canneloni

Vanmorgen deelde Geertje hele nuttige tips hoe je zoutarm kunt eten en nu zal ze met ons een heerlijk recept delen, namelijk een recept voor zoutarme Cannelloni met spinazie en gehakt, zonder pakjes en zakjes uiteraard. Ik heb gelijk zin om dit te gaan koken, het ziet er zo lekker uit! Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Bekijk dan zeker dit recept.

kelly

Wat heb je nodig om voor 4 personen zoutarme Cannelloni met spinazie en gehakt te maken:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 125 ml slagroom
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Handje pijnboompitten
  • Peper en chilipeper naar smaak

Hoe maak je dit gerecht klaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat boter in een koekenpan en bak het gehakt rul en gaar. Breng op smaak met peper en chilipeper.
  • Verhit een koekenpan zonder boter en rooster de pijnboompitjes bruin.

kelly1

  • Snijd de knoflook fijn en verhit in een wok wat olie met de knoflook en fruit kort aan. Voeg de bevroren spinazie toe. Laat ontdooien op laag vuur. Breng op smaak met peper en oregano. Laat de spinazie goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt.

kelly2

  • Snijd de lasagnebladen in de breedte. Verdeel een beetje gehakt-spinaziemengsel over elke vel en rol dit op. Vet de ovenschaal in en leg de rolletjes in de schaal. Schenk de slagroom erover, leg de plakjes mozzarella op de rolletjes en bestrooi met oregano. Dek de schaal af met aluminiumfolie en ze de schaal voor 20 minuten in de oven. Daarna nog 10 minuten zonder folie.
  • Mocht je nou echt wat zout missen, dan kun je de mozzarella vervangen door geraspte belegen kaas of eventueel wat hamblokjes meebakken met het gehakt.

En klaar is je zoutarme cannelloni met gehakt en spinazie, hoe lekker ziet dit eruit! Ik krijg er honger van!

IMG_1590 (1)

Smakelijk eten, voor als je dit zelf ook gaat maken. Dankjewel Geertje voor het delen van je fijne tips om zoutarm te eten en dit heerlijke recept. Ik ben zelf altijd gewend geweest om veel zout te gebruiken in het eten maar ik zie ook in hoe belangrijk het is om dit te beperken. Met deze tips wordt dat een stuk makkelijker.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Zoutarm Recept Cannelloni met spinazie en gehakt”

  1. Klinkt erg lekker die gaat zeker ook in mijn zelfgemaakte kookboek die ik in de keuken heb staan. Alle regeltjes die ik tegenkom plak ik daarin of schrijf ik daarin zo heb ik mijn eigen gemaakte kookboek. Fijne dag liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…Een nieuwe over ons….My Profile

  2. Dat ziet er leuk en lekker uit! Een keer wat anders met pasta 🙂 ik ga dit binnenkort maar eens proberen.

  3. Ik hoef niet zozeer op zout te letten vanwege lichamelijke aanleg, gelukkig. Maar hoe dan ook lijkt het me een heel lekker recept, puur door de ingrediënten! Hmmm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.