25wekenzwanger

25 weken zwanger, kwaaltjes enzo. Zo heb ik deze zwangerschapsupdate maar genoemd. Ik wil absoluut niet klagen, dat zit niet zo in me en ik ben ook heel positief gestemd over mijn zwangerschap. Toch viel afgelopen week een beetje tegen, gewoon ook door meerdere omstandigheden. Ik wil die wel gewoon delen met jullie, het is gewoon niet altijd rozengeur en maneschijn. Lichamelijk viel het allemaal een beetje tegen deze week qua kwaaltjes enzo. Ik ga het hebben over hoe het nu met me gaat en hoe de 24e week verliep. En ik eindig met leuk nieuws 😉

Op het moment dat dit artikel online komt ben ik 26 weken zwanger en ik zie iedere week erbij als een mooie mijlpaal. Een andere zwangere staat er misschien niet bij stil, maar zelf besef ik maar al te goed dat iedere week extra belangrijk is. De angst voor vroeggeboorte is er gewoon en daar is totaal geen reden voor, maar ik kan dat niet loslaten. Gisteren was het prematurendag, ik wilde daar gewoon niets over lezen. Ik wil zo graag minimaal 36 en nog liever 38 weken halen. Maar goed, geen reden om me ongerust te maken dus zet ik me er overheen, wilde het wel even benoemd hebben.

Lichamelijk zat het een beetje tegen deze week. We hadden natuurlijk ons weekendje Disneyland Parijs en door alles wat er gebeurt was in Parijs, was ik lichamelijk nogal uit balans. De aanslagen deden mentaal heel veel met me, ik kon het niet uit mijn hoofd zetten. Al die onschuldige mensen, moeders, vaders en kinderen. Verschrikkelijk. Natuurlijk kon ik niet genieten van dit weekendje weg, het eindigde ook heel abrupt. Ik ben alleen maar heel dankbaar dat wij en onze dierbaren veilig waren.
Dat heeft overigens verder niets met deze zwangerschapsweek te maken. Wat wel heftig was, is dat er een flinke blaasontsteking bij kwam. Een hele onschuldige kwaal, maar de combinatie Diabetes + zwangerschap + blaasontsteking is wat heftiger. Ontstekingen in het lichaam hebben direct effect op mijn bloedsuikers. Hoge bloedsuikers zorgen voor veel suiker in de urine en laten bacteriën toevallig net dol zijn op warmte + suiker, wat een blaasontsteking dus nauwelijks doet oplossen. Van een glas water schoten mijn bloedsuikers al de lucht in (bij wijze van spreken). Daarbij zijn hoge bloedsuikers niet zo goed voor het kindje in mijn buik, waardoor ik me continue schuldig voelde.

Lichamelijk was dit heftig waardoor ik zaterdag continue harde buiken had, ik kon moeilijk lopen en wist geen raad met mijn eigen lijf. Tel daar bloedsuikers tussen de 16 en 22 bij op en je kunt je voorstellen dat het even tegenzat. Een busreis van 7 uur (gelukkig met toilet) is dan niet onwijs comfortabel, maar wat was ik blij dat we naar huis konden.

Pfoe, wat voel ik me nu een klaagbaak zeg, dat wil ik helemaal niet. Want met de zwangerschap zelf gaat het heel goed. Ons meisje is heel actief, laat bijna de hele dag weten dat ze het goed heeft in mijn buik. Ze schopt, ze draait rondjes, ze reageert op de stem van haar papa, ze maakt me heel erg blij en gelukkig. Daarbij ben ik ontzettend trots op Lana die ook wat mooie mijlpalen bereikt heeft deze week, twee mooie dochters om mij heen, wat wil ik nog meer.

Daarbij, nog meer leuk nieuws! Thuis zijn we druk bezig met het ‘verbouwen’ van de kamers. Mijn kantoor is nu op zolder, Lana krijgt een gloednieuwe meisjeskamer en binnenkort is de babykamer toe aan een make-over. Heel erg leuk en fijn dus. Dan kan ik alle babykleertjes gaan sorteren, in de kledingkast doen, leuke accessoires gaan neerzetten en lekker nestelen voor de baby. Binnenkort deel ik een kantoor-tour video, video met een tour door Lana’s meidenkamer en natuurlijk later ook nog een babykamer roomtour. Er komt dus heel veel leuks aan nog!

Zo, dat was het weer voor deze week. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze update te lezen, tot volgende week!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

48 gedachten over “25 weken zwanger : Kwaaltjes en zo”

 1. Leuk dat er wat roomtourvideo’s aan gaan komen. Joh meid, lichamelijk ongemakken horen erbij.. Juist als je daar NIET over zou schrijven zou ik dit gek vinden. Dit is toch jouw blog, waar jij open en eerlijk kunt zijn. Een zwangerschap gaat niet altijd over rozen en zeker hoe jij bent ingesteld i.c.m. je suikerziekte vind ik altijd heel positief. Ik zie dit artikel dan ook zeker niet als ‘klaag artikel’. Hopelijk heb je snel geen last meer van deze lichamelijke ongemakken die je beschrijft en kun je nog lekker verder genieten :-)! Dat wens ik je in ieder geval toe!
  Femke onlangs geplaatst…Review boek: Stuk van Jou – Sophie JacksonMy Profile

 2. Poeh…wat heftig zeg. Het lijkt wel alsof het nu ineens allemaal tegelijk komt. Hopelijk gaat de blaasontsteking snel over en kan je je op gaan maken voor het derde trimester!

 3. Dat klagen viel toch best mee. Laten we eerlijk zijn iedereen heeft altijd wel wat. Wat is je buik prachtig mooi gegroeid hoor blijf vooral lekker genieten en de dingen doen waar je gelukkig van word dan houd je kleine meisje het vast nog wel even uit in die buik. Fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – CadeaukaartjesMy Profile

 4. Wat jammer dat het nu even wat minder ging met je lichaam. Mag je best over klagen een zwangerschap brengt nou eenmaal niet alleen maneschijn en rozengeur met zich mee. Vooral niet als je ook nog diabetespatiënt bent.
  Hopelijk word het deze week allemaal een stuk beter.
  Leuk dat er een room tour komt, ik ben heel benieuwd hoe het dadelijk allemaal eruit ziet.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Pixie Haircut, 1 jaar later.My Profile

 5. Zoveel geklaag was het niet en dan nog, dat moet je gewoon hier kunnen uiten! Heel vervelend allemaal, en zeker in die combinaties. Wel prettig dat je het kleine meisje zo goed voelt, super toch. Heel leuk dat Lana nu een grote meisjeskamer heeft 🙂 ben benieuwd naar de filmpjes!
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly| #48My Profile

 6. Je mag best wel even klagen hoor, dit hoort bij jouw leven en aangezien je blogt over je leven? Heeft Lana al een beetje het besef wat er allemaal gaat komen en wat vind ze van haar nieuwe kamertje?

 7. Wat jammer dat het allemaal even niet zo lekker liep. Ik ben erg benieuwd naar de babykamer. Die van ons is net helemaal klaar! 🙂 ben er zo blij mee

 8. Wat vervelend dat je lichamelijk even wat minder goed in je vel zat de afgelopen week! Het is helemaal niet erg om dat soms even te uiten hoor, zwanger zijn is hard werken en dat mag soms best even gezegd worden hoor! Ik hoop dat je snel weer opknapt! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…AT THE MOMENT: NovemberMy Profile

 9. Wat jammer dat het nu allemaal even tegenzit! Gelukkig weet je wel waarvoor je dit doorstaat: voor een prachtig dochtertje!! Ik ben ontzettend benieuwd naar je roomtours

 10. Je mag af en toe best even klagen hoor Kelly. Daar hoef je je echt niet voor te verontschuldigen. Zwanger zijn is nou eenmaal niet altijd één groot feest. Heel vervelend dat je zoveel last had van harde buiken en daardoor moeilijk kon lopen. Ik hoef jou als ervaringsdeskundige geen tips te geven, maar doe het vooral rustig aan op zulke dagen. X
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: mijn liefde voor boxpakjesMy Profile

 11. Vervelend dat jij je zo voelt. Klagen dat doe je niet hoor. Zo is het toch eenmaal en hoort er allemaal bij, je kunt het helaas niet mooier maken dan dat het is. Ik snap wel dat je last van de hele gedoe in Parijs, het was ook zo dichtbij. Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurd en daarbij helpen die hormonen dan ook niet mee! Ik hoop dat volgende week een betere week voor je wordt! Ik kijk al uit naar de video’s. Ben benieuwd wat jullie er van gemaakt hebben!
  Lilian onlangs geplaatst…Geen woorden voorMy Profile

 12. Heftig weekje voor jou! Hopelijk voel je je ondertussen weer wat beter. Ik zal al wat leuke foto’s van de nieuw ingerichte plekjes voorbij komen op instagram, leuk!

 13. Je bent helemaal niet aan het klagen hoor. Je mag toch vertellen hoe je je voelt? De mindere momenten horen daar ook bij. Ik kan me goed voorstellen dat de aanslagen in Parijs een grote impact hebben op jou, zeker omdat je er zo dichtbij was. Ik woon in België en ben momenteel ook verre van op mijn gemak met wat hier allemaal gebeurd. Hopelijk kan je het een beetje van je afzetten en genieten van je zwangerschap en het klussen aan de babykamer!
  Vanessa onlangs geplaatst…Cadeautjes voor mannen: Trendhim.nlMy Profile

 14. Niet schuldig voelen over het ‘klagen’ hoor..
  Een zwangerschap is niet alleen maar rozengeur en maneschijn plus wat jij hebt is niet niks!
  En ook je angst van een vroeggeboorte snap ik maar al te goed.. Niets aan te doen en vind dat je er al heel goed mee om gaat!
  Nicole onlangs geplaatst…Tips voor de schoencadeautjesMy Profile

 15. Oh meid, je doet het hartstikke goed! Natuurlijk mag je echt wel even lekker klagen, het valt ook allemaal niet mee soms. En dat je bang bent voor een vroeggeboorte, I’m on the same page! Ik ben iedere week weer blij dat die kleine er nog weer een weekje in zit :). Niet dat ik verwacht dat hij/zij vroeggeboren gaat worden, maar oh wat ben ik dankbaar dat het tot nu toe allemaal heel goed gaat met de baby.
  Neelke onlangs geplaatst…Help, ik ben een kinderwagen snob!My Profile

 16. We mogen allemaal wel eens klagen, daar is niks mis mee op zn tijd. Het is ook heftig geweest van het weekend en ik kan me niet voorstellen hoe dat is als dat vlak bij je in de buurt gebeurd. Ik hoop dat het wat beter weer gaat met de blaasontsteking! Verder ben ik erg benieuwd naar je rondleiding door de verbouwde kamertjes heen, daar ben ik dol op 🙂
  Sheela onlangs geplaatst…Alweer halverwege!My Profile

 17. Je mag af en toe best even benoemen dat het niet allemaal alléén maar geweldig is hoor! Dat maakt je echt niet ineens een klaagmiep. Vervelend dat het even allemaal zo tegenzat afgelopen week en dat het weekendje waar je je zo op verheugd had zo afliep. Wel heel fijn dat je snel naar huis kon. Hopen dat je je portie narigheid nu voorlopig weer gehad hebt. Je bent echt heel mooi zwanger!
  Michelle onlangs geplaatst…‘Nee, het maakt ons echt niets uit!’My Profile

 18. Jemig Kelly wat heftig zeg omdat van zo dichtbij mee te maken. Kan me voorstellen dat je ook fysieke klachten nu er niet bij kan hebben. Het versterkt elkaar dan ook alleen maar. Hoop dat je snel van de blaasontsteking af bent!

 19. Heel vervelend, je blaasontsteking, en goed dat je er op tijd bij bent! Het is namelijk helemaal niet zo onschuldig hoor, vooral niet voor zwangere vrouwen… als je er te lang mee loopt, kan je een infectie in je baarmoeder oplopen met alle gevolgen van dien voor je kindje.
  Wat leuk dat jullie binnenkort eindelijk aan de babykamer kunnen beginnen! Een hele verbouwing zeg, als ik het zo lees.
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 24 en 25, baby geniet van muziek, afspraak gynaecoloog en een kijkje in de babykamerMy Profile

 20. Ik vind het heel mooi dat je gewoon eerlijk bent. Dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is. Op de meeste blogs is het altijd positief en leuk en dat geeft geen goed beeld van het echte leven.
  Dus bij deze je mag best een keer klagen als het tegenzit.
  Je ziet er trouwens prachtig uit als je zwanger bent.

 21. Ik ben precies 1 week verder dan jou met de zwangerschap, en herken het gevoel over vroeggeboorte. Totaal geen reden voor, maar die angat blijft in je hoofd zitten.

 22. Ik heb ook niets gelezen over prematurendag hoor. Ondanks dat het mijn eerste zwangerschap is, heb ik daar ook die angst voor, vraag me niet waarom. Misschien omdat recent kennissen van ons bij 33 weken papa en mama zijn geworden, mama had Hellp syndroom (komt dit verhaal je niet heel bekend voor trouwens?). Ik val trouwens pas in slaap als ik ons kindje heb gevoeld en dat is nu elke dag. Geniet van je zwangerschap!
  Cindy onlangs geplaatst…Woon-inspiratie: Babykamer accessoiresMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.