WEB-KampY-1760_zpsnvfs6vvu

Twee jaar geleden, op 15-05-2015 was onze grote dag. De dag waarop Yannick en ik elkaar het ja-woord gaven en man en vrouw werden. De dag die, naast de geboorte van onze kinderen, toch echt de allermooiste dag van ons leven te noemen is. We zijn nu twee jaar getrouwd en een kindje rijker sinds de bruiloft. Sterker nog, kindje drie is op komst. Ik had het niet mooier kunnen wensen. Vandaag kijk ik terug op twee jaar huwelijk en deel ik onze ‘geheimen’ voor een ‘succesvol’ huwelijk, want het huwelijk is een werkwoord ;).

Tot over mijn oren verliefd…
Op 24 mei zijn Yannick en ik 7 jaar samen, we hebben in onze relatie al heel veel meegemaakt. Heel veel mooie momenten, maar ook heftige dingen. Geboorte, overlijden, ziekte, het is allemaal de revue gepasseerd. Ik als student aan het begin van onze relatie, het hebben van een eigen eerste bedrijf (Beautydream), het werken voor een werkgever en uiteindelijk het runnen van het bedrijf waar ik nu fulltime in zit. Ook Yannick heeft verschillende banen gehad. Zowel binnen defensie als daarbuiten (o.a politie). Hij heeft ook voor zijn werk bij defensie een lange uitzending gedaan en is ook veel op oefening geweest waarbij we enkel in het weekend samen waren. Al van alles meegemaakt dus. We weten precies wat we aan elkaar hebben en hoe duidelijk het is dat we niet zonder elkaar kunnen. De verliefdheid is toen begonnen en nooit weggegaan. Vanaf de eerste date wist ik gewoon dat Yannick de ware is, een gevoel dat niet te beschrijven is en je pas herkent als je de ware ontmoet.

Samen zijn en je eigen ding blijven doen
En nu hebben we misschien wel de grootste verantwoordelijkheid samen: Ouders zijn van al twee prachtige dochters. Het ouderschap en het huishouden samen is al het runnen van een bedrijf op zich. Probeer elkaar dan maar niet uit het oog te verliezen, een uitdaging waar je allebei hard aan moet trekken om die te laten slagen. Wat voor ons heel belangrijk is, dat we elkaar voldoende zien, maar vooral dat we elkaar ook voldoende vrij laten. Dat Yannick zijn ‘ding’ kan doen zoals naar de bioscoop met zijn broertje, sporten, naar RKC voetbalwedstrijden met mijn vader en zijn werkzaamheden voor de vrijwillige brandweer. En dat ik ook mijn ding kan doen. En mijn ‘ding’ doen verward ik nogal eens met werken. Even lekker bloggen, even lekker editten. Maar er is meer dan dat natuurlijk, ik moet niet vergeten ook met vriendinnen af te spreken en dan zonder de kinderen. Een dagje shoppen, lekker uit eten en bijkletsen. Maar daar herinnert Yannick me ook voldoende aan dus ook daar kom ik niets tekort in. Ik denk dat de kracht erin zit dat je elkaar vrij laat, elkaar die eigen ‘dingen’ laat doen en ook elkaar herinnert aan het plannen van die eigen momenten.

En naast die eigen momenten zijn die momenten samen zonder de kinderen erbij zo belangrijk. De zogenaamde ‘datenights’ die ook gewoon thuis kunnen plaatsvinden. Even de telefoons weg en dan een serie kijken, een spelletjesavond doen, lekkere hapjes voor elkaar maken, elkaar uitgebreid masseren en meer van dat soort dingen. Maar de datenights buitenshuis zijn ook belangrijk. Dat kan heerlijk uit eten gaan zijn, of een filmpje in de bioscoop, maar ook een fijne avondwandeling, een nieuwe stad ontdekken, ergens wat drinken of wat dan ook. Als je maar fijn samen bent. En het is ook fijn om je best te doen voor de elkaar.  De ander verrassen met een leuk uitje, je mooi opmaken voor je man of die lievelingsjurk aandoen waarvan je weet dat hij ‘m zo leuk vind. Het is ook zo leuk als hij zijn best doet om er goed uit te zien voor jou. Dat zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat je elkaar blijft verrassen en dat de verliefdheid blijft.

Communicatie
En het allerbelangrijkste binnen een relatie is denk ik wel : communicatie. Iets wat altijd wel een uitdaging blijft. Want begrijp je elkaar wel goed? Soms ben je veel samen, maar bespreek je nauwelijks de minder oppervlakkige zaken. Dan gaan de gesprekken over het aantal poepluiers en dat het huis weer schoon is en hoe laat je thuis komt. Daarmee loop je min of meer toch langs elkaar heen. Wat gaat er echt in de ander om? Voelt de ander zich goed? Hoe is het op je werk en wat houdt je precies allemaal bezig. Toon interesse in elkaar. Maar bespreek het ook als je je stoort aan de ander. Daarmee kom je heel ver. Yannick kan mij heel goed confronteren met waar ik op moet letten. Iets wat ik soms heel moeilijk vind, maar doordat hij duidelijk is en zijn grenzen aangeeft, blijf je gelijk aan elkaar. Dat kan zijn dat hij echt die ene mooie turquoise bedsprei niet op het bed wil hebben, tot het aangeven dat ik teveel rotzooi laat slingeren. Het is niet leuk om te horen, maar door daar naar te luisteren blijf je elkaar begrijpen en blijf je gelijk aan elkaar. En zo kan je wederzijds ook alles aangeven wat op je hart ligt en op die manier blijf je elkaar begrijpen.

Het huwelijk is een werkwoord en dat gaat met ups en downs. Maar als je daar allebei aan blijft werken dan belooft dat alleen maar heel veel moois. We zijn nu 2 jaar getrouwd, dat is pas een begin. Ik kijk uit naar al het moois dat nog komen gaat.

Laten we nog een keer de trouwfilm bekijken 🙂


Klik hier als je de video niet kan zien

Ik krijg weer zoveel kriebels bij het zien van deze film. Ben jij ook getrouwd? Wat is in jouw ogen het geheim van een succesvolle relatie? Heel benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “15 mei: 2 jaar getrouwd met de liefste + het geheim”

 1. Gefeliciteerd! Echte liefde, dat lees is wel! Ik ben nu bijna drie jaar getrouwd en ons ‘geheim’ is dingen samen doen, maar ook dingen los van elkaar doen. Praten met elkaar vind ik ook belangrijk, je bent tenslotte man en vrouw dus je kan alles met elkaar delen. Leuk geschreven op naar de volgende… getrouwede jaren.
  Frank onlangs geplaatst…Wanneer uiterlijk er niet toe doet.My Profile

 2. ahjh twee jaar alweer. time flies. Gefeliciteerd. De belangrijkste vind ik de communicatie. Maar boven alles bij de ander jezelf zijn. tien jaar samen waarvan bijna 5 getrouwd. ?

  -x- Mama van Dijk

 3. Gefeliciteerd en wat omschrijf jij dit mooi zeg. Communiceren en elkaar vrij laten zijn voor mij ook de belangrijkste dingen in een relatie. 1 juli zijn mijn vriend en ik 10 jaar samen en je begrijpt dat er in 10 jaar ook genoeg is gebeurd. We gaan die dag trouwen en ik hoop over 2 jaar ook zo mooi te kunnen denken over mijn huwelijk als jij hier omschrijft.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Nepwimpers via AliExpressMy Profile

 4. Mooi! Moest wel even een traantje wegpinken hoor…ja, op deze vroege ochtend al! ? Blijf dat altijd zo prachtig vinden een huwelijk. Van harte gefeliciteerd meid en nog vele mooie jaren samen! Wij zijn op 5 juni 7 jaar getrouwd en mijn man is nog steeds mijn maatje, grote liefde en de liefste papa voor onze kinderen. De kracht van onze relatie? Heel veel praten en open zijn en blijven naar elkaar. Dan ben je ook bereid om voor hem mee te verhuizen naar een ander land voor zijn carrière. Dat heb ik gedaan. Was zo zwaar in het begin, maar we geloven in elkaar en versterken elkaars goede eigenschappen! Dat is wat mij betreft het belangrijkste. ?
  Essma onlangs geplaatst…Winactie Balea | And the winner is….My Profile

 5. Gefeliciteerd! Ik ben vandaag precies 1 jaar getrouwd, en wij zijn in juli 7 jaar samen. Grappig dat dat zo vergelijkbaar is. ? Wij hebben dan wel ‘maar’ 1 dochter, haha. Fijne dag vandaag!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 12My Profile

 6. Prachtig! Ik ben nu al bijna 9 jaar samen met mijn vriend en hebben een onzettende mooie dochter samen. Het is waar dat als je elkaar vrij laat om ook je eigen ding te doen je meer respect hebt voor elkaar. Zo blijf jenelkaar ook wat temvertellen te hebben? Die date nights zijn ook heel belangrijk. Wij hebben dit elke vrijdag en zaterdag avond heerlijk thuis, aangezien we geen oppas hebben. Kan makkelijk
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #19My Profile

 7. Dat heb je mooi geschreven Kelly, dat het huwelijk een werkwoord is. Veel mensen vergeten dat. …. Ik ken mijn man 20 jaar waarvan 15 getrouwd and still a crush for my husband 🙂 wellicht ook een leuk om mensen die al heel lang samen zijn ( b.v. je ouders, buren, bekenden etc. ) Te vragen naar hun geheim…. doe ik vaak als mensen heel lang samen zijn. Kan je een hoop van leren 😉 wens jullie nog heel veel mooi fijne gezonde gelukkige jaren samen!

 8. Anita te Gussinklo

  Gefeliciteerd Kelly, het is vandaag ook onze trouwdag maar wel iets langer namelijk 20 jaar.
  Maak er een mooie en gezellige dag van.

 9. Gefeliciteerd! Ik ben nu 10 jaar samen en 3 jaar getrouwd. En elke dag gelukkig met de man van mijn dromen 🙂 Ik denk dat het geheim van een goed huwelijk inderdaad communicatie is, maar toch klinkt dat makkelijker dan het in werkelijkheid is. Ik vind ‘communicatie’ eigenlijk maar een leeg woord, een soort dooddoener. Want wat wordt daar dan mee bedoeld? Hoe communiceer je dan? Waarover? Moet je het overal over eens zijn? En zo niet, hoe ga je dan om met de meningsverschillen? Ik denk dat de handelingen die uit je communicatie volgen net zo belangrijk zijn als de communicatie zelf, maar dat gebeurt vaak genoeg niet goed. Volgens mij zijn belangrijk: 1) Consequent blijven in je handelen, zodat je partner weet waar hij aan toe is. 2) Elkaar altijd steunen, ook al ben je het niet met elkaar eens. En 3) Naar anderen toe nooit negatief over je partner praten, maar altijd laten zien dat je onvoorwaardelijk aan zijn kant staat 🙂
  Fijne dag vandaag! Ik hoop dat jullie het een beetje kunnen vieren 🙂
  Marianne onlangs geplaatst…“Natuurlijk” bevallen, kan dat nog?My Profile

 10. gefeliciteerd lieverds!! ik ben volgende week vrijdag 13 jaar getrouwd en geen geheim alleen belangrijk is open en eerlijkheid en elkaar idd vrij laten om hun eigen ding te kunnen doen en niet aan elkaar geplakt blijven zitten! momentjes samen, alleen met zijn tweetjes maar ook heel belangrijk veel met het gezin doen en praten, heel veel praten 😉

  geniet van jullie dag schatjes <3
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 13 mei ’17, kappertje en moederdag kadootjeMy Profile

 11. Hartelijk gefeliciteerd! Mijn man heeft ook 14 jaar bij de politie gewerkt. Wij zijn 22 jaar samen en hebben heel veel meegemaakt. Maar communiceren staat op 1. Respect is ook een heel belangrijke. Daarnaast is het fijn elkaar te blijven laten zien, hoeveel je van elkaar houdt.?
  Cynthia onlangs geplaatst…De opvoeding van Karel, mijn huis rupsMy Profile

 12. Gefeliciteerd. Wij zijn inmiddels alweer 3.5 jaar samen. Het geheim precies wert ik niet. Ik voel me in ieder geval erg op m’n gemak bij m’n man en daardoor gaan de dingen automatisch al goed voor ons. Als we elkaar wat meer moeten zien (ik werk onregelmatig, dus komt regelmatig voor) zeggen we dat tegen elkaar. We zitten met de meeste dingen op een lijn, waardoor ik soms het idee heb dat de communicatie over de simpele dingen gaan. Maar ach, we hoeven geen discussie te voeren over iets waar we het al over eens zijn.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #5. Moe, misselijke en hartkloppingenMy Profile

 13. Gefeliciteerd… Hier het grote geheim elkaar in de waarde laten, elkaar hun eigen ding laten doen, maar zeker niet vergeten bewust dingen samen te doen!
  Jessica onlangs geplaatst…ABCtje over JessMy Profile

 14. Als je jullie samen ziet zie je de liefde al. Gefeliciteerd!

  Ik ben nu 3 jaar getrouwd en vind sommige dingen echt aanpoten. Onze relatie lijd daadwerkelijk wel onder het hele ivf gebeuren, wat we allebei echt niet leuk vinden en daarna gelukkig ook wel goed komt. Ik denk dat als je echt voor elkaar gemaakt bent en blijft praten je er echt wel uit komt samen. En elkaar respecteren.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Mijn Moederdag| Migraine, Formule 1 en Sushi.My Profile

 15. Wat mooi en liefdevol geschreven! Ik ben inmiddels 15 jaar samen (niet getrouwd) met mijn jeugdliefde van de middelbare school en het “geheim” is zeker elkaar vrij laten om lekker je eigen ding te doen en om ervoor zorgen om ook dingen samen te doen. Ik wens jullie veel geluk toe!
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Mommy personal: Zwanger! Baby 2 is on the wayMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.