Tips voor zwanger worden van de expert

tips zwanger worden

Tips over zwanger worden, hoe word je snel zwanger? Wat zijn belangrijke dingen die ik moet weten over zwanger worden? Eerste symptomen van  een zwangerschap. Ik heb me suf gegoogled toen ik zwanger wilde worden en ik durf het bijna niet hardop uit te spreken maar ik ben zo’n zeldzame vrouw die 3x snel zwanger was, dus ik kan die tips niet delen. Ik vind het wel een heel belangrijk onderwerp en toen ik in contact kwam met Linda Reinhardt wist ik dat zij de aangewezen persoon is om hier wel tips over te geven, zij zal daarom gastblogs gaan delen over dit bijzondere onderwerp. In deze blog deelt ze al wat info en haar ervaringen rondom zwanger worden waar misschien jij of je vriendinnen wel wat aan hebben.

Linda stelt zich aan jullie voor:
Ik ben Linda Reinhardt, 33 jaar. Ik ben gediplomeerd jeugdverpleegkundige, verloskundige en gespecialiseerd in fertiliteit. Sinds 2012 ben ik mede-eigenaar van een kraamzorgbureau. Ik ben getrouwd met Frank en samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Isa-Mae (4) en Joah (3).

Tips voor zwanger worden van de expert

Als je hebt besloten om zwanger te worden dan is dat voor de meeste vrouwen nog het enige waar je mee bezig kunt zijn. Je fantaseert al over hoe het is om zwanger te zijn en ziet jezelf al lopen achter de kinderwagen. Gelukkig wordt deze droom voor veel vrouwen snel werkelijkheid, maar wat als je hier al wat langer mee bezig bent en iedereen om je heen, ogenschijnlijk, wel snel zwanger is, maar het bij jou nog niet wil lukken. Hieronder vind je mijn reis en zoektocht naar het zwanger worden.
Voor ons was zwanger worden alles behalve vanzelfsprekend. In 2010 zijn wij getrouwd en op onze huwelijksreis besloten wij dat ik zou stoppen met de anticonceptiepil. Een super leuke en spannende tijd vond ik dit en vol goede moed begonnen we hier aan. Deze moed zakte me al snel in mijn schoenen toen ik na een half jaar nog niet menstrueerde. Ik wist dat dit een bijwerking kon zijn van het jarenlang slikken van de pil, maar ergens voelde ik dat er iets niet klopte. Vroeger menstrueerde ik al heel onregelmatig en mijn huisarts adviseerde mij toen om de pil te gaan slikken. En dus zat ik nu, jaren later, tegenover diezelfde huisarts. Zij vertelde me dat ik nog even geduld moest hebben, ik was tenslotte nog jong en er zou vast niets aan de hand zijn, maar na heel wat overtuiging kreeg ik toch de verwijsbrief mee voor de gynaecoloog.

De medische malle molen rondom zwanger worden

Eenmaal in het ziekenhuis ging het voor ons heel snel. Na de uitslag van het bloedonderzoek en de inwendige echo kreeg ik de diagnose PCOS[1]. De arts gaf ons een hand en we konden voor over 2 weken een nieuwe afspraak maken bij de assistente. Zonder uitleg, maar met recept voor de apotheek kon ik gaan beginnen aan de hormoonpillen. Verbijsterd en nog vol onbeantwoorde vragen stonden wij buiten. Vele hormoontrajecten en onderzoeken volgde. Het lukte om een eisprong te krijgen. Deze werd opgewekt met de hormonen. Ook alle andere onderzoeken waren goed, maar die zo gewenste zwangerschap bleef steeds uit.
Naast de medische trajecten heb ik ook heel wat alternatieve artsen gezien. Accupunctuur, yoga en orthomoleculaire therapieën heb ik gevolgd. In het ziekenhuis vertelde ze me dat deze therapieën geen toegevoegde waarde hadden en veel alternatieve artsen lieten mij geloven dat alle hormoonbehandelingen juist slecht voor me waren. Het maakte mij onzeker en ik heb mij in deze periode vaak alleen gevoeld.

Zwanger

Na een aantal maanden van rust en goede gesprekken met de gynaecoloog hebben we toen besloten de hormoonbehandelingen weer op te pakken en zijn we het IUI-traject[2]gestart. Daarnaast ben ik zelf aan de slag gegaan met het verbeteren van mijn voedings- en leefstijl. Ik leerde wat gezonde voeding doet met je lichaam en ook hoe je je vruchtbaarheid vergroot door middel van warmte en een goede doorbloeding naar je baarmoeder. Ik kreeg zo de regie weer terug over mijn eigen traject en voelde me, ondanks alle toegediende hormonen, erg goed.
Na 3 jaar onderzoeken, behandelingen, hoop houden en veel verdriet bleek ik bij de derde poging IUI zwanger. Intens gelukkig, dit maakte alles goed.

Tips voor zwanger worden van de expert

Zwanger worden onder begeleiding

Inmiddels zijn wij bijna 5 jaar verder en hebben we na onze dochter ook nog een prachtige zoon gekregen. Wat ik vooral heb gemist tijdens ons traject is de begeleiding en een luisterend oor. Ik had het heel fijn gevonden als er iemand naar mij had geluisterd en mij had verteld welke opties er zijn en wat ik zelf kon doen om mijn vruchtbaarheid te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat de medische en alternatieve geneeswijze juist heel goed samen gaan en dat het heel belangrijk is dat je zelf de regie hebt over je eigen traject.

Door deze ervaring en mijn medische kennis begeleid ik nu vrouwen die zwanger willen worden. Op Instagram deel ik tips en daarnaast zal ik 1 keer per maand op kellycaresse.nl een blog schrijven waarin ik alle tips en tricks deel omtrent zwanger worden. Ik geef ook persoonlijke consulten waarbij ik vrouwen begeleid. Sommige vrouwen zijn al heel lang bezig en andere denken erover om binnenkort te stoppen met anticonceptie en willen meer informatie over goed en gezond zwanger worden. Meer informatie vind je op Lindareinhardt.nl

Kelly: Dankjewel Linda voor je mooie informatie gastblog en het delen van je eigen ervaring. Ik ben benieuwd naar jullie reacties op haar gastblog. Je mag hier (eventueel anoniem) op reageren bij de reacties of op social media. Ook mag je vragen stellen of ideetjes indienen die je graag in volgende gastblogs van Linda wil teruglezen.
Ps. Volg Linda zeker op Instagram voor al haar tips en adviezen rondom zwanger worden die ze daar deelt.

[1]PCOS is een afkorting voor Polycysteus Ovarium Syndroom waarbij er cystes groeien op je eierstokken. Deze hormonale afwijking zorgt bij veel vrouwen voor het uitblijven van een eisprong waardoor de kans op een zwangerschap klein is.

[2]IUI is een afkorting voor Intra-uteriene Inseminatie. Hierbij brengt de arts het sperma in de baarmoeder om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Klarinda
  27 december 2018

  Wat een interessante blog. Hoewel ik nog niet bezig ben met eventueel stoppen met de pil, vind ik de verhalen over ervaringen erg fijn om te lezen. Het stelt verwachtingen bij😉 Kelly, wat leuk dat je op deze manier dit verhaal vertelt. Ik vind dat je elke keer een creatieve manier van verhalen vertellen vindt! Ik kijk uit naar de volgende blog!

 • Maya
  28 december 2018

  Tof dat dit aan bod komt op Kellycaresse! Ik heb zelf ook pcos, en ik herken het een en weer geslingerd worden tussen de traditionele geneeskunde en de alternatieven. Ik heb zelf eerst enkele aanpassingen doorgevoerd in mij leefstijl, met resultaat (terug een natuurlijke cyclus en 2x zwanger geworden maar helaas is dit beide keren foutgelopen). Nu ben ik met mijn eerste kuur clomid bezig. Spannend. Ik geloof zeker dat de traditionele geneeskunde en de alternatieven hand en hand kunnen gaan en kijk uit naar de artikels van Linda 🙂

 • Femke
  28 december 2018

  Ik heb een goede vriendin die in een soort gelijk traject zit door PCOS. Ik heb het haar doorgestuurd en ze was er erg door ontroerd. Fijn dat dit wordt besproken! Ik kan me voorstellen dat het heel pittig is…

 • N..
  16 januari 2019

  Wat goed dat dit besproken wordt! Wij zitten helaas zelf al 3 jaar in het icsi/ivf traject. Waar ik tegenaan loop is dat inderdaad de artsen zeggen dat je zelf niet echt iets kan doen om je kansen te vergroten maar dat ik wel overal lees over voeding en doorbloeding van de baarmoeder etc. Ik kan nergens concrete en onderbouwde info vinden. Enkel fora van mensen die in het zelfde schuitje zitten en iedereen heeft weer andere (goedbedoelde en hele lieve) tips. Dus ik zou in een volgende blog heel graag meer lezen/leren over welke voeding waar goed voor is of juist niet. en over de warme mbt de doorbloeding.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.