KC PLOG: Weekenddingen in ons nieuwe huis

Jeej,de eerste plog in ons nieuwe huis! Deze kiekjes nam ik afgelopen weekend en ondanks dat we nog ontzettend veel voor ons huis moeten doen om het echt af te maken, is het heerlijk om er al te wonen en er mee bezig te zijn. In deze plog zie je een typische weekenddag, Lana had dansles, we gingen boodschappen doen, we moesten op pad voor een pannenset en we genieten van een spelletjesavond thuis! Kijk je gezellig mee?

Good morning in mijn badjas! We staan lekker rustig op en ik ga met de meisjes naar beneden toe, aankleden komt later wel 😉

Ik ga koffie zetten samen met Aimy en ‘Kokkie maken’ is Aimy’s klusje hier in huis wat ze helemaal geweldig vindt. Zij mag dan het koffiezetapparaat aanklikken, een zoetje in de koffie doen en roeren. Zo maken we samen koffie elke dag en dat is heel gezellig. Ze roept een paar keer per dag ‘Aimy kokkie maken?’ Hihi zo schattig. Op deze foto zit ze op het keukeneiland erbij, van Alpro kreeg ik namelijk een heel leuk koffie pakketje wat we gingen uitproberen.

We kregen Alpro Barista soya melk die speciaal is om het lekkerste melkschuim te maken en ze gaven er een Bodum setje bij met een melkopschuimer en glazen, super leuk! Ik had nog nooit zo’n handmatige melkopschuimer gebruikt maar zoals je kunt zien ging dat heel goed en het smaakte ook erg lekker.

Na het ontbijt gaan we ons klaarmaken. Ik maak de kinderen klaar en vervolgens mezelf. Ik maak me nu voortaan op aan mijn make-uptafeltje dat in mijn kantoor staat, heerlijk plekje.

Het is dansles vandaag voor Lana dus ik vertrek vervolgens met Aimy in de buggy en Lana er naast naar dansles. Voorheen gingen we met de auto maar nu wonen we op een paar minuutjes lopen, zo ideaal.

Aan de wandel met de oudste meisjes richting dansles.

Onze buurtsuper (haha) de Aldi is ook op 2 minuutjes lopen van ons nieuwe huis vandaan dus ik wandel gezellig even met Aimy naar de Aldi voor wat boodschapjes.

We halen brood en lekkere dingen voor het weekend. We delen daarna samen lekker een croissantje voor onderweg.

Daarna gaan we Lana ophalen bij dansles, uiteraard zet ik geen kindjes herkenbaar in beeld. Maar we mogen aan het eind van de les altijd even gaan kijken. We zijn aan het oefenen voor de eindjaarsvoorstelling die binnenkort is, zo leuk! Ze hebben een liedje met een boot (van K3) die we vorige week met de moeders in elkaar geknutseld hebben en nu gingen ze repeteren met de boten erbij. Geweldig om te zien!

Als ik thuiskom tref ik deze twee zo aan, dan smelt je toch. Zo lief!

En dan is het tijd voor Feline haar tweede voeding. Haar haartjes beginnen een beetje te groeien en ze lijkt blond te worden dus wie weet toch nog een blondje van mij ;).

Lunchtijd! Ik lunch met twee boterhammen met tonijnsalade en ik drink een kop thee. Deze van Aldi is zo lekker!

Wie mij op Instagram volgt die heeft het al meegekregen, ik had nogal een blunder want ik wilde gaan koken en kwam er achter dat op mijn nieuwe inductie kookplaat, onze pannen niet meer werken, slechts 1 pan deed het nog dus wij moesten op pad voor nieuwe pannen. Ik ben sowieso fan van Tefal pannen dus die moesten er sowieso komen en we keken voor een algemene pannenset. Ik kreeg van jullie hele goede tips op Instagram, zo fijn!

Deze pannen rekenden we bij Blokker af, een grote huismerk soeppan, een BK pannenset en een Tefal wokpan en koekenpan.

Even door naar Action voor wat andere handige spulletjes zoals vuilniszakken, plakband, etc.

Thuis aangekomen bleken we wat ingrediënten te missen voor het recept dat Yannick ging koken dus ging ik met Aimy nog even langs de Jumbo voor wat spulletjes. Boodschappen doen vindt ze heel gezellig dus daar maak ik haar altijd blij mee.

Thuis maak ik een hapje voor Feline: Wortel met appel en dat gaat er als zoete koek in. Ze wilde bijna het bakje erbij opeten ;).

Yannick was heerlijk aan het kokkerellen voor Sjenkieskitchen in onze nieuwe keuken en daarom was dit mijn voorgerecht 😉 een heerlijke zalmsalade, zo lekker! Ik bof met een man die zo heerlijk kan koken.

Mooie man in een mooie keuken 😉 Volgen jullie Sjenkieskitchen al op Instagram voor de lekkerste, makkelijke en kidsproof recepten?

Terwijl Yannick verder kookt ga ik met de meisjes nog even knutselen. Lana doet niets liever dan knutselen en zelf vind ik het ook erg leuk om te doen met ze. Hier maak ik met Aimy een ‘handtekening’ van haar handje, zo schattig.

Lana plakte dit mooie kunstwerk in elkaar, zo mooi, je merkt dat ze op school ook veel leert qua knutselwerkjes. En de knutselwerkjes van je kind zijn altijd mooi natuurlijk ;).

Het hoofdgerecht is deze heerlijke snack. Yannick maakte zelf pastechi’s die werkelijk fantastisch smaakte. Zelfgemaakte deeghapjes gevuld met kipgehakt, paprika, ui en lekkere kruiden.

Na het eten brengen we Lana en Aimy naar bed en aangezien Feline wat later op bed gaat, speel ik nog met haar. Ze is volop aan het oefenen met omrollen, omhoogkomen en richting het kruipen aan het proberen. Zo leuk en schattig om te zien hoe ze ontwikkelt.

Dan is het voor Feline tijd voor haar Pyjamapapje (van Nestle). Die geef ik altijd rond 20.30 en daarna slaapt ze meestal weer tot de ochtend erna. Ik maak het Pyjamapapje aan met moedermelk die ik eerder gekolfd heb en in de diepvries bewaar. Ze smikkelt het met veel plezier op en daarna is ze lekker soezig om te gaan slapen.
*Samenwerking

En dan is het ook bedtijd voor dit kleine meisje. Ze slaapt nu ook in een eigen kamertje en dat is even wennen. In het vorige huis had ik haar namelijk vanaf de geboorte naast me slapen. Ik ga daarom voor het slapengaan altijd nog een paar keer kijken of ze goed ligt. En als ze doorslaapt dan ga ik ook kijken of alles wel goed is gegaan. Het is toch weer een beetje leren loslaten.

Als alledrie de meisjes slapen is het tijd voor ons 😉 we gaan een spelletjesavond houden en spelen Ticket to ride met lekkere champagne en hapjes erbij. We vinden dit een heel leuk spel al is het een spel waarbij ik elke keer weer moet uitvogelen hoe het ook alweer werkt. Tip van Flip, veel spelregels van spellen kun je via deze website vinden. Ideaal wanneer je handleiding kwijt is geraakt haha.

Proost! Op ons nieuwe huis en op ons!

Volgende week komen onze nieuwe meubels binnen en kunnen we het huis ook weer een beetje meer afmaken en gaan inrichten. Ik kijk er zo naar uit! Dankjewel dat je weer gezellig meekeek met mijn plog, volgende week heb ik er weer eentje! 🙂
Advertisement

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

7 gedachten over “KC PLOG: Weekenddingen in ons nieuwe huis”

  1. Ahhh lekker zo’n eigen barista in huis. Ticho en ik drinken ook vaak samen koffie: ik the real deal en hij een babyccino. ♥️

  2. wat een super plog mop!! en we hebben dezelfde pannen hihi en ben echt fan van tefal maar kom ook niet aan mijn bk pannen want die zijn mij heilig!! en die barista was ik vandaag naar op zoek maar hadden ze hier niet bij de appie pfff morgen maar weer, fijne dag lieverd <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.