Gezondheidsupdate: Te snel werkende schildklier

bron: Menselijk lichaam info

Een te snelwerkende schildklier, was de diagnose die ik ineens kreeg. Het gaat niet zo goed met mijn gezondheid. Ik vond het tijd om jullie daarvan op de hoogte te brengen, zo weet gelijk iedereen van jullie het, en dit is ook makkelijk communiceren naar mensen en vrienden om mij heen. Al een aantal weken (ruim 6 weken denk ik) heb ik allerlei vage klachten en symptomen. Ik had al de typische ontzwanger-kwaaltjes als vergeetachtigheid, concentratie problemen en vermoeidheid dus ik dacht dat het puur daarmee te maken zou hebben. Mijn diabetes raakte helemaal ontregeld en dit werd alleen maar erger. Ik kreeg steeds meer klachten zoals duizeligheid, opgejaagd en gestresste gevoelens, stemmingswisselingen en angsten. Kleine bezigheden kostten al erg veel energie. Ik dacht dat dit een soort nasleep was van wat ik allemaal heb meegemaakt rondom het Hellp-syndroom en de bevalling. Ik zag niet meer goed tijdens het auto rijden, ging dan zwaarder ademhalen en mijn hartslag ging heel hard te keer. Ik dacht dat dit misschien een soort angst of paniek was maar ik bleef gewoon de stap zetten om auto te rijden om me hier overeen te zetten.  Ook buiten het autorijden om voelde ik me niet fit, mijn hartslag in rust kwam niet onder de 80 slagen per minuut en als ik me had ingespannen bleef deze in rust rond de 130 hangen. Allemaal tekenen en symptomen dat er iets met mijn schildklier aan de hand kon zijn.

Te snel werkende schildklier

Vorige week zondag tijdens het sporten werd ik helemaal naar en dat was de druppel om naar de huisarts te stappen. Ik benoemde mijn klachten en symptomen van het opgejaagde gevoel, vergeetachtigheid, transpireren en eigenlijk dacht ze gelijk aan een te snel werkende schildklier. Daarnaast ben ik best veel kilo’s afgevallen in hele korte tijd na mijn bevalling wat ook niet helemaal lijkt te kloppen. Bij de huisarts liet ik bloed prikken en ik kreeg hier woensdagmiddag de uitslag van. Wat de huisarts al vermoedde werd bevestigd, ik heb inderdaad een te snel werkende schildklier die teveel hormonen produceert waardoor mijn lichaam heel hard moet werken omdat mijn stofwisseling te snel gaat. Mijn lichaam raast maar door en ik kan het moeilijk tegenhouden. Het lijkt daarom ook op ‘overwerkt’ zijn. Ik ga maar door, ik kan niet stoppen want mijn lichaam en de processen worden versneld afgespeeld wat me heel hyperactief maakt. Doordat ik diabetes heb is het een stukje ingewikkelder. Mijn suikerwaarden zijn erg ontregeld (schommelen tussen 13 en 23 terwijl de normaal waarden tussen 4 en 10 horen te liggen).  Ik moet daarom naar een speciale internist die hiernaar gaat kijken.

bron: gezondheidsnet

Symptomen van een te snel werkende schildklier

De klachten die ik heb spelen dus al een tijdje en binnenkort wordt ik goed onderzocht en wordt er gekeken waar het vandaan komt en vooral hoe dit weer onder controle gebracht kan worden. Ik kreeg van vriendinnen en mijn vriend al wel wat signalen dat er iets niet goed ging. Door vergeetachtigheid vergat ik allerlei dingen zoals het terugsturen van een berichtje, het plannen van afspraken en nog wel meer dingen. Ook kreeg ik signalen dat ik wel heel druk over kom, te veel zou doen en meer rust moet pakken. Dat aanhoren van mensen die je goed kennen is niet makkelijk want het is een spiegel die je zelf niet zomaar onder ogen wil zien. Nu ik weet dat het mijn schildklier is die te snel werkt en kan ik hier medicatie voor krijgen. Mijn lichaam kan zolang er geen medicatie ingezet wordt die rust niet makkelijk pakken en daarom moet ik die voor mezelf wel nemen. Gelukkig kan ik aan vrienden/Yannick etc. uitleggen waar het vandaan komt en dat er dus aan gewerkt wordt.

Mijn zwangerschapsverlof zou morgen 2 februari voorbij zijn en vol goede moed had ik heel veel zin om weer aan het werk te gaan. Ik was blij dat ik weer mocht sporten na zo lang niet gesport te hebben en het lijkt of dit nu allemaal even wordt afgepakt. Ik wilde zo graag weer lekker aan het werk gaan en moeten afbellen vond ik erg pittig.  Mijn gezondheid heeft me  flink te pakken maar dat gaat goed komen. De afspraak voor de internist die me uitgebreid gaat onderzoeken staat donderdag. Tot die tijd blijf ik zoveel mogelijk thuis, neem ik mijn rust en probeer ik me niet te druk te maken. Ik houd jullie op de hoogte van hoe het gaat. Bedankt dat je deze update wilde lezen.

Ik ben benieuwd of er meer meiden/heren zijn die lezen die ook schildklier problemen hebben of hadden en hoe deze problemen eruit zagen en hoe dit behandeld wordt/werd.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Geertje
  1 februari 2014

  Heftig meid… ik hoop voor jou dat je snel weer je ding kan doen en weer normaal kan functioneren. En tot die tijd, neem je rust en geniet van Lana…. (en t knutselen in je filofax 😉 )
  Geertje onlangs geplaatst…“Echtelijke” Ruzies Op De Basisschool…My Profile

 • Hester
  1 februari 2014

  Vervelend dat je klachten zo heftig zijn en dat je er dingen voor op moet geven. Ik had al getwitterd dat ik een te langzame schildklier heb, ik heb daar nooit heel bewust klachten van gehad. Ik was altijd heel sloom, moe en had het snel koud maar ik dacht dat dat gewoon bij mij hoorde. Met bloedprikken worden de waardes van het schildklier hormoon gemeten en daar word de dosis medicijnen op aangepast en zo ging het voor mij eigenlijk heel geleidelijk. Ik heb dit al zo’n zeven jaar en het werd dus ook ontdekt in een vrij voeg stadium waardoor mijn klachten ook nog heel licht waren. Een keer in het halfjaar worden de waardes gecontroleerd en mijn dosis medicijnen aangepast zo nodig. Gelukkig voor mij ging het heel makkelijk en ik hoop dat jij ook zo snel van je klachten af bent na de juiste begeleiding en medicijnen. Vooral omdat het een hele gevaarlijke aanslag is op organen maar ik hoop dat je je niet te veel zorgen maakt en ik kan je vertellen dat het voor mij iets is waar ik helemaal niets van merk in mijn dagelijks leven behalve dat ik een pilletje in moet nemen en ik hoop dat het voor jou ook zo gaat. Ik ken nog wel wat familie leden met een te snelle schildklier en die hebben een vergelijkbare ervaring: na een goede behandeling helemaal geen klachten meer!
  Hester onlangs geplaatst…Inspi: Het leven als snoepautomaatMy Profile

 • Dagmar
  1 februari 2014

  Wauw lieverd wat een pittig nieuws. Dat zet je wereldje behoorlijk op z’n kop… Had je net zoveel zin in dat je lekker aan de slag kon gaan en dan krijg je dit op je dak. Ik hoop dat je ondanks de onzekerheid straks alles weer kunt oppakken en je je niet zorgen hoeft te maken. Lekker van je gezinnetje genieten en hopelijk hoor je gauw meer zodat er een oplossing komt. Ik denk aan je en als ik iets kan doen; je weet mij te vinden en ik sta klaar. Warme knuffel voor mijn lieverd! Xx
  Dagmar onlangs geplaatst…TRAVEL / Paris d’amour Highlights & reistipsMy Profile

 • Stephanie
  1 februari 2014

  Wat een vervelend nieuws zeg! Ik had er nog nooit eerder van gehoord maar het klinkt erg vervelend. Hopelijk kan je de komende dagen wat rust vinden en krijg je snel meer duidelijkheid van de internist. Lekker rustig aan doen en niet te veel hooi op je vork nemen. Sterkte mies!
  Stephanie onlangs geplaatst…FASHION: De flaphoedMy Profile

 • Manon
  1 februari 2014

  Pff, wat een heavy verhaal… Ik ken het eigenlijk niet zo goed maar het lijkt me verrekte ^@$#$%@!!!!!! Dikke knuffel!
  Manon onlangs geplaatst…Nieuwe Lay-Out!My Profile

 • Hannah
  1 februari 2014

  heftig! denk je eindelijk weer een beetje op te kunnen bouwen, krijg je dit.. Heel veel sterkte!
  Hannah onlangs geplaatst…Happy challenge |Dream big!My Profile

 • Nem
  1 februari 2014

  Heftig!
  Toen ik 8 was kwam ik in het ziekenhuis voor mijn knie (was gebroken) en toen zei een arts; wow je schildklier! Jij blijft! En heb tot zeker 17 een hele grote bobbel daar gehad. Zit in de familie. Ik moest anders gaan eten en meer gaan sporten dan een normaal kind, anders zou overgewicht om de hoek loeren. Ik ben nooit dun geweest maar ben gelukkig gezond met een normaal BMI!

  Sterkte, lijkt me moeilijk in combinatie met Lana, borstvoeding, alles wat energie kost. En dat je zo afvalt na een bevalling droomt iedereen van, totdat het iets medisch is. Liefs
  Nem onlangs geplaatst…Mijn theeswap avontuurMy Profile

 • Pauline
  1 februari 2014

  Jeetje meid, het zit niet mee zeg. Sterkte en ik hoop voor je dat het gauw wat beter gaat en je weer kunt doen wat je graag wilt doen.

 • Marieke
  1 februari 2014

  Super vervelend, hopelijk vinden ze snel medicijnen die werken!
  Marieke onlangs geplaatst…LAST YEAR | In February…My Profile

 • Anita te Gussinklo
  1 februari 2014

  Dit verhaal klinkt mij bekend in de oren, ik heb zelf geen diabetici maar toen mijn zoontje Tim ongeveer een half jaar was heb ik ook last gehad van een te snel werkende schildklier.
  Het was in een periode dat er wel erg veel gebeurde;
  We zaten thuis in een verbouwing (3 meter aanbouw) die uit liep, mijn allerliefste oom overleed en mijn man kwam werkeloos thuis te zitten.

  Ik voelde me de hele dag opgejaagd, Ik had klachten als: een stress achtig gevoel (gehaast) ontzettende stemmingswisselingen. ik was ook erg druk soms een wervelwind wilde alles snel en goed doen.
  Als ik buiten lekker in het zonnetje in de tuin zat kon ik zo een potje janken en ik kon dan niet uitleggen wat het was. (Eerst was ik bang voor een post natale depressie) Maar na moeilijk zwanger te worden, en nu een zoon te hebben moest ik me nu toch de gelukkigste vrouw van de wereld voelen? Ik viel ook ontzettend af, en zag er steeds slechter uit dus naar de huisarts en bloed laten prikken.

  Ik weet nog dat ik doorgestuurd werd naar het ziekenhuis door mijn huisarts en toen pas 6 weken later terecht kon.
  Op het laatst zag ik er uit of ik anorexia had.
  Een collega heeft toen ooit tegen mij gezegd: Ik wou dat ik had wat jij had, zei wou graag afvallen en dat lukte maar niet.
  Ze wist echt niet wat ze zei, ondertussen zat ik alweer een potje te janken. Ik was zo emotioneel in alles, vreselijk voelde me echt wat labiel.
  Ik heb zo’n jaar lang pillen geslikt eerst Strumazol om het te remmen en daarna een ander tablet erbij want helemaal stil leggen is ook niet goed.
  Het was een beetje zoeken naar de juiste dosering maar toen ging het al gelukkig al gauw beter met mij. Zat weer lekkerder in mijn vel.
  Na een jaar mocht ik helemaal stoppen met de pillen en heb zo’n 5 jaar nergens last van gehad.

  Tot 2 jaar geleden ….weer dezelfde klachten, ik herkende het meteen. Weer ziekenhuis in, nu behandeld met radio actief jodium, dit klinkt heel raar en eng misschien maar houd eigenlijk alleen in een grote pil slikken in het ziekenhuis.
  Het rare hieraan was wel dat ik een week lang 2 meter afstand moest houden van mensen.
  Ik mocht dus niet werken
  Ik moest op zolder slapen en met het eten was het ook heel vreemd. Mijn man en zoon aan tafel ik op de bank.
  Een kwartiertje per dag mocht ik wel dichtbij, ik weet nog dat het naar bed brengen en verhaaltje voorlezen echt heel knus was.
  tim is nu alweer 8 en word in April 9

  Afgelopen December heb ik een jaarlijkse controle gehad en alles was goed, Dit jaar in December nog 1x controle en als het dan goed is mag ik weg blijven.

  pff, Sorry Kelly is wel heel lang verhaal geworden.
  Ik ben benieuwd wat de arts zegt en wat het behandelplan word i.v.m je diabetici
  Hou je ons op de hoogte? ik wens je heel veel sterkte

 • Carina
  1 februari 2014

  He wat naar.. Ik hoop voor je dat je weinig bijwerkingen gaat krijgen van eventuele medicijnen. Al gaat het sowieso gecompliceerd worden omdat je ook borstvoeding geeft. Heel veel sterkte! En ik hoop dat de internist duidelijkheid kan geven over hoe het verder gaat.

 • Joyce
  1 februari 2014

  Goed om jezelf denken mop! <3
  Joyce onlangs geplaatst…Gelezen in januariMy Profile

 • Marloes
  1 februari 2014

  O jeetje, wat vervelend meid. Dat is zeker niet tof. Goed naar je lichaam luisteren, en rustig aan!
  Marloes onlangs geplaatst…Review: Gezonde Taarten, Cakes & KoekjesMy Profile

 • Anita
  1 februari 2014

  Ik heb een te langzaam werkende schildklier en ik sukkel er al 8 jaar mee. Ik weet dat ook niet precies hoe het voelt als je schildklier te snel werkt maar bij te langzaam ben je alleen maar moe en moe. Dit heeft bij mij paar jaar geduurd en uiteindelijk heb ik de goede hoeveelheid medicijnen gekregen die ervoor zorgen dat ik niet meer zoveel moe ben. Wel is de schildklier een vervelend ding waarvan ik altijd dacht dat is toch niet belangrijk de schildklier maar het regelt heel veel in je lichaam. Luister goed dus naar je lichaam en neem de rust!
  Anita onlangs geplaatst…Yes, mijn eigen domein!My Profile

 • Lisanneleeft
  1 februari 2014

  Hopelijk kunnen jullie het gauw onder controle brengen! 🙂 (je moet zeker naar een endocrinoloog?)
  Ik heb Hashimoto, dat had ik natuurlijk al gezegd. Als je ooit vragen hebt over schildklierwaarden oid dan wil ik altijd mijn info met je delen!
  Hoop dat je je gauw weer beter voelt. En tot die tijd maar proberen te luisteren naar je lichaam, hoe moeilijk (en stom!) dat ook is. Dikke knuf!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…DIARY: gezondheid update, HIMYM & ziek zijnMy Profile

 • Rosa
  1 februari 2014

  Het gevoel telkens hyper en gehaast te zijn is echt niet fijn 🙁 hopelijk wordt het snel ietsje beter
  Rosa onlangs geplaatst…Het lekkerste toetje ooit – Trifle met rood fruit en bastogneMy Profile

 • Andrea
  1 februari 2014

  Heftig zeg!! Heel veel sterkte!
  Andrea onlangs geplaatst…Pay It Forward (Doe mee!)My Profile

 • Bibian
  1 februari 2014

  Ik had je al sterkte gewenst, maar hier nogmaals. Het lijkt me echt zo rot.. Ik hoop dat er iets tegen te doen is, ik ken het verder niet.. Doe rustig aan en ik hoop dat je je snel beter voelt. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Nieuwe Lay-Out!My Profile

 • annouska
  1 februari 2014

  Ogh jeetje, dat is wel een diagnose waar je U tegen zegt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, ken alleen de aandoening van naam maar zo te horen is het een heftig iets. Zeker als je diabetes patiënt bent.

  Ik hoop heel erg dat er goede medicijnen of andere middelen zijn om het te verhelpen. Sterkte er mee.
  annouska onlangs geplaatst…Home: Master bedroomMy Profile

 • aMuse Rouge
  1 februari 2014

  Heel veel beterschap, Kelly! Ik kijk op naar de manier waarop je met dit nieuws omgaat: vol positiviteit en goede moed! Chapeau! Hopelijk kan de juiste medicatie je snel weer de oude maken. Ik duim voor je op donderdag!

 • Rosalie
  1 februari 2014

  Wat heftig Kelly.
  Rosalie onlangs geplaatst…HappyChallenge: Maakbare motivatieMy Profile

 • Anouk
  1 februari 2014

  Jeetje zeg! Echt heel erg vervelend dat je zo veel klachten heb. Heel veel succes
  Anouk onlangs geplaatst…Sneak peek #9My Profile

 • Anne Solveig
  1 februari 2014

  Heftig Kel.. Komt allemaal goed, dat weet ik zeker. Maar voor nu is het natuurlijk wel heel naar..
  Anne Solveig onlangs geplaatst…FAVORIETE OOGKWASTENMy Profile

 • Milou
  1 februari 2014

  Jeetje Kel, wat heftig! Heel vervelend dat je zoveel klachten hebt ervaren de afgelopen tijd, hopelijk word je snel weer de oude. 🙂

 • Marianne
  1 februari 2014

  Sterkte hoor. Wat vervelend zeg. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik vond wel dat je snel was afgevallen na een bevalling. Maar ik dacht dat dat een combinatie zou zijn van gezond eten en een beetje geluk.
  Marianne onlangs geplaatst…Zwanger zijnMy Profile

 • Anita H.
  1 februari 2014

  Herkenbaar die klachten; ik heb het ook gehad. En nee, sporten is helemaal geen goed idee. Levert niets op. Jouw lijf staat al in de afbraakmodus. Het beste is nu om dit te accepteren en te bedenken dat het tijdelijk is. Je krijgt medicijnen die afgestemd zijn op jouw liijf en vervolgens moet je geduld hebben. Heel veel beterschap en sterkte! Bij mij is het helemaal goedgekomen uiteindelijk.

 • Myrna
  1 februari 2014

  Veel sterkte! Hopelijk kunnen ze je snel de juiste behandeling geven 🙂

 • Patricia Schmitz-Heres
  2 februari 2014

  Heftig hoor!!! Ik hoop dat men snel weet hoe ze je schildklier weer “op orde” krijgen zodat je zelf ook weer beter gaat!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Hello world!My Profile

 • Nicole
  2 februari 2014

  Super vervelend.. wel fijn dat je nu weet waar t vandaan komt, maar toch! Wens je veel sterkte ermee en hoop dat ze snel in rustiger vaarwater komt!
  Nicole onlangs geplaatst…BabyshowerMy Profile

 • janneke
  2 februari 2014

  Ik wens je beterschap en alle goeds. Sterk van je om er zo open over te zijn! X Janneke
  janneke onlangs geplaatst…Winactie Yankee candles: nog tot en met 6 februari!My Profile

 • Robin
  2 februari 2014

  Hè, wat vervelend nou, Kelly!
  Ik heb zelf een te grote schildklier, opzich niks ernstigs maar het word wel in de gaten gehouden.
  Ik hoop dat het met jou snel beter gaat! Sterkte.
  Dikke knuffel! <3
  Robin onlangs geplaatst…Wishlist: LushMy Profile

 • Nadia
  2 februari 2014

  Wat vervelend zeg, sterkte!

 • Jenny
  2 februari 2014

  Mijn moeder heeft het ook, zij heeft de ziekte van hasimoto.
  Jenny onlangs geplaatst…Nachtelijke avontuurtjesMy Profile

 • Tamarah
  3 februari 2014

  Ik kan me voorstellen dat je het pittig vond om je werk hierover te vertellen omdat je zo graag weer aan de slag wilde! Mijn oma heeft ook een te snel werkende schildklier en heeft hiervoor medicatie. Mijn zus heeft juist een te traag werkende schildklier en heeft ook medicatie gekregen. Gelukkig worden ze beide niet beperkt in hun dagelijkse werkzaamheden. Hopelijk kan er voor jou ook een oplossing worden gevonden en ben je weer gauw de oude!
  Tamarah onlangs geplaatst…New in: Paarse bank! + Woonkamer make-over #5My Profile

 • Con leche
  5 februari 2014

  Heel veel beterschap, hopelijk voel je je snel beter en krijg je morgen al wat meer duidelijkheid!

 • Whitney
  7 februari 2014

  Lees nu pas je up date. Wat vervelend. Komt het veel afvallen ook hierdoor? Goed je rust pakken is belangrijk. Beterschap

 • Demi
  10 februari 2014

  Hoi Kelly,

  Heb zelf ook last van een te snel werkende schildklier maar het is nu stabiel! Toevallig ben ik zelf laborant dus weer er nog extra van! Als je vragen hebt je mag ze altijd stellen! Ik leef met je mee want niks is zo kut als dit en zeker icm lana!!

  Veel liefs
  Demi

 • Tine
  31 juli 2016

  Ik heb een versnelde schildklier werking en mij is nu aangeraden om een radioactieve pil in te nemen. Ik voel hier echter niet veel voor. Is het mogelijk om je eten aan te passen? bijvoorbeeld geen melk, suiker, tarwe en fluoride.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.