10 bekentenissen over WhatsApp

belentenissen

Oke, ik ben soms een echte whatsApp verslaafde. Ik kan soms hele avonden met een vriendin aan het chatten zijn maar ik kan het ook zo een hele dag vergeten. Soms gebruik ik het als chatfunctie en soms gewoon als Sms functie, om te laten weten hoelaat ik thuis kom of wat we die avond eten. Sinds de invoering van de vinkjes (die nogal wat stof lieten opwaaien in de media) heeft whatsApp een bepaalde sociale controle functie gekregen. Soms ideaal, soms verschrikkelijk. Ik deel jullie vandaag mijn bekentenissen over whatsApp.

10 bekentenissen over WhatsApp

1.De ‘laatst gezien functie’ vind ik ideaal om te checken of Yannick al klaar is met zijn werk, dan zie ik hoe laat hij nog online was. Ik betrap mezelf er soms op om dit te checken in plaats van hem gewoon te bellen.

2. De vinkjes zorgen ervoor dat ik zeker weet of iemand mijn berichtje gelezen heeft, dat is soms heel interessant om te weten. Minder leuk is het als die gene na de vinkjes niet meer antwoord.

3. Ik kan een hele slechte whatsApper zijn, dan vergeet ik te antwoorden. Neem ik me voor iemand later te beantwoorden omdat ik ergens druk mee bezig ben. Vervolgens ‘vergeet’ ik het en ziet die persoon dat aan de vinkjes. Ik voel me dan best ‘lullig’ als die persoon me daarop aanspreekt.

4. De laatst gezien functie had ik uitstaan toen ik in de nacht nog veel wakker was om Lana te voeden. Toen ik dit nog wel aan had staan kreeg ik wel eens vragen waarom ik in de nacht wakker was of zo vroeg opstond. Best irritant..

5. Die laatst gezien functie wekt ook bij mij vragen op bij een ander, waarom was die gene vannacht nog online? Heel onnozel om te weten dus zette ik die functie maar uit.

6. Door de vinkjes kan ik soms het idee krijgen alsof iemand me negeert, wat natuurlijk nergens op slaat want ik kan zelf net zo goed anderen vergeten te antwoorden of ergens later op terug komen. Ik ben er nog niet uit of ik die vinkjes wel of niet fijn vind.

7. Ik ben een luie whatsApper, als ik een lang verhaal wil delen kies ik voor de ‘opnemen’ functie en spreek ik het bericht in. Wat uiteindelijk langer duurt, zodra de ander dit beluisterd heeft en een bericht terug gesproken of geschreven heeft zijn we langer bezig dan dat ik het verhaal gewoon getypt had. Bovendien ben ik in spreektaal langer van stof dan wanneer ik typ.

8. Sommige te serieuze gesprekken worden via whatsAapp gehouden, het uitspreken van een conflict of irritatie bijvoorbeeld. Dit soort dingen wil ik eigenlijk liever face to face of via een belletje uitspreken maar toch gebeuren dat soort dingen ook via whatsApp, een note to self dit.

9. De meest onnozele afbeeldingen stuur ik via whatsApp. Printscreens van dingen die ik online tegenkom, foto’s van dingen die ik doe of de meest lelijke debiele selfies. Als ik dan de afbeeldingen van een bepaald gesprek terugkijk schaam ik me daar soms wel voor. Herkenbaar voor jullie?

10. What’s app is verslavend, ook voor mij!

Dit waren mijn 10 bekentenissen van whatsApp. Ik ben benieuwd of jullie je hierin herkennen. Ik ben ook benieuwd of jullie nog leuke aanvullingen hebben hierop. Wat is jouw guilty whatsApp pleasure? Waar irriteer jij je aan? Waar maak je je schuldig aan? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

62 gedachten over “10 bekentenissen over WhatsApp”

 1. Haha ik gebruik het inspreken niet als ik lui ben maar bijvoorbeeld als ik op de fiets zit. Met m’n iPhone 6 plus kan ik niet meer met 1 hand typen (groot) dus moet ik wel inspreken ;). Ik gebruik naast Whatsapp ook Telegram (die vind ik eigenlijk fijner maar hebben niet zoveel personen).

 2. Ik vind die blauwe vinkjes echt verschrikkelijk! Als een reactie mij te lang duurt, ga ik toch kijken of er vinkjes staaniet. Omdat ik weet dat deze functie er is, maak ik daar gebruik van. Vroeger kon je het niet zien en het boeide me ook niet of iemand wel of niet reageerde.
  Nog iets waardoor onze privacy steeds minder wordt.

 3. Hahaha wel heel herkenbaar ja. Ik vind de blauwe vinkjes wel echt heel handig. Bovendien weten mijn vriendinnen ook wel dat ik echt een druk leven heb met drie kids en mijn werk dus geloof niet dat ze het erg vinden als ik later (of niet
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Favoriete KindermuziekMy Profile

 4. Ik voer af en toe wat gesprekken met vriendinnen via de whatsapp, maar verder is het meer voor mij een sms functie. Ik vergeet te vaak te reageren op berichtjes. Ik heb ze dan wel gelezen, maar dan ben ik te druk waardoor helemaal vergeet te reageren. Nee, mijn whatsapp verslaving is niet zo groot als die van jou 😉
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Delicious Rocky roadMy Profile

 5. Hmmmm ik mag er niet op geloof ik hahaha

  Poging 3
  Of niet) reageer. Als ze het erg vinden hebben ze pech.

  Ik verstuur ook veel fotos en plaatjes. Heb wel eens te horen gekregem dat ik veel spam hahaha
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Favoriete KindermuziekMy Profile

 6. Haha leuk artikel! Ik kan ook regelmatig mijn WhatsApp vergeten, vooral omdat het eerst tevoorschijn komt als push in m’n iPhone en dan heb ik het al gelezen. Dit gezegd te hebben, staat WhatsApp (waar jij What’s app hebt staan) verkeerd in je artikel… Het ziet er misschien gek uit maar WhatsApp is de juiste benaming van de app, haha!
  Milou onlangs geplaatst…Wanneer je vriend je canon te pakken krijgt #2My Profile

 7. Grappig om te zien wat je allemaal bij whatsapp kunt voelen he! Ik gebruik het wisselend, ik heb een paar mensen waar ik als een gek mee zit te chatten en een groepsapp waardoor mijn telefoon altijd afgaat dus gelukkig heeft mijn telefoon een geluid-uit knopje haha.
  Maar het maakt mij niet zo veel uit of iemand mijn berichtje gelezen heeft en niet antwoord, tenzij het een dringende vraag is maarja dan had ik maar even moeten bellen. Soms ben je gewoon niet in de gelegenheid om te reageren, is niet zo erg toch
  Anouk onlangs geplaatst…Nu word het wel erg persoonlijkMy Profile

 8. Grappig om te lezen. Ik gebruik WhatsApp zelden. Wel dagelijks, maar dat komt omdat we een familieapp hebben. Dat is echt alleen maar ouwehoeren met mijn neven en nichten. Superleuk! Verder gebruik ik ‘m niet echt. We hebben ook een werk app. Dat is minder leuk. Ik zit al heel lang in de ziektewet en als je dan een berichtje stuurt en er is maar één van de 16 collega’s die reageert, dan voel je je best rot. Heeft inderdaad ook wel nadelige kanten.
  Marion onlangs geplaatst…SaamhorigheidMy Profile

 9. Grappig! Ik maak me nooit zo druk als mensen niet reageren gelukkig, of ik gooi er gewoon een keer een vraagteken achteraan haha! Maarja, van veel mensen weet ik dat ze het gewoon vergeten om te reageren, dus dan stuur ik een dag later nog een keer dezelfde vraag, no problem.
  Manon onlangs geplaatst…Eetdagboek #1My Profile

 10. Hahaha oh ik ben ook een whatsapp verslaafde! Alleen sinds ik Nilo heb ben ik wel iets makkelijker geworden met reageren. Eerst reageerde ik meteen op alles, nu heb ik daar soms geen zin (of tijd!!!) voor omdat ik hem de fles ofzo moet geven. Ietsjes minder verslaafd hahaha. Domme foto’s ofzo doorsturen is heel herkenbaar!
  Manon onlangs geplaatst…My Guilty PleasuresMy Profile

 11. Gelukkig ben ik niet echt ‘verslaafd’ ik sms soms en whatsapp soms. En de vonkjes. Ja ik vraag t mij wel af maar ga eigenlijk gewoon uit van t menselijke dat mensen ook niet altijd meteen reageren. Wel lees ok Soma n berichtje niet als ik zoiezo geen tijd heb om te reageren. Maar lees ik m alleen als die binnenkomt dus soms niet helemaal 😉 liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…Nieuwe ronde nieuwe kansenMy Profile

 12. Ik vergeet idd ook wel eens te reageren. Maar opmerkingen krijgen als je ‘s nachts of vroeg wakker bent? Maakt toch helemaal niet uit wat je doet. Ik houd niet van grote groepapps en gebruik wa alleen maar functioneel. De blauwe vinkjes boeien, idd alleen maar fijn om te weten of t gelezen is en wanneer ze antwoorden is aan de ontvanger wanneer die tijd heeft!
  Anita onlangs geplaatst…De blog top drie tagMy Profile

 13. Ik bekijk m’n berichtjes pas als ik ook daadwerkelijk tijd heb om te reageren, dat scheelt een hoop. Bloed irritant als je achter mensen aan moet appen omdat ze vergeten te reageren..
  Sylvia onlangs geplaatst…Stel jezelf voor! 🙂My Profile

 14. Haha, superleuk en origineel artikel! Ik gebruik geen What’s App, ben ik nu een alien? Haha! Volgens mij wordt het hier in België minder gebruikt dan in Nederland, of ligt het aan mij? Ik gebruik meestal gewoon sms en anders gebruik ik facebook messenger, daar kan je ook makkelijk foto’s enzo doorsturen en daar heb je ook de vinkjes, net als bij iMessage, haha! Ik vind de vinkjes ook soms handig en soms lastig. Maar uiteindelijk trek ik me er niet veel van aan, ik denk gewoon ‘oke, ze heeft het gezien en zal later dan wel nog antwoorden’ omdat ik dat zelf ook heb als ik bijvoorbeeld op stage ben dat ik snel kijk maar geen tijd heb om te antwoorden. En ik ga er dan van uit dat anderen dat van mij ook wel zullen begrijpen 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Van 10 tot 1 tagMy Profile

 15. Haha alle gedoe rondom de laatst gezien functie en de vinkjes enzo zijn voor mij niet herkenbaar. Ik kijk er wel eens naar maar maak me er 0,0 druk om.

  Ik gebruik whatsapp de héle dag door. Ik whatsapp met mijn man (meestal korte vragen of dingetjes. Hij is aan het werk en dus vaak te druk om te antwoorden), als smsfunctie. Als chatfunctie met vriendinnen maar vooral als een soort open verbinding met mijn zus.
  Wij kletsen de héle dag door op whatsapp. Meestal nutteloos maar wel supergezellig. Alsof ik haar de hele dag om me heen heb. Van goedemorgen tot welterusten. Elke dag weer:)
  Miranda onlangs geplaatst…Nailart; Foolproof, supersimpel 🙂My Profile

 16. Haha herkenbaar, en heel leuk om te lezen! Alleen ik vind het wel altijd een beetje idioot als mensen vragen waarom je nog zo laat wakker was. Ik word soms wel eens om 4 uur wakker en als ik dan mijn mobiel check voor de tijd, zie ik dat ik een whatsappje heb. Die open ik dan om te lezen, maar ik beantwoord hem niet. Enne, ik check Whatsapp vaak om te kijken of mensen al wakker zijn!
  Amanda onlangs geplaatst…25 questions tagMy Profile

 17. Haat liefde verhouding met WhatsApp. Van verslaving, tot oppervlakkig, van familie bijpraten tot negeren van oninteressante gesprekken. Maar ook reuze handig.. Want wie smst er nou nog?
  Sonja onlangs geplaatst…JesuischarlieMy Profile

 18. Bekend lijstje….ik zou er nog bij hebben gezet dat sommige berichten verkeerd gelezen worden doordat je het via Whatsapp verstuurd. Soms kan je beter bellen… XXX

 19. Ik woon in België en volgens mij wordt het hier minder gebruikt dan in Nederland. Ik stuur nog altijd smsjes. Om te chatten gebruik ik vooral Twitter. Alleen irritant dat je daar rekening moet houden met de aantal woorden die je per keer mag sturen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Let’s talk: Waarom draag jij make-up?My Profile

 20. Herkenbare punten Kelly! Soms vergeet ik ook een berichtje te beantwoorden. Dan lees ik het appje en denk ik ‘ik stuur later wat terug’ en vervolgens kom ik er later achter dat ik het vergeten ben. Het is een sociale controle, maar kan ook fijn zijn. Zo begonnen sommige vrienden zich zorgen te maken toen ik twee weken lang niets van mij liet horen toen ik ernstig ziek in het ziekenhuis lag. Mijn man heeft toen een groepsapp gemaakt voor alle familie en vrienden om hen op de hoogte te houden, ideaal!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Kijk je mee? Diary 4 januari – 10 januariMy Profile

 21. Sinds de vinkjes er zijn krijg ik wel eens van mensen de opmerking dat ik NU MOET REAGEREN, omdat ik het wel heb gelezen en dat vind ik best wel jammer. De spraakfunctie vind ik best wel leuk, maar soms ben ik niet in de gelegenheid om een spraakbericht af te luisteren (bijvoorbeeld in het OV, bij boodschappen doen of whatever).
  Dina onlangs geplaatst…Everybody wants to be a catMy Profile

 22. Hahaha, ‘kill’ the vinkjes. Heel vervelend inderdaad. Heel herkenbaar: een berichtje zien, even druk bezig zijn (poepluier, artikel, koken, anders) en dan vergeten te reageren. En er op aangesproken worden door diegene. Vind ik niet leuk. Verder vergeet ik totaal de profielfoto aan te passen, of de status (vind ik weer niet interessant). Dat van die foto’s vind ik een spannende, sinds ik heb gelezen dat Whatsapp die foto’s gewoon mag overnemen / gebruiken enzovoorts. Weet niet of het een broodje aap-verhaal is of niet. Maar sindsdien ben ik erg voorzichtig met foto’s via app versturen en doe ik dat liever via een mailtje…
  Rory onlangs geplaatst…Weerbaarheid: een kind meer in zijn kracht zettenMy Profile

 23. Ik ben een hele slechte whatsapper… ik vergeet echt heel vaak terug te appen! Aan die vinkjes stoor ik mij eigenlijk gek genoeg niet! Daarnaast ben ik echt een beller. Ik bel soms nong eerder dan dat ik een whatsappje stuur. Dan is iets gelijk geregeld en weet ik zeker dat de ander mijn bootschap heeft gekregen!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Snowmobiling in WisconsinMy Profile

 24. Haha erg he? Die eerste vind ik nog niet eens zo gek. Als mijn vriend klaar is met werken, dan kijkt hij op whats app en stapt daarna in z’n bus om naar huis te gaan. Dan kan ik hem niet bellen, want hij rijdt! Dus die vinkjes bevestigen dan dat hij ieder moment thuis kan zijn. En wat betreft die blauwe vinkjes, ik heb heel vaak op mijn werk dat ik even snel kijk wat iemand heeft geschreven, maar dat ik niet kan antwoorden. (bijvoorbeeld even in mijn tas even met 1 vinger er op klikken, maar kan hem niet in mijn hand nemen en typen.)
  Milou onlangs geplaatst…Nous sommes CharlieMy Profile

 25. Hahah, je hebt helemaal gelijk. Ik HAAT die vinkjes en last seen. Oh god, hoeveel ruzies zouden daar al wel niet door ontstaan zijn.. Mijn zusje is ook zo iemand die alles leest en dan vergeet te reageren – zwaar irritant. Daarom heb k nu een groep aangemaakt voor ons beide, zodat ik niet meer zie wanneer ze last seen was – ben ik ook niet meer geïrriteerd elke keer 😛 Nu heb je alleen die stomme blauwe vinkjes, die ook bij een groepsgesprek geshowd worden..
  World Around onlangs geplaatst…Het gevaarlijke ‘In The Tubing’ LaosMy Profile

 26. Ik vergeet ook heel erg vaak om te reageren. Dan lees ik op mijn werk even snel het berichtje en denk, ik antwoord wel even als ik thuis ben. Niet dus!
  Zelf heb ik niet zo’n probleem met de blauwe vinkjes. Het is jammer dat mensen zo snel geïrriteerd raken hierdoor, maar ergens ook wel begrijpelijk want je hebt steeds minder privacy hierdoor en mensen gaan nog meer op elkaar letten (in negatieve zin).
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…MachteloosMy Profile

 27. Wat een leuk artikel!!
  Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met whatsapp..
  Ik kan uren zitten lullen met iemand , maar soms heb ik ook momenten dat ik gesprekken negeer omdat ik gewoon écht even geen zin heb in bepaalde personen.
  Gisteren had ik een etentje met m’n klasgenoten en docenten , maar er was voor mij iets tussen gekomen dus heb ik dat een avond van te voren laten weten via onze groepsapp.
  Het irriteert me dan heel erg dat het wél gelezen wordt maar dat niemand de moeite neemt om even te reageren of interesse te tonen.
  In zo’n geval vind ik die blauwe vinkjes heel vervelend…
  Ik merk dat ik een beetje whatsapp-moe ben , en dat ik berichten steeds vaker ongeopend laat staan…
  Dat ik dat óóit nog zou zeggen! Haha!

 28. Ik ben ook best wel verslaafd aan whatsapp. Mijn vriend heeft de laatst gezien functie uitgezet en dat vind ik best vervelend haha!

 29. Haha, zo herkenbaar! Die blauwe vinkjes vind ik niet heel erg, maar ik moet bekennen dat ik ook wel eens ‘check’ of mijn vriend online is, maar omdat hij die functie uit heeft staan (ivm zijn werk), baal ik dat ik niet kan zien hoe laat hij online was :p Inspreken doe ik ook vaak, omdat typen dan allemaal te lang duurt, ik fouten maak of dan maar een half verhaal vertel, haha!
  Esmeralda onlangs geplaatst…25 Feitjes over mij!My Profile

 30. leuk! en veel herkenbare dingen inderdaad! 🙂 vind vooral vervelend als je een redelijk serieus gesprek met iemand voert en de ander reageert niet! en irritaties op whatsapp uitspreken inderdaad.. heel fout maar doe ij ook soms haha
  marieke onlangs geplaatst…bloggen in 2015My Profile

 31. ik gebruik het wel maar ben geen verslaafde,heb veel groepsapps en voor manlief gebuik ik gewoon imessage op onze iphone hahah
  tja die blauwe vinkjes….als ik geen zin heb om terug te reageren doe ik dat niet, dat doe ik wel als ik er zin in heb 😉
  rachel onlangs geplaatst…Vlog #4My Profile

 32. Hahah, ik heb nog zo’n 60 gesprekken waar ik nog op moet reageren.. Soms heb ik echt geen zin in bepaalde mensen. Zolang ik de gesprekken niet open zijn er geen blauwe vinkjes en ‘ heb ik het dus niet gelezen’

 33. Hihi echt heel herkenbaar.. ik hoop dat er nog een functie komt dat je de blauwe vinkjes kan uitzetten.. ik vindt dit toch een stapje te ver gaan.. mense
  0n die dan zeggen ja je hebt het wel gelezen waarom zeg je dan niets 😉 verder ben ik ook erg watsapp verslaafd ☺

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.