Traktatie peuterspeelzaal tip

traktatie

Een snelle traktatie tip voor op de peuterspeelzaal, school, kinderdagverblijf of als partyhapje heb ik vandaag voor jullie. Ik laat je zien wat we ik traktatie gemaakt heb voor Lana om te trakteren op de peuterspeelzaal. Heel snel en makkelijk, maar we kregen er hele leuke reacties op en het is toch eens wat anders dan wat ik nog van traktaties van vroeger ken. Een recept kan ik dit korte blogje niet noemen, een traktatietip wel, voor iedereen die ‘m kan gebruiken 😉

Traktatie peuterspeelzaal tip
img_4438

Ik koos er voor om voor een traktatie te gaan die er leuk uitziet en ook voor veel kindjes lekker is. Een beetje fruit en een beetje om te snoepen. Maar per traktatie is dat zo’n kleine portie dat dit in mijn ogen best kan. Maar je kunt het spekje of het poffertje natuurlijk altijd vervangen voor een ander stukje fruit (druifje bijvoorbeeld) een stukje kaas of worst, een cherrytomaatje etc. Wij kozen voor een zoete traktatie.

Wat heb je nodig voor deze zoete traktatie?
– Leuke prikkertjes/vlaggetjes (ik kocht deze leuke bij de Action)
– Aardbeien
– Spekjes
– Kant-en-klare poffertjes (of je maakt ze zelf)

img_4441Op de vlaggetjes heb ik Lana’s naam geschreven met watervaste stift. Vervolgens heb ik de aardbeien gewassen en de groene blaadjes eraf gesneden. De poffertjes heb ik vooraf even opgewarmd in de magnetron. Maar bij het trakteren waren deze al bijna helemaal koud, wat net zo lekker is.
Aan ieder prikkertje heb ik een aardbei, poffertje en een spekje geregen en deze op een leuke schaal gelegd. Bij iedere traktatie heb ik een doosje kleurpotloodjes gegeven als cadeautje. Deze kosten bij de Action €0,45  ct wat heel betaalbaar is als je er zo’n 16 van wil trakteren. Je kunt er ook wat anders leuks bij geven zoals een ballon, fluitje, speelgoedauto’tje, poppetje, bellenblaas etc. Of je laat dat achterwege wat ook prima is.

En toen was de traktatie klaar om getrakteerd te worden bij de peuterspeelzaal. Je kunt ze eindeloos variëren. Ook is het leuk om de sticks allemaal te prikken in een halve meloen die je met aluminiumfolie bedekt zodat je ze als een stekelvarkentje kunt serveren.
Nog meer traktatie inspiratie op doen? Bekijk mijn artikel met  10 leuke originele traktaties voor kinderen. 

Ik ben benieuwd wat jullie van dit traktatie idee vinden en of jullie nog wat leuke ideetjes weten. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

13 gedachten over “Traktatie peuterspeelzaal tip”

  1. Wat een super leuke traktatie! Isa heeft vandaag spiegeltjes getrakteerd (liga koek, lange vinger en daarop fondant decoratie). Maar ik denk dat wij dit gaan trakteren in november als afscheid van de kinderopvang. Als ze dan nog aardbeien verkopen ?

  2. Dit vind ik nou echt een leuke traktatie.
    Een heel klein portie snoep en fruit erbij.

    Prima!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.