Kip Korma recept in 6 stappen.

Jasmijn: Toen ik Kelly’s oproep zag aan alle Foodies om een gastblog-recept te maken voor op Kellycaresse.nl dacht ik meteen: Ja! Daar wil ik aan meedoen, wat gaaf! Ik wist gelijk met welk gerecht ik haar en jullie lezers wilde verrassen. Namelijk mijn gezonde kip korma. Het is een clean receptje, wat inhoud dat je het dus niet uit een pakje haalt maar helemaal zelf maakt. Met dit gerecht breng je echt een stukje India in huis. Zodra je ermee begint krijg je een geur en kleur explosie in huis. Het is echt een van mijn Comfortfoods waar het genieten al bij het maken ervan begint. Het is goed te maken zelfs als je een beginner in de keuken bent. Zet vooraf alles klaar en volg de 6 stappen. Ruik, proef en geniet! ^_^

Kip Korma recept in 6 stappen, zonder pakjes of zakjes.

Ingrediënten voor 4 personen

– 4 Kipfilets, in kleine stukjes gesneden
-50 gram Yoghurt, 0% vet
– 1 eetlepel Olijfolie
– 4 grote Uien, fijngesneden
– 4 teentjes Knoflook, fijngesneden
– 20 gram verse Gember, fijngeraspt

————————-

– 1 eetlepel gemalen Komijn
– ½ theelepel Kurkuma
– 1 eetlepel gemalen Koriander
– ¼ theelepel Chili poeder
– 1 Laurierblad
– 12 Kardemom peultjes, maal of plet ze en gebruik alleen de zaden
– 4 kruidnagels, gebruik alleen de kopjes of bolletjes ervan

————————–

– 1 eetlepel Bloem
– 1 snufje Saffraan
– 2 theelepels fijne kristalsuiker
– ½ theelepel zout
– 400ml Water
– 6 eetlepels Kook Room, light
– 1 bosje verse Koriander

Maak de Kip Korma zo:

 1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en doe ze in een glazen kom samen met de yoghurt. Roer door, dek af en zet dit weg in de koelkast voor minstens een half uur.
 2. Doe de olijfolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en gember. Bak dit 10 minuutjes tot het zacht is en licht gekleurd. Blijf roeren want je wilt niet dat het aanbrandt.
 3. Voeg dan deze kruiden toe: de gemalen kardemom, komijn, koriander, kurkuma, chili, laurier en de kopjes van de kruidnagels. Roer dit alles dan 5 minuten door.
 4. Roer nu de bloem, saffraan, suiker, zout en 400ml water daar doorheen. Laat dit zachtjes sudderen voor 10minuten.
 5. Haal je pan van het vuur en haal het laurierblad eruit. Pureer de saus met je staafmixer helemaal glad.
 6. Lek de kipfilet uit in een vergiet. Voeg hem toe aan de saus en giet hier de kook room bij. Roer door en zet je vuur zachtjes aan om het geheel voor ongeveer 10 tot 15 minuutjes zachtjes gaar te laten worden (laat het niet koken maar eerder zachtjes pruttelen). Roer af en toe door. Als de kipfilet niet meer roze is van binnen dan is het gaar en is je gerecht klaar. Garneer het met wat verse Koriander.

*Tip: Eet er Basmati Rijst bij en of zelfgemaakt Naan brood met een dipsaus als Raïta (soort Tzatziki maar dan met komkommer ui, chili en komijn), maak hem erbij met je overgebleven Yoghurt.

Eetsmakelijk!
Groetjes en liefs,
Jasmijn van www.zomijntje.nl

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “Kip Korma recept in 6 stappen : Het recept van Zomijntje”

 1. De foto van die kruiden! Mmmmm! Ik kan zelf niet goed koken, maar mijn moeder… Die kookte het liefst met al deze kruiden. Klinkt als een heerlijk recept en ik zal het dan ook met liefde aan moeders doorgeven 😀
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #8My Profile

 2. Leuk dat je een gast artikel mocht schrijven vind dit zelf heel lekker eruit zien. Zal het denk ik alleen niet na maken want hier in huis lust denk ik verder niemand het haha x
  Bianca onlangs geplaatst…URBAN DECAY NAKED BASICSMy Profile

 3. Oh dit recept ken ik van mijn oma, wat leuk om dit hier op de site te zien komen, dit is zo heerlijk vind ik

 4. Ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf goed bekend met de Indiase / Surinaamse keuken. Maar deze had ik nog niet gemaakt. Ik zou hem zelf met vegetarische kip maken natuurlijk. Liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…supermom Emy – 5x vragenMy Profile

 5. Lijkt me heerlijk! Alleen zal ik dit niet snel maken omdat je zo ontzettend veel kruiden in huis moet halen. Verder gebruik ik deze kruiden nauwelijks, wat dan weer zonde is.

 6. Kelly, het lijkt me leuk als jij dit recept ook ga maken (video?) en dan je mening geven wat jij er ook van vind 🙂

 7. Hoi Kelly, wat leuk is het geworden zo samen op je site. Thanx!

  Hoi Allemaal, *bloos…..wat tof om al die leuke reacties te lezen hierop. Dank jullie wel ^_^ En dat laatste idee van MJ klinkt leuk. Ik ben inderdaad ook wel benieuwd wat je er in het echt van vindt Kelly.

  @Britt – Het duurt gok ik een klein uurtje maximaal …en als je een keukemachine hebt is het denk ik nog sneller klaar.

  @Sara
  Kruidentips: Je kunt kruiden sowieso lang bewaren en ze zijn erg multi inzetbaar. Wist je bijvoorbeeld dat je de kardemom en kruidnagel heerlijk kunt verwerken in bijvoorbeeld de Worteltaart die ik laatst maakte. Laurier doe ik altijd in de soep of Bolognese saus. En met saffraan kun je heel erg mooi je rijst of andere sauzen geel mee kleuren. En Chili is echt een super kruiden, hij werkt namelijk ideaal om je lichaamsgewicht mee op peil te houden(werkt vet verbrandend) en zit vol vitaminen.

  Groetjes en liefs,
  Mijntje.

 8. Dit ziet er goddelijk uit zeg! Echt een goed idee om eens uit te proberen. Ik heb het nog niet eerder geproefd (ook niet in pakjes variant), maar ik merk aan mijn tummy that it must be yummy, haha :P.

  Mooie foto’s ook!
  Liefs, Anne
  AnneDoet onlangs geplaatst…Nah! Ben jij d’r ook nog?My Profile

 9. Oh dat ziet er lekker uit! Bedankt voor dat recept. Ik hou van kip en ga het zeker binnenkort proberen! Ik snap sara wel, ik kook ook nooit met deze kruiden maar wie weet, misschien ga ik nu vaker dit soort recepten koken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.