Wat ik allemaal denk als ik boodschappen doe

1boodschappen7x Wat ik allemaal denk als ik boodschappen doe
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind het heel erg leuk om boodschappen te doen. Zeker sinds Lana gewoon in het karretje kan zitten vind ik het erg leuk om de boodschappen met haar te doen. Het is een stuk minder ‘sjouwen’ als toen ze nog in een maxi cosi zat. Lana vind het ook erg gezellig, kijkt vrolijk rond in het karretje, mag af en toe een boodschap vasthouden en zo doen we regelmatig samen de boodschappen. Als ik boodschappen doe dan zijn er bijna altijd bepaalde herhalende gedachten die ik heb of dingen die steeds weer gebeuren. Ik dacht, ik schrijf ze op en deel ze met jullie, wie weet herkennen jullie je er wel in.

Lijstje: 7x Wat ik allemaal denk als ik boodschappen doe
1. Van te voren maak ik netjes een boodschappenlijstje, toch slaag ik er vaak in om daar iets niet van mee te nemen, het boodschappenlijstje vergeten mee te nemen, of gewoon teveel boodschappen mee te nemen. Eenmaal in de winkel denk ik : zonder lijstje kom ik er ook wel ;).
2. Oops, muntje voor de kar vergeten. Soms heb ik zo’n handig muntje aan mijn sleutelhanger hangen, maar zul je net zien dat ik niet mijn eigen auto mee heb. Ergste scenario: Ik moet met Lana op de arm (die het liefst vrolijk wil rondlopen) via de ingang van de supermarkt naar de kassa’s toe om een muntje te vragen, wat een gedoe voor ik dan een kar heb haha. (#FirstWorldProblems)
3. Terwijl ik mijn boodschappen doe, laat ik me verleiden door van die receptkaartjes met recepten die ik anders niet zomaar zou maken. Of door producten te kopen waar ik niet zo 123 een recept bij weet. Sommige producten weet ik thuis om te wenden tot een heerlijk recept, andere liggen over een week nog in de koelkast en gooi ik dan dus weg, zonde!
4. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de inhoud van de boodschappenkarren van anderen. Ik vind andermans eetpatroon interessant en dan bekijk ik de inhoud van de kar en bedenk ik me wat hun eetgewoontes zijn. Dit vergelijk ik dan met mezelf en soms inspireert het me om gezonder in te kopen maar, soms denk ik, ik doe het zo slecht nog niet haha. Meer mensen die dit doen?

Bron                          Deze afbeelding heeft er helemaal niets mee te maken, maar ik vond ‘m grappig!

5. Als ik flessen inlever bedenk ik me altijd gelijk: Ik moet het bonnetje goed bewaren en niet vergeten in te leveren bij de kassa. Eenmaal bij de auto aangekomen kom ik erachter dat ik het flessenbonnetje niet heb ingeleverd. Teruglopen en er cash voor vragen, of de volgende keer inleveren? Dilemma’s 😉
6. Soms hebben we in het weekend al veel weekboodschappen gehaald waardoor ik enkel nog op woensdag even terugga voor wat verse groenten en fruit. Ik neem dan maar één boodschappentas mee, maar het overkomt me te vaak dat dit alsnog te weinig is, onhandig haha.
7. Het uitpakken van alle boodschappen als we thuis zijn aangekomen vind ik het minst leuk, maar als het dan eenmaal in de kasten staat, geeft dat een voldaan gevoel.

Ook leuk, boodschappen doen met een weekmenu, zo doe je dat
En dit is ons wekelijkse boodschappenlijstje 
Op deze manier kun je geld besparen op boodschappen

Herkennen jullie je in deze gedachten tijdens het boodschappen doen? Welke gedachten komen bij jou op als je boodschappen doet? Wat vergeet jij bijvoorbeeld bijna altijd? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

42 reacties

 • Eva
  18 juli 2015

  Leuk haha! En deels ook wel herkenbaar! Meestal vergeet ik mijn pasje met korting mee te nemen en ik neem ook standaard te veel mee haha! Ik moet vaak halverwege terug voor brood en vers fruit 😉 liefs, Eva!
  Eva onlangs geplaatst…Tips autovakantie zonder stressMy Profile

 • Laura
  18 juli 2015

  Sommige dingen zijn zeker herkenbaar! Omdat ik ook vaak iets vergeet van mijn lijstje, loop ik dat nog ff na als ik alles heb. Regelmatig moet ik dan nog ff omdraaien omdat ik toch iets vergeten ben!
  En nog een tip voor de flessenbon: als ik de flessen heb ingeleverd, stop ik de bon in mijn portemonnee. Ik leg hem op de pasjes en klik mijn portemonnee weer dicht (hij zit er dan tussen geklemd) . Eenmaal aan de kassa wil ik mijn pinpas pakken en zie dan als eerste de flessenbon. Werkt hier heel goed!

 • Patricia Schmitz-Heres
  18 juli 2015

  Herkenbaar. Al moet ik zeggen dat ik wel altijd een muntje voor de kar bij me heb. Wat ik het meest irritante vind is dat kinderen hier een koekje krijgen. En Bjarne weet dat dus gaat er van uit dat hij die ook krijgt terwijl ik dat toch echt regelmatig tegenhoud.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MH17 | 1 jaar laterMy Profile

 • Paola
  18 juli 2015

  Een aantal dingen herken ik wel! Het boodschappen doen vind ik leuk, maar dan alles van de band in het krat in de kar en die dan in de auto moeten tillen. Daarna alles weer uit de auto waarbij ik 3x een stukje moet lopen omdat ik geen straat voor het huis heb! Nee dat vind ik dan weer niks!
  Paola onlangs geplaatst…Fotd ColourfullMy Profile

 • Saskia
  18 juli 2015

  Oohja dat eeuwige muntje vergeet ik ook altijd!
  Saskia onlangs geplaatst…Dr Van Der Hoog Gezichtsmaskers (2x)My Profile

 • Dita
  18 juli 2015

  Heel herkenbaar! Vooral dat ik soms dan ook te weinig heb aan 1 tas. Of kijken wat anderen kopen…
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juli 2015 #2My Profile

 • Annemijn
  18 juli 2015

  Gelukkig heb je bij onze emte geen muntje nodig. Wat ik ook heel vaak vergeet zijn tassen. Dan kom ik toch met meer dan ik dacht en is het een heel gewurm om bij de auto te komen
  Annemijn onlangs geplaatst…Opnieuw op zoek naar geluk als vrijgezel…My Profile

 • Femke
  18 juli 2015

  Ja, ik herken me in veel gedachten.. Ik vind boodschappen doen helemaal niet leuk. Ik doe dit vrijwel altijd met mijn vriend..en soms doet hij het zelf..pfieuww.. Maarja, vaak ontkom ik er niet aan en moet ik echt even langs de winkel!
  Femke onlangs geplaatst…Review L’Oreal Paris Sublime Bronze Summer Legs BB CreamMy Profile

 • Amber
  18 juli 2015

  Nummer 4 en 5, yup. Het grappige is dat ik me zelf ook erg bewust ben van wat ik koop. Meestal is dit erg gezond maar soms kan ik niet alles in een keer dragen en loop ik even later nog een keer voor alleen wat lekkers en dan lijkt het ineens of ik heel erg ongezond eet. Het valt me wel op dat veel mensen vrij weinig verse groente en fruit kopen, apart eigenlijk
  En het bonnetje, ja die vergeet ik altijd. Ik heb er nog een paar liggen thuis en sinds kort mag je ze alleen op de dag zelf nog inleveren, zo lastig want ik vergeet ze dus bijna altijd. Ik denk er aan tot ik bij de kassa ben en als ik even moet wachten vergeet ik het alweer, of ik moet hem echt vasthouden tot die tijd maar zelfs dat vergeet ik soms. 😛
  Amber onlangs geplaatst…Spoons? What’s that all about?My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  18 juli 2015

  Ik neem ook altijd een te kleine tas mee (of te veel boodschappen, is maar net hoe je het bekijkt) met als gevolg dat ik maar het Winkel wagentje mee naar huis neem…
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Spontane Tea Parties!My Profile

 • malou
  18 juli 2015

  Haha, heel leuk!
  malou onlangs geplaatst…WAT NIEMAND JE VERTELT OVER EEN KEIZERSNEEMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  18 juli 2015

  Haha leuk artikel en inderdaad een grappige afbeelding! 🙂 Ik doe nog niet zo heel vaak bododschappen aangezien ik nog bij m’n ouders woon, maar als ik er doe vergeet ik bijna altijd boodschappentassen, dus moet ik er elke keer weer kopen, oeps! Ook neem ik meestal een mandje i.p.v. een kar, maar dan blijkt dat het toch wat te klein is of liggen de groenten en fruit (die vooraan in de winkel liggen) helemaal onderaan onder alle zwaardere dingen zoals drank enzo… Niet echt handig :-p
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogtip: lezers ontvangen een mailtje als iemand hun reactie beantwoordtMy Profile

 • Sandra
  18 juli 2015

  Die flessnbon ja, die vergeet ik ook vaak weer in te leveren bij de kassa.. En ik ben gevoelig voor aanbiedingen haha

 • Charlotte
  18 juli 2015

  Ik heb ook zo’n muntje aan mijn sleutels hangen en dat is toch wel heel erg makkelijk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Kinderkleding tagMy Profile

 • Kelly
  18 juli 2015

  Leuk haha ! Ik herken mezelf wel in sommige dingen, vooral het dingen vergeten van het lijstje gebeurt me regelmatig! Mij gebeurt me vaak dat ik een mandje pak ipv een karretje en dan eenmaal aan de kassa heb ik een mandje vol en nog spullen in mijn armen. Had ik toch maar een karretje gepakt.. haha!
  Kelly onlangs geplaatst…Primark shoplogMy Profile

 • Lifesabout
  18 juli 2015

  Oh jazeker…dat gluren in andermans kar en het vergeten in te leveren van de flessenbon…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 12 – 18 juli.My Profile

 • Lilian
  18 juli 2015

  Ik vind het ook altijd leuk om te zien wat andere mensen kopen. Zo valt me vaak op dat mensen boven de 50 echt veel meer luxe kopen dan jongere mensen (hebben meer te besteden blijkbaar) en oude mensen kopen vaak dezelfde dingen die mijn oma ook had: puddinkjes, van die ijsstaven met wafels en appelmoes 😉
  Lilian onlangs geplaatst…TAG // My Life In 20 QuestionsMy Profile

 • lin
  18 juli 2015

  Haha grapig en dat van die flessenbon zo herkenbaar! Ik denk vaak in de supermarkt: ik hoop dat niemand kijkt want ik ben zo sterk (ahum) dat ik echt voor schut loop met mijn te volle kar en heel onhandig loop te duwen 😉
  lin onlangs geplaatst…Mijn droombruiloftMy Profile

 • Kim
  18 juli 2015

  Hahaha, herkenbaar!
  Kim onlangs geplaatst…Rust en ruimteMy Profile

 • Godelieve
  18 juli 2015

  Grappig om te lezen hoe jij boodschappen doet.
  Vooral in de zomer zie ik er vaak tegenop om de boodschappen te doen. Dat komt door de massa aan toeristen die er dan zijn. Je staat in de file naar de winkels, bij het parkeerterrein en zelfs in de winkels.
  Als op de terugweg dan ook nog alle bruggen open staan ben ik altijd bang dat mijn diepvriesproducten onderweg smelten. Terwijl ik ze altijd in een koeltas doe.
  Godelieve onlangs geplaatst…De goedkoopste vliegtickets vindenMy Profile

 • Anneleen
  18 juli 2015

  Haha leuk om te lezen! En ik heb ook een hekel aan uit het uitladen van de boodschappen…
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: I’m back on track! #7My Profile

 • Barbara
  18 juli 2015

  Leuk stukje. Ik ben ook altijd benieuwd naar andermans boodschappen ja. Wat is dat toch ??!
  Wij wonen paar 100 meter van de supermarkt af, ik neem dan 2 lege flessen mee (voor dat muntje in de kar haha!) en neem de kar mee naar huis. Mijn buurjongen haalt de karretjes op en brengt ze terug voor een extra zakcentje. Vind ik leuk om aan “mee” te doen. (zoals de meeste uit deze flat) Trots komt hij laten zien wat hij van de muntjes heeft gehaald. Hij had op 1 dag een keer 25 euro opgehaald en toen kon hij iets van lego halen. Trots joh! Geweldig.
  Barbara onlangs geplaatst…Bekijk: Caitlyn's DVD uitnodiging!My Profile

 • beautifulday4makeup
  18 juli 2015

  Hihi… herkenbaar
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Laat je ogen groter lijken – Inglot Metal Gelliner in nr 93My Profile

 • Nesrin
  18 juli 2015

  Leuk stuk Kelly. Ik vind boodschappen doen met twee kinderen niet leuk en daarom doet mijn man braaf elke week de boodschappen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Me vs. Miss Taylor SwiftMy Profile

 • Lisanne
  18 juli 2015

  Hahahaha te grappig dit ik herken heel veel dingen. Vooral dat stukje over je muntje vergeten… je flessenbon vergeten ik vind het zo schaamtelijk om er cash voor te vragen dus neem ik hem volgende keer maar weer mee. Oh en het lijstje hoe vaak ik die maak en vervolgens thuis blijft liggen. En ik denk dat iedereen het ook wel heeft dat ze veel te veel kopen! Vooral de chocolade blijft moeilijk! Fijne zaterdag Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY moeilijk bankje van steigerhoutMy Profile

 • Anne
  18 juli 2015

  Hahah zo herkenbaar!

 • Veronique
  18 juli 2015

  Zelf heb ik een hekel aan boodschappen doen, ik bestel bij zo’n ah online en dan haal ik het na mijn werk bij een pick up point op, ideaal 🙂

 • Dionne
  18 juli 2015

  Hahaha! Leuk om te lezen! Ik denk heel vaak dat ik opeens toch iets anders wil eten en koop altijd veel te veel!
  Dionne onlangs geplaatst…Review | Dr. Hauschka Eyeshadow PaletMy Profile

 • Barbara
  18 juli 2015

  Heel herkenbaar die flessenbonnetjes die je niet mag vergeten en toch vergeet?!
  Barbara onlangs geplaatst…#IBZD week 3 – graaf, graven, gegravenMy Profile

 • Kimberley
  18 juli 2015

  Haha, in andermans karretje kijken: Schuldig! Soms zie ik iemand langslopen met chips, chocola en friet en dan voel ik me zo gezond, haha. En soms gooi ik friet in mijn mandje, kijk ik naar het mandje naast me dat gevuld is met quinoa en ladingen groente… Oeps.
  Kimberley onlangs geplaatst…Selectiekleuren aanpassen in CSSMy Profile

 • Tamara
  18 juli 2015

  Leuke blogpost! Veel gedachten:)
  Tamara onlangs geplaatst…The power of make up!My Profile

 • Corine
  18 juli 2015

  Altijd leuk om even in andermans karretje te neuzen ja. Ik koop (hier in Canada) altijd veel broden tegelijk in de supermarkt, krijg vaak te horen: goh, jullie houden van brood? De gemiddelde Canadees doet een paar weken met zoveel brood!
  Ennn, ze pakken hier de boodschappen voor je in bij de kassa: ideaal!
  De verpakkinen zijn hier ook heel groot, Een pak melk van 4 liter is normaal en vaak wel 2 weken na aankoop houdbaar. Een pakje Becel is gerust een kilo. Eieren koop ik in een tray van 30(?) stuks. Ik houd ervan.
  Leuk onderwerp, creatief bedacht!

 • Maria
  19 juli 2015

  Leuk artikel, en stiekem heel herkenbaar haha

 • Annemieke
  19 juli 2015

  Ik kijk ook altijd in andermans karretje, ik ben voedingsdeskundige in opleiding en vind het daarom zo interessant

 • Joy
  19 juli 2015

  Zo grappig dat je hier over schrijft en er zitten best veel dingen bij die ik herken. Het bonnetje van het statiegeld, het thuis komen en geen zin om uit te pakken.
  Joy onlangs geplaatst…De reiniging van mijn gezichtMy Profile

 • Ellen
  19 juli 2015

  Herkenbaar! Ik overschat de inhoud van mijn fietstassen altijd!
  Ellen onlangs geplaatst…Mysterie Knit-a-longMy Profile

 • rachel
  19 juli 2015

  moest wel even lachen om je kel met je andersmans eten is intressant hahhaha uhm ja waar denk ik aan met boodschappen…. eigenlijk nergens, ga mijn lijstje af en ja ik wijk altijd van mijn lijstje af hahah er gaat altijd meer mee dan op het lijstje staat

 • Nicky
  19 juli 2015

  Heel herkenbaar! Wij hebben nu afgesproken om van te voren te kijken wat we gaan eten en halen dan alleen de boodschappen die we nodig hebben.. Maar helaas werkt dit ook niet, we nemen altijd teveel mee, of we gaan doordeweeks weer terug en komen dan in de verleiding om nog meer te kopen.
  Nicky onlangs geplaatst…Winactie NickyNails ♥ bij 100 Bloglovin’ volgersMy Profile

 • janske
  19 juli 2015

  Dat je zes keer opnieuw door dezelfde gang loopt…soms zou ik achteraf wel zo’n plattegrond willen zien met mijn looproute er op om te zien hoeveel (kilo)meters ik gemaakt heb..hihi
  janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 14 maandenMy Profile

 • jessica
  20 juli 2015

  Beetje herkenbaar hihi. Ik maak altijd een lijstje en meteen op volgorde van hoe ik in d winkel loop en zo vergeet ik niets. Ik heb altijd extra muntjes overal en nergens haha aan mijn sleutels en verschillende tassen. Flessenbon hou ik altijd vast samen met mijn lijstje zo vergeet ik die ook niet. Thuis werk ik alles uit wat we wanneer eten. Wij hebben een White board in de keuken hangen en daar houden we ons aan. Zo gooien we nooit eten weg.

 • Kelly
  10 februari 2016

  De flessenbon zooooo herkenbaar! Verder valt het wel mee eigenlijk. Wij maken altijd een weekmenu dat is maar 1x nadenken en we gooien veeeeeel minder weg. Ik werk 1 a 2 avonden in de week en dan koken we vooraf zodat er toch gezond gegeten wordt. Fruit en groenten komen sowieso van de biologische boer en brood van de bakker. Vlees bestellen we online (scharrel en biologisch) dus ik denk vaak dat we het beter doen dan de mensen om ons heen, maar houden het wel gezellig. We zijn niet overdreven groen ofzo en uiteten blijft in ons gezin nummer 1 hobby 😀

 • Dees
  3 oktober 2016

  Mmm lekker nee niet mee nemen laten liggen is slecht dus doorlopen!
  Dees onlangs geplaatst…Avonturen van Robinn #7My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.