8 tips om geld te sparen

8 tips geld8 tips om geld te sparen: Ik ben dol op shoppen en ik vind het erg leuk om nieuwe kleding of spulletjes te kopen voor mezelf of voor Lana. Ik vind ik het ook belangrijk om bewust op het budget te letten en geld te sparen. We sparen daarom maandelijks een vast bedrag, voor onszelf maar ook voor Lana. Naast geld sparen, zijn er ook allerlei andere manieren om geld te sparen. Ik deel 8 tips om geld te sparen en ik ben benieuwd naar jullie tips.

8 tips om geld te sparen:

 1. Zet iedere week een vast bedrag op je spaarrekening, je kunt zelf beslissen met hoeveel geld je dit wil doen. Als je hier ritme in krijgt, wordt het op een gegeven moment heel normaal en heb je binnen de kortste tijd heel veel geld gespaard.
 1. Verkoop spullen op Marktplaats. Voor je naar de winkel gaat, heb je ruimte in je kast nodig en je geeft het misschien net als ik niet graag toe maar er zijn toch best wel wat dingetjes waar je niet zoveel meer mee doet. Dan is marktplaats de ideale plek. Wanneer je gewoon eens een middagje de tijd neemt om je spullen uit te zoeken en online te zetten, gaat dat geld opleveren.
 1. Neem alleen los geld mee wanneer je op weg gaat. Door je pinpas thuis te laten, kom je niet in de verleiding meer te kopen dan je van plan was want daarvoor heb je geen geld bij je.
 1. Geef geld uit volgens de ‘3 weken regel’. Dit werkt bij mij best wel goed, zo zit ik op dit moment veel in mijn hoofd met een nieuwe tas die ik wil kopen. Door dit in elk geval drie weken uit te stellen, kan ik peilen of ik hem dan nog net zo graag wil als in het begin. Vaak weet je na drie weken niet eens meer wat je eigenlijk had willen kopen. Hallo volle portemonnee!
 1. Maak een spaardoel voor jezelf. Het is makkelijker om geld te sparen als je er echt een doel voor hebt. Ben je al erg lang aan het dromen over een gezellig weekendje weg of een mooie nieuwe pannenset? Het maakt niet uit wat je gebruikt en je kunt het zo gek niet bedenken, maar het gaat je helpen om te sparen. Wanneer je aan je doel blijft denken als je in de verleiding komt, ben je sterker dan wanneer je nergens bij nadenkt. Of je uiteindelijk ook daadwerkelijk dat doel gebruikt voor je geld is aan jou, de hoeveelheid geld die je inmiddels gespaard heb is misschien ook wel erg aantrekkelijk 😉
 1. Doe kleingeld gelijk in je spaarpot, zo voorkom je dat het kwijtraakt of uitgeeft. Nog een leuke tip: een spaarpot hoeft geen geld te kosten en is heel makkelijk zelf te maken!

Je kunt veel dingen met DIY zelf maken om zo geld te sparen of te besparen.

bron: 

 1. Leen spullen van vrienden. Vaak heb je dingen maar even nodig, dus dan is het net zo handig om het even ergens te lenen. Als je mensen kent met oudere kinderen dan jij, hebben ze vast wat spulletjes die voor jou op dit moment heel waardevol zijn. Dingen die je maar even nodig hebt, kun je beter lenen dan kopen omdat je er zelf ook maar korte tijd mee bezig bent. Ook kun je anderen helpen met jouw ongebruikte spullen.
 1. Verdien wat extra geld door het invullen van enquêtes, dat kan bijvoorbeeld op online consumentenpanel OpinieLand.nl. Omdat bedrijven benieuwd zijn naar de mening van hun klanten, zijn ze bereid om geld of cadeaubonnen neer te leggen voor een ingevulde enquête. Cadeaubonnen zijn natuurlijk een hele leuke manier om gratis te shoppen. Je kunt zo dus makkelijk een extraatje verdienen. Je kunt je aanmelden via deze link.

Wat doe jij om geld te (be)sparen? Passen jullie deze tips zelf ook toe? Laat het me weten bij de comments. Ook ben ik benieuwd naar jullie (be)spaartips! Ik vind het zelf altijd leuk om manieren te ontdekken om een extraatje te besparen.

Hier vind je tips voor het besparen op je boodschappen. En met deze handige tips kun je energie besparen! Met deze tips kun je consuminderen om zo geld te besparen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

 • jessica
  8 juni 2015

  Oooh die drie weken regel vind ik best een goede! Helaas ben ik nogal gevoelig voor impuls aankopen dus die regel moet ik toch maar eens gaan vasthouden :’)
  jessica onlangs geplaatst…Fantastic Moms Weekly #27My Profile

 • Melissa
  8 juni 2015

  Wat een handige tips. Vooral die zelfgemaakte spaarpot vind ik er geinig uitzien, zo maakte ik eens zelf een spaarpot van papier marche, was leuk om te doen

 • Cheryl
  8 juni 2015

  Wij sparen voor een grote reis naar Amerika, met een camper en dat doen we door iedere week 10 euro boodschappengeld apart te houden en extraatjes als wisselgeld en statiegeld apart te houden

 • Kelly Caresse
  8 juni 2015

  Ja ik ben ook een echte impulskoper en sinds ik het uitstel merk ik echt minder te kopen want na 2 weken ben ik het echt wel vergeten 😛

 • Kelly Caresse
  8 juni 2015

  Wat leuk zo’n reis in het vooruitzicht! Succes met sparen 🙂

 • Vanessa
  8 juni 2015

  Goede tips! De ‘3 weken regel’ vind ik een goede, dat voorkomt impulsaankopen en zo koop je alleen de dingen die je echt graag wil.
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten mei 2015My Profile

 • Annemieke
  8 juni 2015

  Handige tips, ik leer mijn kinderen ook met een spaarpotje om te gaan, en voor mezelf werkt het net zo goed eigenlijk

 • Marion
  8 juni 2015

  Wij hebben een flinke inkomstenachteruitgang sinds deze maand, dus ik kan wel wat tips gebruiken. Die drie weken regel is heel goed. Ik weet alleen niet of ik zo goed ben in de uitvoering van die regel!
  Marion onlangs geplaatst…Winnaar boek De CircusvrouwMy Profile

 • Malou
  8 juni 2015

  Leuke tips!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #110; GOURMETTEN, IKEA EN NIEUWE WERKLOCATIEMy Profile

 • Meike
  8 juni 2015

  Wat een leuke DIY die spaarpot, leuk artikel

 • Samantha
  8 juni 2015

  Ook een tips die erbij kan: net als marktplaats kun je ook spullen te koop aanbieden via allerlei Facebook groepen waarbij je in je regio allerlei spullen kunt aanbieden. Van amsterdam waar ik woon is bijv een Facebook groep en ik heb zo al veel leuke spulletjes kunnen verkopen en je weet gelijk wie je voor je hebt omdat het minder anoniem (en minder irritant) als marktplaats is

 • Kelly Caresse
  8 juni 2015

  Wat vervelend die achteruitgang. Die drie weken regel is inderdaad ook best moeilijk soms, het helpt als je het bijvoorbeeld ook met je partner afspreekt dat die je kan aanspreken op de 3 weken regel, dat helpt voor mij ook wel eens, Yannick kan dan soms beter relativeren haha

 • Liza
  8 juni 2015

  Ik gebruik bij ons thuis het digitale huishoudboekje van Afas Personal. Echt ideaal om per maand te zien wat er in en er uit gaat.
  Liza onlangs geplaatst…Opgemaakt in mei 2015My Profile

 • Romina
  8 juni 2015

  Handige tips! Die 3-weken regel gebruik ik ook wel eens, al had ik er nog niet echt een tijd zoals 3 weken op geplakt 😀 Maar als ik iets duur wil, laat ik het meestal even bezinken. En als ik er een tijdje later nog steeds aan denk, mag ik het van mezelf wel kopen ^^
  Romina onlangs geplaatst…Review – Real Techniques Bold Metals – Arched Powder & Tapered Blush BrushMy Profile

 • Sylvie
  8 juni 2015

  Goede tips! Ik ga voor mezelf per direct de 3-weken regel invoeren. Denk dat ik dan nog maar heel weinig koop 🙂
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #14My Profile

 • Saskia
  8 juni 2015

  Ik vind het meenemen van klein geld een hele goede tip. Ik pin vaak veel te snel en veel.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Sophia & Babypraat (week 23)My Profile

 • beautifulday4makeup
  8 juni 2015

  Die drie weken regel vind ik erg slim en het meenemen van cash doe ik nu ook al. Zul je zien hoe rap je portemonnee leeg is
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Shoppen gaat gepaard met vervelende bijwerkingen – Hansaplast anti-blaar gelMy Profile

 • Milou
  8 juni 2015

  Oooh die 3 weken regel ga ik ook eens toepassen. Ik ben nogal van de impulsaankopen..
  Milou onlangs geplaatst…What About My Week #17 – Series & ZwangerschapsyogaMy Profile

 • angenita
  8 juni 2015

  ik ben aan het sparen voor een verzorgpaard of dat ik een paard kan leasen.

  of doel 2 een kappershoofd om op te oefenen

 • Kim | Kimsbloglife
  8 juni 2015

  Leuk artikel! Die spaarpot is supertof, haha! 🙂 Ik heb ook echt moeite met sparen, ik wil constant nieuwe dingen kopen… En de drie-wekenregel helpt helaas niet echt bij mij, want ik probeer mijn (online en grote) aankopen de laatste tijd echt uit te stellen, maar het probleem is dat ik ze door het uistellen alleen maar nog meer wil 🙁 Ik blijf er maar aan denken… Zo denk ik echt al maaaanden aan een nieuwe spiegelreflex en een Michael Kors tas, maar heb nog maar net mijn nieuwe iPhone gekocht en ik studeer nog dus ja… Misschien als afstudeercadeau binnenkort, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Vlog: dagje Walibi met mijn vriendMy Profile

 • Marloes
  8 juni 2015

  Handige tips!
  Marloes onlangs geplaatst…Ask Marloes #1My Profile

 • Jamey
  8 juni 2015

  Wij hebben net te horen gekregen dat we een woning hebben per oktober. Er moet dus een hoop gespaard worden voor die tijd! Thanks voor de tips!
  Jamey onlangs geplaatst…Clean MealsMy Profile

 • janske
  8 juni 2015

  Die 3 weken regel gebruik ik wel eens tijdens het shoppen…dan koop ik iets niet wat ik graag wil…en als ik aan het eind van de dag er nog steeds mee bezig ben in mijn hoofd dan koop ik het pas…als ik het vergeten ben dan wilde ik het dus niet graag genoeg hebben.
  janske onlangs geplaatst…#4 I Love Sproet & Sprout (Final Sale!)My Profile

 • janske
  8 juni 2015

  oja, en wachten tot de sale of kortingscodes gebruiken scheelt ook veel geld 🙂
  janske onlangs geplaatst…#4 I Love Sproet & Sprout (Final Sale!)My Profile

 • Lifesabout
  8 juni 2015

  Wij zijn heel erg van het sparen en zetten elke maand een vast bedrag opzij. De rest kunnen we, naast de vaste lasten, vrij besteden.
  Een tijdje hebben we enquetes ingevuld, maar het waren er zoveel om een beetje te verdienen, dat het al snel niet meer leuk was.
  De drie regel tip vind ik een hele goede!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mama kan niet ziek zijnMy Profile

 • angelique
  8 juni 2015

  Ik heb voor keano een spaarrekening waar elke maand iets op gaat. Voor mezelf heb ik ook zo’n rekening. Verder spaar ik voor Keano alle 5 centjes apart in een potje en doe ik aan t eind van de week al het kleine losgeld in m’n eigen spaarpot. Ik koop ook alleen dingen als ik het ECHT niet uit m’n hoofd krijg
  angelique onlangs geplaatst…Interieur | Woonkamer make-overMy Profile

 • Corine
  8 juni 2015

  Ja, die 3 weken-regel is wel een goeie!
  Zelf neem ik vaak extra mee als iets in de aanbieding is wat lang houdbaar is.
  Koffie of blikjes groente of wc-papier ofzo.
  Leuk artikel, maar nu gauw je vlog kijken!

 • Lieke
  8 juni 2015

  Goede tips, vooral het uitstellen van (grote) aankopen. Dat ga ik eens toepassen, als is het soms maar voor een dag. 😉
  Lieke onlangs geplaatst…Kast kamer Mason | Baby & HuisjeMy Profile

 • My Creative Life - Marìs
  8 juni 2015

  Leuk artikel! Nr 8 ben ik zelf ook heel actief mee met zulke sites en ook gpt (get paid to) sites die je reclame sturen per email waar je een mini vergoeding voor krijgt. Na een jaar uitbetalingen heb ik toch altijd ruim 200 euro verdient, hoe leuk is dat! 😀
  En sparen van mn weekgeld probeer ik ook, maar omdat ik niet zoveel heb doe ik het andersom; ik doe eerst echt de boodschappen die ik nodig heb en als ik wat over heb gaat het in de spaarpot! Ook als het maar 5 cent is ofzo, alle kleine beetjes helpen 😉
  En de 3 weken regel is ook een goede!
  My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Unboxing Come Get FashionMy Profile

 • Moira
  9 juni 2015

  Leuk om te lezen. Ja over de Marktplaats spullen hebben wij nu zo dat als we het 1 jaar niet meer hebben aangeraakt dan gaat het de deur uit en dat werkt gigagoed. Verder ben ik ook van de 3 weken regel wil ik het dan nog steeds dan schaf ik het aan. Wij sparen inderdaad ook elke maand een vast bedrag en wij hebben daarvoor een aparte spaarrekening genomen bij een andere bank en daar sturen we het geld dan heen. We kijken niet zo vaak op die rekening en dan na een tijdje zie je hoeveel je wel niet gespaard heb.

 • Yvon
  9 juni 2015

  Handige tips hoor Kelly! Wij geven onszelf een weekbudget voor de boodschappen én we geven onszelf zakgeld voor de maand. Wanneer je je aan een weekbudget moet houden voor de boodschappen scheelt dat écht veel.
  Daarnaast scheelt het veel om, ja ook met vrienden, thuis te eten in plaats van uit eten te gaan.
  Tenslotte kun je vaak ook veel geld besparen op verzekeringen en je telefoon.
  Yvon onlangs geplaatst…Het hilarische verhaal van mijn verhuizing in China (+ video)My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  9 juni 2015

  Zitten een aantal goeie tips bij! Zelf werk ik constant met lijstjes en spreadsheets voor van alles, zo ook met financiën (heb veel structuur nodig). Mijn belastingopgave bijhouden is voor mij ook wel een goede manier om zicht t houden op mijn uitgavepatroon.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Niet Willen Hechten & OpluchtingMy Profile

 • laura
  2 februari 2016

  Ik ben aan het sparen voor een opleiding tot nagelstyliste.. en daar Door heb ik ook geen inpulsaankopen meer omdat ik als ik bijna op het punt sta iets te kopen Denk van je kan dat geld beter apart houden voor je opleiding.

  Liefs laura.

 • ellen
  2 februari 2016

  goede tips! ik probeer nu geld te sparen door inderdaad elke maand een groot deel van mijn loon op mijn spaarrekening te zetten. Onlangs heb ik een nieuwe camera gekocht en dat is wel even een flinke rib uit je lijf, maar hopelijk kan ik dat allemaal terug verdienen 🙂
  ellen onlangs geplaatst…Mijn nieuwe liefde, de Canon EOS 6DMy Profile

 • Elise
  3 februari 2016

  Er staan goede tips tussen, ook tussen de comments!
  Wij nemen elke week een bepaald bedrag contant op en hier doen we alles van. De wekelijkse boodschappen, luiers, billendoekjes, shampoo, wc-papier etc.
  Natuurlijk hoef je veel dingen niet wekelijks te halen.
  Is het geld op? Helaas dan een week wachten.
  We doen het zo om meer overzicht te hebben. Er ging ontzettend veel uit door “even” naar de supermarkt. Daar schrokken we eigenlijk van! We doen het nu een maand of 2,5 en we sparen aanzienlijk meer!
  Tanken en zo doen we wel met de betaalpas.

 • Verna
  26 december 2017

  Goede tips! Zelf heb ik een blog gemaakt over besparen (de link is toegevoegd ;-))

  https://yoo.rs/verenaa/blog/besparen-tips-geld-energie-1509802944.html?Ysid=68649

 • Julius Krechting
  26 juli 2018

  Handige tips. Beleggen kan ook handig zijn

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.