6 tips voor je vakantie met een kind

vakantie

Op vakantie met een kind? Super leuk, maar dan kan je misschien wel wat tips gebruiken. Wij hebben het als heel erg leuk ervaren om met Lana al op een verre reis geweest te zijn. Natuurlijk ging ik ook voor onze vakantie nog even op Google zoeken naar wat handige tips, van mensen die het in de praktijk hebben meegemaakt. Nu behoor ik zelf tot die groep. Voor sommigen zijn deze tips misschien gesneden koek, voor anderen gewoon een fijne reminder. Waar moet je echt aan denken als je je kindje mee op vakantie neemt?   Welke tips voor de vakantie met je kindje zou ik aanbevelen? Wat waren voor mij hele belangrijke dingen die ik echt niet moest vergeten toen wij naar Curaçao gingen?

 1. Voldoende vocht: Of je met vliegvakantie gaat, autovakantie of met de bus, zorg altijd voor voldoende vocht, zoals water of andere dranken en ga er niet zomaar vanuit dat dit overal verkocht wordt. Voor baby- en kindervoeding mag je in het vliegtuig sowieso een flesje water meenemen, ben je met auto of busvakantie, dan kun je dit makkelijk meenemen. Warme temperaturen of een lange rit kan zorgen voor uitdroging en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  TIP: Als je op auto/busvakantie gaat naar een warm land kun je ook bevroren flesjes water meenemen, die ontdooien vrij snel en zo heb je wat langer koel drinkwater.
 2. Druk op de oortjes: Als je gaat vliegen of je maakt een lange autorit door de bergen of een heuvellandschap dan kan dit druk geven op de oren. Wij volwassenen begrijpen heel goed dat we dan een paar keer moeten slikken, kinderen vaak nog niet. Geef ze iets te snoepen zoals rozijntjes of wat fruit, of wat te drinken zodat ze de druk op de oortjes kunnen minderen.
 3. Billendoekjes/snoetenpoetsers zijn een redmiddel bij lange reizen, je kunt er werkelijk alles mee schoonmaken. Een beker drinken die om gaat, plakkerige snoephandjes of de wc bril bij een openbaar toilet, een doekje er overheen en het voelt al een stuk frisser.
 4. Geef je kindje een polsbandje met je naam en telefoonnummer om of schrijf dit met pen op het armpje van je kind, dit is een goed redmiddel op het moment dat je kindje bijvoorbeeld verdwaald, je moet er niet aan denken toch.
 5. Entertainment: Met welk vervoersmiddel je ook reist, entertainment maakt het voor je kindje leuker. Neem de favoriete knuffel mee voor troost, maar ook wat speelgoed, wat muziek om te luisteren, filmpjes om te kijken of leuke spelletjes.

vakantie2

 1. Neem voldoende zonnebrand mee voor jezelf en je kids, de zon kan namelijk veel schade aanrichten op de huid. Probeer zoveel mogelijk schaduw op te zoeken en smeer je kindje regelmatig in. Tegenwoordig is er heel fijn zonnebrand verkrijgbaar dat de hele dag zonbescherming beloofd, zoals Vision zonnebrandcrème. Natuurlijk blijft het belangrijk om je bewust te zijn van de hoeveelheid zon die je op een dag op je huid en die van je kindje blootstelt. Ik merkte op vakantie bijvoorbeeld dat ik Lana continue aan het insmeren was, maar mezelf wel eens vergat. Ook op normale dagen krijgt je huid meer zon binnen dan we zelf soms denken.

Vision zonnebrand heeft een nieuwe campagne waarin ze mensen bewust willen maken van de hoeveelheid zonlicht dat we (onbewust) binnenkrijgen  en wat voor gevaren dit met zich mee brengt. Dit was voor mij echt een eyeopener.

Vivian Reijs is onderdeel van deze campagne en in onderstaande video laat ze een dag uit haar leven zien, inclusief het aantal zonuren dat hierbij hoort. Ook op normale dagen kun je namelijk veel meer zon op je huid krijgen dan je zelf denkt, ook dan is insmeren met zonnebrand belangrijk.

Filmpje Vivian Reijs

Smeer jezelf en je kinderen dus altijd goed in.

Dit waren een aantal praktische tips die je kunt toepassen als je op vakantie gaat met een kindje. Kort gezegd: Zorg voor voldoende eten, drinken, entertainment en zonbescherming, dan kan jullie vakantie beginnen.
Wat is jouw gouden tip voor een vakantie met kinderen en wat zijn jullie vakantieplannen? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

22 reacties

 • Kimberley
  24 mei 2015

  Goed om weer even herinnerd te worden aan het belang van insmeren! In Nederland is het (helaas) nu nog niet nodig, maar ik moet zeggen dat ik het ook wel snel vergeet als er wel mooie dagen zijn… Zonde!
  Kimberley onlangs geplaatst…Wat is een déjà vu?My Profile

 • Kelly
  24 mei 2015

  Wat een handige tips! Vooral voldoende vocht, goed insmeren en zorgen voor vermaak/entertainment vind ik goede tips! Hoe vaak je niet ziet dat kinderen niets te doen hebben in een vliegtuig en zich heel erg vervelen!
  Kelly onlangs geplaatst…Plog | Woonexpress EventMy Profile

 • Sophie
  24 mei 2015

  Wauw, goed artikel weer. Vooral goed insmeren vind ik belangrijk! Ze zijn toch wel blootgesteld aan veel UV stralen in een warm land! Entertainment tijdens de reis is ook wel fijn voor de andere vakantiegangers als je met het vliegtuig gaat haha 😉
  Sophie onlangs geplaatst…Ik doneerde mijn haar!My Profile

 • lieke
  24 mei 2015

  Goed tips! Wij gaan in september op vakantie voor het eerst met Mason! Leuk, nu al zin in!
  lieke onlangs geplaatst…De eerste 2 weken als moeder waren verschrikkelijk.. | Persoonlijk & MamaMy Profile

 • Saskia
  24 mei 2015

  Handig datje deze tips geeft. Wij zijn vorig jaar met onze zoon naar Portugal geweest en hadden ook veel aan deze tips.
  Saskia onlangs geplaatst…Prenatale Depressie: Na de bevallingMy Profile

 • Ilse
  24 mei 2015

  Wat een handige tips, ook dat bevroren flesje drinken is een tip die wij regelmatig toepassen tijdens autovakanties, altijd lekker koel drinken

 • Merie
  24 mei 2015

  Ik weet helaas hoe belangrijk insmeren is, mijn moeder heeft huidkanker en ondanks dat ze niet heel veel in de zon zat, werd er vroeger niet zoveel gewaarschuwd voor de gevaren van de zon, goed dat je hierover schrijft.

 • Kelly Caresse
  24 mei 2015

  Ah wat leuk! Heel veel plezier gewenst!

 • Merie
  24 mei 2015

  Zelfs de lichtste zonnestralen kunnen effect hebben en je huid beschadigen, een dagcreme met Spf kan je gezicht al voor de dag lichtjes beschermen

 • Danielle
  24 mei 2015

  Vanaf mijn eerste vijf maandjes oud was gingen we al op verre reizen en mijn tweede drie maandjes. Ideaal met babies op vakantie. Toen was het vooral speentje aan koord en een draagdoek. Bv was ideaal, dus vooral vocht en eten voor mezelf. Nu zijn ze bijna drie en net vier en merk je dat je in een hele andere periode bent beland. Genoeg eten en drinken, lollies voor noodgevallen. Zonnebrand en nekkussentjes. Ipad. En een paar luiersbroekjes mocht je geen wc tegenkomen of er staan lange rijen. Ik krijg meteen weer zin in een vakantie als ik eraan denk 🙂
  Danielle onlangs geplaatst…Moskeetour Amsterdam met Duaa Boutique en EslimahMy Profile

 • Lifesabout
  24 mei 2015

  Wij gaan niet vliegen maar kan wel wat van deze tips gebruiken! Thanks!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zelfgemaakt zoutbeperkt noodlesoepjeMy Profile

 • Kelly Caresse
  24 mei 2015

  Wat heftig voor jullie en je moeder <3 heel veel sterkte gewenst

 • Kelly Caresse
  24 mei 2015

  Dankje voor je comment, ik vond bv ook ideaal met reizen. Die luierbroekjes zijn inderdaad ideaal als je kindjes wat groter zijn. Ik heb ook zin in vakantie haha

 • Dionne
  24 mei 2015

  Handige tips! Ik wil soms nogal eigenwijs zijn en mij niet insmeren, maar dat is niet slim..
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Red LipsMy Profile

 • Bibi
  24 mei 2015

  Wat een handige tips! Dat filmpje is ook handig, we doen meer zon op dan we zelf denken

 • Dita
  24 mei 2015

  Wat een handige tiPs. Lijkt me zo leuk met een kindje op vakantie
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – Mei 2015My Profile

 • Nesrin
  24 mei 2015

  Dit zijn gouden tips! Enne zelf als vader en moeder niet in de stress schieten 😉 helpt ook.
  Nesrin onlangs geplaatst…Boek – On Top – Anna Nooshin (high five on overbehaarde aliens)My Profile

 • Malou
  24 mei 2015

  Handige tips zeg!
  Malou onlangs geplaatst…AFTER WEDDING TAGMy Profile

 • Celine
  24 mei 2015

  Wat een handige tips!!

  Liefs,

  Celine
  Celine onlangs geplaatst…AANBIEDING ALERT: 2+2 MaybellineMy Profile

 • Josan
  24 mei 2015

  Ik vind bepaalde medicijnen en ORS ook onmisbaar. Het is altijd lastig om in het Engels/Frans/Grieks bepaalde medicijnen uit te leggen.
  Josan onlangs geplaatst…De naam ChloéMy Profile

 • Sheela
  24 mei 2015

  De tip met het polsbandje is heel goed! Ik zou dat zeker doen als ik mama was.
  Sheela onlangs geplaatst…Voorraadkast: Before & AfterMy Profile

 • Dees
  10 juli 2016

  Altijd fijn zule tips zeker van bevroren water ook al hebben we koelbox voor in de auto incl aansluiting is extra koud water altijd fijn. Nog 2 weken en dan eindelijk vakantie 10 dagen naar Frankrijk
  Dees onlangs geplaatst…Recept: eiwitrijke mugcakeMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.