De sporty girl – Sportieve bloggers tag!

Ik heb een nieuwe tag in het leven geroepen die helemaal in het teken staat van sporten! Of je nu zelf helemaal dol bent op sporten, of je kunt wel wat motivatie gebruiken, allerlei vragen zullen voorbij komen die gaan over sporten en bewegen. Allemaal met als doel ons gezond en fit te voelen en ons leven in jaren te verlengen. Zelf ben ik echt dol op sporten, ik mag inmiddels weer lekker sporten en ik maak dan ook zo’n 3 x per week gebruik van een uurtje me-time om aan mijn lichaam te werken. Ik voel me daardoor fit, het maakt mijn lichaam mooi strak en slank, en mijn gezondheid blijft lekker op peil. Vriendlief is ook lekker sportief dus samen motiveren we elkaar om langer gezond te blijven zodat we nog langer samen kunnen zijn. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden? Klik dan op lees meer.

Wat voor sport beoefen je?
Ik sport bij een sportschool en volg daar allerlei groepslessen. Mijn favoriete rijtje met groepslessen zijn Bodypump, Xco en spinning. Het liefst sport ik in groepsverband omdat ik het heel gezellig vind maar ook erg motiverend om met anderen eenzelfde sport te beoefenen.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Ik sport zo’n 3 uur per week. De ene week kan dit zo 4 uur zijn maar een andere week komt het er niet zomaar van en kan het een keer 2 uur zijn. Ik word een beetje chagrijnig als ik niet voldoende kan sporten dus die 3 uur per week probeer ik toch echt wel te halen.

Ben je meer een Cardio meisje, of juist meer van Krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?
Ik hou van de mix, ik ben van mening dat enkel cardio doen op langere termijn niet zo veel effect heeft op je lichaam en dat juist strakke spieren zorgen voor een betere stofwisseling en een strakker lichaam. De combinatie is daarom voor mij ideaal. Ik heb me voorgenomen om ook balans niet links te laten liggen en zit eraan te denken om Yoga oefeningen aan mijn routine toe te voegen.

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Ik sport het liefst met anderen samen omdat ik het heel motiverend vind om met anderen aan een doel te werken, daarbij vind ik het heel gezellig om samen met andere meiden te sporten. Het is voor mij gelijk een sociale activiteit.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Soms kan ik smoesjes bedenken, en soms kan ik mezelf motiveren om na te denken over het gevoel dat ik krijg van het sporten zelf en daarna. Het is zoveel waard om lekker fit in mijn lijf te zitten, de kleding te kunnen dragen die ik wil en me gezond te voelen dat dat ene uurtje sporten dat wel waard is. Door dit voor iedere sportsessie te denken heb ik genoeg motivatie om aan de slag te gaan en aan lange termijn doelen te werken.

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?
Uhm, eigenlijk niet. Wel ben ik eens mijn sportschoenen vergeten waardoor ik er maar voor koos om op mijn sokken te bodypumpen, dat was toch echt een hele domme actie want dat werkt voor geen meter.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?
Als mijn sokken afzakken of als ik niet de juiste sokken aan heb waardoor ik daar het hele uur last van heb haha.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?
Ik ben altijd wel dol op gadgets en ik vond het erg leuk om te Garmin Vivofit te ontvangen en om een hartslagmeter bij het sporten te gebruiken. Toch ben ik van mening dat motivatie om te sporten van binnen uit moet komen en niet gestimuleerd kan worden met dure gadgets. Waar een wil is is een weg en je hoeft dan ook niet veel te investeren om aan je lichaam te werken.

Dit was de sporty girl tag! Als je hem leuk vind dan mag je hem overnemen, vermeld dan wel er even bij dat je hem via mij gevonden hebt. Laat het me zeker weten dan neem ik ook een kijkje op jouw blog want ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Ik tag sportieve Dagmar (bydagmarvalerie) Martine (Livelifegorgeous) , Linda (love2bemama) en Suzanne (fitgirlcode) voor deze tag.

Wat is jouw favoriete sport die je graag beoefend? Wat vind jij zo fijn aan sporten? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Veel liefs,
Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “De sporty girl – Sportieve bloggers tag!”

 1. Ik ga helemaal niet naar de sportschool. Op dit moment fiets of wandel ik iedere dag ongeveer uur. Kost me verder niets en ik vind het erg leuk. Als in september het zomerrooster afgelopen is duik ik weer één of twee keer per week het zwembad in!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 13My Profile

 2. Aah wat een geweldig leuke tag! Deze ga ik zeker invullen, toen ik las dat je een sportieve tag in het leven had geroepen en deze had verzonnen wou ik het eigenlijk gelijk al invullen en toen zag ik dat je mij ook nog had getagd, heel erg lief dankjewel 😀 Echt heel erg leuk om te lezen en ben zo trots op je hoe je het sporten weer hebt opgepakt en dat je het weer kunt uitoefenen. Je motiveert mij daarmee echt enorm, superfijn dankjewel daarvoor lief <3
  Dagmar onlangs geplaatst…7 tips om beter te plannen en te organiserenMy Profile

 3. Wat leuk en toevallig dat ik deze tag tegenkom! Ik zou nog een artikel schrijven over sport, maar wist niet hoe en nu kan ik het mooi door middel van deze tag doen 🙂

 4. Wat een leuke TAG! Deze moet ik onthouden! Ik word ook chagrijnig als ik niet genoeg kan sporten, ik hoef niet elke dag te gaan, maar als ik minder dan 2x per week geweest ben, dan kan ik mijn energie niet kwijt. Daarom probeer ik 3 tot 4 x per week te sporten (hardlopen, XCO, FunXtion)
  Cindy onlangs geplaatst…Kamperen, heerlijk!My Profile

 5. Leuke tag! Ik houd stiekem best van sporten, maar doe het helaas nog te weinig. Ik probeer nu wel weer lange afstanden te fietsen, dat vond ik vroeger ook heel leuk! Ik vind volleybal ook leuk om te doen en zou graag weer naar spinning gaan! Misschien toch maar weer een abonnement nemen op de sportschool…

 6. Thanks Patricia wat gaaf, ik probeerde een comment achter te laten maar kan niet zien of die is aangekomen, zie jij ‘m?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.