Spullen verkopen op de rommelmarkt, mijn ervaringen

Spullen verkopen op de rommelmarkt, mijn ervaringen: Zodra je op je eigen zolder achter de schotten kijkt en daar zoveel dozen kleding en andere spullen ziet staan waar je het bestaan niet eens meer van kende dan weet je genoeg, tijd voor een grote opruiming. Toen mijn vriendin Thirza op het idee kwam om met onze spullen op de rommelmarkt te gaan staan, stemde ik dan ook gelijk enthousiast toe. Dinsdag heb ik mijn zolder grondig nagezocht en alle spullen gesorteerd waar we vanaf wilden. Babykleding van Lana, oude kleding van mij die te groot geworden zijn, kleding die ik niet meer fijn vind zitten of niet leuk meer vind, alles werd klaargezet voor de rommelmarkt. Afgelopen zondag was het zover, ik had wat prijskaartjes gemaakt en alle dozen werden in de auto gezet voor hun tweede kans. Prijsjes als 0,50 ct, 1 euro, 2 euro tot max 4 euro waren de bedragen waar we voor gingen. Hebben we goed verkocht? Wat was de totale opbrengst en hoe zag onze kraam eruit? Dat deel ik vandaag met jullie.

Dit was onze kraam op de rommelmarkt! Merkleding zoals babykleding van Mexx, Lief, imps en Elfs en gewoon van de Hema, kleding van mij van allerlei merken verkocht ik in onze kraam.

Pumps, gedragen All stars, sportschoenen en meer.

Spijkerbroeken die me te groot zijn geworden, jurkjes die ik niet zo fijn vind zitten, rokjes die ik voortaan te kort vind, allemaal wachtend op een tweede kans.

Mijn ervaringen met de verkoop van oude spullen op de rommelmarkt.
Om 09.00 waren we op het terrein aanwezig om te lossen en onze kraam in te richten. Ik legde een leuk kleed neer, we hadden stoelen meegenomen, een waslijn en kledinghangers, alles om de kraam zo leuk mogelijk aan te kleden. Om 9.30 waren er al geïnteresseerde koopjesjagers om te kijken wat voor schatten er bij de kraampjes verborgen lagen. Om 10.00 ging de markt open en kon de verkoop beginnen. We hebben heel erg veel verkocht, natuurlijk niet alles maar de meerderheid wel. Het was erg leuk om andere mensen blij te maken met onze spullen. Zo kocht er een Bosnische vrouw voor 0,50ct mijn galajurk over die ze naar Bosnië zou sturen voor familie. Dat zijn leuke verhalen! Een andere vrouw kocht voor 20 euro van mij Nike sportschoenen, een Adidas sportbroek, 2 sporttopjes, een paar ballerina’s en een top van H&M, ze was er dolgelukkig mee. Zelf kan ik ook blij worden van koopjes jagen dus het was ook leuk om dit andersom te zien. Een hoogzwangere dame wist ik blij te maken met wat babykleertjes van Lana, zo leuk! Een paar oude mannen stonden een beetje te grinniken en fluisteren bij mijn Sex and the city shoebox met alle dvd’s erin, volgens mij dachten ze dat dit dvd’s waren van een ander genre ;).

Al met al was het een hele leuke dag. We hebben samen veel lol gemaakt, met veel mensen een praatje gemaakt en ook veel mensen blij kunnen maken. Mijn totale opbrengst? €106 euro, maar ik had zelf voor €6,50 ook nog wat leuks gescoord bij een kraam naast ons voor Lana. Een hoge opbrengst als je je bedenkt dat de meeste items voor €0,50 ct en €1,00 verkocht zijn. Ik ben blij met de opbrengst en onze zolder staat weer een stuk leger. We hebben ons al voorgenomen dit vaker te gaan doen.

Heb jij wel eens spulletjes verkocht op de rommelmarkt? Hoe hebben je dit ervaren? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

53 reacties

  • Mamablogger
    24 juni 2015

    Leuk! Ja, wij doen het soms op Komingsdag, ook dit jaar stond ik er met mijn zus. Verder hebben wij ieder jaar op tweede pinksterdag een rommelmarkt in de straat dus dan staan we gewoon voor de deur! Ideaal en inmiddels een begrip in Gouda, dus gelukkig ook erg druk bezocht. Wij vinden het wel leuk! De hoogste opbrengst ooit was €350!
    Mamablogger onlangs geplaatst…Help, mijn eerste vlog staat online!My Profile

  • Marion
    24 juni 2015

    Wauw dat verhaal van de jurk die naar Bosnië gaat! Dat is echt heel erg tof zeg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets op een rommelmarkt gekocht of verkocht heb. Ik bewaar eigenlijk zelden iets wat ik niet meer nodig heb en kleding breng ik vaak naar de kledingbank. Toch vind ik het wel enorm leuk dit, want op deze manier zie je ook wie je kleding weer gaat dragen of je hoort wat ze ermee gaan doen.
    Marion onlangs geplaatst…Behandeling Angst-Sociale Fobie: Dag 1My Profile

  • joyce kleine
    24 juni 2015

    Ik koop zelf 2de hands kleding voor op mijn blog daar schijf ik dan over ik wil het imago een beetje opkrikken het is nog een beetje not done

  • Saskia
    24 juni 2015

    Leuk dat je hier meer over vertelt, mooie opbrengst ook!
    Saskia onlangs geplaatst…De geboortekaartjes van onze kindjesMy Profile

  • Dita
    24 juni 2015

    Wat leuk en fijn die opbrengst! Ik doe zelf de oude kleding vaak in de textiel container.
    Dita onlangs geplaatst…Bloemen uit eigen tuinMy Profile

  • Patricia Schmitz-Heres
    24 juni 2015

    Wij hebben ook wel eens wat verkocht op de rommelmarkt. Toen we net in dit huis kwamen wonen (is van Daphne haar opa en oma) vonden we ontzettend veel gereedschap in de garage. En ik kan je verzekeren, dat ging ontzettend hard.

    Ik heb alleen altijd zo’n hekel aan die mensen die als jij nog aan het uitpakken bent al in je dozen gaan snuffelen.
    Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Terugblikken | PenvriendinnenMy Profile

  • Xstudent
    24 juni 2015

    Wat leuk dat je dit hebt gedaan. Ik heb eigenlijk nog nooit echt spullen verkocht, maar lijkt me wel goed en leuk om eens te doen. Laatst overvielen vriendinnen van mij een zak kleding, die ik eigenlijk naar het Leger des Heils zou brengen. Ze namen allebei twee broeken en wat shirtjes mee. Dat was eigenlijk al heel erg leuk om te zien!
    Xstudent onlangs geplaatst…Halve marathon #2My Profile

  • Malou
    24 juni 2015

    Leuk zeg, en wat fijn dat je er zoveel mensen blij mee komen maken!
    Malou onlangs geplaatst…LISETTE VERTELT; IK VIEL 54 KILO AFMy Profile

  • Anne
    24 juni 2015

    Heel leuk om je ervaringen te lezen, ik verkoop 2x per jaar heel veel spullen op de rommelmarkt en dat ruimt lekker op

  • Melissa
    24 juni 2015

    Tof dat je dit doet! Ik moet helaas als alleenstaande moeder van een klein budget leven dus ik koop juist heel veel op de rommelmarkt en verkoop via rommelmarkten of marktplaats, zo kan ik creatief met het budget omgaan

  • Danie
    24 juni 2015

    Nog nooit gedaan maar ziet er leuk uit, lijkt me wel gezellig om met een groepje vriendinnen te doen, al vind ik prijsjes van 50ct wel weinig, dan verkoop ik het liever via marktplaats

  • Sandra - Beautybysandra
    24 juni 2015

    Wat leuk zeg dat je toch nog zoveel hebt kunnen verkopen. Toch niet verkeerd om zo weer wat geld terug te krijgen 🙂
    Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…OUTFIT: Short & FlowersMy Profile

  • Martina
    24 juni 2015

    Dit lijkt me ook zo leuk om eens te doen! Helaas net een berg oude spullen weggegooid
    Martina onlangs geplaatst…21 Mei 2015 – Update 33 + 4My Profile

  • Manon
    24 juni 2015

    Bieb en ik willen ook een keer samen naar een rommelmarkt gaan en vooral de oude babykleertjes verkopen! Nu is de situatie er even niet naar maar het staat sowieso op onze to do list.
    Manon onlangs geplaatst…WINACTIE: Bobike fietsstoeltjeMy Profile

  • Bianca
    24 juni 2015

    Zelf vind ik het helemaal niks om op een rommelmarkt te staan (ik breng “oude” kleding enzovoort naar de Kringloop), maar wel leuk dat je hier een artikel over maak plus je hebt ook een leuk totaal bedrag 🙂 x
    Bianca onlangs geplaatst…WIN: HELE GAVE MEIDEN SCHOENEN!My Profile

  • Miranda
    24 juni 2015

    Vroeger stond ik regelmatig op een rommelmarkt. Tegenwoordig verkoop ik hef meeste via sites op facebook of marktplaats. Ook struin ik niet meer alle rommelmarkten af. Best jammer eigenlijk. Mooie opbrengst had je hoor.
    Miranda onlangs geplaatst…Bingo| Saai of hip?My Profile

  • Nadia
    24 juni 2015

    Grote opbrengst zeg! Ik zie wat bekende dingetjes hangen, leuk! Het is dat Waalwijk echt te ver is voor mij, anders was ik zeker langsgeweest!

  • Paola
    24 juni 2015

    Ik wil dit zeker ook gaan doen! Ik ben 3 maanden geleden begonnen met dingen uitzoeken, maar toen kwam ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap en dat betekende vermoeidheid en misselijkheid. Het staat nu dus op een laag pitje, maar ik ga er zeker nog mee bezig.

    Jullie kraam zag er leuk uit en wat een goeie opbrengst!
    Paola onlangs geplaatst…Question of the dayMy Profile

  • Eva
    24 juni 2015

    Oh wat een goed idee! Ik heb hier ook nog een groot aantal dozen en kleding liggen! We hebben al veel op de rommelmarkt verkocht maar nog lang noet alles!! Liefs, Eva !!
    Eva onlangs geplaatst…Moestuin – 10 (grappige) uitdagingenMy Profile

  • Cheryl
    24 juni 2015

    Leuk om te lezen! Ik heb ook nog zoveel op zolder dat het wel een goed idee is om dit een tweede kans te geven

  • Indy
    24 juni 2015

    Lijkt me leuk om met een vriendin te doen, denk dat je dan veel plezier kunt beleven, ideaal om zo een zakcentje bij te verdienen

  • Anne
    24 juni 2015

    Leuk om je ervaringen te lezen, wij gaan met koningsdag altijd met een kraam verkopen, loopt erg goed!

  • Simone
    24 juni 2015

    Ik vind rommelmarkten ook altijd erg leuk. Om er rond te kijken maar ook om zelf te verkopen. Al heb ik alleen zelf verkocht op de rommelmarkt met Koningsdag (toen nog Koninginnedag).
    Simone onlangs geplaatst…Postcrossing – Postcrossing itemsMy Profile

  • Roshelle
    24 juni 2015

    Ik hou ervan! Lekker ruimen en alles weg voor een prikkie. Het is ook leuk om te zien hoe blij je andere mensen maakt!
    Roshelle onlangs geplaatst…De ‘I ♥ summer tag’ ter voorbereiding op een heerlijke zomer!My Profile

  • Tamara
    24 juni 2015

    Mooie opbrengst! Ik neem me ook steeds voor eens mijn oude spullen te verkopen maar komt er steeds niet van helaas!
    Tamara onlangs geplaatst…De jongensmamma die een meisje kreeg.My Profile

  • beautifulday4makeup
    24 juni 2015

    Wat heb je lekker veel verkocht
    beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Shape and style – Rimmel Professional Wenkbrauwpotlood in 001 Dark BrownMy Profile

  • Joy
    24 juni 2015

    Wat een leuk extraatje, toch weer €100 voor jou, en de spullen kwijt waar je andere mensen dolgelukkig mee maakt.
    Joy onlangs geplaatst…Waarom werk ik geen 40 uur in de week?My Profile

  • Vanessa
    24 juni 2015

    Wauw, dat is best een grote opbrengst vind ik. Zeker omdat je veel dingen voor een paar euro verkoopt. Ik heb nog nooit op een rommelmarkt gestaan. Misschien ook maar eens doen. Zo maak je andere mensen blij en verdien je er nog iets aan!
    Vanessa onlangs geplaatst…WIN 5 x Kneipp Douche Foam Morning Kiss!My Profile

  • marjon
    24 juni 2015

    Mooi bedrag verdient! Ik ga ook elk jaar in mei met een vriendin naar de rommelmarkt. Voor de gezelligheid maar natuurlijk ook als je een leuke zakcentje krijgt.

  • Kim
    24 juni 2015

    Leuk dat je hierover schrijft! Merk dat er ergens toch een taboe op zit terwijl het zo leuk is om op de rommelmarkt te staan en op kringlopen te struinen! Ik kom al sinds mijn kindertijd op dit soort markten en koop er vaak de leukste dingen 🙂
    Kim onlangs geplaatst…Eco schijnwerpers: Van DieuwertjeMy Profile

  • Dionne
    24 juni 2015

    Wat leuk! Soms is het heel fijn om even je huis op te ruimen en spullen weg te doen! Zelf sta ik toevallig zondag op de rommelmarkt!
    Dionne onlangs geplaatst…Summer Shoes WishlistMy Profile

  • Jennifer
    24 juni 2015

    Ik vind het ook heel leuk om koopjes te jagen op de markt, maar dan moet het er wel een beetje fatsoenlijk uitzien. Ik heb ook wel eens kleding zien hangen waar de opdrukken er vanaf bladderden, van die vodjes die je beter als poetsdoek kunt gebruiken.
    Jennifer onlangs geplaatst…Easy Peasy, lekker leren etenMy Profile

  • Kim
    24 juni 2015

    Wat leuk! Ik heb zelf niet zoveel spullen die ik zou kunnen/willen verkopen, maar anders is dit wel echt ideaal. 🙂
    Liefs Kim
    Kim onlangs geplaatst…Dankbaarheid: mammaMy Profile

  • Charlotte
    24 juni 2015

    Wat een goed idee! Ik ga ook op zoek naar iets wat ze bij ons in de buurt doen!

    Meestal gaat de kleding die we niet meer dragen in een zak en dan in van die containers voor Polen o.i.d. Dit is ook wel eens leuk om te doen! Goed om te weten welke prijzen werken ; -)

  • Vera
    24 juni 2015

    Leuk om te lezen! Ik koop regelmatig vintage kleding, spotgoedkoop en origineel!

  • Marieke
    24 juni 2015

    Fijn dat je zo goed verkocht hebt, jammer dat je zo ver weg woont, had je graag willen ontmoeten!

  • Sylvie
    24 juni 2015

    Echt een goed idee! Baal er na het lezen van dit artikel een beetje van dat ik vlak voor onze verhuizing vorig jaar zoveel heb weggegeven aan de kringloop, had ook best wat door kunnen verkopen! Al had mijn hoogzwangere ik daar op dat moment niet zo’n zin in 😉
    Sylvie onlangs geplaatst…Een jaar Dr. SylvieMy Profile

  • Nicoline
    24 juni 2015

    Wat leuk! Ikzelf heb nog nooit op een rommelmarkt gestaan. Wel breng ik vaak spullen naar de kringloop ofzo. Maar ik vind een rommelmarkt ook wel een heel goed idee, brengt ook nog wat op 🙂
    Nicoline onlangs geplaatst…Elisa’s kledingkastMy Profile

  • Anita te Gussinklo
    24 juni 2015

    Super leuk om te lezen Kelly.
    Het is dat het zo ver was voor mij anders had ik langs gekomen.

  • Marije | BakingBeautyNL
    24 juni 2015

    Ohh.. Heerlijk he? Al die troep je huis uit. En dan ook nog een lekker bedrag eraan over houden! Wij hebben hier thuis laatst vier grote dozen speelgoed naar de kringloop gebracht om ruimte te maken voor de baby.. Niet verkocht.. Volgende keer maar even wel doen!
    Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…“Was het gepland?!”My Profile

  • Kim
    24 juni 2015

    Wat leuk! Ik vind rommelmarkten zelf altijd super leuk om op te staan.
    Kim onlangs geplaatst…Unsuccessful Adulting – TagMy Profile

  • Nina Simplynspecial
    24 juni 2015

    Ik ga altijd graag naar rommelmarkten. Altijd leuk om iets goedkoops te scoren. Binnenkort zelf weer eens gaan staan, heb zoveel rommel! Wel een leuke opbrengst zo 🙂
    Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Review | Hema clay face maskMy Profile

  • Kim
    24 juni 2015

    Wij hebben het één keer gedaan maar werden gek van mensen die toch nog een extra euro wilden afpeuteren van het al belachelijk lage bedrag dat we vroegen. De opbrengst was het in onze ogen ook niet waard.
    Kim onlangs geplaatst…FestivalitisMy Profile

  • My Creative Life - Marìs
    24 juni 2015

    Ja vroeger met Koninginnedag heb ik vaak verkocht! Dat liep toen best wel goed en was ook altijd wel leuk. Vooral als kind natuurlijk, beetje extra geld verdienen!
    Maar tegenwoordig doe ik het niet meer omdat ik er geen geduld voor heb, haha. Ik probeer zoveel mogelijk via marktplaats te verkopen nu.
    My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Hoe staat het er nu voor met mn kamerswitch?!My Profile

  • Tamara
    24 juni 2015

    Wow volgens mij heb je dan nog best veel verkocht!
    Tamara onlangs geplaatst…Make up of the day #2My Profile

  • janske
    24 juni 2015

    Wat goed zeg! Ik heb het nooit gedaan zo, maar wel vaak en veel via Marktplaats verkocht. Zo fijn om elkaar op deze manier blij te kunnen maken!
    janske onlangs geplaatst…Voor het eerst met de pot mee etenMy Profile

  • Barbara
    25 juni 2015

    Nee, ik heb dit nog nooit gedaan. Wellicht eens een idee om te gaan doen! Zo kan je andere mensen nog eens ergens blij mee maken!
    Barbara onlangs geplaatst…50 blogs, de eerste mijlpalen!My Profile

  • Eline
    25 juni 2015

    Ik heb al mijn veel te grote kleding verkocht op de koningsdag markt, superleuk!
    Eline onlangs geplaatst…RucolapestoMy Profile

  • Esmeralda| Beauteaful life
    25 juni 2015

    Heyyy wat een leuk artikel. Zelf heb ik nog nooit iets verkocht. Ik heb laatst wel heel mijn huis opgeruimd. Ik heb toen alle oude spullen naar de kringloop winkel gebracht.
    Esmeralda| Beauteaful life onlangs geplaatst…Summer CleanMy Profile

  • Johanna
    26 juni 2015

    Ik sta één keer per jaar op de rommelmarkt, maar de ene keer is succesvoller dan de andere. Onlangs zijn we verhuisd en heb ik een heleboel spullen weggedaan naar de kringloop, waardoor de laatste keer op de rommelmarkt ik eigenlijk niet zo heel veel spullen te koop had. Toen kwam ik uiteindelijk met maar 15 euro thuis.. Dat is dan wel wat sneu voor een hele ochtend zitten. Maar ik vind het altijd wel ontzettend leuk om te doen! Het is gezellig en het kost je alleen maar wat tijd.
    Johanna onlangs geplaatst…Hittegolf op komst: dit zijn de leukste slippers voor minder dan een tientje!My Profile

  • Jessie
    9 juli 2015

    Ik heb al een paar keer op een rommelmarkt gestaan met mijn papa en dat was een heel fijne ervaring eerlijk gezegd. Ik probeer er nooit te veel van te verwachten op voorhand. En ook niet te veel te vragen van spulletjes tenzij het om merkspullen gaat die nooit gedragen zijn. Het gevaar bestaat er voor mij persoonlijk in dat ik mijn winst terug weggeef aan andere kraampjes haha. Maar het is een toffe manier om je zolder/kast/berging op te kuisen. Wat overblijft doneer ik of breng ik naar de kringloop.

  • Petra
    11 juli 2016

    Ik verkoop vooral kleding op de rommelmarkt. Ik zag dat je niet altijd de beste hanger had voor ieder kledingstuk. Ik heb hier naar toe gemaild of ze nog wat oude hangers hadden. Hoefde alleen de verzendkosten te betalen en nu heb ik ook wat hangers met knijpers voor een prikkie.
    Succes met de zaken 😉

  • giovanni
    24 augustus 2019

    Ik wil mijn gitaar verkopen om dat ik er maar 2keer op gespeeld heb

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.