Gezonder leven in 5 stappen

Gezonder leven

Bron

Gezonder leven in 5 stappen: Gezonder leven, eigenlijk weten we allemaal wel in grote lijnen hoe we dat doen. Ik heb er dan ook al heel veel over geschreven op Kellycaresse.nl. Ik schreef allerlei tips om snoep te laten staan, over gezonde voedingsmiddelen, handige eetmenu’s, manieren om je te motiveren om te sporten enzovoorts. Vandaag deel ik de basis waarbij het begint. Als je deze 5 gouden stappen zet ben je goed op weg naar een gezond leven. Er blijven altijd omstandigheden waar je niet altijd invloed op hebt natuurlijk. Als je deze 5 basisregels altijd in je achterhoofd houdt ben je goed bezig! Benieuwd naar de 5 basis stappen die ik altijd in mijn achterhoofd houd als het gaat om een gezonde leefstijl? Lees dan verder.

Gezonder leven

Bron

Gezonder leven in 5 stappen!

 1. Ontbijt iedere dag stevig! 

Ik hoef jullie niet uit te leggen waarom ontbijt zo belangrijk is, maar wat vaak gedaan wordt in de Nederlandse eetcultuur dat men weinig eet als ontbijt. Een klein bakje kwark, een boterhammetje of een snelle cracker, daarmee zorg je eigenlijk voor te weinig brandstof om de dag mee te beginnen. Door stevig te ontbijten verlang je minder naar ongezonde snacks tussendoor en ben je langer verzadigd. Ik ontbijt met een grote bak havermout met fruit, of een grote bak volvette yoghurt met fruit, granola, en lekkere nootjes. Ik zit zo uren vol en van die brandstof profiteer ik de hele dag.

  2. Drink veel, en dan vooral gezonde drankjes

Veel drinken is de manier voor je lichaam om afvalstoffen kwijt te raken. Veel drinken is goed voor iedere cel in je lichaam en goed drinken voorkomt gekke trek. Drink je te weinig dan kan het zomaar zijn dat je honger denkt te hebben die achteraf dorst bleek te zijn. Drink dan wel de goede drankjes zonder geraffineerde suikers of alcohol. Drink water, veel thee, maak lekkere smoothies of maak een watertje met vers citroensap erin. Door alcohol te matigen of te laten staan houd je speling over die je met een lekkere snack wel eens mag opvullen.

3. Slaap! Zorg voor een goede nachtrust.

Als je genoeg energie op kan doen in je nachtrust voorkomt dit veel behoefte aan loze energie die je wilt aanvullen met snoep en snacks. Een regelmatig slaapritme zorgt voor een regelmatiger eetritme en dus minder behoefte aan extraatjes. Slapen is ook goed voor iedere cel, en zorgt voor een goed herstel na lichamelijke inspanning. En zeg eens eerlijk, slapen is toch een van de heerlijkste dingen om te doen!

4. Groente en fruit, zorg voor je vitamine intake! 

Als je voldoende groentes en fruit tot je neemt en daarmee een heleboel belangrijke vitamines binnenkrijgt wordt je verlangen in ongezonde snacks kleiner. Je lichaam krijgt minder behoefte aan extraatjes omdat de basis die je nodig hebt binnen is. Zorg voor minimaal 2 stuks fruit per dag (dat weten we nu wel!) en een goede portie groente ten minste bij het avondeten. Vitamines haal je ook uit volkorenproducten, een matig stukje vlees/vegetarisch product, eieren en vettere voedingsmiddelen zoals roomboter, en vette vis.

Gezonder leven

Bron

5. Love yourself! 

En dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Veel ongezonde gewoontes of snackmomenten komen voort uit emoties. Negatieve emoties waardoor je zelf vind dat je wel een snack verdient hebt of de momenten dat je eten zo gezellig vind. Sommige snackmomenten ontstaan uit negatieve of positieve gewoontes. Als je van jezelf houdt dan gun je jezelf die lekkere snacks op zijn tijd, maar kun je ze op andere momenten prima laten staan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer stappen te noemen op het gebied van gezond eten, voldoende bewegen en nog meer zaken maar deze vijf stappen zijn voor mij de basis die altijd voorop staan op het gebied van gezonder leven.

Hebben jullie wat gehad aan deze tips of wisten jullie dit allang? Hoe passen jullie deze stappen toe in het dagelijkse leven? En wat is jouw ultieme tip voor een gezonder leven? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs, Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “Gezonder leven in 5 stappen”

 1. Ik denk dat dit wel standaard tips zijn, met sporten natuurlijk… ik voer de meeste van deze tips wel uit, vooral het water drinken lukt me heel goed. Mijn tip: ga wat doen met je leven, zolang je kunt… thuis zitten is niet heel motiverend voor je leef/eetpatroon…

 2. Hier houd ik me eigenlijk onbewust al aan! Niet omdat ik er echt bij stilsta, maar omdat ik dol ben op fruit/groente krijg ik wel veel vitaminen binnen en ik ben een echte theeleut, dus ik drink ook heel veel haha. En ik kan inderdaad mijn dag niet beginnen zonder ontbijt! 🙂
  Emilia onlangs geplaatst…INSTAPOST #22My Profile

 3. Dit zijn denk ik wel de standaard tips die nodig zijn voor het begin van een gezonder leven. Ik heb vooral veel moeite met stevig ontbijten en veel drinken. Vooral het tweede schiet er nog wel eens bij in. Ik doe wel mijn best met ontbijten, maar ik krijg het heel moeilijk weg ‘s ochtends.
  Samantha onlangs geplaatst…The Lipstick TagMy Profile

 4. Ik doe echt mijn best (iedere ochtend!). Stevig ontbijtje, goede nachtrust.. En halverwege de dag gaat het weer he-le-maal mis en eindig ik met een zak chips of een kapsalon. Go me! Ik heb echt het uithoudingsvermogen van een paasei als het gaat om gezond leven. En sporten. Maar ik ga maar eens letten op extra drinken! Dat moet toch te doen zijn?
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Amarula Chocolate MudcakeMy Profile

 5. Nu ik een drie maanden oud zoontje hebt schiet eten/drinken er wel eens bij in waardoor ik ‘s avonds zin heb om te snaaien. Maar als ik die tips zie krijg ik wel weer motivatie om beter voor mezelf te zorgen haha.

 6. Slaap daar moet ik nog iets harder aan werken, ik slaap de laatste tijd echt veel te weinig, haha! Ik ga mezelf wel klaarstomen voor de 100% suikervrij, heb jij die 30 dagen wel eens volbracht?
  Sophie onlangs geplaatst…Sport Wishlist April ♥My Profile

 7. Kelly, je motiveert mij en ik ben mij bewuster van wat ik eet.
  Vandaag lekker een broodje met cervelaat, misschien niet het meest gezonde, maar dat geeft mij energie, perzik-sinassapel sap, en een volle bak met druiven en aardbeien, jammie!

 8. Dat laatste klopt, eigenlijk snoep ik alleen door emoties, vaak besef ik mij dan niet eens dat ik alweer een hele hand met snoep in mijn handen heb…
  Laatste tijd zit ik wel met emoties, maar het blijft altijd bij een zakje snoep per week, dat is misschien ook niet echt weinig, maar ook niet overdreven!

 9. Als ik zo naar jouw 5 stappen kijk, zorg ik best goed voor mezelf haha. Ik HOU van ontbijten en ik functioneer ook niet als ik niet ontbijt… En slapen kan ik ook heel goed haha. Alleen nog genoeg drinken en proberen om gezonde voeding binnen te krijgen en dan ben ik helemaal healthy!
  Manon onlangs geplaatst…Uit de oude doos #2: London Baby!My Profile

 10. De meeste tips wist ik al! Wat ik bij mezelf heer erg merk is dat ik mezelf moet bezighouden. Soms als ik dan een niets te doen heb loop ik naar de kast om een blokje chocola (ik noem maar wat) te pakken. Stom! Want als ik bezig was geweest had ik dat helemaal niet gedaan.
  Susanne onlangs geplaatst…The Food(d)iary | week 15My Profile

 11. Inderdaad de basics! Maar jammer genoeg zijn er nog veel mensen voor wie deze dingen al heel lastig zijn… Ik vind het interessant om na te denken over hoe je mensen kunt helpen/begeleiden zelf ook echt hun gedrag op deze vlakken te veranderen!

 12. BeautyinsideandoutNL

  Goede tips! Alleen voldoende nachtrust lukt bij mij niet altijd.

 13. Leuk om te lezen! Heel eenvoudige, maar zo’n belangrijke dingen om je aan te houden. Helaas mis ik wel een stap: bewegen. Ik lees echter niets over sporten, wat ik eigenlijk bijna even belangrijk vind als sporten.

 14. Wat een fijn artikel! De meeste dingen doe ik en wist ik al, maar altijd fijn om er nog eens op gewezen te worden. Vooral het laatste punt moet ik nog in praktijk brengen jammer genoeg. Dat is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan.
  Joni onlangs geplaatst…DIY Inspiratie #1My Profile

 15. Fijn dat je de tips zo op een rijtje hebt gezet! Ik blijf het lastig vinden om gezond te eten op ‘gezellige momenten’, bijvoorbeeld als m’n ouders ‘s avonds tijdens het tv kijken toastjes op tafel zetten of iemand op stage taart trakteert. Jammer dat je die discipline toch echt zelf op moet brengen, haha!
  Kimberley onlangs geplaatst…5 tips tegen stress bij het lerenMy Profile

 16. Dat drinken vergeet ik nog wel eens, zo vreemd! Vrijdag had ik de hele dag honger en ik heb van alles veel te veel gegeten. Toen ik ‘s avonds op bed ging, bedacht ik me dat ik de hele dag nog niets gedronken had. Ik had gewoond dorst in plaats van honger!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Florentin hummus wasabi en baba ganoushMy Profile

 17. Goede tips, thanks! Eigenlijk weet ik het allemaal wel, ik vergeet het alleen vaak. 😉 Fijn om het zo stapsgewijs nog eens te lezen!

 18. Dat zorgen voor voldoende slaap lukt me momenteel niet zo erg haha..
  En het stevig ontbijten.. ik ben al blij dat ik überhaupt wat binnen krijg ‘s morgens! Maar weet wel dat ik dit aan moet pakken! Lustte ik maar havermout!
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: mijn leven als mamaMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.