Army wife: Bijkletsen, een maand later update

We zijn een maand verder nu ik dit typ, Yannick werkt nu een maand weer bij defensie. Zoals ik al verteld had, heeft hij 2 jaar geleden ook al 8 jaar Defensie als werkgever gehad en sinds een maand is hij weer terug. Wel op een hele andere afdeling maar toch. Het komt er momenteel op neer dat ik doordeweeks alleen ben met Lana en dat Yannick in het weekend thuis is en soms mag hij een keer een avondje doordeweeks thuis komen (maar moet dan voor 0.00 weer op de kazerne zijn). Voor de bruiloft was hij gelukkig wel een paar dagen vrij. Hoe bevalt dat zo alleen? Went het?

Op de een of andere manier vind ik de term ‘army wife’ wel wat heftig klinken, maar toch wil ik dit de titel van dit type artikelen geven omdat het kort beschrijft waar ik het over heb. Mijn man werkt bij defensie en dat is een hele onregelmatige en vooral ook onvoorspelbare baan. Hij kan zo ineens 2 weken of langer weg moeten, maar hij kan ook zo ineens een paar dagen vrij zijn. Afgelopen maand was hij doordeweeks vooral weg, ik zag hier best tegen op. Eigenlijk valt het me nog alles mee. Natuurlijk mis ik hem wel, maar ik ben iemand die het ook heel fijn vind om zelf een beetje aan te ‘rommelen’. Yannick is een hele lieve man, maar wanneer hij thuis is krijg ik minder gedaan als wanneer hij bijvoorbeeld de hele dag om me heen is. Ik ben gewoon productiever in het huishouden en in mijn werk als ik mijn eigen planning kan volbrengen. Het huishouden in mijn eentje runnen vind ik niet zo’n probleem, ik zorg er wel voor dat ik alles zoveel mogelijk doordeweeks afrond zodat we in het weekend echt tijd hebben voor elkaar.

Ik dacht ook dat ik slecht zou slapen zonder Yannick. Ik was zo gewend dat hij naast me lag en als hij voorheen wel eens een nacht niet bij me was, dan kon ik niet goed slapen. Ook dit went wel, alles went, ook een aantal nachten zonder vent *hihi. Ik slaap gewoon goed en heb dan alle dekens en kussentjes voor mezelf 😉


Een van de momenten die ik wat minder fijn vind zijn de eetmomenten, ik mis het om dan de dag door te nemen met Yannick waarbij Lana dan op haar eigen manier gezellig mee kletst. In de avond mis ik die arm om me heen op de bank. Ook mis ik hem bij het naar bed gaan. Dan ga ik alle deuren op slot doen, loop ik half in het donker naar boven en dan ben ik wel eens ‘bang’. Dan hoor ik ineens rare geluiden en dan ben ik bijvoorbeeld bang dat er ineens iemand achter een deur staat. Natuurlijk zijn dat irrationele gedachten, maar dat ervaar ik als ik alleen thuis ben. Dan denk ik wel eens, als er nu wat gebeurt dan ben ik echt alleen. Gelukkig wonen mijn ouders op 5 minuten afstand en heb ik ook hele lieve buren. Over dat soort gedachten kan ik me wel makkelijk heen zetten. Ook krijg ik veel steun van vriendinnen die me gezellig komen opzoeken, ik heb weer vaker van die ouderwetse vriendinnen avonden waarin we urenlang kletsen, een glaasje wijn drinken met wat lekkers erbij en dat is ook erg waardevol. Ook krijg ik veel steun van mijn ouders die me heel dierbaar zijn.

Het feit blijft dat ik Yannick mis als hij er niet is, dat ik echt aftel naar de momenten dat we elkaar weer zien en dat merk ik ook aan Lana die veelvuldig ‘papa’ roept door de dag heen. Dat maakt het extra moeilijk omdat ik haar niet kan uitleggen waarom papa er niet is. Het allermooiste aan een man bij defensie is dat als hij thuis komt, het echt feest is. Lana rent enthousiast met een grote glimlach op hem af en ook ik voel dan helemaal weer kriebels in mijn buik. Dit klinkt heel zweverig maar het is echt zo. Je beseft wat je hebt, als je ervaart hoe het is om iemand te moeten missen. Die momenten samen zijn dan extra waardevol. Dan maak je geen ruzie om iets onbenulligs zoals wie het vuilnis buiten moet zetten, maar dan geniet je van elkaar.

Dit waren zomaar even wat hersenspinsels met mijn ervaringen tot nu toe. Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die zich hierin herkennen, omdat hun man ook veel weg is bijvoorbeeld. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

68 reacties

 • Kimberley
  27 mei 2015

  Lijkt me best lastig om hem zoveel avonden te moeten missen! Ik woon nog niet samen en vind het ook prima om mijn vriend een paar dagen niet te zien, maar als je een gezin hebt is het natuurlijk toch anders… gelukkig kan je het ook op een positieve manier zien, dat jullie lekker veel van elkaar genieten 🙂
  Kimberley onlangs geplaatst…Wat is psychomotore therapie?My Profile

 • Mamablogger
  27 mei 2015

  Het lijkt mij ook best lastig, maar ik denk dat het op den duur ook wel gaat wennen. Toch heb je man liever wel thuis natuurlijk, maar als hij iets doet waar hij gelukkig van wordt is dat ook zeker wat waard.

  Wat betreft de geluiden in huis, dat herken ik wel. Mijn man draait weleens nachtdiensten en dan hoor ik ook opeens van alles. Er ligt toch ook een kindje te slapen waar je verantwoordelijk voor bent. En geniet vooral extra van de momenten waarop jullie samen zijn!
  Mamablogger onlangs geplaatst…Voor het eerst op schoolreis!My Profile

 • Manon
  27 mei 2015

  Moeilijk om me hierin te verdiepen, omdat mijn vriend eigenlijk altijd wel thuis is. Wel moet hij voor z’n werk een paar keer per jaar naar een conferentie, dan mis ik hem altijd enorm! En dit jaar gaat hij 2 weken met een vriend op vakantie. Dat vind ik zo lang haha, omdat het al zo lang geleden is dat ik zo lang alleen geweest ben.
  Manon onlangs geplaatst…Wat is gezond?My Profile

 • Dita
  27 mei 2015

  Wat heb je dit mooi verwoord. Het lijkt mij best lastig maar het went denk ik zoals je zegt ook wel.
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #5My Profile

 • Marion
  27 mei 2015

  Oh nee, ik kan me dat helemaal voorstellen dat je dan weer de kriebels krijgt. Het gemis lijkt me echt niet fijn (om maar even een understatement te gebruiken), maar het heeft inderdaad ook zijn voordelen en dat zijn die momenten dat je uitkijkt naar elkaar weer zien. Het niet zomaar voor lief nemen dat de ander er is. Het kan een relatie ook sterker maken en ik denk dat dat in jullie geval wel eens zo kan zijn. Ik ken jullie natuurlijk niet persoonlijk, maar volgens mij hebben jullie een hele sterke band op zielsniveau. Ja, ik ben van de zweefteefclub, I don’t care 😉 Het is één van de mooiste banden die je samen kan hebben. XX
  Marion onlangs geplaatst…I Promise MyselfMy Profile

 • Bianca
  27 mei 2015

  Mooi geschreven het lijkt mij best moeilijk om je geliefde zo te moeten missen, al hoort het natuurlijk wel bij deze baan xxx
  Bianca onlangs geplaatst…GOSH VELVET TOUCH LIPSTICKSMy Profile

 • Lifesabout
  27 mei 2015

  Lekker van je afschrijven hoor! Dat bang zijn herken ik wel, je bent ook gewend dat je altijd samen de lampen uit doet en gaat slapen. En voordeel is dat je nu lekker overdwars in bed kunt liggen 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Review Hydro serum drops 7 daagse kuur (Kruidvat)My Profile

 • Eva
  27 mei 2015

  Jeejtje, wat lijkt me dat lastig zeg! En ook voor Lana. Ik herken het ‘angstige’ gevoel als mijn man lang wegblijft in de avond 🙂 Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…Top 7 stoute dreumes dingenMy Profile

 • Sanne
  27 mei 2015

  Hoi Kelly,
  Dit is iets wat ik zelf nog niet herken maar naar alle waarschijnlijkheid straks wel ga herkennen. Mijn vriend zit op dit moment in de sollicitatieprocedures van defensie en is al aardig ver. Dit zijn ook precies de momenten waar ik tegen op kijk en dan hebben wij nog geen kinderen.
  Vind het fijn om jou ervaringen te lezen zodat ik mijzelf wat kan voorbereiden☺️

  Liefs Sanne

 • Sandra - Beautybysandra
  27 mei 2015

  Het lijkt me wel pittig hoor. Gelukkig heb je dat kleine prinsesje nog rondlopen en zit je doordeweeks niet helemaal alleen thuis. Fijn dat iedereen je zo goed opvangt!
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…SUMMER: Must HavesMy Profile

 • Manon
  27 mei 2015

  Ik heb dat al na een werkdag van mijn vriend haha. Dan zit ik vanaf half 5 al op de klok te kijken wanneer hij weer thuiskomt! Zou ‘t echt niet leuk vinden als hij zoveel van huis is 🙁 Knap van je hoor!
  Manon onlangs geplaatst…Met je kind onder de zonMy Profile

 • Malou
  27 mei 2015

  Het lijkt me best zwaar, zeker met een kindje. Knap hoe je het doet!
  Malou onlangs geplaatst…‘GEEF JE NOU NOG STEEDS BORSTVOEDING?’My Profile

 • Nina
  27 mei 2015

  Mijn vriend werkt ook bij defensie, maar hij zit gelukkig op een basis in de buurt waardoor hij gewoon thuis slaapt. Ik ben wel erg benieuwd wat Yannick voor functie heeft, maar ik begrijp het ook als je dat niet zomaar het internet op wil gooien!

 • Liset - Beautydagboek
  27 mei 2015

  Knap van je Kelly! Ik zou het zelf heel moeilijk vinden om mijn mannetje te moeten missen en hem niet dagelijks te zien. Zeker ook voor onze twee kindjes zou het moeilijk zijn. Ik heb er echt respect voor dat je de zorg voor Lana grotendeels op je neemt, maar gelukkig zijn je ouders in de buurt als je hulp nodig hebt. Kan me voorstellen dat dat wel een veilig gevoel geeft!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Eyeko London Lengthening Skinny Brush MascaraMy Profile

 • Kelly Caresse
  27 mei 2015

  Ik kan inderdaad geen antwoord geven over zijn functie, we hopen dat hij na deze opleiding wel gewoon in de buurt kan komen werken 🙂 (en niet teveel oefeningen heeft haha)

 • Celine
  27 mei 2015

  Mooi geschreven en best zwaar zeg!! Het lijkt me heel moeilijk je man te moeten missen op bepaalde momenten! Maar fijn dat je lieve mensen om je heen hebt die je kunnen helpen!

  Liefs,
  Celine
  Celine onlangs geplaatst…INSPIRATIE: I wear flowers in my hairMy Profile

 • Kelly Caresse
  27 mei 2015

  He Sanne, dankje voor je berichtje. Dan wens ik je vriend heel veel succes met zijn sollicitatie procedure, als dit zijn grote droom is dan zou het geweldig zijn als die uit mag komen. Ik snap heel goed dat je er tegenop kijkt, het is niet altijd makkelijk maar als je goed met elkaar blijft praten dan overwint liefde alles. Ik wil jullie veel geluk wensen 🙂

 • Kelly Caresse
  27 mei 2015

  Dankjewel Marion voor je fijne comment, dat noem ik niet zweefteef, dat zijn gewoon hele lieve woorden en ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Die zielsband is zo belangrijk en die laat alles overwinnen 🙂 Echt speciaal inderdaad.

 • Sanne - Powervrouw.net
  27 mei 2015

  Heel herkenbaar! Vooral het stukje dat je alleen naar bed moet gaan en dan de lampen uit doet! haha… ik heb dat ook altijd. Gelukkig hebben wij een grote Duitse Herder en die waakt extra goed over ons als papa van huis is..
  Leuk om deze artikelen te lezen.
  Sanne – Powervrouw.net onlangs geplaatst…What NOT to do on Social Media.My Profile

 • Saskia
  27 mei 2015

  Mijn man is ook weleens een aantal dagen weg en mijn zoontje heeft daar best moeite mee. De laatste keer was hij er best boos en verdrietig over.
  Saskia onlangs geplaatst…Inpakken van de ziekenhuistas (baby)My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  27 mei 2015

  Fijn om weer een update te lezen 🙂 Ik zou het er heel moeilijk mee hebben en ik zou ook regelmatig bang zijn ‘s avonds! Maar het zal wel wat wennen denk ik, hoewel het natuurlijk nooit leuk zal zijn. Maar ik las in een reactie dat hij later misschien dichter bij huis zou kunnen werken, dat zou wel fijn zijn natuurlijk 🙂 Alleszins heel knap hoe je hier mee omgaat!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…13 studeertipsMy Profile

 • Tamara
  27 mei 2015

  Het lijkt me best moeilijk soms! Ik doe eigenlijk ook alles alleen, maar toch ben ik blij dat ik s’avonds niet alleen op de bank zit en niet alleen hoef te eten. Of nouja alleen.. Met de jongens dan!
  Tamara onlangs geplaatst…Wanneer je net denkt dat die baby nooit komt!My Profile

 • angelique
  27 mei 2015

  Lijkt mij heel lastig. Mijn vriend komt uit defensie en heeft in februari eervol ontslag gekregen en officieel als veteraan benoemd, ik weet dat hij nooit terug zou keren maar zijn hart ligt wel daar dat merk je aan alles. Eens militair altijd militair. Ik heb enorm veel respect voor je. ik ben nou eenmaal soort van alleenstaande mama maar jij doet het nu ook alleen en dat is niet makkelijk! Zeker niet met je eigen bedrijf.
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | SquizMy Profile

 • Mara
  27 mei 2015

  Het lijkt me vreselijk …
  Maar goed we zijn powervrouwen en die
  Kunnen dat makkelijk

  Maar waarom heeft je mannetje ervoor gekozen weer terug naar defensie te gaan ?
  ( Mischien heb je het verteld maar heb ik het niet meegekregen )

  Want zo een stap maak je natuurlijk niet zomaar en vooral niet met zo een klein meisje

  Verdient wel lekker natuurlijk bij defensie
  Maar daarvoor in de plaats mis je een hoop family time

 • Cindy
  27 mei 2015

  Het klinkt waanzinnig voor Yannick, maar ik zou inderdaad ook de gezelligheid tijdens het eten missen. Dat je even de dag met elkaar kan bespreken. En alles komt ineens op jou, maar ik denk wel dat je het aan kan. Naast Army Wife ben je namelijk ook, in mijn ogen, een Power Vrouw.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – mei #4My Profile

 • Sanne Marlijn
  27 mei 2015

  Ik heb heel veel respect voor jou en voor jullie, dat het zo kan. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik het pittig zwaar zou vinden als mijn vriend ‘s avonds niet zou thuiskomen. Ik ben van mezelf een hele slechte slaper en al helemaal als er niemand om me heen is. Ik ben ook echt een gezelligheidsdier dus als ik mijn verhaal aan het einde van de dag niet kwijt kan dan zou ik dat echt vervelend vinden. Maar soms heb je ook afstand nodig om weer dichter tot elkaar te komen dus het heeft ook zeker z’n voordelen. Een avondje alleen vind ik soms heerlijk. Maar petje af voor jullie!

 • Vanessa
  27 mei 2015

  Fijn om nog eens een update te lezen. Het lijkt me heel zwaar mocht mijn vriend ‘s avonds niet thuiskomen. Maar zoals je zegt, je geniet dan wel heel erg van het samen zijn als je elkaar ziet. Ik vind het knap hoe je alles in je eentje doet: bloggen / werken, voor Lana zorgen, het huishouden… Respect! En wat betreft het bang zijn ‘s avonds, dat heb ik ook als mijn vriend er niet is. Gelukkig zijn je ouders dicht bij en geeft dat je een fijn gevoel!
  Vanessa onlangs geplaatst…Fa Fresh & Dry Lotus Flower en Green TeaMy Profile

 • Renske
  27 mei 2015

  Ook al kan ik het mij niet voorstellen hoe het is om een man te hebben die bij defensie werkt, wel kan ik inkomen in het feit dat je pas beseft wat je hebt als je het mist. Mijn vriend en ik hebben negen maanden samengewoond, maar wonen nu tijdelijk bij onze ouders omdat we bezig zijn met een andere woning. Toch merk je wel dat je elkaar veel meer mist. De afstand is hemelsbreed weliswaar maar een kleine kilometer – eigenlijk totaal niet te vergelijken met jullie – maar toch merk je wel dat de band sterker wordt. Mooi om te lezen dat dat bij jullie ook zo lijkt. En het is helemaal niet zweverig! Ik vind het juist heel liefdevol overkomen. Niets bijzonderder dan de liefde! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #8My Profile

 • rachel
  27 mei 2015

  pittig 😉 mijn broer werkte vroeger ook bij defensie dus weet wel hoe dat in zijn werk gaat. en snap dat je hem mist hihih ik vind het al vreselijk als roon ver weg zit en heel laat thuis is!!
  rachel onlangs geplaatst…Hiep hiep hoeraaaaMy Profile

 • Sophie
  27 mei 2015

  Knap hoor. Ik heb het hier echt enorm moeilijk mee. Mijn vriend wil heel graag naar defensie, dat is al jaren een droom van hem. Ik weet alleen niet of ik het aankan om hem hierin te steunen. Met name het feit dat mijn vader een jaar geleden is overleden zorgt ervoor dat ik zo bang ben om er dan, net als mijn moeder, helemaal alleen voor te staan. Daarbij is het geen beroep waarbij er weinig kan gebeuren. Daarnaast zou ik ook supergraag aan een carrière werken en dat gaat nu eenmaal wat lastig als je later ook graag kinderen zou willen. Ik zit dus echt nog in een fase waarop ik denk, waarom wil mijn vriend niet gewoon een baan van 8 tot 5 ….
  Sophie onlangs geplaatst…Als ik in de spiegel kijk…My Profile

 • Yasmin
  27 mei 2015

  Mijn man werkt ook bij defensie (Kmar). Zijn werktijden wisselen ook enorm en ook hij kan ineens een paar dagen vrij zijn of op oproepbasis thuis zitten of juist ineens een paar dagen pleitte zijn. Zonder soms ook maar dat ik weet (mag weten) waar hij is. Ook soms met meerdere uitzendingen per jaar. Maar gelukkig is het verblijf in het buitenland nooit langer dan 10w. Maar in principe komt hij wel elke dag thuis (‘s ochtends, in de avond of in de nacht ^^). Ik heb er geen moeite mee, maar vind het dan ook heerlijk om alleen te zijn en wanneer hij thuis is, is het zoals je zelf ook ervaart ‘feest’. Hij doet zelfs eigenlijk evenveel als ik in het huishouden en besteed enorm veel tijd aan de kinderen en ook ik kom aan aandacht niet te kort gelukkig. Het avondeten is bij mij wel ook een ding. Ik heb er geen problemen mee wanneer ik op het allerlaatste moment hoor dat hij toch niet mee kan eten, maar het uitgebreid (gezond)koken voor alleen mij en mijn kleuter vind ik wel lastig. Dan ben ik al gauw geneigd om pannenkoeken te maken of een broodje te smeren. Ik vind wel dat wij een voordeel hebben op anderen (merk ik door mijn omgeving) wij zijn namelijk super flexibel ingesteld. Kunnen goed omgaan met teleurstellingen of het wijzigen van plannen. Omdat hij ook zulke wisselende werktijden heeft zitten we nooit in een sleur (zijn 11 jaar bij elkaar en in sept 2 jaar getrouwd). Het is niet altijd ik die ons zoontje naar school moet brengen of die de was doet of de boodschappen doet. Het wisselt lekker af en houdt de dynamiek levend in onze relatie. Omdat we wel tijden kennen dat we elkaar ineens heel weinig kunnen zien/spreken, hebben we minimaal 1x per maand datenight. Iedere maand regelen we iets. De ene maand mijn man en de andere maand ik. Diegene die het regelt zorgt ook voor oppas, eventuele reserveringen en uiteraard wat we gaan doen. Ene keer film, uit eten of een concert etc. Lana zal er aan wennen dat papa er niet altijd is. Dat is het fijne van jonge kinderen. Die zijn flexibel en kunnen er vaak makkelijker mee omgaan dan we denken. Mijn zoontje reageerde verassend goed en flexibel op de uitzendingen. Nou scheelt het ook dat we tegenwoordig makkelijk kunnen whats appen en skypen. Of je nu in NL of Irak zit.
  Yasmin onlangs geplaatst…Zwangerschapsvergiftiging/bevallen en nuMy Profile

 • Laura
  27 mei 2015

  Respect hoor! Ik zou het echt ontzettend moeilijk vinden als ik in jou situatie zou zitten.. Gelukkig heb je Lana nog lekker om je heen 🙂
  Laura onlangs geplaatst…Een leven als mama! Er verandert toch niks?My Profile

 • beautifulday4makeup
  27 mei 2015

  Ik vind het erg interessant dat je dit deel van je leven met ons deelt. Zelf zou ik het er in begin wel moeilijk mee hebben denk ik
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Lang, mooi en verzorgd haar – Beauty protector Protect and Treat Hair maskMy Profile

 • Roshelle
  27 mei 2015

  Het lijkt me voor mezelf supermoeilijk. Ik zie mijn vriend ook elke dag en het lijkt me zo raar om niks met hem te kunnen delen als ik thuis kom. Fijn om over je ervaring te lezen!
  Roshelle onlangs geplaatst…NEW IN | Je schoenen opbergen voor een tientje?My Profile

 • Manouk
  27 mei 2015

  Mijn vriend zit niet in het leger, maar sommige punten zijn wel erg herkenbaar. Mijn vriend werkt doordeweeks van 11 tot +/- 8u en ik eet dus ook altijd alleen met mijn zoontje doordeweeks en het huishouden valt op mijn schouders. Een paar maanden terug toen mijn vriend 2 weken vakantie had, deed ik ook veel minder in het huishouden haha. En laatst had hij een game avond bij een collega en vond ik het ook wel eng om alleen naar bed te gaan en alles op slot te doen. Maar het is goed gegaan gelukkig 😛

 • cassandra
  27 mei 2015

  Ik vind het toch wel bijzonder om te lezen dat Yannick voor 00.00 uur weer binnen de poort moet zijn. Waarom is dit? Ik heb dit met mijn man nog nooit meegemaakt. Alleen tijdens zijn AMO. Hij moest verder gewoon ‘s ochtends op appel zijn.

  Wij zijn 4 jaar geleden zelfs dichterbij de kazerne gaan wonen zodat hij vaker naar huis kon gaan doordeweeks. Hij was er zelf namelijk helemaal klaar mee dat hij zich in het weekend zoveel moest opsplitsen tussen vrouw, familie, vrienden en eigen tijd.

  Voor de rest herken ik het wel. Het went, maar toch ook niet. Nu ben ik inmiddels sinds een maand of 2 geen armywife meer omdat ze hem hebben weggewerkt na de vroeggeboorte van onze dochter. Ze zijn vreselijk met hem en de situatie omgegaan en dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken van een overheidsorganisatie. Na 8 jaar trouwe dienst voor vaderland waarbij je genoeg hebt gedaan en gezien, werd hij bij het grofvuil gezet. Ik ben altijd een trotse army-wife geweest, maar sinds dit akkefietje heb ik nog weinig respect voor de hoge piefjes daar. De soldaten daarentegen houd ik voor altijd in m’n hart. Wat een lieverds!

  Je bent een sterke vrouw en voor Lana is dit nu nog lastig te begrijpen, maar straks zal een ontzettende trotse dochter zijn! Liefs xx
  cassandra onlangs geplaatst…Prematuurpapa Raimond: Relaties, werk, opvoeding en toekomstMy Profile

 • Elise Joanne
  27 mei 2015

  Het lijkt mij heel zwaar, Boris is elke avond thuis dus ik zou niet weten hoe het voelt. Mijn beste vriendin bevalt in het najaar en haar man wordt voor de vierde keer voor 6 maanden uitgezonden kort daarna. Oef..
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Unboxing Beautybox Mei 2015My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  27 mei 2015

  Kan me heel goed voorstellen dat je het fijn vindt dat je veel werk gedaan krijgt als hij er niet is! Zelf heb ik veel in het buitenland gewoond terwijl ik een relatie had (mijn huidige). Dit wil ik nu echter nooit meer doen, hooguit een weekje of 2 weg bij elkaar en dan niet te vaak. Ik ben behoorlijk attached aan mijn vriend en vind het heel vervelend als we een weekendje niet samen kunnen slapen. We doen het wel hoor, maar heb zo behoefte aan dat lichamelijke contact! Ik merkte toen ik veel weg was dit toch ten koste gaat van de band. Nu is dit natuurlijk niet te vergelijken met jouw huidige situatie: Jannick komt fijn halverwege de week thuis en in et weekend zie je hem sowieso. Waarschijnlijk zijn jullie weekendjes samen dan ook echt voor jullie samen en intensiever. Heerlijk toch?
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Plus-Sizemodel & Gastblogger Marianne Nykjaer Stelt Zich VoorMy Profile

 • Lieke
  27 mei 2015

  Lijkt me echt zwaar zeg! Op belangrijke momenten hem missen en best veel in je eentje doen.
  Je hebt het ook mooi opgeschreven! Eerlijk en open. 🙂
  Lieke onlangs geplaatst…Commode kamer Mason | Baby, Huisje & DIYMy Profile

 • Nicky
  27 mei 2015

  En ik vind het al lastig als mijn vriend een nachtje weg is voor zijn werk! Als ik dit zo hoor moet ik niet zo moeilijk doen haha, maar ik denk inderdaad dat je er een beetje aan wend omdat het toch niet anders is. Vindt Yannick het niet heel jammer dat hij zijn dochter niet zo vaak kan zien? Bij een vriendin van mij is haar vriend ook vaak weg en hij mist toch soms belangrijke stukjes in de ontwikkeling van zijn dochter.
  Nicky onlangs geplaatst…Pink Gellac ♥ Fuchsia red + Fabulous SilverMy Profile

 • Sandy
  27 mei 2015

  Mijn vriend is vanwege zijn werk in de transport doordeweeks ook nauwelijks thuis. We zien elkaar als hij thuis komt en in bed komt liggen en in de ochtenddrukte zien we elkaar wel, maar je bent toch met andere dingen bezig. We eten hierdoor doordeweeks ook nooit samen. Het is wel te doen, maar als ik dan dat weekend ook nog eens erbij moet werken is het toch best pittig. Ik mis hem dan toch wel.
  Knap dat het jullie allemaal lukt ook nog met Lana erbij. Is toch best heftig.
  Ik maak me stiekem nu al druk als wij over een tijdje willen proberen voor een kindje. Hoe gaat dat dan met een man die 80 uur per week werkt..

 • Britt * TevredenStudentenleven
  27 mei 2015

  Toen ik 15 was kreeg ik een vriend waar ik stapelverliefd op was. Na een jaar ging hij bij het Korps Mariniers. We hebben het nog een jaar samen volgehouden, maar het ging echt niet meer. Hij veranderde. Hij wilde alles hetzelfde als de mensen om hem heen hadden, liep in het weekend alleen nog in dezelfde joggingbroek, werd boos als ik moest huilen en werd steeds grover en harder. Hij was ontzettend veranderd. Ik heb hierdoor echt een afkeer van het leger gekregen. Het was zo’n andere cultuur dan die ik gewend was, echt niets voor mij.
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Een jaar high school in Amerika: First School DaysMy Profile

 • Nicoline
  27 mei 2015

  Vind het knap van je hoor! Vooral nu met mijn kleine ben ik soms na een zware dag echt blij als mijn man thuis komt om me te helpen. Dan ik eindelijk even mijn eigen dingetjes doen, waar ik soms overdag gewoon niet aan toe kom.
  Nicoline onlangs geplaatst…Elisa’s eerste hapje.My Profile

 • Jorien
  27 mei 2015

  Pittig, maar niet onbekend. Mijn man zit vanwege zijn werk door heel Nederland en verblijft vanwege de reistijden ook regelmatig enkele nachten in een hotel. Dat betekent voor mij ook alleen zijn en slapen wat ik soms best wel pittig vind. Wat jij zegt over die kriebel herken ik helemaal. Zolang jullie van elkaar houden en blijven reconecten met elkaar komt het vast allemaal goed. ^_^

 • Irene
  27 mei 2015

  Hoi Kelly,

  Ik ben zelf getrouwd met een militair, veel van huis en meerdere keren uitgezonden. Als vrouw van een militair moet je zelfstandig zijn en sterk in de schoenen staan. Het begrip “army wife” vind ik dan ook verschrikkelijk. Het klinkt voor mij, als een vrouw die verder niks heeft. (heel erg Amerikaans) Ik heb mijn eigen leven en ben mijn eigen persoon. Natuurlijk heeft het werk van mijn man invloed op mijzelf, mijn gezin, familie en vrienden. Maar dat maakt mij niet een zielig vrouwtje die elke keer eenzaam op mijn man zit te wachten.

  Volgens mij ben jij ook een sterke vrouw met haar eigen leven en dromen! Het begrip “army wife” vind ik dan ook totaal niet bij je passen!
  Ik hoop dat je snel aan je nieuwe situatie gaat wennen (al went het soms nooit) en dat jullie samen een mooie toekomst te gemoed gaan!

  Liefs

 • Dionne
  27 mei 2015

  Mooi om te lezen! En ja, tijdens het avondeten zijn inderdaad de momenten dat je de dag doorneemt met je vriend of man.
  Ik herken het heel erg. Op sommige momenten heb je behoefte aan een knuffel of gewoon even samen eten. Ik heb al 6 jaar een relatie, waarvan 4 jaar een afstandsrelatie. Zeker niet altijd makkelijk, maar ook mooie momenten!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Happy – Happier – HappiestMy Profile

 • lieke
  27 mei 2015

  Superknap hoe je dit allemaal doet…respect! 🙂 You can do it!!!!

 • Lisanneleeft
  27 mei 2015

  Ah, Tim had in het begin ook een avondklok, moest hij om 00.00 terug zijn op zaal (gezellig met zijn 8en op een zaal liggen hehehe, ik moet er niet aan denken). Heeft hij nu hij officier is gelukkig helemaal niet meer!

  Ik ben zelf ook zo’n mietje die het eng vindt om alleen thuis te zijn. Denk dat je dat met een kleintje in huis nog veel erger hebt! Als Tim de wacht heeft of te varen is voelde ik me in het begin heel ongemakkelijk, nu ben ik eraan gewend. Is maar goed ook, aangezien Tim straks een jaar (pffff) weg gaat!

  Wel leuk om je updates te lezen als vrouw van een militair, ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht dat het iets interessants zou zijn. Maar ik ga Tim wel dwingen om foto’s te maken die ik kan delen als hij gaat varen en op allemaal mooie plekken komt, hihi.

  Wat je trouwens zegt over de term ‘army wife’: ik denk dat het heftig klinkt omdat het een engelse term is en het in Amerika natuurlijk heel anders gaat. Dan loop je (meestal) veel meer risico en leef je in veel onzekerheid als je man/vriend weg is. Ik ben blij dat dat in Nederland op dit moment heel anders is, de risico’s zijn natuurlijk wel hoger dan bij een normale baan, maar (naar mijn idee) niet te vergelijken met Amerika.
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Dingen waar je blij van wordt!My Profile

 • Lisanneleeft
  27 mei 2015

  Hmmm, niet iedereen verdient lekker bij defensie, helaas!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Dingen waar je blij van wordt!My Profile

 • Sandra
  27 mei 2015

  Leuk geschreven! Ik vind het knap hoe je zo flexibel kan omgaan met de onregelmatige job van je man. Persoonlijk denk ik dat ik het er een pak moeilijker mee zou hebben, zeker wanneer er kinderen zijn. Al vind ik het prachtig hoe jullie elkaar alle mogelijkheden gunnen in het leven! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Update #4: Goodreads Reading Challenge 2015My Profile

 • Eline
  27 mei 2015

  Slaap je ook met een knuppel naast je bed of dat niet? Ik weet niet beter dan dat ik alleen slaap, ik zou het juist heel raar vinden als er wel iemand naast me zou slapen!
  Eline onlangs geplaatst…Een dagje uit mijn leven!My Profile

 • Mieke
  27 mei 2015

  Vooral het alleen slapen lijkt me lastig en jullie hebben samen een kind. Geen idee hoe dat zou aanvoelen. Ik heb 2,5 jaar een vriend gehad die ook voor defensie werkte en hij is toen +- 2-3 maanden naar Afghanistan gemoeten, dat was toen echt wel zwaar voor mij. Maar inderdaad als je kleine dan naar hem toe rent is zeker weer een moment om van te genieten!
  Mieke onlangs geplaatst…8 dingen die je nog niet wist over mijMy Profile

 • laura
  27 mei 2015

  Helemaal mee eens lisanne 🙂

 • Sylvie
  27 mei 2015

  Mooi geschreven! Mooi, dat je ook de positieve uitwerking van de baan van je man op jullie relatie ziet. Het moeilijkste voor army wives lijkt me de angst om hun partner te verliezen in een missie, ik hoop dat je daar niet mee te maken hebt.
  Sylvie onlangs geplaatst…Binnenkijken: Onze zolderkamer (+inspiratie)My Profile

 • Bianca
  27 mei 2015

  Ik herken het weinig samen zijn wel. Mijn lieftallige echtgenoot is bakker wn werkt savonds/snachts… En ik 40u overdag.
  We zien elkaar smorgens heel ff en savonds bij het eten… In sommige gevallen moet hij soms eind van de middag al beginnen, waardoor ik ook samen met Jason moet eten….
  Ik weet ondertussen niet beter…
  Wil overigens niet zeggen dat het went…
  Die angstige gedachten herken ik ook wel.
  Heb ik ook wel is last van…
  Wel kan ik Jason al uitleggen dat papa moet werken om centjes te verdienen. Gelukkig Snapt hij het… Komisch is dan wel dat ie dan wel eens zegt ‘jason ook centjes dienen’ bestwel schattig! 🙂
  Helemaal wennen doet t volgens mij nooit…
  Bianca onlangs geplaatst…Wat eten we vandaag?My Profile

 • Marie-Thérèse
  27 mei 2015

  Ik ben een stille volger maar je verhaal is zo herkenbaar! Daar wil ik gewoon even op reageren. Ben ook heel de week alleen met 2 kinderen (2 en 6 jaar). Mijn man is internationaal chauffeur, vertrekt zondagnacht/maandagochtend en met een beetje geluk is hij vrijdagavond thuis. Vooral de angst af en toe als je ‘s avonds naar bed gaat. Ik dacht dat ik de enige was…. Het is dan ook zo weer over, maar dat gevoel dat je dan even overvalt. Ik hoor ook alles. De kleinste geluidjes. In de weekenden wordt mama naar de zijlijn geschoven. Dan is het papa voor, papa na. De blijdschap van de kinderen als papa weer thuis komt. Is gewoon genieten!

 • Kelly Caresse
  28 mei 2015

  Dankjewel voor je lieve en uitgebreide comment en ook met je ervaringen hiermee.
  Ik had niet door dat het begrip army wife, zoveel nare associaties bij mensen zou oproepen, ik noemde het gewoon zo omdat ik vrouw van een militair ben, maar in Amerika schijnt dit dus veel verder te gaan waardoor ik nu begrijp dat het begrip andere associaties oproept. Ik ga eens nadenken over een genuanceerdere titel 🙂
  Lief dat je meedenkt! 🙂

 • Jennifer
  28 mei 2015

  Het lijkt me ook heel pittig om mijn vriend overver te hebben, hij is wel veel weg doordeweeks voor zijn werk en studie, maar hij ligt ‘s avonds wel altijd weer naast me in bed. Ook voor je kindje lijkt me dat niet fijn. Mijn vader moest ook een tijdje in een hotel doordeweeks omdat hij 2,5 uur rijden verderop een baan kreeg. Soms moet je wel, maar leuk voor de kinderen is het niet, laat staan voor jezelf.
  Jennifer onlangs geplaatst…Dilemma’s van een newborn moederMy Profile

 • Cynthia
  28 mei 2015

  Hihi het is net alsof ik over mijn eigen leven zit te lezen! Mijn man is niet heel de week op de kazerne; hij komt elke dag naar huis gereden vanaf amersfoort naar spijkenisse (bij Rotterdam) hij is dan wel vaak later thuis. Ook moet hij n aantal x per jaar op oefening. Soms 2 weken achter elkaar. Na ruim 7 jaar dat we elkaar kennen en 6 jaar samenwonen ben ik het wel gewent. Behalve het slapen!! Haha ik vind t ook altijd n beetje eng hoor!
  Sinds we n zoontje hebben van bijna 2 jaar voel ik me minder alleen, maar het is ook zwaarder. Ikzelf werk ook 4 dagen dus best pittig. En omdat mijn man vroeg weg moet en savonds last thuis is, valt de meeste zorg op mij.

  Ik vond het wel grappig om te lezen toen je zei dat je meer gedaan kreeg in het huishouden, dan wanneer je man thuis is! IK OOK!! Haha

  Veel succes met je leuke blog!
  Groetjes Cynthia

 • Janique
  28 mei 2015

  Ik heb een vriend in het buitenland, dus herken absoluut wat je hier zegt, ook al is het misschien niet helemaal dezelfde situatie. Ik red me inderdaad prima zelf, maar soms is het heel vervelend om niet naast iemand op de bank te kunnen kruipen etc. Maar de tijd die we samen hebben is inderdaad dubbel zo fijn 🙂

 • Mariska
  29 mei 2015

  Het alleen naar bed ga herken ik heel erg goed. Mijn vriend is namelijk internationaal vrachtwagenchauffeur en komt dan alleen ‘s weekends thuis (heel soms doordeweeks als hij in de buurt is) ik haat de maandag avond, om alleen de lampen uit te doen en de kaarsjes uit te blazen en dan op bed gaan. Ook weet ik niet of ik het zou kunnen om een kind op te voeden als hij nog steeds internationaal chauffeur is. Respect dat het jullie dus waarschijnlijk wel lukt. En ja er zit weer een mooie kant aan een partner die veel weg is, als die terug komt merk je extra veel hoeveel je van elkaar houd en gek op elkaar bent! Genietse !
  Liefs Mariska

 • Gabriëlla
  29 mei 2015

  Knap hoor! Ik vind het soms al lastig, omdat Martin onregelmatige diensten draait 🙂 Respect!
  Gabriëlla onlangs geplaatst…Studio Pen is live!My Profile

 • Jose
  29 mei 2015

  Ik ben geen army-wife, maar een kantoor-man-girlfriend 😉 Mijn kerel komt aan het einde van de dag weer thuis, net als ik. Ik kan me daarom niet goed voorstellen hoe het is om een man te hebben in deze branche. Wel wil ik zeggen dat ik je erg sterk vind in deze situatie. Misschien ligt het aan het feit dat je met een army-daddy bent opgegroeid, maar ik zou regelmatig in zak en as zitten als mijn kerel in het leger zou zitten. Het is een gevaarlijke baan, je zoekt bewust het gevaar op, dat zou me zorgen baten. Natuurlijk kan mijn kerel ook iets overkomen op kantoor, maar in een oorlogsgebied zie ik hem (gelukkig) niet snel rondlopen. Ik weet niet of Yannick ook de kans loopt om uitgezonden te worden? Ik ben benieuwd hoe je hierin staat 🙂

 • Bertine
  29 mei 2015

  dit lijkt mij nou echt super moeilijk. ik heb respect voor jullie!

 • PatriciaKleijn
  1 juni 2015

  mijn man is dan geen army man 😉 en ik heb geen kindje, maar mijn vriend is 8 jaar lang internationaal chauffeur geweest en was ook van maandag tot zaterdag weg best moeilijk zeker in het begin, maar het went wel vind ik hoor. Nu is hij gewoon nationaal en is het gewoon wennen dat ik hem elke avond weer bij me heb, heerlijk hoor, maar voor ons twee wel wennen!
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…De afvalreis update #1My Profile

 • Marjolijn
  8 juni 2015

  Ik ben ook een army wife, vriendlief werkt al bijna 30 jaar bij defensie, wij zijn bijna 8 jaar samen dus ik weet eigenlijk niet beter. Wij hebben ook een periode gehad dat ik doordeweeks alleen was, hij werkte toen wel meer uur op een dag zodat hij op donderdagavond al thuis kon komen en op maandagochtend weer richting kazerne vertrok. Maar nu werkt hij op een kazerne hier 40 minuten vandaan, dus fijn elke avond thuis. Leuk om nog een army wife te ontmoeten 😀 mocht je willen kletsen, je mag altijd mailen.

  Liefs,

  Marjolijn

 • Marjolijn
  8 juni 2015

  Dit is echt een groot misverstand, militairen verdienen echt niet lekker, niet wanneer ze gewoon op de kazerne in Nederland werken en geen overste of hoger in rang zijn. Ze gaan pas lekker verdienen wanneer ze op uitzending gaan, maar als ik moet kiezen tussen dat extra geld of mijn geliefde ‘s avonds naast mij op de bank, kies ik voor dat laatste. Kan best verdrietig worden van dit soort opmerkingen als: het verdient lekker, je kiest er toch zelf voor, mis je hem niet enz. enz.

 • Maaike
  10 juni 2015

  Veel herkenning in je verhaal! Ik heb een man die in de visserij zit en is elke week van zondag avond tot vrijdag middag van huis! Al 8 jaar lang zijn we samen en sinds een halfjaar ook papa en mama van een ontzetrend lief meisje! En nog steeds mis ik hem op die momenten… het eten.. het slapen.. savonds op de bank. En ik leef echt naar het weekend toe, al kan ik me er tegenwoordig al meer bij neerleggen dat ik alleen ben doordeweeks. Mede door gezelschap van mn kleine meisje 🙂
  Mooi verhaal!
  Liefs Maaike

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.