Mommy monday: Lana 6 maanden update ; rapley ervaringen en meer

mommymondayupdate_zpsa9a15d25

Zoals iedere maandag is het ook vandaag weer Mommy monday op Kellycaresse.nl dus ook tijdens de Pasen. Ik hoop dat jullie genieten van deze fijne dagen met jullie gezinnetjes/familie of vrienden, heerlijke paaseitjes zoeken en eten en lekkere hapjes eten. In deze mommy monday geef ik jullie de 6 maanden update van Lana. De tijd vliegt voorbij en inmiddels heb ik al een dochter van een half jaar. Niet te geloven dat het alweer een half jaar geleden is dat ik mijn mooie meisje in mijn armen kreeg. De 6-maanden mijlpaal is een flinke mijlpaal voor mij. Ik denk dat dit ook voor borstvoeding-mama’s extra speciaal is omdat men dan over het algemeen begint met bijvoeding. Hoe iedereen dit op pakt en uitvoert is iedereen helemaal vrij in maar voor mij was de zes maanden het juiste moment. Ik vertelde jullie al op Mommytobe dat ik aan de rapley methode wilde beginnen. In het filmpje dat jullie na de ‘Lees meer’  kunnen bekijken vertel ik jullie over onze rapley avonturen en hoe het verder met Lana en ons gaat.

Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal 

Ik nam dit filmpje afgelopen vrijdag op, en ik typ dit verhaal op zondag avond. Afgelopen weekend heeft Lana het eten helemaal ontdekt en ze smult er erg van. Was ze eerst nog wat onwennig, weet ze nu niet hoe snel ze de volgende hap kan nemen. Ze heeft wat dagen wennen nodig gehad en inmiddels heeft ze al goed door hoe ze het eten kan malen in haar mondje en kan doorslikken. Ik maak voor haar ontbijtpapjes van 100% natuurlijke Brinta aangemaakt met gekolfde moedermelk en ze eet dit vol smaak op. Ook is ze dol op fruit en kan ze nu tussendoor al makkelijk een hele banaan op. In de avond gaf ik haar deze week spinazie of broccoli en ook dit at ze vol smaak. Yannick en ik kijken onze ogen uit vol trots. De borstvoeding blijft nog wel de hoofdvoeding en we leggen geen druk op met wat ze eet maar ze geniet er gewoon zichtbaar van en daarom laten we haar het tempo bepalen wat ze eet en hoeveel ze ervan neemt. Ik merk dat ze het heel interessant vind om met ons aan tafel lekker mee te eten.

Wat vonden jullie van deze mommy monday video? Herkennen mede mama’s zich in mijn verhaal of hebben jullie een andere kijk op bepaalde dingen bijvoorbeeld qua voeding? Ook ben ik benieuwd naar ervaringen van mama’s die volledig rapley gegeven hebben. Aan de toekomstige mama’s ben ik benieuwd hoe jullie uitkijken naar het geven van voeding, wat voor ‘methode’ zou jouw voorkeur hebben? Klets er over mee in de comments van dit artikel.

Er staat weer een nieuw artikel van mij online op Mommytobe over het doen van boodschappen met je baby’tje en het op pad gaan naar bijvoorbeeld visite, hoeveel anders dit nu is nu ik moeder ben: ‘Op pad met een baby’

Ps. Ook kunnen jullie je nog steeds opgeven voor de draag&meet workshop bij mij thuis!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

21 reacties

 • Marion
  21 april 2014

  Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat met Lana. Leuk dat ze alles nu zo gaat ontdekken. Lekker nog zonder regeltjes allemaal!
  Marion onlangs geplaatst…Een raar dingetje van mijMy Profile

 • Miranda
  21 april 2014

  Wat een leuk filmpje. Lekker vrolijk:)
  Ik heb dan wel geen kinderen maar vind filmpjes en foto’s van en over de rapleymethode altijd leuk om te zien.

  Denk dat dit ook mijn voorkeur zou hebben, maar dat weet je natuurlijk pas zeker op het moment dat je daadwerkelijk een kindje hebt:)

  Fijne tweede paasdag!
  Miranda onlangs geplaatst…Paasbrunch: de foto’sMy Profile

 • Suzanne
  21 april 2014

  Leuk, als ik de foto’s ook zie is het 1 groot feest om met Lana te eten.
  Suzanne onlangs geplaatst…Picture Perfect | Food & MotivatieMy Profile

 • Jess
  21 april 2014

  Wat gaat het snel. Fijn dat het goed gaat met de bijvoeding. Hier was het de eerste maanden een drama en ik heb daar flink mee in m’n maag gezeten. Inmiddels gaat het prima overigens. Wij hebben geen Rapley gegeven maar wel het meeste zelf gemaakt. Ook gaf ik mijn zoontj vaak stukken van onze borden om te oefenen. Bv. een aardappel, stronk broccoli, wortel, groot stuk pasta enz. Beetje van alles wat dus.
  Jess onlangs geplaatst…Waarom ik Pasen haat…My Profile

 • alexa
  21 april 2014

  Wat leuk om te lezen!
  alexa onlangs geplaatst…Spam je make-up #2My Profile

 • Hannah
  21 april 2014

  Wat leuk dat Lana zo geniet van de eetmomentjes aan tafel! Ik zou het trouwens ook echt heel eng vinden als een kindje zich zo zou verslikken in eten.. Het lijkt me heel mooi om een kindje zo steeds meer van de wereld te zien ontdekken 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…Outfit | Dress in black&whiteMy Profile

 • Geertje
  21 april 2014

  Wat zullen jullie geschrokken zijn met dat verslikken. Ik vond dat ook altijd doodeng en nog steeds! Wel fijn dat het nu zo goed gaat met Lana. Wij hebben geen rapley gedaan, maar gewoon fruithapjes. Soms potjes, soms vers. Ging allemaal prima.
  Geertje onlangs geplaatst…Bokkenpootjes TaartMy Profile

 • Manon
  21 april 2014

  Heerlijk hoe zo’n kleintje kan genieten! Ik vind de Rapley methode heel mooi voor kindjes zelf, maar als moeder moet je het ook”kunnen”. Dus niet angstig zijn voor verslikken enzo, ik denk niet dat ik zelf heel geschikt zou zijn voor de Rapley methode maar ik zou het 50/50 aanpakken, een beetje wat jij ook doet!
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: Jeans Shorts DIYMy Profile

 • Dita
  21 april 2014

  Leuk filmpje meid
  Dita onlangs geplaatst…Garden inspirationMy Profile

 • Bibian
  21 april 2014

  Ahhh leuk filmpje weer, ik ben als ouder niet geschikt voor rapley, ben veel te angstig haha. Vind het wel een mooie methoden. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…FILMPJE: Jeans Shorts DIYMy Profile

 • D.
  21 april 2014

  Wat leuk om te lezen, en fijn dat het zo goed gaat met Lana!
  D. onlangs geplaatst…FASHION CLASS: WASLABELS?My Profile

 • Saskia
  21 april 2014

  Met eten gaven wij Senna ook half om half. Senna had zich ook een keer zo erg verslikt en dat was echt even schrikken. Wij maakten het eerste jaar ook alles zelf voor Senna.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life (week 16)My Profile

 • Martina
  21 april 2014

  Ik heb het boek easy peasy laatst cadeau gegeven aan mijn schoonzusje,.,. Gaat ook over voeding voor kleintjes met lekkere gezonde recepten, passend bij elke levensfase… Misschien ook iets voor jullie?
  Martina onlangs geplaatst…21 April 2014 – Wet n wild comfort zone paletteMy Profile

 • Saartje
  21 april 2014

  Wat leuk om te horen dat het zo goed gaat. De tijd gaat ook zo snel! Leuk zo’n update!:-)
  Saartje onlangs geplaatst…Outfit of the Day; street meets chicMy Profile

 • Fonghwa
  21 april 2014

  Superleuk filmpje! Ik vind de geboortedatum van Lana heel bijzonder. Ze is nl. 11 dagen voor onze trouwdag geboren ♥
  Ik word helemaal warm van binnen als ik jou hoor vertellen hoe jullie het doen met eten en hoe Lana vooruit gaat. Je bent een goeie moeder!

 • Petra
  21 april 2014

  Leuk filmpje. Fijn dat het goed gaat. Wij hebben niet gekozen voor rapley. Ik maakt bij beide kinderen wel zelf het eten. Heb uren in de keuken gestaan om bakjes met lekkers te vullen en in te vriezen. Dochterlief ging heel snel over op het eten van stukjes. Bij zoonlief ging dit minder soepel.
  Petra onlangs geplaatst…Gelaagd!My Profile

 • Hester
  21 april 2014

  Wat leuk dat Lana nu lekker met jullie mee eet. Ik weet hier eigenlijk heel weinig vanaf dus leuk om te horen en lezen hoe Lana het doet.
  Hester onlangs geplaatst…My first race approachesMy Profile

 • Nicole
  22 april 2014

  Erg interessant om te horen en lezen hoe jullie het aangepakt hebben en het nog steeds doen. Ik heb nog niet echt nagedacht over hoe ik het wil doen en ook nog niet met mijn man over gehad.. Denk niet echt dat ik een bepaalde methode ga volgen maar meer mijn gevoel en vooral kijk naar de behoefte van Fay.
  Nicole onlangs geplaatst…Photodiary: (paas)weekendMy Profile

 • Mar
  22 april 2014

  Wat een leuke post! Ik ben ook vol goede moed met Rapley begonnen toen mijn zoon 6 maanden was, het leek mij een logisch vervolg op het geven van borstvoeding. Maar hij had zich een keer zo erg verslikt in een stuk wortel dat ik er per direct mee gestopt ben.. Ik was zo geschrokken, hij liep rood aan, huilen, paniek..wat een verschrikking. Ik heb wel een beetje spijt dat ik daarna alleen maar geprakt voedsel heb aangeboden, want nu, een half jaar later weet hij zich nog steeds geen raad met een stul appel oid. Achja..uiteindelijk zal hij het wel een keer leren.

 • Vanessa
  22 april 2014

  Leuk dat Lana al een halfjaar oud is, wat gaat de tijd snel… Het lijkt me best spannend om je kindje bijvoeding te geven. Volgens mij pak je het prima aan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Very Inspiring Blogger AwardMy Profile

 • Debbie
  22 april 2014

  Leuk om te weten hoe dat gaat bij jullie met eten… Hier duurt dat nog wel even, eerst de kleine maar geboren laten worden.
  Debbie onlangs geplaatst…Persoonlijke “down” verhalen 3My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.