie dacht het, behalve Manon. Die zei gelijk dat ik een jongetje in mijn buik had. Met de 16 weken echo konden ze het geslacht niet vinden, en eindelijk bij de 20 weken echo konden we het dan eindelijk zien. Een jongetje. Huh? Ik was gelijk super blij ermee! En zou nu niet meer anders willen. Het lijkt me natuurlijk leuk om alsnog een meisje te krijgen ooit. Maar twee jongetjes is ook super tof!
  Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #10My Profile

 • Barbara
  7 april 2014

  Wij wilden het ook graag gauw weten, al maakte het geslacht ons niks uit. We krijgen een ventje! Hoop dat er ook ooit nog een keer een dochtertje komt, dan heeft ze iig een grote broer die op haar kan letten, al heeft een gezin met alleen jongens ook weer zo zn charme.
  Barbara onlangs geplaatst…32 weken zwanger: groeispurtMy Profile

 • Denise
  7 april 2014

  Ik ben tot nu toe nog een echte jongensmama, maar wie weet komt er een x een meid bij of nog een jongen? Mochten wij nog een jongen krijgen, want wij hebben de wens voor een derde wonder, dan heb ik zoveel schoondochters dat ik mij daar qua prullaria lekker op uit ga leven, hahaha. Maar idd, laten we voorop gesteld houden dat gezondheid écht het allerbelangrijkst is. Wij hebben het zelf ervaren, gelukkig dat uiteindelijk alles is goedgekomen. Maar als je kind niet gezond ter wereld komt is het geslacht het minst belangrijk! Leuk artikel weer! Fijne dag!!!

 • Manon
  7 april 2014

  Leuk om te lezen! Mijn moeder dacht altijd dat ze twee zoons kreeg maar kreeg twee meiden, terwijl het bij haar zus juist andersom is gegaan haha. Ik hoop ooit dat ik een dochtertje mag krijgen, lijkt me zo heerlijk om te tutten en jurkjes en rokjes te kopen. Maar een jongetje lijkt me ook weer zo leuk! Lekker vies worden in de modder.
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #10My Profile

 • Sheena
  7 april 2014

  Ik dacht altijd dat ik het liefst een dochter wou, maar ondertussen heb ik een zoon én een tweede op komst en voel ik mij supergoed als jongensmama 🙂 Ik zou het mij op dit moment echt niet meer kunnen voorstellen dat ik geen jongens zou hebben!
  Bovendien zijn jongens ook vaak grote fan van hun mama 😉
  Sheena onlangs geplaatst…1 jaar Sheena blogt + uitslag boy/girlMy Profile

 • Jess
  7 april 2014

  Ik heb een zoontje gekregen en ben een heuse jongensmama. Ik sta echt in een andere modus. Misschien ook omdat ik zelf geen meisje-meisje ben. Toch lijkt een dochter me ook erg leuk. Vooral de kleertjes, lekker oppervlakkig maar je hebt voor meiden zoveel meer keus.
  Jess onlangs geplaatst…Mobiel bereikbaar en mijn roemruchte telefoonverledenMy Profile

 • Hester
  7 april 2014

  Als ik het eerlijk toe geef zou ik liever een meisje willen. Uiteindelijk hoop ik dat het me niet al te veel uit maakt.
  Hester onlangs geplaatst…Een verhaaltje voor het slapen gaanMy Profile

 • saskia
  7 april 2014

  Toen ik in verwachting was was ik overtuigd dat ik een meisje zou krijgen. Ik kon mij niet voorstellen dat ik een jongetje zou krijgen want voelde me echt een meisjesmama. Nu hebben we een jongetje en ik vind het geweldig!!
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 14)My Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  7 april 2014

  Ik heb zelf geen kinderen en ik zou ook niet weten hoe ik erin sta als ik eenmaal zwanger mag raken. Maar zoals ik er nu in sta lijkt het me veel praktische om ook te weten wat het geslacht gaat worden met de 20-weken echo. Maar goed, ik ben dan ook een super nieuwsgierig persoon die dit soort dingen gewoon perse wil weten..

  Zelf hoop ik te mogen beginnen met een meisje. Mijn vriend heeft al een zoontje en een meisje zou voor hem ook ‘ nieuw’ zijn. En het lijkt me mooi om zo’n ervaring te delen met iemand die het nog niet mee heeft gemaakt met dat geslacht. Ach, ik hoop gewoon ooit moeder te mogen worden. Verder maakt het me vrij weinig uit 😉
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Pinterest Inspiratie #1: KoperMy Profile

 • Ingrid
  7 april 2014

  Heel leuk artikel weer voor de Mommy Monday!
  Zelf heb ik 2 maanden voordat ik in verwachting raakte midden in de nacht een ‘visioen’ gehad waarin een jongetje van een jaar of 2 mij vertelde dat hij binnenkort zou komen. Toen we 2 maanden later in het ziekenhuis naast de blinde darmontsteking er achter kwamen dat ik ook zwanger was, wist ik gelijk dat het een jongetje was. Een aantal weken later bleek dat ook daadwerkelijk zo te zijn. Ik vind het heerlijk om een zoon te hebben, mede ook door de zeer slechte relatie die ik altijd met mijn moeder heb gehad. Stiekem hoop ik dat een evt. volgende ook weer een jongetje zal zijn.

 • D.
  7 april 2014

  Ik ben echt een meisjes mama, en stiekem was dat ook mijn voorkeur. Ik sprak het net als jij niet uit, omdat ik dacht dat dat ongeluk zou brengen (heel suf) Om ons heen zijn er alleen maar meisjes, dus ik rekende op een jongen. En daar leven we bij dr Papa, die vertelde ons na 1 sec al dat we een meisje kregen, vanaf dat moment was de blauwe wolk roze! Mochten wij ooit het geluk hebben dat we een 2 kindje mogen krijgen, zou ik wel graag een jongetje willen, omdat het mij beide ontzettend leuk lijkt!
  D. onlangs geplaatst…FASHION CLASS: WAT VOOR KLEURTYPE BEN JIJ?My Profile

 • Eline
  7 april 2014

  mij maakte het ook niet uit! Wij verwachten een dochter, maar zou even blij geweest zijn met een zoon 🙂
  Eline onlangs geplaatst…I love spring!My Profile

 • Evelien
  7 april 2014

  Oh een heerlijke tijd was dat. Toen wij zwanger waren van onze eerste. Die spanning en die dromen, van hoe hij of zij eruit zou zien. En diep van binnen hoopte ik op een meisje.
  Ik kom zelf ook uit een meiden gezin en dat wilde ik ook. Ik ging ook helemaal los met het aanschaffen van roze kleertjes, meisjes accessoires etc. toen wij het nieuws kregen dat ze voor 99 % dachten een meisje te zien. En ze hadden gelijk!
  Bij ons tweede kindje had ik een jongen ook fantastisch gevonden, helemaal voor mijn man, maar ben ook weer zo blij dat we weer een meisje hebben mogen krijgen. En beide helemaal gezond, want dat is echt het aller belangrijkste! En nu hoop ik dat mijn meiden net zo’n mooie en speciale band zullen houden als mijn zus en ik. Maar ook dat heb je weer niet in de hand. 😉

 • Angelique
  7 april 2014

  Ik ben een echte jongensmama en wist vanaf het moment dat we erachter kwamen dat we zwanger waren eigenlijk wel zeker dat ik een jongetje droeg, voorgevoel klopte dan ook helemaal. Don’t get me wrong meisje lijkt mij ook fantastisch maar ik ben meer een jongensmama. Ik weet me gewoon geen raad met meisjes, al dat getut is niks voor mij. Mochten we ooit weer zwanger raken zou ik t natuurlijk leuk vinden als we een meisje mogen krijge.
  Angelique onlangs geplaatst…What Niche Bloggers Can Do to Attract TrafficMy Profile

 • Shirley
  7 april 2014

  Ik had absoluut geen voorkeur en dat vonden mensen raar. Ik kreeg vaak te horen: als modeliefhebber zul je vast graag een meisje willen. En mijn vriend hoorde vaak: ja, je zal vast een jongen willen! Als ik dan aangaf dat we geen voorkeur hadden werd er vaak gezegd: jawel joh, maar het is vaak een taboe. Haha. Ik heb nu een jongen en vind het fantastisch. Een meisje zou ook leuk zijn maar je hebt het niet voor het kiezen en allebei heeft zo zijn mooie kanten.
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 • Betty
  7 april 2014

  Ik heb altijd gedacht dat ik eerst een dochter zou krijgen. Ook toen ik zwanger werd, was ik daarvan overtuigd. Iedereen om me heen dacht dat ook, en toen ik las dat een voorgevoel meestal klopt, wist ik zeker dat we een meisje zouden krijgen. Dat leek me hartstikke leuk, lekker tutten met jurkjes enzo. Aan de andere kant wilde ik graag een jongen. Als juf had ik meer met de jongetjes uit mijn klas en ik ga meer om met mannen dan met vrouwen. Kortom: ik had dus geen voorkeur, maar zag mezelf ook zeker niet als typische jongens- of meisjesmama.
  Toen we te horen kregen dat we een zoontje verwachten, was ik even verbaasd. Ik moest echt even omschakelen. Maar ik ben er erg blij mee! Jurkjes kan ik nog steeds kopen (voor mezelf) en verder ga ik helemaal los mer fantaseren over ons ventje!
  Toch hoop ik ooit mama van een zoon en dochter te worden, dat lijkt me het allerleukst! Maar je hebt het niet voor het uitkiezen en stiekem lijkt het me ook wel tof om later twee van de bomen van zoons naast me te hebben 😉
  Betty onlangs geplaatst…Wel of geen babyshower?My Profile

 • Suzanne
  7 april 2014

  Het lijkt mij juist geweldig om twee jongens te krijgen, maar met meiden ben ik net zo blij. Ik hoop dat ik uberhaupt ooit zwanger mag raken en mama mag worden!
  Suzanne onlangs geplaatst…Picture perfect | No StressMy Profile

 • Nicole
  7 april 2014

  Ik heb nooit een voorkeur gehad, al had ik wel al de jongensnaam. Maar ik heb echt jaren geen kids gewild. Pas toen ik iets met manlief kreeg bleek dat kids met hem toch echt wel iets was wat ik wilde. Ik heb eigenlijk nooit nagedacht of ik nou een typische jongens-mama of meisjes-mama zou zijn. Denk dat ik beide wel kan, ik ben zelf geen typisch meisje meisje vind ik zelf.. maar ik ben dolgelukkig met mijn meisje Fay!!
  Nicole onlangs geplaatst…KiddycolorsMy Profile

 • Sabien
  7 april 2014

  Een meisje lijkt me heerlijk, maar een kleine replica van papa rond te zien lopen lijkt me ook onbetaalbaar… Hoewel we volgend jaar willen beginnen met kinderen, zou ik pas bij de geboorte willen weten wat het is. 🙂

 • Sophie
  7 april 2014

  Sommige moeders in spé kunnen voelen of ze een jongen of meisje dragen, heel gek! Dus misschien had jij dat ook, onderbewust wist je het misschien wel! X Sophie
  Sophie onlangs geplaatst…Wishlist | Instant photoMy Profile

 • Roos
  7 april 2014

  Ik ben al mama van mijn zoontje Ayden. Tijdens de zwangerschap wilde ik het geslacht niet weten, hier kwamen we dus pas achter tijdens zijn (vroeg)geboorte! Wel had ik vanaf de eerste echo al t idee dat het een jongetje was, en mn vriend ook :)! Ik denk dat ik het bij de tweede wel graag zou willen weten.. Waarom weet ik niet haha!
  Roos onlangs geplaatst…Mijn fotoweek #14My Profile

 • Jorien
  7 april 2014

  Ik ben nog geen mamma, maar vroeger wilde ik echt altijd een meisje. Nu twijfel ik, want ik heb een paar vriendinnen met zoontjes en ze zijn ZO lief voor hun moeder, echt wauw. Mamma is gewoon alles voor die mannetjes haha. Maar een meisje kun je een jurkje aan doen, en roze spulletjes voor kopen enzo. Dus nu wil ik eigenlijk gewoon beide. 😉
  Jorien onlangs geplaatst…-5 Kilo! Yay!My Profile

 • Sylvia
  7 april 2014

  Ik vind het altijd zo’n onzin dat je geen voorkeur zou mogen hebben. Natuurlijk is gezondheid heel belangrijk, maar iedereen heeft nu eenmaal zijn eigen beeld van een perfect gezin. Het liefste wil ik drie kinderen: twee jongens en een meisje, geen idee waarom, is gewoon een gevoel 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Filmavond, Kringcongres en nieuwe baan!My Profile

 • Debbie
  7 april 2014

  Heb altijd gezegd als het maar gezond is, wel had ik al jaren een meisjes naam in me hoofd. Ik wilde het dolgraag weten met de 20 weken echo, en toen we allemaal andere vervelende dingen te horen kregen. En erachteraan toch nog even het geslacht vond ik dat zo niet belangrijk meer. We weten het dus wel, maar houden het voor de buiten wereld nog geheim.
  Debbie onlangs geplaatst…Take a look at my life… week 14My Profile

 • Nina
  7 april 2014

  Mij zou het niks uitmaken!
  Nina onlangs geplaatst…Lookbook: Supertrash zomer 2014 met Bregje HeinenMy Profile

 • Mama's Jungle
  7 april 2014

  Ik had heel sterk het gevoel dat het een meisje zou zijn. Dat bleek ook zo. Maar een jongetje had ik ook super gevonden!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…NachtmonsterMy Profile

 • Felicia
  19 december 2015

  Ik vind hoe gek het misschien ook klinkt voor mijn man echt dochters bij hem passen. Hij bakt taarten kookt bij ons thuis altijd. Kan heel leuk verhalen vertellen aan de meisjes.
  Dus ja hij hoopte wel dat de deze derde een zoon zou zijn
  Maar eerlijk gezegd vind ik dochters echt bij mijn man passen.
  Zelf had ik er ga
  Graag nog een zoontje bij gehad
  Maar en dit derde kindje een meisje blijkt te zijn . voel ik mij daar opeens super gelukkig om.
  Het hoort gewoon zo te zijn 🙂
  Dat dacht ik ineens toen ik ons prinsesje zo lenig en lief op de echo zag

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.