Kelly, waar komt de naam ‘Caresse’ eigenlijk vandaan?

Kelly en Caresse

Kelly en Caresse

Lieve bezoekers van mijn blog, ik beloof al zo lang eindelijk eens uit te leggen waar de naam Kelly Caresse voor staat. Het is denk ik niet gek dat gedacht wordt dat dit mijn achternaam is. En het is ook niet gek dat ik die vraag al heel erg vaak gesteld gekregen heb. Nu kan ik een heel romantisch verhaal ervan maken, dat het bij mijn naam hoort, dat het mijn tweede naam zou zijn, maar het is allemaal een stuk minder romantisch dan het klinkt. Althans voor jullie, voor mij is Caresse een van de belangrijkste namen uit mijn leven. Een naam die tot de dag vandaag nog belangrijk is, die inmiddels zelfs de helft van mijn bedrijfsnaam is. Ben je benieuwd waar Caresse echt voor staat? Klik dan snel op lees verder.

Caresse 1

Toen ik een meisje van zes jaar oud was, mochten mijn broer en ik een hondje, wat waren we blij! De naam mochten we ook samen uitkiezen, we hadden een paar namen bedacht en dan zouden we gaan grabbelen welke naam het zou worden. Het werd Caresse. Deze hond was als een zusje voor mij, en ik speelde hele dagen met haar. Mijn poppen zaten op haar rug, ik probeerde wel eens haar nagels te lakken, en als ik ziek was dan ging Caresse over mij waken. Toen ik 12 jaar oud was kwam msn in beeld en ging ik een Hotmail adres aanmaken. Natuurlijk mocht ik mijn achternaam niet gebruiken dus werd het Kellycaresse@hotmail.com. Caresse (uitspreken als: Karess) was mijn steun en toeverlaat, de hond waar ik mijn geheimen mee deelde. De hond waar ik geen dag zonder kon en wilde. In 2008 is ze overleden op 13-jarige leeftijd. Wat een groot litteken heeft dit achter gelaten. De onvoorwaardelijke liefde die je voor een huisdier kunt hebben kun je pas begrijpen als je zelf zo’n huisdier hebt gehad die als een gezinslid voelde. Ik was 18 toen ze overleden was, en dat was heel erg moeilijk.

Caresse in Loches(F) laatste vakantie met ouders

Mijn e-mail adres was nog onveranderd gebleven. En een kennis van mij vroeg mij of ik Italiaans ben vanwege mijn achternaam. Mijn achternaam is Donders en daar vond ik toch maar weinig Italiaans aan. Ik vroeg hem wat hij zo Italiaans aan mijn achternaam vond. ‘Ja, Caresse, klinkt heel italiaans’. Hij kende enkel mijn mail adres en niet mijn achternaam. Toen moest ik lachen en vertelde dat dit niet mijn achternaam was.

Landal 5

Toen ik vorig jaar januari besloot te gaan bloggen wilde ik een persoonlijke blog aanmaken. Toch wilde ik uit privacy mijn achternaam niet gebruiken zodat mijn blog op mijn achternaam niet te googlen is. Mocht ik dan gaan solliciteren ergens dan hoefde niet iedereen te weten dat ik blogde. Ik heb iets met Italië en Italiaanse namen vind ik erg mooi dus ik vond Kelly Caresse ook wel heel leuk klinken. Inmiddels is het echt mijn bijnaam geworden. Mijn blognaam spreek je uit als Kelly Karesse dus dat is wel een beetje anders als de naam van de hond, maar dat is eigenlijk automatisch zo gelopen. Inmiddels is mijn achternaam geen geheim meer en ben ik juist heel trots op mijn blog.

Caresse, de hond die een belangrijke kameraad in mijn jonge leven was, is nu onderdeel is van mijn bedrijfsnaam en op die manier eigenlijk nog altijd bij me. Hebben jullie huisdieren waar je ook zo’n super speciale band mee hebt opgebouwd? Die je echt ziet of zag als gezinslid en die onvervangbaar is? Wat doet dit vandaag de dag nog met je? Laat het me weten in de comments van dit bericht.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

50 reacties

 • Jodee
  22 maart 2014

  Mooi verhaal! Super mooi hondje ook..kan me voorstellen dat je gek op haar was!

 • Ingrid
  22 maart 2014

  Mooi verhaal! Omdat ik je blog al een poosje volg wist ik dat Caresse de naam van je vroegere huisdier was. De band is denk ik zo sterk (althans uit mijn eigen ervaring) omdat ze bijna je hele jeugd van, 5 tot 18, een onderdeel van je leven heeft gevormd. Dat is bijna 3/4 van je leven toen ze overleed! Overigens is caresse frans en niet italiaans (carenza) 😉 , maar wel een mooie, bijzondere naam!

 • Dita
  22 maart 2014

  Wat mooi om te lezen. Ja een huisdier kan zo dierbaar zijn. Ons katten zijn ook echt ons kindjes en ik moet er niet aan denken dat ze er ooit niet meer zijn.
  Dita onlangs geplaatst…Bestelling bij Buiten de lijntjesMy Profile

 • Healthy Mommy
  22 maart 2014

  Ik dacht ook serieus dat het je achternaam was, maar kon het niet helemaal matchen met je vrij Hollandse voorkomen (blond haar, lichte huid e.d.) dus toen heb ik er in mijn hoofd van gemaakt dat je getrouwd bent dus de achternaam van je vriend hebt. Haha. Wel bleef ik nieuwsgierig naar de afkomst van Caresse aangezien ik het nog nooit had gehoord. Mooie (achter)naam. Wij hadden een hond; Tolstoy en 2 schele Heilige Birmanen.. Inderdaad, wat kan je die missen.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Weeën opwekkenMy Profile

 • Marion
  22 maart 2014

  Wat mooi….! Leuk om te weten dit. Zegt weer veel over je. X
  Marion onlangs geplaatst…Een collega die je blog leestMy Profile

 • Sophie
  22 maart 2014

  Wat een mooi verhaal en eigenlijk ook wel heel erg leuk om te lezen waar je naam dus vandaan komt! Ik zou ook echt niet zonder mijn drie katten kunnen, maar om mijn naam nou te ‘veranderen’ in SophieFlame, BibiSophie of SophieFloor, haha nee 😀
  Sophie onlangs geplaatst…Toni&Guy Rough Texturiser & Sea Salt SprayMy Profile

 • aMuse Rouge
  22 maart 2014

  Oh Kelly, ik vind dit zo’n mooi verhaal. Ik begrijp perfect dat een hondje als een zusje kan gaan voelen en hoe erg het dan is wanneer ze sterft. Heb dit zelf ook meegemaakt. Ik heb zelf 17 (!) jaar lang een Malthezertje gehad. Van mijn 8 tot mijn 25. En ik mis haar nu nog elke dag verschrikkelijk.

 • Shirley
  22 maart 2014

  Vroeg me laatst al af waarom ik ergens Donders zag staan. Nam aan dat je getrouwd was, niet dus haha!

  Wij hadden vroeger ook zo’n hond, mijn allerbeste vriend. Wat een gemis toen hij overleed! Snap je indd alleen als je zelf zo’n maatje hebt of had. Vond je ‘t nog moeilijk om er over te schrijven?

 • Anouk
  22 maart 2014

  Wat een lief verhaal!! Ik snap die onvoorwaardelijke liefde helemaal, toen ik 5 was overleed de eerste hond van mijn ouders die ik heb meegemaakt zeg maar en pas na 9jaar kregen we weer een nieuwe. 5jaar later hebben we er twee. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat we ze nooit hebben gehad, het zijn zulke lieverds en moet er niet aan denken dat er ooit een einde aan komt 🙁
  Maar ze blijven natuurlijk altijd in herinnering ♡
  Anouk onlangs geplaatst…WoonkeukenMy Profile

 • Hester
  22 maart 2014

  Ik vroeg me altijd al af waar de naam vandaan kwam maar wat een mooi verhaal erachter. Ik snap je helemaal, ik heb zelf altijd twee katten gehad en toen deze overleden was ik hier echt kapot van.
  Hester onlangs geplaatst…De Happy Challenge: Laatste WeekMy Profile

 • Hannah
  22 maart 2014

  Wat een mooi verhaal! Leuk om nu eens duidelijk te krijgen waar Caresse vandaan komt 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…NEW IN| YSL rouge volupté shineMy Profile

 • Nicole
  22 maart 2014

  Aaaahhh leuk om te weten waar je naam vandaan komt!
  Zelf kreeg ik toen ik 1 was een hond: Roy, hij is 15 geworden.. ik was dus 16 toen hij overleed, was echt mijn maatje!
  Maar sowieso heb ik altijd een band gehad met de huisdieren..
  Heb nu zelf ook een hond en een konijn en zijn echt mn maatjes!
  Nicole onlangs geplaatst…Fay en haar mimiekMy Profile

 • Geertje
  22 maart 2014

  Je had ooit al wel eens verklapt ergens dat Caresse van je hond af kwam, maar mooi dat er dit verhaal achter schuilt. Ik heb zelf heel weinig met huisdieren, maar kan me wel voorstellen dat het een echt maatje van je wordt! Leuk dat je dit gedeeld hebt op je blog!
  Geertje onlangs geplaatst…Tag: Van 10 tot 1…My Profile

 • Sigrid
  22 maart 2014

  Wat lief. Ik vroeg het me ook altijd af! Maar ik begrijp het heel goed; ik heb zelf een labrador’zusje’ van 13 jaar en ik had een poes (ze is al na 1,5 jaar overleden door een auto-ongeluk, maar met beide dieren heb/had ik zó’n band! Dat kun je voor altijd bij je dragen 🙂
  Sigrid onlangs geplaatst…1001 – over bloggenMy Profile

 • Bibian
  22 maart 2014

  Wat een mooi verhaal achter de naam van je blog. En wat grappig dat iedereen het ook uit spreekt als karesse, ik zeg ook altijd: even kijken op kellykaresse hahaha. Mooi dat je hond nu altijd een beetje bij je is. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Jong & Moeder – Ibuprofen en weer door!My Profile

 • Stephanie
  22 maart 2014

  Ah wat een super lief verhaal, Caresse voelt zich vast vereerd dat hij nog zo’n groot deel van je leven is, lief!!
  Stephanie onlangs geplaatst…De ultieme ‘sog-sites’My Profile

 • lifestyle-fabriek
  22 maart 2014

  Dit had ik er niet achter gedacht maar wat een mooi verhaal! Je huisdieren worden net je kinderen, ze zijn onderdeel van het gezien en een steun en toeverlaat, dus ik begrijp je volkomen!
  lifestyle-fabriek onlangs geplaatst…TREND FABRIEK: LACEMy Profile

 • Susanne
  22 maart 2014

  Wat bijzonder! We hebben nu ook thuis een hond en zonder haar is het gezin niet compleet. Ik kan me ook echt voorstellen (eigenlijk niet, wil er nog lang niet aan denken!) dat je hart echt breekt als ineens je beste maatje wegvalt. Echt mooi verhaal! Ik dacht trouwens in je diary dat je een artikel ging maken van foto’s van baby naar nu haha.
  Susanne onlangs geplaatst…Favoriete Product: Côte D’or 70% noir intenseMy Profile

 • Mariska
  22 maart 2014

  Wauw wat een prachtige verhaal. Heel herkenbaar jouw band hoe het was. Zo ben ik ook met mijn hond. Zou niet meer zonder hem kunnen.
  Mariska onlangs geplaatst…Diary #4My Profile

 • Lori
  22 maart 2014

  Ja, een hond en dat is echt mijn tweede dochter!
  Lori onlangs geplaatst…Gezonde smoothies nóg gezonder (WIN)My Profile

 • Laura
  22 maart 2014

  We hebben nu een pup van bijna 5 maanden. Onvoorwaardelijke liefde. Ik gok dat er bij ons nooit kinderen komen, maar met Boaz erbij voelt het echt wel als een gezin. Ben ook stiekem gewoon verliefd op hem. Hoe hij je staat op te wachten als je thuiskomt van het werk. Hoe hij stiekem toch elke keer op de bank wil klimmen omdat hij bij je wil zijn. Hoe hij met een speeltje naar je toekomt. Hoe hij ligt te piepen in zijn slaap. Geweldig!
  Laura onlangs geplaatst…Als ik Irene niet had…My Profile

 • Saskia
  22 maart 2014

  Leuk om te lezen waar je naam vandaan komt. Zelf heb ik nooit huisdieren gehad wat ik wel jammer vind.
  Saskia onlangs geplaatst…Max Mini Nail Polish SetMy Profile

 • Suzanne
  22 maart 2014

  Ik heb mijn lief en leed achter moeten laten bij “Mr. Gaat je niets aan hoe het met ze gaat”. Vanaf dat moment heb ik besloten mij nooit meer aan dieren te hechten. Bij mijn ouders hebben wij twee honden en een kat, de kat is van mij maar ze is niet echt een knuffelkat. Met de honden heb ik gewoon vrij weinig. Ik denk ook niet dat ik later huisdieren zal nemen, ja misschien een paar vissen. hihi
  Suzanne onlangs geplaatst…Wishlist | RandomMy Profile

 • Manon
  22 maart 2014

  Haha, nou deze uitleg had ik nooit verwacht! Ik dacht inderdaad dat het iets van je achternaam zou zijn!
  Ik heb ook echt een hele hechte band met mijn 3 katten. Als ik er nu aan denk dat ik ze over een paar jaar ergens levensloos moet vinden dan breekt mijn hart nu al. Ik snapte het nooit dat mensen verdriet konden hebben om een hond of kat, maar nu ik het zelf heb snap ik het helemaal. Dierenliefde is ook echte liefde en onvoorwaardelijk <3
  Manon onlangs geplaatst…Jong & Moeder – Ibuprofen en weer door!My Profile

 • Lauriëtte
  22 maart 2014

  Wat een lief verhaal! Ik dacht inderdaad altijd dat het gewoon je achternaam was!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Gemeente El Nido in de FilipijnenMy Profile

 • jennn
  22 maart 2014

  Wat een mooi verhaal! Ik vroeg me al af waar het vandaan kwam 🙂
  jennn onlangs geplaatst…NomnomnomtagMy Profile

 • Betty
  22 maart 2014

  Wat een prachtig verhaal! En wat een mooie hond ook! Leuk dat je naam daar vandaan komt! 🙂

  Huisdieren zijn inderdaad heel belangrijk en maken een grote indruk Wij hadden vroeger een kat die er al was toen ik geboren werd en overleed toen ik 15 was. Dat was zo onwerkelijk. Het huis was meteen zo leeg en ik was er echt heel lang kapot van. Maar dat snappen alleen mensen die ook zo’n band met hun huisdier hebben gehad 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Lief zijn voor jezelfMy Profile

 • Audrey
  22 maart 2014

  Ik zat ook al aan een tweede naam te denken! Leuk om eindelijk het verhaal erachter te horen, want ik vroeg ‘t me al af. Ik ken ‘t zelf ook, zo’n hond die er je hele jeugd was (bij mij van 3,5 tot 17), dan heb je idd een heel bijzondere band met zo’n dier.
  Audrey onlangs geplaatst…Slechte slogans: wat leveren ze op?My Profile

 • Kim
  22 maart 2014

  wat een mooi verhaal achter de naam van je blog 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Inspiratie: Geprinte BroekenMy Profile

 • Jaimy en Laura
  22 maart 2014

  Wat een speciaal verhaal! Ik dacht ook dat het je achternaam was 🙂
  Jaimy en Laura onlangs geplaatst…Nikon afstandsbedieningMy Profile

 • Linda
  22 maart 2014

  Wat mooi dat je hond nu nog zo sterk aanwezig is door je blog/bedrijfsnaam 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Favorieten | Iets met voeten en foto’s.My Profile

 • Dagmar
  22 maart 2014

  Wauw super mooi om je artikel erover te lezen en wat fijn dat je het deelt! Echt mooi dat je je lieve hondje nog steeds dagelijks in beeld kunt brengen hierdoor, heel lief <3 Ik had ook een hondje die ik onvoorwaardelijk lief had, helaas worden we elke dag weer iets ouder en kan je hen niet eeuwig met je meenemen. Maar eraan denken doe ik nog elke dag <3 Mooi artikel sweety!
  Dagmar onlangs geplaatst…TRAVEL / Hotspots & must sees van NormandiëMy Profile

 • ellen
  22 maart 2014

  Wat een mooi verhaal! Ik begrijp heel goed dat Caresse je steun en toeverlaat was. Ik heb sinds ik 12 ben een hond, Lumbee. Ik googlede op leuke namen en Lumbee is de naam van een Indianenstam, haha! Stiekem vind ik de naam een beetje gek, want iedereen zegt en schrijft het anders (zelfs mijn ouders nog), maar ik hou zo ontzettend veel van dat beestje <3

 • Tamarah
  22 maart 2014

  Wat mooi en bijzonder om te lezen! Ik kan me heel goed voorstellen dat je het ervaart als een groot gemis. Vroegen hadden we een kat en die overleed op 19 jarige leeftijd en ik was er kapot van. Nog steeds mis ik hem maar heb gelukkig nu ook een hele lieve kater waar ik veel van houd en veel liefde van krijg.
  Tamarah onlangs geplaatst…Tip: Dagje Hortus Haren!My Profile

 • Tamara
  22 maart 2014

  Mooi verhaal! Ik was ook al eg benieuwd 🙂 en zo blijft je maatje altijd bij je inderdaad.
  Tamara onlangs geplaatst…Quote ‘Enjoy’My Profile

 • alexa
  22 maart 2014

  wat een mooi verhaal en dat je dat aan je blog kon koppelen natuurlijk was dat om meerdere redenen maar tof dat je de naam van je hond hebt gekoppeld aan je blog. iets om trots op te zijn en wat voor jou een meerwaarde heeft, een extra betekenis!
  alexa onlangs geplaatst…Personal updateMy Profile

 • Lotje
  22 maart 2014

  Mooi dat je die naam hebt gekozen! Lijkt me verschrikkelijk. Mijn hond leeft nog waar ik mee op gegroeid ben en de liefde die je krijgt van een beest is idd heel fijn. Ik zou ook niet weten wat ik zonder haar zou moeten xoxo
  Lotje onlangs geplaatst…Beyoncé 2014!My Profile

 • Remy | BakingBeautyNL
  22 maart 2014

  Wat een schitterend verhaal!
  Ook ik dacht dat het je achternaam was.

 • Petra
  22 maart 2014

  Wat komt me deze onvoorwaardelijke dierenliefde bekend voor. Vanaf dat ik 15 maanden was hebben wij een hond gehad die overleed toen ik 16 was. Lief en leed samen gedeeld. Vandaag wandelt hij nog door middel van mijn tattoeage met me mee!

 • Sandra
  22 maart 2014

  Oh joh, komt de naam Caresse hier vandaan! Had ik nooit gedacht!

 • todayslife
  22 maart 2014

  wat leuk om dit te lezen zeg, ik ging er ook vanuit dat het je achternaam was!
  todayslife onlangs geplaatst…22 Maart 2014 – 50mm lensMy Profile

 • Cindy
  22 maart 2014

  Mooi verhaal, mooi ook dat je de naam gebruikt om de herinnering in leven te houden! Ik had ook geen idee waar je de naam “Caresse” vandaan had hoor haha
  Cindy onlangs geplaatst…Het leed dat sporten heet…My Profile

 • Mira
  22 maart 2014

  Wat mooi geschreven en heel mooi dat je je hond op deze manier met je meedraagt. Ik weet hoe vreselijk het is om een huisdier te verliezen en nogmaals echt prachtig hoe je er mee omgaat!
  x
  Mira onlangs geplaatst…Miss Bubbles Wax MeltsMy Profile

 • Sanne Marlijn
  22 maart 2014

  Mooi verhaal Kelly, en wat fijn om je hond zo voort te laten leven. Ik heb mijn hondje een paar weken geleden moeten laten inslapen en ik ben daar zo ontzettend verdrietig om geweest. Gelukkig heb ik veel foto’s van ‘m die ik kan bekijken, maar een hondje verliezen doet zo’n pijn.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 • Anna
  22 maart 2014

  Ik vroeg me dit idd wel is af, had al het idee dat het niet je achternaam zou zijn! Mooi verhaal 🙂

 • Rosalie
  22 maart 2014

  Ik wil nu nog meer een hond 🙂
  Rosalie onlangs geplaatst…Happy Challenge: Kijk met trots terugMy Profile

 • Marleen
  22 maart 2014

  Mooi artikel! Ik was ook wel benieuwd waar de naam vandaan kwam! Zelf heb ik een bijzondere band met mijn verzorgpony, en we hebben thuis 2 katten waar ik ook niet zonder zou kunnen <3

 • Miranda
  22 maart 2014

  Bijzonder verhaal zeg, vind het ook een erg leuke naam voor een hond, tenminste niet zo standaard naam. En zo is ze altijd bij je eigenlijk.
  Miranda onlangs geplaatst…Happy challenge opdracht 6!My Profile

 • Wendy (B)
  23 maart 2014

  Ze waakt nu over jou en Lana 🙂
  *knuffel*

 • Roxanne
  23 maart 2014

  Mooi verhaal! Pets are not just animals, they’re family! <3
  Roxanne onlangs geplaatst…Balea Sommer LE & Beautiful Long Serie & Nieuwe productenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.