Aangrijpende verhalen: Linda’s ervaringen met een maagverkleining #2

aangrijpende verhalen

 Linda’s ervaringen met een maagverkleining  #2: Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag kunnen jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen. Vanmorgen kon je deel 1 van haar verhaal lezen waarin ze verteld over haar eetverslaving en hoe ze op het toppunt ruim 135 kilo woog. Als je Linda’s verhaal nu begint te lezen raad ik je aan eerst deel 1 te lezen over haar eetverslaving want dit is deel 2 van haar verhaal. Linda verteld haar ervaringen met het krijgen van een maagverkleining, hoe dit traject eruit ziet en hoe dit haar leven heeft veranderd. Benieuwd? Klik dan op lees meer.

Linda: De mensen die ik tijdens de screening gesproken had gingen samen overleggen of ik een geschikte kandidaat was om geopereerd te worden. En ja hoor dat was ik, eindelijk was ik een keer ergens geschikt voor. Toen ging het allemaal erg snel. Ik hoorde half oktober 2011 dat ik 16 november 2011 geopereerd zou worden! Er was iemand uitgevallen dus kon ik eerder geopereerd worden dan de normale 6 tot 8 weken die er voor staan vanaf goedkeuring tot operatiedatum.

De dokter vertelde me dat ik 2 weken voor de operatie moest shaken. Je weet wel die vieze shakes die jullie vast en zeker ook wel eens gebruikt hebben in de hoop af te vallen. Ik moest shaken omdat door de shakes mijn lever kleiner zou worden zodat de dokter er beter bij kon tijdens de operatie. Ik at nog een paar keer de super lekkere dingen die ik echt heerlijk vond en toen begon mijn strijd tegen de kilo’s. De shakes vond ik niet lekker en ik smokkelde soms door een lekkere salade bij de shakes te nemen omdat ik ECHT honger had. Mijn buik knorde heel erg. Na 2 weken was de dag van de Nieuwe Linda aangebroken. Ik moest me al vroeg melden in het ziekenhuis en was op van de zenuwen.

Moest ik echt geopereerd worden? Had ik het echt wel vaak genoeg geprobeerd? Ben ik niet te zwak geweest en kon ik het toch niet op eigen kracht? Zou ik wel wakker worden na de operatie? Kon ik wel mijn hele leven zo weinig eten? Wat heb ik mezelf toch allemaal voor vragen gesteld. Nee Linda, je hebt erg alles aan gedaan en het lukt je echt niet. Eten is een verslaving en ik kon niet van mijn eetverslaving winnen. Dus ja ik moest geopereerd worden anders was er over een paar jaar geen Linda meer. En dan was er nooit een mama Linda gekomen.

De dag was aangebroken, ik kreeg een blauw schort aan en vertrok naar de operatiekamer. Mijn moeder was met mij mee gegaan. Mama mocht meelopen tot ‘de deur’. We namen afscheid en ik kreeg het toch wel even moeilijk. Zou ik wel echt wakker worden straks. Ik dacht maar snel aan de fijne momenten na de operatie. Het moment dat ik fatsoenlijk in een terrasstoel zou passen. Het moment dat ik fatsoenlijk in een vliegtuigstoel kon zitten zonder dat de passagier naast me op mijn vet moest hangen. Het moment dat ik in gewone winkels mijn kleding kon kopen behalve alleen maar bij de plus collectie van Miss Etam.

Na de operatie had ik veel pijn. Ik moest de eerste 3 weken vloeibaar eten zodat mijn maag kon herstellen van de operatie. Dit deed ik dus ook netjes. Steeds iets minder vloeibaar naar een kwart! Boterham. Een maand na de operatie zat ik na een kwart boterham al vol. De maanden gingen voorbij en de kilo’s vlogen eraf. Mensen gingen het verschil steeds beter zien en ik zelf ook. Mijn kleding werd te groot en ik moest nieuwe kleding gaan shoppen. Ik bleef afvallen en mijn kleding maat werd steeds kleiner. Er mochten echter nog wel 20 kilo af want ik vond mezelf nog steeds dik. Ik weeg nu 70 kilo en vind mezelf nog steeds dik. In mijn hoofd was ik altijd de dikke Linda en dunne Linda is nog steeds niet neergedaald in mijn hoofd.

Als ik nu oude foto’s zie denk ik; Linda toch hoe heb je het zo ver kunnen laten komen. Ik was van de week mijn kledingkast aan het opruimen en kwam een broek en T-shirt tegen die ik expres bewaard heb zodat ik nog eens kon kijken waar ik vandaan kwam. Voor de operatie had ik maat 53, nu ben ik gezakt naar maat 40.

Als mensen vragen wat voor dieet ik heb gevolgd waardoor ik zo af ben gevallen zeg ik altijd ‘oh ik ben geopereerd’. Ik denk dat mensen dan altijd denken dat dit de makkelijke optie is. Laat ik je uit die droom helpen. Ik ben wel geopereerd maar het meeste heb ik zelf gedaan. De operatie is mijn ‘knop’ geweest. Als ik na de operatie precies hetzelfde bleef eten als wat ik deed voor de operatie dan was ik echt geen 70 kilo afgevallen.

Tot op de dag van vandaag is eten een verslaving voor mij. En dat zal het heel mijn leven blijven. Roken, drank, drugs, eten. Een pot nat.

Bye bye dikke Linda, tot nooit meer.

Kelly: Dankjewel Linda, voor het delen van dit bijzondere openhartige verhaal. Ik ben echt heel trots op je dat je dit hebt bereikt. Je bent een supermama voor je mooie dochtertje en voor mij een hele belangrijke vriendin. Grote complimenten gaan uit naar jou, dat je dit zo hebt bereikt. We zijn allebei benieuwd naar jullie reacties, misschien zijn er bezoekers die zich herkennen in het verhaal van Linda of misschien de stap voor een maagverkleining ook willen maken maar dit heel spannend vinden. Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly en Linda.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

29 reacties

  • Manon
    28 mei 2014

    Wauw, wat ontzettend knap! Je ziet er echt 100x beter (en jonger ook!) uit, echt respect hoor. Zo’n operatie is niet niks!
    Manon onlangs geplaatst…OOTD – Maxi DressMy Profile

  • Jess
    28 mei 2014

    Ik ken je van IG en jeetje, wat een verhaal. Knap dat je nu een gezond gewicht hebt. Misschien een persoonlijke vraag maar hoe zit het met je vel? Ik op televisie weleens dat je huid niet mee afvalt als het ware. Als je geen antwoord wil geven, vooral niet doen. Vroeg het me ineens af. Je hebt een megaprestatie geleverd.
    Jess onlangs geplaatst…Sam 21 maandenMy Profile

  • Jennn
    28 mei 2014

    Wat een bijzonder verhaal. Ik heb een dergelijk traject van heel dichtbij meegemaakt en makkelijk is het absoluut niet. Respect hoor!

  • Betty
    28 mei 2014

    Jeetje wat knap van je! Je bent zo ongeveer je halve lichaamsgewicht kwijt! Wat zie je er mooi uit zeg!
    Betty onlangs geplaatst…Onze huwelijksreisMy Profile

  • Annemarie
    28 mei 2014

    Wat onwijs knap dat je zoveel bent afgevallen! Ik vraag me ah hoe die innerlijke strijd van eten door emoties nu gaat? Hoe zorg je ervoor dat je je emoties kunt verwerken zonder naar eten te grijpen? Ook ben ik benieuwd wat je zoal mag eten op een dag 🙂

  • D
    28 mei 2014

    Ik was heel benieuwd naar deel 2. Wat onwijs knappe strijd heb jij doorstaan zeg en die strijd zal blijven denk ik. Heel veel bewondering heb ik voor jou!

  • Miranda
    28 mei 2014

    Wow, wow, WOW. Alleen maar respect.

    Heel erg knap van je, wat moet dat hard werken geweest zijn en wat zie je er prachtig uit!

    Goed dat je je verhaal deelt, hopelijk hebben anderen er ook iets aan:)
    Miranda onlangs geplaatst…Oorbellen opbergen; tip van de dag:)My Profile

  • Marion
    28 mei 2014

    Kanjer! Echt! Wat super super knap van je. Niet alleen het afvallen, maar ook de kracht om de keuze voor de operatie te maken. Echt, meer dan respect voor jou.
    Marion onlangs geplaatst…Was ik maar een aap geblevenMy Profile

  • Cindy
    28 mei 2014

    Hoi Linda, graag zou ik eigenlijk met je verder in contact willen komen, ik heb ook dezelfde operatie gehad afgelopen juli. Ik weet hoe het voelt en wat het met je doet. En het getuigd van ontzettend veel lef dat je het hebt laten doen. Je mag me mailen op sunshinecin@hotmail.com, ik merk dat ik het mis om met lotgenoten te kunnen praten. Als je niet wil, dan snap ik het. Ik vind je een topper!
    Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – mei #2My Profile

  • Vanessa
    28 mei 2014

    Super dat je zoveel bent afgevallen, proficiat! Je ziet er heel mooi uit!
    Vanessa onlangs geplaatst…Tintelfrisse zomer met vernieuwde Kneipp voetverzorgingMy Profile

  • Stien
    28 mei 2014

    Wat een prachtig en ontroerend verhaal! Ik heb bijzonder veel respect voor je, dat je dit durf te schrijven voor iedereen. Heel veel succes en geluk toegewenst en een fijne, gezonde toekomst!

  • Manon
    28 mei 2014

    Mooi om te lezen, en fijn dat je deze kans gekregen hebt! 🙂
    Manon onlangs geplaatst…Win: dagboekje en theeMy Profile

  • Petra
    28 mei 2014

    Wat een bijzonder en openhartig verhaal. Fijn dat je de kans hebt gekregen. Je ziet er geweldig uit.

  • Nicole
    28 mei 2014

    Ik neem echt mijn petje voor je af hoor!
    Een vriendin van mij heeft onlangs dezelfde operatie ondergaan en ook zij heeft het net als jij geprobeerd maar die operatie was haar knop! Ze is er nog lang niet maar ik heb zo’n diep respect voor haar en voor jou zeker ook!
    Nicole onlangs geplaatst…Foto’s die NIET op instagram kwamen..My Profile

  • Linda
    28 mei 2014

    Wauw, respect! Ik zie dit ook zéker niet als de makkelijkste weg, je leest echt al jouw struggles voordat je die maagverkleining aanging. Wat zie je er ontzettend goed uit nu, echt een mooie jonge vrouw!
    Linda onlangs geplaatst…Fietsen in de kerk.My Profile

  • bibian
    28 mei 2014

    Nu herken ik je pas van instagram, wat een verschil zeg. En wat zie je er goed uit! Liefs
    bibian onlangs geplaatst…GELEZEN: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – KluunMy Profile

  • Iris
    28 mei 2014

    Wauw! Wat een respect heb ik voor jou. Ik heb zelf anorexia en dit is dan wel een verslaving de andere kant op maar wel net zo ”eetgestoord” . Hoe knap is het dat je ondanks je stoornis (mag ik het zo noemen ?) je op dit punt bent gekomen. Je ziet er onwijs goed uit. Echt een inspiratiebron voor iedereen waar zijn/haar leven om eten draait, op wat voor manier dan ook.

  • Peet
    28 mei 2014

    Mooi en herkenbaar verhaal .

  • Sandy
    28 mei 2014

    Wat fijn dat je je verhaal deelt, Linda! Ik mag op 14 augustus op intakegesprek komen voor een GBP en vind het fijn om andermans ervaringen te lezen. Dan weet ik een heel klein beetje wat ik kan gaan verwachten 😉
    Sandy onlangs geplaatst…My life in picturersMy Profile

  • Robin
    28 mei 2014

    Wow, wat een verhaal. Je ziet er goed uit. Respect!
    Robin onlangs geplaatst…Review: The body shop blueberries douchegel, bodyscrub & bodybutterMy Profile

  • Susanne
    28 mei 2014

    Wauw wat super knap van je! Heel mooi geschreven. Ik hoop dat je snel kun zien dat je het waard bent en dat je écht niet meer dik bent. Je bent een mooie vrouw die heel veel discipline heeft en er ook écht voor gaat. Kun je super trots op zijn!

  • Shirley
    28 mei 2014

    Wat een mooi herkenbaar verhaal Linda! Ik zit nu zelf ook op het ”dit kan echt niet meer punt” Met een extreem hoog gewicht, en heb ook een eetverslaving. Sinds 6 weken ben ik onder behandeling van een eetstoorniskliniek en volg ik een obesitas programma. Ik denk zelf dat een verslaving ergens anders vandaan komt. Het ”iets” niet willen voelen en jezelf verdoven met eten, alcohol, drugs etc. En daarom zie ik voor nu een maagverkleining niet als optie omdat het achterliggende probleem dan niet opgelost zal worden. Daarnaast ben ik nog best jong (21). Ik moet(!) van mezelf eerst nu het obesitas programma volgen en het op de ”gezonde” manier proberen.

    Maar wauw! Wat een mooi verhaal. En wat haal ik hier hoop uit!

  • Mira
    28 mei 2014

    Ik leerde Linda kennen toen ze nog “dikke Linda” was als ik het zo mag noemen. Toen we elkaar uit het oog verloren zag ik op Social Media haar strijd tegen de kilo’s. Linda ik heb het zelf ook al tegen je gezegd maar wat een respect voor je, ik kan het niet vaak genoeg roepen! Als mensen in mijn omgeving over afvallen beginnen gebruik ik je vaak als voorbeeld. Je hebt een hart van goud en je bent gewoon een topmens! Als je me dit op het ROC verteld had, had ik je nooit geloofd. You go girl!

  • Saskia
    28 mei 2014

    Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met een eetverslaving. Ik lig elke dag met mezelf in de knoop, dat ik zo dik ben maar er toch niet in slaag het eten te laten. Ik weet niet goed hoe ik me nog kan motiveren voor diëten. Toen ik jonger was kon ik heel goed honger leiden en streng voor me zijn. 2 kleine kinderen later heb ik er de fut niet meer voor. Ik heb ook al maag verkleining overwogen maar heb schrik voor gezondheidscomplicaties. Plus, ik heb amper een momentje voor mezelf, laat staan dat ik enkele weken kan recupereren na de operatie. Ik heb echt hulp nodig van anderen, alleen lukt het me niet. WW geen optie omdat man steeds weg is en ik alleen zorg over kinderen heb. Online zal niet voldoende motiveren. Weet echt niet goed waar hulp zoeken.

  • Miranda
    29 mei 2014

    Ik kende je verhaal al maar toch blijf ik me erover verbazen. Wat heb jij geknokt om te worden wie jij nu bent , echt top!
    Miranda onlangs geplaatst…Kinderboeken: De Smoezels maken er een potje van.My Profile

  • Linda Eerhart
    29 mei 2014

    Bedankt allemaal voor de lieve reacties!

    @Jess, Ik heb idd lekkere kipfiletjes onder mijn armen. Mijn benen zien eruit als oude oma benen, en bij mijn buik heb ik een flink vel over…. ik heb in juli een kennismakings afspraak bij de plastisch chirurg..
    @Annemarie, die innerlijke strijd is er nog steeds maar nu een stuk minder omdat ik weet waar ik vandaan kom en daar nooit meer naar toe wil!
    @Cindy ik zal je een mailtje sturen!
    @Mira, dank je wel meis!!!
    @saskia, als je het alleen moet doen zal het erg lastig worden. Maar iets wat je echt wilt lukt je ook!!

  • MARIE
    21 januari 2015

    GRAAG ANTWOORD HOE JE OMGAAT MET JE EMOTIES

  • Jana
    24 maart 2016

    Kunt aub zeggen hoe je dat geregeld hebt met de verzekering? Heb je vgz? En hoe is het allemaal gegaan? Dringend nodig

  • Jana
    24 maart 2016

    Bovenstaande bericht voor kou aub antwoorden over verzekering

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.