Beautydream my business

Beautydream is sinds januari 2010 het bedrijf wat ik heb opgezet waarmee men mij kan inhuren voor visagie opdrachten, visagie workshops, kinder en meidenfeesten en vrijgezellenfeestjes.  Met trots mag ik zeggen dat ik al 3 jaar trotse eigenaar van Beautydream ben. Wat als een klein idee begon, meer als een soort grap in de kantine op mijn werk is uitgegroeid tot mijn grote passie. Tijdens mijn studie had ik altijd al de wens iets voor mezelf te beginnen maar als visagist is dat niet makkelijk. Ik wilde ook wat elementen uit mijn studie kunnen toepassen erin zodat ik gelijk wat praktijk ervaring kan opdoen. Dan gaat er al bij veel mensen een vraagteken branden want wat heeft make-up en beauty met psychologie en pedagogiek te maken? In het begin vond ik het ook nog lastig deze vraag te beantwoorden maar ik ben erachter gekomen dat het ontzettend veel raakvlakken heeft.

Voor Beautydream werk ik een aantal uren per week vanuit huis door middel van het doen van de administratie en het inplannen van afspraken en onderhouden van mailcontact met klanten. De workshops en meidenfeesten vind ik het leukste onderdeel van dit werk omdat ik dan in groepsverband met meiden/vrouwen bezig kan zijn met mijn grote passie ; beauty en make-up. Het is prachtig om te zien hoe men de tips oppikt en zichzelf heel mooi opmaakt en daar van geniet. Zelfvertrouwen groeit naar mate het wat beter gaat en het uiterlijk een hele mooie metamorfose krijgt. Naast het oppervlakkige gebied van beauty en make-up is er ook een groepsproces gaande. Beauty is een middel, maar het product is het leren ontdekken wat je bij je zelf op wilt doen, wat je wel of niet aan durfden hoe je jezelf wel of niet wilt laten zien aan anderen. Hoe voel je je zonder make-up bij anderen en hoe voelt het om je zelf helemaal anders te maken. Daarbij moet je heel goed naar jezelf kijken en onzekerheid komt om de hoek kijken want dan best lastig kan zijn. Daarnaast zie ik ook veel gebeuren tussen deelnemers onderling, het is heel mooi om te zien hoe de groep elkaar tips gaat geven of zelfs elkaar gaan helpen. Met beauty en make-up gun je jezelf een moment van rust en verwenning en verzorging. Je staat even stil bij jezelf en je moet het je zelf gunnen om die tijd te nemen en je zelf te laten ontspannen. Dit lijkt voor sommigen een hele makkelijke opgave maar dit kan voor anderen heel lastig zijn.

Mijn visagie koffer klaargemaakt voor het doen van een proefmake-up voor bruidsvisagie. Twee weken erna de bruidsvisagie en de make-up van bruidsmeisjes doen 🙂 leuk!

Soms maak ik het mee dat groepsleden elkaar voor de workshop nog niet zo goed kenden maar dat ze elkaar tijdens de workshop leren kennen. Collega’s bijvoorbeeld die elkaar nog niet op het gebied van Beauty en make-up kennen maar op deze manier ontdekken hoe iemand ook kan zijn. En zo kan ik nog heel veel processen benoemen. Ik heb inmiddels ook al een aantal keer voor zorginstellingen mogen werken, een hele leerzame interessante uitdaging voor mij. Wanneer er gevoelens van onzekerheid, teruggetrokkenheid of juist problemen met concentratie bestaan dan kan het doen van je gezichtsverzorging en make-up een uitdaging zijn. Vooral als je het nog niet gewend bent om jezelf een andere look te geven.

Het is natuurlijk niet het uitgangspunt om iets te doen met de processen die ik zie gebeuren, ik vind het wel heel bijzonder om deze te zien en daar leer ik van. Ik merk dat ik mijn pedagogische achtergrond goed kan  gebruiken in (grote) groepen meiden waarin het belangrijk is om grenzen aan te geven om rust te bewaren. Ook bij het zien van grote onzekerheid probeer ik hier een optimistische draai aan te geven. Ik merk dat het bij mij in mijn voordeel werkt en dat maakt het werk heel veelzijdig en leuk.

Het leuke aan dit werk vind ik ook dat ik mijn eigen ‘baas’ ben. Ik vind het heel leuk om op zoek te gaan naar nieuwe werkstijlen en nieuwe producten om te gebruiken. De positieve reacties die ik krijg van mijn deelnemers geeft me ook een geweldig gevoel. Ik begon heel klein en hoopte dat ik klanten ging krijgen, ik had het toen ook prima gevonden als ik maar een opdracht per maand zou krijgen. Met dit kleine begin en deze bescheidenheid is mijn droom uitgekomen om voor mezelf te werken naast mijn studie. Als je zelf ook de wens hebt om dit te doen maar je voelt twijfels, ga je hart en je dromen achterna dan komt het echt goed, laat je vooral niet tegenspreken door commentaar van anderen, jij weet wat je wilt en dat is wat telt! Believe in yourself!

Link naar mijn website: Klik hier! Beautydream!

 

Follow my blog via bloglovin!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

6 gedachten over “Beautydream my business”

  1. Wat fijn dat jou droom is uitgekomen! en ook dat je daar zo gelukkig van wordt.. het is zeker zo dat als je het niet probeert het ook nooit weet of het een succes is!

    <3

  2. Ik vind het zo ontzettend tof wat je doet! Heb wel eens op je site gekeken en de meidenfeesten zien er zo gezellig uit. Lijkt me heel fijn om te kunnen doen wat je echt leuk vind!

  3. Wat ontzettend leuk, ik had er pas geleden met mijn vriend over dat het mij in de toekomst leuk lijkt kinderfeestjes te organiseren, en dan idd mooi opmaken en dan foto,s maken.. weliswaar houd veel mij nog tegen , ik heb geen rijbewijs en dus ook geen auto en dat is dan wel hard nodig!
    Wie weet wat ik dus met dit idee ooit nog ga doen!

  4. Wat leuk om te horen, het is echt super leuk en bijzonder werk. Een auto is echt onmisbaar inderdaad want ik rijd heel wat kilometers. Dankje voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.