Je haar zelf knippen in laagjes : Ik testte het uit!

Dia1

Je haar zelf knippen in laagjes, te doen of onmogelijk? Ik testte het uit. Een echt Don’t Try This At Home experiment, wat natuurlijk fout kan gaan. Ik nam het risico door zelf mijn haar te knippen en bedacht me, als het mislukt dan ga ik gewoon naar de kapper toe. Mijn haar was echt toe aan een knipbeurt. Ik had flinke dode haarpunten en ik wilde weer een frisse coupe. Ik haalde het in mijn hoofd dit gewoon zelf te proberen en in deze video laat ik je zien hoe ik zelf mijn haar geknipt heb. In zo’n 10 minuten was ik klaar, lekker mommyproof haha. Kijk je mee naar dit experiment?

Je haar zelf knippen in laagjes : Ik testte het uit!

Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om je (gratis) te abonneren op mijn Youtube kanaal en mis geen enkele update.

En wat ik vond van mijn ‘Haar zelf knippen in laagjes’  experiment? Ik vond het alles meevallen. Ik was bang voor een schots en scheef kapsel maar ik had me goed ingelezen en tutorials hiervan bekeken. Als het mis was gegaan dan had ik gewoon de kapper bezocht. Maar het ging bijzonder goed. Mijn haar zag er achteraf weer lekker fris uit en alsof ik net van de kapper vandaan kwam. Lang haar is op deze manier prima bij te houden, al adviseer ik wel om ook naar de kapper te gaan want met deze ‘Zelf Knippen Methode’ mis je ook wel een heleboel plukken. Maar om het zo af en toe zelf bij te houden, zeker wanneer je haast hebt, is prima te doen.

Maar nogmaals, ik wil niemand aansporen dit te doen :P. Ik vond het gewoon leuk om dit zelf uit te proberen en met jullie te delen. En mocht je dit wel vaker doen, nog handige tips voor me hebben of leuke ervaringen om te delen, laat het me dan zeker weten bij de comments. Ik ben benieuwd! Knip jij je haar weleens zelf? Of het haar van je kinderen/man?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Elisabeth
  17 maart 2017

  Jeetje, gekkerd!! Ik denk toch dat ik dit beter miet kan doen. Nietbzo n vaste hand…
  Elisabeth onlangs geplaatst…8 weken zwanger – de eerste afspraak met de verloskundigeMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  17 maart 2017

  Het ziet er wel goed uit. Je hebt wel lang haar dus dan valt het altijd mee als je het niet helemaal goed knipt. Ik heb weleens de jongens zelf geknipt maar nu doe ik dat niet meer. Mijn man ” knip” ik wel. Dat is gewoon de tondeuse eroverheen ;-).
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…OFO oftewel het Orienterend fertiliteitonderzoekMy Profile

 • Marloes
  17 maart 2017

  Ik knip bij mijn dochter wel eens haar pony, maar ook liever door de kapper ? mezelf heb ik vroeger regelmatig gedaan maar nu laat ik ‘t ook over aan mijn vaste kapster, zij ziet het ook meteen als ik zelf heb lopen klooien!!
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn eerste YouTube filmpje!My Profile

 • Kelly
  17 maart 2017

  Haha echt super leuk dat je dit voor de camera hebt geprobeerd! Ik ga het je niet na doen hoor, dat werkt niet met mijn coupe krul, maar wel echt leuk!
  Kelly onlangs geplaatst…Bullet journal, inspiratie en nieuwe hobbyMy Profile

 • Malou
  17 maart 2017

  Wat gaaf zeg! Ik denk dat ik het niet zou durven haha
  Malou onlangs geplaatst…Twee maanden RapleyMy Profile

 • Mirjam
  17 maart 2017

  Wow wat stoer! Ik durf dat niet hoor, haha. Ik moet wel zeggen dat ik eigenlijk veel te weinig naar de kapper ga.. ik heb ook lang haar en ga gemiddeld maar 1 keer per jaar. Ik vind het vaak te veel gedoe ofzo, maar als ik dan weer geweest ben merk ik dat het best nodig was. Oeps! ?
  Mirjam onlangs geplaatst…Lieve Lieverd | Een aanwinst in de boekenkast én op je smartphoneMy Profile

 • Annemijn
  17 maart 2017

  Leuk dat je dit gedaan hebt! Ooit een keer zelf een stukje geknipt maar dat viel de kapster wel op, haha. En ik vind het zo fijn wanneer iemand anders aan m’n haar zit dus ik houd het bij de kapper.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn ervaring met het skigebied Serfaus-Fiss-LadisMy Profile

 • Marijke
  17 maart 2017

  Ooo wat knap dat het is gelukt! Ik heb al heuuuuul vaak geprobeerd om mijn haar zelf te knippen. Toen ik nog een pony had dacht ik regelmatig dat ik het zelf wel even kon bij knippen. Nou echt, dit mislukte elke keer haha. Nooit weer!
  Marijke onlangs geplaatst…Kookblunders van lezers #1My Profile

 • Essma
  17 maart 2017

  Wat goed! Laat ik me daar maar niet aan wagen, want dat gaat helemaal mis ?! Scheelt wel een hoop gedoe (afspraak etc) met naar de kapper enzo…??
  Essma onlangs geplaatst…Recept | Groentehapje voor babyMy Profile

 • Milou
  17 maart 2017

  Wow haha vroeger deed ik dit ook! Ik zou het nu eigenlijk niet meer durven! Maar het ziet er wel grappig uit!
  Milou onlangs geplaatst…ZwangerschapsshootMy Profile

 • Sylvia
  17 maart 2017

  Whaaaa dat je dat durft!!! Dat doe ik je niet na hoor. Knip wel het haar van mijn dochtertje omdat ze bang is voor de kapper.
  Sylvia onlangs geplaatst…Cadeautjes voor verjaardag kat Muis!My Profile

 • Lisette
  17 maart 2017

  Stoer dat je dit hebt uitgeprobeerd op heel je haar! Ik heb het wel eens iets aan de voorkant bij geknipt, meer durfde ik niet aan, daarvoor ga ik toch naar de kapper. Ook voor mijn kinderen ga ik liever naar de kapper. Dat is voor mijn dochter toch maar iets van drie keer per jaar. En voor mezelf altijd een verwennerij!
  Lisette onlangs geplaatst…Kraamcadeaus Part 1 # KledingMy Profile

 • Lisette
  17 maart 2017

  Stoer dat je je haar zelf hebt geknipt! Ik heb mijn haar aan de voorkant wel eens wat bijgeknipt, maar meer durfde ik niet. Naar de kapper gaan is voor mij ook een verwennerij en moment voor mezelf. Met de kinderen ga ik ook naar de kapper. Dat is voor mijn dochter toch maar drie keer per jaar. Met mijn zoontje zal dat wel vaker worden, die heeft nu al een hele bos haar.

 • Nicole
  17 maart 2017

  Jij durft!!! Daar begin ik niet aan, met mijn.onhandige motoriek haha
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn wishlist voor in de kinderkamers!My Profile

 • rachel
  17 maart 2017

  hahahah herkenbaar dit want ik deed dit zelf ook toen ik nog lang haar had. en toen hubby ook nog lang haar had knipte ik dat ook. nu alles kort hier op de meiden na, en daar knippen we de puntjes af en toe van maar we gaan zowieso met zijn alle om de 6 weken netjes naar de kapper
  rachel onlangs geplaatst…Avacado…My Profile

 • Sandra
  17 maart 2017

  Wat knap zeg, zelf zou ik dat echt niet durven geloof ik. Mijn schoonzusje is kapster en die zou me wat aandoen denk ik als ik zelf de schaar in mijn haar zou zetten haha.
  Sandra onlangs geplaatst…MAKE UP TAS WEEKENDJE WEGMy Profile

 • Hilde
  17 maart 2017

  Haha knap gedaan. Mijn moeder knipte mij vroeger toen ik op de basisschool zat, nog steeds trauma’s over gehouden aan dat bloempotkapsel en veeeel te korte pony!

 • Fenna
  17 maart 2017

  Jij durft, haha! Ik zou daar dus nooit aan durven beginnen 😉
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: GuacamoleMy Profile

 • Rachel
  17 maart 2017

  De staart-techniek had ik nog niet gezien. Ik knipte vroeger mn haar ook zelf. Tegenwoordig doet een vriendin het voor me. Scheelt ook centjes en denk dat het dan toch iets beter zit dan als ik het zelf doe.
  Rachel onlangs geplaatst…Hema Haul, jongenskledingMy Profile

 • Inge
  17 maart 2017

  Hahaha cool! Ik ga graag naar de kapper echt een verwenmoment voor mezelf…

 • Wilmaaa
  17 maart 2017

  jahoor, kan prima! Ik knip mijn haar altijd zelf en dat van mijn man en ook van Yarah 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Leuke haaraccessoires van Stip & zo!My Profile

 • Audrey
  17 maart 2017

  Ik heb die filmpjes idd ook wel eens gezien, maar ik durf het toch echt niet aan!
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 10 (ontknoping!)My Profile

 • Nicole
  17 maart 2017

  haha wat gaaf joh dat je dit gewoon doet! Ik heb een super kort kapsel dus laat ik het inderdaad maar niet proberen! Komt niet goed! 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom is echt ontspannen zo moeilijk?My Profile

 • Nicole
  18 maart 2017

  Neeee ik durf dit niet eens bij m’n dochter!
  Nicole onlangs geplaatst…De Hippe Doos | Wat zat daar eigenlijk in?My Profile

 • Dewi
  18 maart 2017

  Stoer dat je dat durft! Nee dat durf ik echt niet haha en bij m’n kids ook niet. Ik ga veilig naar de kapper
  Dewi onlangs geplaatst…Linda Lijnt. Tips en een dagmenuMy Profile

 • Dees
  18 maart 2017

  Toen ik nog een pony had hield ik deze zelf wel wat bij zelf ook tot pony geknipt
  Haar van mijn vriend doe ik ook en van mijn ma ook keer beetje geknipt puntje
  Dees onlangs geplaatst…Peuter tagMy Profile

 • Nicole
  18 maart 2017

  Wow jij durft! Maar goed gelukt hoor!
  Ik durf het echt niet zelf. Ondanks dat ik het toch altijd in een staart of slordige knot heb.
  Het haar van m’n zoontje laat ik ook echt onze kapster komen.

 • Juliette
  18 maart 2017

  Ik ben veeeeeeel te bang dat het mis zou gaan ? Dacht eerst dat je een klein stukje eraf zou knippen, maar was best een behoorlijk stuk! Wel mooi geworden ?
  Juliette onlangs geplaatst…Momsweek 26: eerste keer kinderdagverblijf, jarig & groot cadeauMy Profile

 • Aneta
  18 maart 2017

  Dat je dit durft!!! Ik heb ooit mijn pony afgeknipt (toen ik 8 was). Ik liep als een ware punker door de straten, haha. Bij mij gaat dat echt niet goed komen
  Aneta onlangs geplaatst…Tosti geitenkaas en avocadoMy Profile

 • Channah
  18 maart 2017

  Ik heb ooit een keer een pony bij mezelf geknipt en vervolgens maandenlang met clipjes in de weer geweest zodat het niemand op zou vallen, dus ik waag me er niet meer aan haha! Die methode met de staart is wel heel slim trouwens, en met lang haar kan er gelukkig ook niet zo heel veel fout gaan. Al zou ik wel een ander soort schaar aanschaffen mocht je dit in de toekomst vaker willen gaan doen 😉
  Channah onlangs geplaatst…Afvallen door en tijdens borstvoedingMy Profile

 • Marije
  19 maart 2017

  Ik knip ook regelmatig mijn haar bij. Met mijn enorme bos krullen zie je het echt niet als het wat scheef is haha. Met jouw type haar zou ik het niet durven hoor!
  Marije onlangs geplaatst…Verstelbare bamboe rompers van HEMAMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.