Gender reveal cake

Gender reveal cake

Roze of blauw, wat denken jullie? Zal er een schattig meisje, of een stoere knul in mijn buik verstopt zitten? Dat is toch wel een goede vraag. Ik en vriendlief zijn ontzettend nieuwsgierig, en bij het idee dat we dit binnenkort te weten komen begin ik al te wiebelen van blijdschap. Het maakt me absoluut niet uit of het een jongen of meisje is, het lijkt me allebei geweldig, en zowel jongentjes, als meisjes vind ik heel erg leuk maar ik wil wel weten of ik het over een zoontje of dochtertje heb, in plaats van de baby. Ik heb een pretecho gepland staan waarin een geslachtsbepaling gedaan wordt, en het is nog even spannend of dit mogelijk is, het kan zijn dat de baby er niet goed voor ligt of zijn of haar handjes voor het geslacht zou hebben. Daarna ga ik een gender reveal party gegeven. Een concept uit America, waarbij je een feestje geeft, en daar het geslacht van de baby onthuld.

Gender reveal cake

Om het geslacht op een bijzondere manier kenbaar te maken op de gender reveal party, is het een ritueel om dit te doen met een taart, de zogenaamde gender reveal cake. De buitenkant van deze taart is roze en blauw, in ieder geval neutraal. De binnenkant is duidelijk roze of blauw. De dresscode voor dit feestje is roze of blauw, dus de gasten kunnen speculeren en middels hun kleding kenbaar maken wat zij denken. Natuurlijk is dit gokwerk, of een beetje op gevoel, maar wel heel leuk!. Om wat inspiratie voor deze party op te doen ben ik op zoek gegaan naar leuke ideetjes om zo’n party aan te kleden, en voorbeelden van gender reveal cakes.

Gender reveal cake

De gender reveal cake in het midden, en allerlei roze/blauwe hapjes! Macarons, suikerspinnen in potjes, snoepjed etc. Zelfs roze en blauwe bordjes, hoe schattig!

Gender reveal cake

Dit vind ik ook leuk bedacht, de gasten mogen vooraf aan de bekendmaking eerst hun stem uitbrengen, op jongen of meisje. Vervolgens wordt het percentage benoemt van wat er genoemd is, en daarna komt de officiële bekendmaking.

Mmm zoute sticks, gedipt in roze en blauwe topping.

Wat leuk, een buik+borsten taart, met een verrassing in de binnenkant!

Wat een leuk idee om zulke cakepops te maken!

Genoeg inspiratie zo te zien!. Ik ben dankbaar voor het feit dat vriendinnetje Vera, die erg goed is met koken en bakken, mij wil helpen met het maken van de gender reveal cake!. Vera is een talent op dat gebied en heeft al vele mooie taarten met allerlei fondant versieringen gemaakt, echte kunstwerken, ik vind het daarom heel tof dat ze dit wil doen. Natuurlijk heeft ze zelf daardoor de primeur dat ze als eerste van de genodigden zal weten of het een meisje of een jongen is.

Kennen jullie het concept ‘Gender reveal party’ (niet te verwarren met de babyshower)?. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee? Ik ben heel erg benieuwd, voor mij is het heel nieuw maar ik kijk er erg naar uit. Laat je ervaring of mening horen in de comments. Ook ben ik benieuwd wat jullie denken, Mogen we een jongentje of een meisje krijgen?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “Gender reveal cake”

  1. Ik ken het concept inderdaad vanuit Amerika en vind het echt een super leuk idee! Zo zie ik het mezelf over heel wat jaren ook wel onthullen, haha!

    Heel veel plezier met alle voorbereidingen!

  2. Ik hoorde laatst voor het eerst hierover bij Cherryfizz, en ik vind het echt zoiets leuks haha! Ik denk dat je een blauwe binnenkant krijgt 😉

  3. Ik vind het idee echt super leuk, laatst zag ik het ook bij een andere blogger. Te leuk, maar nu eerst over een tijdje zelf weten wat het wordt hihi.

  4. Ik had er nooit van gehoord maar wel leuk idee. En ik heb ook echt geen voorgevoel over wat jullie krijgen!

  5. Kelly!

    Wat een leuk idee 🙂 Ik ben benieuwd wat het wordt.. en ik denk.. uhh.. een meisje 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.