Recept kerstcake met kersen en cream cheese

receptkerstcakeIk heb vandaag een heerlijk kerstrecept voor jullie! Namelijk een recept voor kerstcake, een heerlijke cake om te serveren tijdens de feestdagen. Ik ben zelf geen enorme fan van de bekende kerststollen (het spijs lust ik niet) dus ik was op zoek naar een alternatief. Ik combineerde wat ingrediënten uit andere cakes die ik wel eens maakte en ik bedacht welke ingrediënten ik echt bij kerst vind horen. De gingerbread mannetjes als topping mochten wat mij betreft niet ontbreken. Een cake met heerlijke kruiden, kersen, rozijnen, cream cheese topping en meer. En hij is lekker! Let’s bake a cake!

receptkerstcake 2

Wat heb je nodig voor deze kerstcake?
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels rum aroma (dit is alcoholvrij)
– snufje zout
– 75 gram rozijnen
– 1 pot kersen op siroop (350 gram)

Voor het glazuur van cream cheese:
– 1 pakje Mon Chou
– 200 gram poedersuiker
– Gingerbread mannetjes of andere kerstkransjes naar keuze

Aan de slag met dit recept voor kerstcake!
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Mix in een beslagkom de roomboter, eieren, het zelfrijzend bakmeel en klop dit tot een fijn beslag. Voeg vervolgens de suiker toe. Daarna voeg je kaneel, rum aroma en een snufje zout toe. Als je beslag er goed uitziet kun je er als laatst de rozijnen aan toevoegen en als laatst de kersen. Ik vind het lekker als de kersen fijn gemalen worden, maar wil je ze groot houden dan kun je ze er het beste doorheen lepelen. Let op dat je de kersen vooraf goed laat uitlekken, het vocht uit de pot heb je niet nodig en maakt je cake ook te ‘nat’.
Als het cakebeslag klaar is doe je dit in een ingevette cakevorm. Bak de cake zo’n 45 minuten af in de oven. Na die tijd prik je met een sateprikker in de cake, als er geen beslag meer afkomt is je cake klaar. Anders mag je ‘m nog eens 10 minuten bakken.

Laat de cake een tijdje afkoelen, haal hem dan uit de cakevorm. Dan gaan we de topping maken. In een beslagkom mix je een pakje Mon Chou met 200 gram poedersuiker. Als je dit luchtig hebt opgeklopt, kun je dit gaan besprenkelen op je cake. Smeer het mooi uit met een spatel of bakkwast.

receptkerstcake 2Als je dit gedaan hebt, dan kun je de gingerbread mannetjes of kerstkransjes gebruiken als versiering op je kerstcake. Breng ze aan zoals jij dat wilt, ik besloot ze er gewoon willekeurig op te leggen, sommige door midden te snijden om alles passend te maken. Dit is tevens erg leuk om samen met kinderen te doen, houd er rekening mee dat die de koekjes wel in hun mond stoppen (en dit doe jij ook 😉 haha). Vervolgens laat je de cake een half uurtje opstijven in de koelkast. En klaar is je kerstcake! Bewaren kun het beste koel doen zodat de cream cheese stevig blijft.
Smakelijk eten en hele fijne kerstdagen gewenst!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Recept kerstcake met kersen en cream cheese”

  1. Je kunt ze helemaal weglaten of vervangen voor stukjes banaan, abrikoos, perzik, aardbei of een andere lekkere zoete fruitsoort 🙂

  2. Dat ziet er erg lekker uit! Ik lust ook geen spijs dus de meeste typische kerst ‘lekkernijen’ gaan ook aan mij voorbij. Dit kan ik ook wel een keer proberen. En met witte chocolade klinkt ook wel erg goed!
    Drie onlangs geplaatst…It’s my birthdayMy Profile

  3. Echt weer een cake om jaloers op te zijn. Ik moet nog iets verzinnen voor kerst, maar dit ziet er echt superlekker uit!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.