En toen was onze kat vermist… Patrick!

schermafbeelding-2016-10-24-om-20-27-51

En toen was onze kat vermist, onze lieve Patrick. Hoe kon dit nou gebeuren? En wat heb ik me zorgen gemaakt, wat heb ik me schuldig gevoeld. Zal hij wel terugkomen? Zal hij niet overreden worden? Die vraag bleef ik mezelf stellen. Ik twijfelde of ik er wel over zou bloggen, ik voel me nogal schuldig dat dit kon gebeuren, maar bij de gedachte dat dit meer mensen zal overkomen, ga ik gewoon mijn verhaal delen.

Owjee, die is weg..
Het was vrijdagmiddag en buiten was het een hele aangename temperatuur. Ik zit dan graag buiten met de kinderen. Sinds we een trampoline hebben, springt Lana hier met veel plezier op. Dan zet ik Aimy in de kinderwagen buiten en dan kan ik Lana daarbij begeleiden. Zo ook die vrijdag. Patrick is een huiskat, wat betekent dat we hem niet buitenshuis laten. We wonen in een vrij drukke buurt met veel verkeer, vandaar dat we die keuze maakten. Af en toe mag hij in de tuin maar eigenlijk alleen als wij erbij zijn. We kwamen er namelijk achter dat hij hoog kan springen, dus we willen voorkomen dat hij over de schutting kan springen.

Nadat ik met de kinderen in de tuin was geweest, besloot ik te gaan koken. Zonder erbij na te denken nam ik de kinderen mee naar binnen. Ondertussen stond de pakketbezorger aan de deur, was Aimy vrij onrustig dus ik was vergeten dat Patrick nog buiten was. Pas in de avond toen Yannick thuiskwam en vroeg : ‘Waar is Patrick’, rinkelde bij mij gelijk een alarmsignaal. Owjee, die is weg…

patrick
We hebben het hele huis afgezocht (ook zijn bekende verstop plekjes) en zijn de buren gaan informeren. Ook bij de huizen achter ons zijn we gaan informeren. Nergens was Patrick te bekennen. Een achter-buurmeisje gaf nog aan een grote bruinige kat te hebben zien lopen op het dak.. dat is vast Patrick geweest.

Die avond zijn we om en om nog gaan zoeken in de buurt en daarna gaan slapen. De dag erna hoopte ik zo dat hij gewoon weer in de tuin op ons aan het wachten was. Het was zo stil in huis, normaal wacht Patrick me beneden altijd op. Ik zette een bakje voer en water in de tuin, voor het geval dat hij er op af zou komen. We zijn verder gaan zoeken in de omgeving. Ook heb ik Patrick aangemeld via een site voor vermiste katten (Amivedi). Dat weekend zijn we nog een aantal keer in de buurt gaan zoeken en rondvragen. Patrick is gechipt, maar of iemand zomaar een rondlopende kat naar een dierenarts/asiel gaat brengen om dit te checken?

Ik heb me zo rot gevoeld, ik heb hem zo gemist. Ook was Lana zich er erg van bewust en wilde me helpen met zoeken. Ze vroeg steeds waar Patrick was en of hij nog thuis zou komen. Zo lief en ook ontroerend. Dan besef je des te meer hoeveel je van zo’n dier houdt en hij echt onderdeel is van je gezin. Ik noem Patrick voor de grap altijd ‘Mijn enige zoon’ hihi. Ook voelde ik me mega schuldig. Want het voelde als mijn schuld, ik had hem niet binnengelaten en dat gaf hem de kans te ‘ontsnappen’.schermafbeelding-2016-10-24-om-20-27-11

Die maandag was ik in de avond gaan sporten en toen ik thuis kwam, hoorde ik een kat miauwen. Ik hoorde dat het Patrick niet was, maar vond het toch vreemd. Alsof deze kat met een andere kat aan het communiceren was. Ik riep Yannick, maar die geloofde het niet zo dat het Patrick kon zijn die er in de buurt zou staan. En toen kwam het moment, Patrick liep voorbij de bosjes waar hij achter liep en hij kwam op me af. Normaal is hij niet zo van het optillen en knuffelen als wij initiatief nemen, maar nu liet hij zich heerlijk knuffelen. Een heel mooi moment.

Het ligt nu een paar weekjes achter ons maar het heeft veel indruk op mij, Yannick en Lana gemaakt. Ik heb er ook veel van geleerd, ik zal er nog alerter op zijn hem niet zonder toezicht in de tuin te laten. Ik ben blij dat Patrick weer bij ons is. Ik ben benieuwd of jullie dit ook weleens hebben meegemaakt of nog handige tips hebben wanneer dit gebeurt? Ik kijk uit naar het lezen van jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

58 reacties

 • Femke
  8 november 2016

  Ohjee, ik kan mezelf helemaal voorstellen dat dit verdrietig is zeg. Wat zul jij jezelf rot hebben gevoeld. Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen en kwam Patrick zelf terug!
  Femke onlangs geplaatst…Hotspot: Obba’s Foodbar – Markthal RotterdamMy Profile

 • Saskia
  8 november 2016

  Wij hebben geen huisdieren maar ik kan mij indenken dat je goed schrikt wanneer dit gebeurt. Hoe je ook je best doet het kan gewoon gebeuren, gelukkig is hij weer gezond terecht.
  Saskia onlangs geplaatst…Borstvoeden in het openbaarMy Profile

 • Stefan
  8 november 2016

  Dat is schrikken zeg!
  Kun je niet zo’n halsbandje kopen met zo’n super lang touw eraan? 🙂 kan hij iig niet ontsnappen!

 • Josan
  8 november 2016

  Nee, ik heb geen kat. Onze buren wel 5 of zo. En laten die nu net altijd in onze tuin zitten. Bepaalde gebieden gebruiken ze als kattenbak. Vind ik zo smerig. Ik snap niet dat een huisdier niet in huis verblijft. Ze roepen ze ‘s avonds laat naar binnen maar ik zou niet opkijken als er ooit eentje aangereden wordt want ze struinen de hele buurt af.
  Josan onlangs geplaatst…Waarom zit er kalk in kraanwater?My Profile

 • Nicole
  8 november 2016

  Oh ik kan me helemaal voorstellen hoe dat gevoeld moet hebben! Wij hebben dat met onze honden nooit gehad maar toen ik jonger was had ik dit wel met een hamster. Haha dat is misschien wel anders dan een kat maar op dat moment was dat voor mij ook de wereld. Gelukkig hebben we hem ook weer gevonden ?
  Nicole onlangs geplaatst…Pssssst ik heb een geheimpje…My Profile

 • Linda
  8 november 2016

  Oh jee wat schrikken!! Gelukkig eindigt het artikel positief en is Patrick weer terug bij jullie.
  Onze katten mogen ook alleen te tuin in met ons erbij. Als ze ontsnappen gaan we er meteen achteraan omdat we aan een drukke weg wonen. Tips heb ik dan helaas ook niet voor je, ik lees zelf wel even mee mocht ons hetzelfde overkomen!
  Linda onlangs geplaatst…Baby uitzetMy Profile

 • Manouk
  8 november 2016

  De hond die ik bij mijn ouders had toen ik daar nog woonde, glipte er regelmatig vandoor. Op een of andere manier kon zij met zijn kleine lijfje onder de poort door. We hebben haar wel altijd weer gevonden gelukkig. En een andere hond was in center parcs ontsnapt, uiteindelijk stond hij voor de voordeur. Misschien is het een idee om een soort lang touw te kopen voor buiten? Dat hij toch in zekere zinnen vrij kan rondlopen, maar wel binnen jullie tuin.

 • Martina
  8 november 2016

  Wat schrikken is dat! Ik heb vroeger ook wel eens avonden gezocht naar mijn kat. Wat fijn dat hij weer thuis is!
  Martina onlangs geplaatst…7 November 2016 – GeurtjesMy Profile

 • Kelly
  8 november 2016

  Aww nee, Patrick! ? Gelukkig is hij weer terug bij jullie! Wij hebben 2 katten waarvan er 1 eigenlijk altijd alleen echt om het huis loopt en de ander wel wat verder weg gaat. Wij zijn een keer met oud en nieuw vergeten ze binnen te houden (ze gaan in de ochtend altijd mee naar buiten als we naar het werk gaan) dus die ochtend ook en toen was het s’middags en zaten ze ons niet op te wachten maar was het vuurwerk al wel begonnen we hebben ze pas de dag erna in de middag terug gezien. Wat waren we toen bezorgd!
  Kelly onlangs geplaatst…Update; Ritme, eerste hapje en kinderorthopeedMy Profile

 • Loes Johanna
  8 november 2016

  Dat is inderdaad echt schrikken! Gelukkig is hij weer helemaal gezond terug thuis gekomen.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 21My Profile

 • Fenna
  8 november 2016

  Gelukkig is hij weer thuis! Onze katten komen ook niet buiten (oké, heel soms aan een tuigje haha) maar ze weten ook niet beter. Echte huistijgers 😉 . Vrienden van ons hebben een waslijn over de lengte van de tuin gespannen met daaraan 2 lange lijnen. Zo kunnen de katten door de tuin spelen zonder te ontsnappen 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 27My Profile

 • lena
  8 november 2016

  wij hebben buitenkatten die wel elke avond om tien uur naar een hokje komen waar ze ‘ ‘s nachts slapen. begin deze zomer kwam hij een keer niet we maakten ons hele erge zonder en hebben ‘s avonds nog gezocht maar niks gevonden. de dag erna zijn wij gaan zoeken en vonden we hem dood bij onze buurman jij had hem gezien maar durfde hem niet naar ons te brengen omdat hij bang was dat mijn ouders niet thuis waren. nu hebben we een nieuwe kat van nog maar 5 maanden zolang hij/zij niet gesteriliseerd is willen wij hem niet los laten dus is hij altijd bij ons in de buurt maar gisteravond deed mijn opa de duur open en glipte hij heel hard weg gelukkig hadden ze hem binnen een uur gevonden

 • Nicole
  8 november 2016

  Gelukkig dat hij terug is! Onze kat was doodgereden helaas na een paar dagen vermist te zijn geweest 🙁
  Nicole onlangs geplaatst…Toffe kerstcollecties van kinderkledingmerken!My Profile

 • Sandra
  8 november 2016

  Jeetje wat is dat schrikken zeg. Onwijs fijn dat jullie hem weer terug hebben kunnen vinden!
  Sandra onlangs geplaatst…VESTINGSTADRUN OKTOBER 2016My Profile

 • Romy
  8 november 2016

  Ah jeetje, ik kan me voorstellen hoe moeilijk dat is geweest. Ik moet er niet aan denken dat onze katten weg zouden zijn. Tips heb ik helaas niet echt.
  Romy onlangs geplaatst…Positiviteit kun je leren!My Profile

 • Veronique
  8 november 2016

  Wij hebben ook een (binnen) kat, maar die is heel graag buiten. Hier in de buurt lopen ook veel katten los rond. Om de reden ik wil een huisdier daar hoeven de buren geen last van te hebben mag hij naar buiten aan zijn tuigje. Dat is zo’n harnas die om zijn nekje en buikje gaat. Er kan een lijn van 1.5 meter of van 5 meter aan. Die van ons heeft 5 meter en gaat met ons mee naar buiten aan zijn lijntje. Vind hij prachtig.. als hij de kans krijgt (en soms is hij ons veel te snel af) ontsnapt hij. In de 3 jaar tijd is hij 2x een nachtje weggeweest, gelukkig komt hij wel altijd naar huis, maar toch … ik slaap er ontzettend slecht van, want net als jij ben ik aan het piekeren, zal het wel goed gaan, word hij niet overreden e.d. Ook al is hij gechipt, niet iedereen neemt een ‘loslopende kat’ mee naar de dierenarts….

  Gelukkig is Patrick weer terecht!

 • Tamara TS
  8 november 2016

  Poeh, wat een schrik. Gelukkig goed afgelopen. Ik ben afgelopen jaar 1 van mijn 3 hondjes kwijt geweest, die was onder de schutting door gegaan. Gelukkig had een buurtbewoner haar van de straat geplukt en ons opgezocht. Je hart breekt als je beestje kwijt is!
  Tamara TS onlangs geplaatst…Verheug je op de zomer met Tropilex (+ winactie)My Profile

 • Malou
  8 november 2016

  Wat fijn dat hij weer terug is!
  Malou onlangs geplaatst…Van wiegje naar eigen kamerMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  8 november 2016

  Oeh dat was schrikken! Ik heb het zelf eens gehad met onze honden. Wij waren toen pas verhuisd en de honden waren los om van de voordeur naar de auto te lopen. Maar toen ik een seconde niet keek waren ze weg. Wat bleek? Ze liepen een route die ze nog kenden van toen Daphne haar opa met ze liep. All kwamen ze niet ver want ze werden nog voor het veld gepakt en bij mensen in een kennel gezet tot we ze kwamen halen.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Mamablog: Als je kindje ziek is…My Profile

 • Nancy
  8 november 2016

  Wat ontzettend schrikken was dit voor jullie.. Gelukkig is lieve Patrick weer terecht!

 • Leonie van Mil
  8 november 2016

  Aww wat zielig. Maar gelukkig goed gekomen. Ons is het ook regelmatig overkomen. Dan was ie weer door het dakraam geklommen en zat hij op het dak te mauwen. Of bij de buren in de vijver te vissen hahaha. Gelukkig ook altijd weer teruggekomen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…De 3 H’sMy Profile

 • karlien
  8 november 2016

  Gelukkig is hij weer terug zeg, zo vervelend was dat 🙁
  karlien onlangs geplaatst…Schoolhuis Holysloot, fantastisch restaurantMy Profile

 • irma
  8 november 2016

  Ooo wat schrikken! Wij hebben 2 poezen maar die leven (met mooi weer) eigenlijk altijd buiten (we wonen best landelijk). Maar als ik ze een dag niet gezien heb ga ik ook zoeken hoor! Dat is wel onbegonnen werk maar je maakt je toch zorgen..
  irma onlangs geplaatst…My Pinterest favorites #2 Heerlijk avondjeMy Profile

 • Vanessa
  8 november 2016

  Oh nee, ik kan me voorstellen dat jullie hier erg van geschrokken zijn. Gelukkig is hij inmiddels weer thuis!
  Vanessa onlangs geplaatst…Kerst staat voor de deur, tijd voor leuke kerstkaarten!My Profile

 • Judith
  8 november 2016

  Schrikken is dat zeg!
  Heb je er wel eens over nagedacht om je tuin ‘cat proof’ te maken? Patrick zal namelijk alleen maar beter en sneller worden in over de schutting klimmen en voor je het weet kan je hem helemaal niet meer buiten laten. Wij hebben hetzelfde meegemaakt met onze katten. Ook een paar keer flink in de stress gezeten omdat ze waren ontsnapt. Nu hebben we een kleine aanpassing gedaan in de tuin en nu kunnen ze gewoon relaxt met ons de tuin in en niet meer ontsnappen 🙂

 • Anita te Gussinklo
  8 november 2016

  Vreselijk, helaas ken ik het ook dit gevoel.
  Wij hebben 2 katten: Gozer (mannetje) en Bink(ie) (vrouwtje) het zijn broer en zus.
  Toen we ze ong een half jaar hadden was Gozer weg gelopen.
  Een hele dag en nacht hebben we hem toen niet gezien, we zochten overal.
  Onze zoon Tim (5) was er ook erg verdrietig over.
  De volgende dag moesten mijn man en ik allebei werken.
  Tim had school en ging daarna met de opppas mee.
  Die deed ‘ s middags een boodschapje in het dorp en Tim verteldde haar over de missende kat. Komen ze bij het sigaren/lectuur zaakje aan en de oppas zegt, kijk daar ligt ook een kat.
  En je raad het misschien al, ja hoor dat was Gozer, hij lag bovenop een stapel kranten.
  Ze hebben hem toen mee genomen.
  We hebben ze diezelfde week nog laten chippen en is daarna gelukkig nooit meer weg gelopen. Wat waren we blij.

 • Dita
  8 november 2016

  Wat vreselijk maar zo fijn dat hij er weer is! Wij hebben 2 katten en hebben die 2 bewust binnen. Ze zijn bij ons gekomen toen we in een appartement in het centrum woonden. Toen kwamen ze ook al niet buiten. Nu wonen we groter en in een huis met een tuin. Zelf zijn wij in deze buurt opgegroeid en hebben het regelmatig meegemaakt dat er een kat overreden werd (ondanks dat auto’s maar 30 mogen rijden wordt er toch vaak sneller gereden). Daarom hebben we besloten om ook hier de katten niet buiten te doen. Dit gaat tot nu toe prima. Heel soms glipt er eens een tussen door maar binnen een minuut is ze dan weer binnen. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat als Mila ouder wordt en eens een deur ofzo open laat staan. Maar ik wil ze absoluut niet buiten hebben. Ze zijn echt als kindjes voor ons.
  Dita onlangs geplaatst…Baby update – Mila 9 maandenMy Profile

 • Michelle
  8 november 2016

  Oh verschrikkelijk. Kan me er alles bij voorstellen dat je je rot geschrokken bent. Als we zometeen in het nieuwe huis wonen – met tuin – mogen de katten ook echt alleen met ons jaar buiten. Wil het risico niet lopen dat ze de weg naar huis niet meer weten en daarbij zou ik het heel vervelenden als andere mensen last zouden hebben van onze katten!
  Michelle onlangs geplaatst…MIJN FAVORIETE BABYKLEDINGMERKENMy Profile

 • Alyt van der Heide
  8 november 2016

  Helaas meegemaakt. Mijn kat was overdag altijd buiten. En s avonds weer lekker binnen. Op een dag kwam kat niet thuis…… Posters in de buurt opgehangen, rondjes door de buurt gelopen, dierenartsen en asiel opgebeld……Toen kwam er een tip dat mijn kat op een industrieterrein zou lopen. Direct in de auto gestapt…….helaas daar liep wel een kat, een schatje, maar niet van mij. Wel kreeg ik te horen dat deze kat hier al een tijdje was. Heb deze kat meegenomen en vervolgens op Amivedi via via de eigenaar kunnen opsporen. Diezelfde avond waren de baasjes weer herenigd. Mijn kat was spoorloos…..totdat twee weken later het asiel belde …. de kat was 5 km bij mijn huis af gevonden……. Dolblij was ik…..

 • rachel
  8 november 2016

  aai das schrikken he meis, ken het hoor hebben wij ook meegemaakt en onze kat was van 1 hoog gevallen en nooit buiten geweest :|en pas na 3 weken, ja echt 3 weken hoorde ik een kat mauwen beneden en ja hoor daar zat ze.ondanks dat sommige katten niet buiten komen weten ze bijna altijd wel de weg naar huis terug te vinden op geur 😉
  amivedi is een top instelling, wij hadden daar toen ook onze kat aangemeld
  rachel onlangs geplaatst…NotdMy Profile

 • Ceetje
  8 november 2016

  Dit was altijd wel een angst van mij…. Gelukkig mezelf nooit overkomen. Mijn beste vriendinnetje haar kat was na een verhuizing ooit 10 dagen kwijt. Gelukkig ook weer terug gekomen 🙂

 • Saskia
  8 november 2016

  Ohhhh wat een schrik! Hier hebben ze alleen een balkon en kunnen ze dus niet weg. Bij onze nieuwe woning is dat anders met tuin… Slik. Ik ga het er zeker even moeilijk mee hebben, vooral als ze niet terug komen…
  Saskia onlangs geplaatst…Blog dingen die ‘not done’ zijnMy Profile

 • Loes
  8 november 2016

  Hallo kelly,

  Ik kan me voorstellen hoe dit voelt ik heb het zelf ook meegemaakt. Onze kat Puck was 6 maandjes oud en bleef altijd heel trouw in de achtertuin of op de schuttig bij ons en kwam zo om het uurtje wel een keer binnen om te kroelen of iets te eten of drinken. Tot er een dag kwam dat hij vanaf 11 uur sochtends niet meer binnen was geweest. Dit was niks voor hem. Wel had hij een halsband om en een kokertje waar mijn moeders telefoonnummer op stond. In de hoop dat mensen toch zouden bellen. De volgende ochtend was hij er nog steeds niet en dan komt toch die angst dat hij misschien is overreden. Ik ging naar school net als mijn broer en mijn ouders gingen werken. Toen ik om 3 uur thuis kwam zag ik vanuit het raam gelukkig ons meneertje al zitten. Ik kwam binnen en werd nog nooit zo lief door hem geknuffeld. Ik zagdat hij een kaal plekje had en dat hij zijn halsband mistte. Mijn moeder kwam thuis en vertelde dat ze op haar werk werd gebeld door een vrouw van een paar straten verderop. Zij had Pucs halsband gevonden voor haar garage en had mama gebeld. Wat bleek. Onze dondersteen was op avontuur gegaan in de buurt en daar stond bij onze buren een paar straten verderop een garage open waar hij is ingeslopen. Deze is toen dichtgedaan en heeft meneer de hele nacht daar vast gezeten. Gelukkig wel bevrijd de volgende ochtend. Maar dat was voor ons ook wel schrikken!

 • Talitha
  8 november 2016

  Pfff, jeetje wat schrikken! Wij wonen vrijstaand en onze buren hebben heel veel kippen, daarom hebben we besloten onze kat niet los buiten te laten. Mijn vriend kwam op een dag thuis met een tuigje, zodat hij toch lekker door onze tuin kon.. Ik het tuigje bij hem om gedaan, vastgemaakt in de tuin en hij kon lekker zijn gang gaan. Na nog geen 10 minuutjes dacht ik even te gaan checken of ie zich nog vermaakte… lag het tuigje leeg op de grond. Ik ben me nog nooit zo rot geschrokken en na heel lang zoeken vonden we hem in het (soort van) bos voor ons huis. Dan besef je je inderdaad pas hoe gehecht je eigenlijk al aan zo’n beestje bent 🙂

 • Jamaila
  8 november 2016

  Kan me dit zo goed voorstellen! Wij hebben ook twee binnen katten ook omdat we in een appartementen complex wonen. Onze eerste kat zijn we een keer kwijt geraakt omdat hij van het balkon was gesprongen, gelukkig na een half uurtje zoeken kwam hij weer tevoorschijn maar sinds dien mogen ze niet meer alleen op het balkon! Gelukkig is hij terrecht gekomen en kunnen jullie patrick nu weer lekker knuffelen 🙂
  Jamaila onlangs geplaatst…Is het al bijna kerstmis tagMy Profile

 • Lifesabout
  8 november 2016

  Jeetje wat schrikken! Het kan maar zo gebeuren. Shiva rende ooit door een open voordeur naar buiten toen er bezoek binnenkwam. Mijn vader rende er toen achteraan maar Shiva vond dat spelletje zo leuk dat ze harder ging rennen haha. Gelukkig na een paar keer roepen en fluiten kwam ze terug. Maar grappig vond ik het niet….
  Lifesabout onlangs geplaatst…Grappige gevolgen van afvallen.My Profile

 • Stefanie
  8 november 2016

  Ooh wat schrikken! Gelukkig dat hij weer veilig thuis is!
  Vroeger hadden we een hondje die ook was weggelopen en ik weet nog dat ik het zo erg vond, maar gelukkig kwam hij ook weer veilig thuis. Dat is dan een hele opluchting!
  Stefanie onlangs geplaatst…Familiedag Strijp-S creative gameMy Profile

 • Sabien
  8 november 2016

  Ik snap dat je je er rot onder voelde, maar het kan iedereen gebeuren hoor! Ben blij voor jullie dat Patrick toch heel huids thuis is nu.

 • Janneke
  8 november 2016

  Vreselijk als je niet waar je kat is! Ik heb 2 buiten katten die allebei ook een keer weg waren. De ene was 4 weken weg en zat toen weer gewoon voor de deur. De andere zat 3 dagen onder de motorkap van een auto aan het einde van de straat. Overal door de buurt gezocht en toen hoorde ik opeens gemiauw bij de auto!

  Misschien een tip als je niet wilt dat je kat de tuin uit kan: Span een lijn van de achterkant van je huis tot de schutting en doe een lijn van de halsband van je kat naar die lijn toe. Zo kan je kat de hele tuin door, maar niet weg!

 • Juliette
  8 november 2016

  Jeetje wat moeten jullie zijn geschrokken! Natuurlijk kan zoiets gebeuren. Gelukkig heeft hij zijn weg naar huis gevonden en is hij weer bij jullie! X
  Juliette onlangs geplaatst…Tussendoortjes voor een 1 jarigeMy Profile

 • Mya
  8 november 2016

  Jeetje dat is schrikken! Gelukkig maar dat hij weer terug gekomen is! Grote opluchting
  Mya onlangs geplaatst…Zonsondergang vanaf de catamaran excursieMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  8 november 2016

  Ooow jeetje zo begrijpelijk je zorgen. Wat een schrik maar zo fijn dat hij weer thuis is.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Spruits bedritueel (16 maanden)…slaap lekker, kusje op je neus…My Profile

 • Marije
  8 november 2016

  Oh ja vreselijk! Onze katten zijn ook wel eens een paar dagen niet thuis gekomen. Hoort erbij, denk ik. Echte tips om het te voorkomen heb ik niet. Onze katten komen alle drie buiten, ook onze maine coon. Mijn allereerste kat is zes jaar geleden verdwenen, daar denk ik nog vaak aan terug.
  Marije onlangs geplaatst…Mijn favorieten van dit momentMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  8 november 2016

  Jeetje wat een heftig verhaal! Een van de twee was twee weken geleden ineens flink ziek. Met spoed naar dierenarts , infuusje en alles gekregen… zo zielig! Hij huilde zo hard bij de dierenarts… Dat ging me echt aan het hart en het gevoel is heel lang bij mij blijven hangen… zo bang dat hij weer opnieuw ziek werd en het zo ontzettend zielig voor hem vinden. Bleef de beelden maar voor me zien ? Ook ik zie onze katten echt als mijn kattenvriendjes waar niets mee mag gebeuren! ?❤️

 • Caroline
  8 november 2016

  Gelukkig is hij terug! Is er een aanpassing te doen aan de schutting? Zoals bovenop de schutting een schuine plank die naar binnen wijst? Dan kan hij lastiger klimmen.
  Onze kat mag ook niet buiten ons dakterras, deze wordt ommuurd door drie muren en een schuin dak. Op dit schuine dak hebben we voor de zekerheid een schrikdraad met zeer laag voltage. Gelukkig is ze een slechte klimmer en heeft ze nog nooit een opdonder van het schrikdraadje gekregen. Onze kat is ook een echt herkenbare raskat, en ik zou naast het gevaar van auto’s ook bang zijn van mensen die haar niet meer terugbrengen.
  Een tuigje heb ik nooit aangedurfd, onze vroegere kat (wel een buitenkat) heeft zich hier een keer bijna mee verhangen toen ze tijdelijk de tuin niet uit mocht (vanwege een operatie geloof ik).

 • Caroline
  8 november 2016

  Bedenk me net iets, bij ons komen er geen andere katten op het terras. Als dit bij jou wel zo is een schrikdraadje niet handig want dan durven ze je tuin niet meer uit.

 • Esther
  8 november 2016

  Wat vervelend dat Patrick was weggelopen! Wij hebben het ook eens gehad met onze (binnen)kat. Gelukkig was ze dezelfde avond alweer veilig thuis gekomen. Mijn gouden tip? Kattenbak met inhoud (bleh!) buiten zetten zonder klep/ deksel. Zo kan je kat zijn/ haar geur opsnuffelen, en kan de weg naar huis gemakkelijker terugvinden.

 • Tess Jonker
  9 november 2016

  Och jee, wat naar om te lezen :c
  Blij dat ie weer lekker thuis is!

 • Vanessa
  9 november 2016

  Kelly, ik schrok toen ik de titel las. Ik wilde snel scrollen om te lezen of jullie Patrick hadden gevonden maar heb netjes alles gelezen. Wat blij dat hij er weer is! Jullie Patrick lijkt op een kat die we ooit hebben gehad. Heb helaas geen tips maar wat fijn dat hij thuis is gekomen!

 • Rafaëlla
  9 november 2016

  Gelukkig is hij terug gekomen! Het is ook mijn grootste angst met onze Beer. Beer mag wel in de tuin en gaat niet over de schutting. Wij hadden hem van kleins af aan aan een lijntje buiten. Nu is hij gewend geraakt om in de tuin te blijven en niet over de schutting te springen.

 • Carlijn
  9 november 2016

  Heey Kelly misschien is het handig om voor patrik een tuigje aan te schaffen met een lange lijn dat hij aan een tuigje in de tuin kan lopen.

  Groetjes van Carlijn

 • Daniëlle
  9 november 2016

  O nee… Zo moeilijk is dat! Je kan niks anders dan zoeken. Ik weet nog goed dat Django de kat van mijn zus vermist was. 2 weken lang… pfoeh… Wat een spanning brengt dat met zich mee!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Glutenvrij brood van Happy BakersMy Profile

 • Keleigh
  9 november 2016

  Heel herkenbaar Kelly, zelf onze kater, ”mijn zoon” een week lang kwijt geweest. We woonde op een middenverdieping met onze huiskater. Iedere avond de klapraampjes weer netjes dicht. Totdat manlief dacht dat het raampje wel op een kiertje kon blijven. Onze kater was op het randje buiten achter het raam gaan lopen en met zijn lijfje het raampje weer dichtgeduwd waarachijnlijk waardoor hij op het balkje heeft moeten balanceren en maar naar beneden heeft moeten springen/vallen. Ik voelde me zo enorm schuldig. Op me sokken in me badjas op de fiets alle wijken door. Nergens was hij te vinden. En onze kater kon ook niet meer terug naar huis in onze bovenwoning. Oftewel ik bleef 24/7 wakker. Als manlief thuis wakker was kon ik even slapen. Na ren week gebeld door amivedi! Net op het moment dat ik het niet meer zag zitten en echt dacht dat het weg was belde ze. Hij was bij buren om de hoek gaan zitten miauwen voor de deur omdat hij zon honger had. Nu extra alert op onze kindjes! (Inmiddels een vriendje er voor hem bij)

 • Mara
  9 november 2016

  Heyyy Kelly
  Wat een vreselijke gebeurtenis zoiets
  Zelfde hier mee gemaakt was radeloos

  Kijk hier maar eens naar dit heeft een vriend van ons voor zijn twee dure katten …die alleen in de tuin mogen
  Je denk dat het zielig is maar dat is het totaaal niet
  Je zit dan gewoon lekker in de tuin en Patrick kan gewoon ook in de tuin blijven
  Had dit ook bij mascha geplaats voor Siem en manis

  Is een kleine uitgave maar echt het maakt het zomers prettiger

  http://www.dierenshop.nl/elektronische-omheining-katten-catfence.html

  Hopelijk kan je er wat mee mischien

 • Mara
  9 november 2016

  Ohja der staan ook beoordelingen bij van mensen zeker moeite waard om e lezen

 • PatriciaKleijn
  10 november 2016

  dat is schrikken zeg, onze katten mogen ook alleen bij ons achter komen, het gebeurd wel eens dat onze kater bij de buren gaat maar komt dan vaak wel terug na een uurtje. We hebben het 1 keer gehad toen we onze kater net hadden, toen was hij via het raam en de schuur naar buiten geflipt, maar was daarvoor nog nooit buiten geweest. We hebben de hele buurt snachts afgelopen , geroepen. Ik heb de hele nacht in de tuin gezeten tot ik hem smorgens om 6u ongeveer hoorde mauwen en kwam hij vanonder een caravan die aan de overkant van de straat stond, helemaal vies bibberend en bang. Nu is hij best bang als hij een stap buiten zet en gaat hij alleen met mij mee naar buiten.
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Van een huis naar een thuis #1 || Het planMy Profile

 • Elise
  14 november 2016

  Och Kelly wat vreselijk eng! Mijn katten gaan wel naar buiten, maar wat wij altijd gedaan hebben is ze eerst in een tuigje ‘uit te laten’ zodat ze de buurt al een beetje kenden. Misschien is het een idee dat ook met Patrick te doen (mocht hij het toelaten), zodat hij sowieso altijd zijn weg terug kan vinden?
  Elise onlangs geplaatst…Paris Vlog | Photoshoot at the Eiffel Tower and the LouvreMy Profile

 • Cynthia
  15 november 2016

  Ik heb eens jankend op het ijs gelopen. Angstig dat onze toenmalige kat eronder zou liggen. Hij was zoek en onvindbaar. Mijn gevoel van het ijs bleek waarheid. Hij bleek er met zijn voorpootjes aan te hangen en zijn achterlijf hing in het water. Hij bleek gevonden door de dierenambulance. Wat een geluk, toen ik hem de volgende dag op kon halen in het asiel…
  Cynthia onlangs geplaatst…Apotheek frustratie.My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.