Meer sfeer aan de slaapkamer toevoegen doe je zó!

Meer sfeer aan de slaapkamer toevoegen doe je zó!

Je brengt in je leven heel wat uren in de slaapkamer door. Je kunt er dus maar beter een gezellige ruimte van maken! Veel slaapkamers ogen wat kaal of saai. Gelukkig kun je genoeg doen om de slaapkamer sfeervol te maken. Dit zijn de beste tips.

Stijlvol beddengoed

Uiteraard wil je lekker slapen in je bed. Kwalitatief beddengoed draagt hieraan bij. Zorg verder dat je beddengoed niet enkel comfortabel is, maar ook stijlvol! Met Essenza dekbedovertrekken zit je goed: dit zijn ware eyecatchers. Ga voor een leuke print, met bloemen bijvoorbeeld. Zo ziet de slaapkamer er in een keer vrolijker uit. Dekbedovertrekken zijn er in veel dessins te vinden – er is voor ieder wat wils. Ook strepen, stippen, dieren of grafische prints behoren tot de mogelijkheden, ga na wat jij fraai vindt staan. En slaap eronder als een roosje!

Sfeervolle verlichting

In de slaapkamer staan vaak de lampen aan. Maar heb je al eens kritisch naar de verlichting gekeken? Zorg altijd voor warm, geelkleurig licht. En ga niet voor een enkele lichtbron, aan het plafond bijvoorbeeld, maar juist voor meerdere lampen in de kamer. Eén aan het plafond, één bij het nachtkastje en één in de hoek: het staat speels als licht uit verschillende richtingen komt.

Veel decoratie

Is het probleem dat de slaapkamer wat kaal lijkt? Dan heb je meer decoratie nodig! Zelfs in een kleine slaapkamer is dit een optie. Dan kun je decoratie namelijk gewoon aan de wand kwijt. Maar er zijn nog meer opties. Zet vazen of plantenpotten neer, in de vensterbank bijvoorbeeld. Met groen erin natuurlijk! Heb je nog ruimte vrij bovenop de kledingkast? Ook hier kun je iets moois neerzetten – denk weer aan een plant, of juist een beeld. In de vensterbank kun je souvenirs kwijt, of juist op het nachtkastje. Maak er iets gezelligs van.

Zachte stoffen

Stoffen voegen warmte toe aan de slaapkamer. Kies voor stoffen gordijnen voor de ramen: dat staat al meteen mooier dan jaloezieën bijvoorbeeld. Ook vouwgordijnen zijn een optie. Kies voor een stijlvol vloerkleed onder het bed, of ga voor tapijt over de hele vloer. En leg een mooi plaid neer op het bed, bij het voeteneind.

Warm kleurgebruik

Besteed aandacht aan het algemene kleurgebruik in de kamer. Kies voor overwegend warme kleuren – van beddengoed tot gordijnen, van meubels tot decoratiestukken. Welke kleuren volstaan? Groen, bruin, oranje, geel, rood, zand en beige bijvoorbeeld. Kille kleuren zoals blauw of grijs kun je maar beter achterwege laten. Kies ook niet voor te minimalistische kleuren, zoals wit of zwart. Een witte muur in de slaapkamer? Maak ‘m liever groen of bruin! Dat zorgt voor een wereld van verschil.

Natuurlijke materialen

Laat natuurlijke materialen terugkomen in de slaapkamer. Een bedframe van hout, een lamp van riet en wanddecoratie van linnen of zeegras: je hebt een heleboel opties. Dit geeft de slaapkamer een rustige uitstraling, evenals een knusse uitstraling. Natuurlijke materialen kennen ook vaak een warme kleur, zoals bruin, beige of groen. Daar hadden we het hierboven uiteraard al over! Op die manier komt alles fraai samen in de slaapkamer.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.