Rijst koken in de magnetron : Super snel en makkelijk!

Rijst koken in de magnetronRijst koken in de magnetron, heel makkelijk!
Vandaag heb ik een super handige tip voor jullie! Een kooktip die mij heel enthousiast gemaakt heeft. Rijst koken, in de magnetron, kan dat? Smaakt dat?! Ja! Ik leerde deze tip van een Surinaamse vriendin, ik kon haast niet geloven dat de rijst zo lekker kan smaken wanneer je dit via de magnetron zou koken. Nooit meer rijst aanbranden in de pan, nooit meer een hete zware pan afgieten of een kookwekkertje gebruiken om de perfecte gekookte rijst te krijgen, nee deze tip is super handig! Deze tip is alleen geschikt voor mensen die geen moeite hebben met het gebruiken van een magnetron. Ik weet dat sommige mensen bewust om gezondheidsredenen geen magnetron gebruiken. Dat mag, maar dan is deze kooktip niet geschikt.

Rijst koken in de magnetron
Rijst koken in de magnetron

Wat heb je nodig om rijst te koken in de magnetron?
– Rijst (alle soorten) in de hoeveelheid die je nodig hebt.
– Een ovenschaal
– Water

Laten we beginnen!

Rijst koken in de magnetron

In de ovenschaal doe je de gewenste hoeveelheid rijst. Vervolgens doe je minimaal net zoveel water erin. Is je bodem bijvoorbeeld 1,5 centimeter hoog bedekt met rijst, dan gebruik je dezelfde hoogte aan water. Voor de zekerheid liever wat meer water gebruiken dan te weinig. Als je heel veel rijst wil koken moet je er wel rekening mee houden dat de rijst nog uitzet en dat het niet boven de ovenschaal moet uitkomen tijdens het koken.

Hoe kook je rijst in de magnetron?
Je zet de ovenschaal in de magnetron. Met de hoeveelheid die geschikt is voor 3 personen deed ik deze 20 minuten op 750 watt in de magnetron. Heb je meer rijst nodig, voeg dan meer water toe en zet de schaal langer in de magnetron. Halverwege neem ik een kijkje, roer ik de rijst om en laat ik de magnetron verder het werk doen. Zeker wanneer je deze methode nog niet vaak gebruikt hebt is het aan te raden regelmatig even te kijken. Als er namelijk te weinig water ontstaat dan wordt de rijst hard, voeg dan wat water toe.

Rijst koken in de magnetron

De rijst is klaar wanneer je proeft dat de rijst op een juiste manier gekookt is. Niet te pappig en niet te droog. Deze methode duurde bij mij zo’n 20 minuten. Ondertussen maakte ik de groente, het vlees en een woksaus klaar zodat we daarna direct aan tafel konden. Je kunt zo ook in een handomdraai nasi maken door de nasi kruiden en ham mee te verwarmen in de magnetron. Ondertussen maak je in een pannetje het vlees en bijvoorbeeld een gebakken ei klaar en na de 20 minuten kun je aan tafel! Ook lekker: Zelf gebakken uitjes maken of rijst met kip terryaki, rijst met kip kersen of gebakken rijst, Oosterse rijsttafel

Ik ben heel erg blij met deze snelle tip! Maak jij weleens rijst klaar in de magnetron? Kende jij deze tip al? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Manon
  17 februari 2015

  Handig, wist niet dat dit kon! Maar als het 20 minuten duurt in de magnetron kan ik het net zo goed in een pan doen denk ik.
  Manon onlangs geplaatst…Eetdagboek #3My Profile

 • Marion
  17 februari 2015

  Nee, dit wist ik ook niet! Handig. Ik gebruik vaak snelkookrijst, maar gewone rijst is veel lekkerder. Ik ga dit eens proberen binnenkort.
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: Keep It SimpleMy Profile

 • Dita
  17 februari 2015

  Wat handig! Al duurt het vaak in de pan wel veel korter. Maar een handige tip
  Dita onlangs geplaatst…Bestelling koetjes en kaartjesMy Profile

 • Saskia
  17 februari 2015

  Dit wist ik niet. Wij gebruiken wel regelmatig de magnetron toch zou ik rijst denk ik gewoon in een pan koken.
  Saskia onlangs geplaatst…Grappige uitspraken van mijn lieve kleine peuter! #2My Profile

 • Aanhetlijntje
  17 februari 2015

  Dat is een tip die ik nog niet kende
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Kayla Itsines let’s do this!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  17 februari 2015

  Wij maken ook regelmatig de rijst in de magnetron maar dan in een kom van Tupperware, ik wist niet dat dat ook in een gewone ovenschaal kon!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Hoe ik mijn nagellak opbergMy Profile

 • Jessica
  17 februari 2015

  Ik wist dit echt niet! Onder welke steen heb ik gelegen? Ik kan niet op de normale manier rijst koken, daarbij gaat altijd iets mis. Dus ik gebruik rijstbuideltjes maar die zijn wel een stuk duurder… Dus thanks voor de tip, ik ga dit zeker proberen!
  Jessica onlangs geplaatst…Broodtrommel helMy Profile

 • Jenn
  17 februari 2015

  Ik kende hem al wel ja. Je wordt snel creatief als je een tijdje alleen een magnetron hebt 🙂
  Jenn onlangs geplaatst…Ook vrouwen kunnen snurkenMy Profile

 • Eva
  17 februari 2015

  Nee, niet geschikt om die reden haha! Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…5xvragen met Linda van MamaliefdeMy Profile

 • Annemijn
  17 februari 2015

  Dat wist ik helemaal niet! Wat een handige tip. Bedankt.
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #14 Veel geshopt, weinig gekocht.My Profile

 • Eline
  17 februari 2015

  Wauw super handige tip!!!! Dit ga ik zeker eens proberen 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #8My Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  17 februari 2015

  Wow dit wist ik niet.
  Ik maak rijst altijd volgens Turks recept.
  Ik ben geen fan van de magnetron maar ik heb er wel één. Just in case of emergency 😉
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Voor alle vrouwen & speciaal voor Özgecan AslanMy Profile

 • Lifesabout
  17 februari 2015

  Ohh my wat handig. Ik zit vaak te klungelen met een zweethoofd boven de pan met afgieten en het is altijd best zwaar. Ook zit ik de helft van de tijd met een soort papperige kleefrijst. We gaan dit hier eens proberen, thanks!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Inspirerend persoon. Laura Maaskant.My Profile

 • Annemiekish
  17 februari 2015

  Super handig, dat wist ik nog niet! 🙂
  Annemiekish onlangs geplaatst…Workout #1 – 30 Day Butt LiftMy Profile

 • Malou
  17 februari 2015

  Wat handig, ik wist helemaal niet dat dit kon!
  Malou onlangs geplaatst…DRIE MAAND BORSTVOEDING; MIJN ERVARINGMy Profile

 • Edith Sofia
  17 februari 2015

  Handige tip, ga het zeker een keer proberen!
  Edith Sofia onlangs geplaatst…Louis Vuitton make-up bagMy Profile

 • Manon
  17 februari 2015

  Wat handig dat ga ik eens proberen! wij hebben een rijstkoker, ook heel fijn!

 • Dineke
  17 februari 2015

  Handig als je bijvoorbeeld alle pitten op de kookplaat in gebruik hebt. Anders zou ik het zeker niet doen, want met onze inductiekookplaat heb ik binnen 12 minuten perfect gekookte rijst 😉
  Dineke onlangs geplaatst…Mamaplog: ValentijnsdagMy Profile

 • Henny
  17 februari 2015

  Wat een goede tip, ik ga het zeker een keer proberen. Ik vind het altijd lastig om rijst te koken. Het wordt al snel papperig of juist niet gaar. Bedankt voor de tip.
  Henny onlangs geplaatst…Potje versieren.My Profile

 • Celine
  17 februari 2015

  Wat een handige tip! Ik ga het zeker eens proberen.

  Liefs,
  Céline
  Celine onlangs geplaatst…Update: Fit challenge week 2My Profile

 • Simone
  17 februari 2015

  Ik kende hem nog niet, maar klinkt goed!
  Simone onlangs geplaatst…Like – Too FacedMy Profile

 • beautifulday4makeup
  17 februari 2015

  Wat handig, maar uiteindelijk ben je er wel nog vrij lang mee bezig vind ik
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…BE Creative Make Up nagellak in 030 Mellow en 033 VanityMy Profile

 • Eline
  17 februari 2015

  Ik snap niet wat er makkelijker aan is. Rijst koken is in 10 minuutjes gebeurd, hier moet je dus 2 keer zo lang op wachten!

  Overigens heb ik ook geen magnetron, maar dan nog ;p
  Eline onlangs geplaatst…Marije viel ruim 50 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Frederique
  17 februari 2015

  Snel en makkelijk: de magische woorden 😉
  Frederique onlangs geplaatst…Recensie: De Boxtrollen – The BoxtrollsMy Profile

 • marjon
  17 februari 2015

  Wat een handige tip. Dat gaan we eens proberen 🙂

 • Melissa
  17 februari 2015

  Ga ik ook proberen, vooral met pandanrijst lukt het me nooit om deze mooi droog te krijgen. Basmati rijst kook ik net zo makkelijk in de pan, dat gaat altijd wel goed!
  Melissa onlangs geplaatst…Recept | Lunch met gegrilde aubergineMy Profile

 • Rory
  17 februari 2015

  Hmmmm, ik weet het niet. Ik gebruik het meest pandanrijst (Thaise rijst) en ik doet dat echt op de manier zoals het op de verpakking staat. En dat is 10 minuten koken en dan 10 minuten laten staan. Ik ben bang dat het op jouw manier (die wel heel handig klinkt hoor!) te papperig wordt. Ik ben overigens wel benieuwd naar een artikel met de pro’s and con’s van magnetrongebruik. Is het echt zo dat dat gebruik niet goed is voor de gezondheid? Ik gebruik de magnetron in principe alleen om op te warmen. Maar ja, dat gebeurt wel eens als ik een pan nasi of bami of sajour (enzovoorts) kook en dat de dag erna weer eet. Hmmm. Misschien toch maar opwarmen in een pan? Anyway, mocht je zo’n artikel willen schrijven dan hou ik mij aanbevolen om het te lezen…
  Rory onlangs geplaatst…Hoe laat je jouw kind gezond eten? Een stappenplanMy Profile

 • Lisa's Beautybabbels
  17 februari 2015

  Heel erg handig, deze tip ga ik zeker gebruiken! Thanks voor het delen 🙂

 • Nina Simplynspecial
  17 februari 2015

  Wat handig zeg! Dat ga ik zeker eens proberen. Ben geen held met rijst koken. Vaak wordt het bij mij zo papperig…
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…All time favorite hairproduct: Biosilk silk therapyMy Profile

 • Lieke
  17 februari 2015

  Super handig, dit is iets om te onthouden! 🙂

  Ik heb een leuke winactie op mijn blog, neem je een kijkje?

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.com
  Lieke onlangs geplaatst…Jarig! | Winactie!My Profile

 • Demi
  17 februari 2015

  Wow superhandig, hier had ik nog nooit van gehoord.
  Leuk om te onthouden.. Hou zelf niet zo van pannen met al dat afgieten en zoo. Leuk alternatief

 • inge
  18 februari 2015

  Goh als je het 20 min in de magnetron moet zetten, kook ik de rijst wel gewoon in een pot. Nu doe ik water in een pot, laat dat koken, doe dan mijn zakje rijst erin, laat 20 min koken en haal dan het zakje uit het water met een vork (aan het zakje zit een ‘lits’ waardoor je dit gewoon met een vork uit het water kan halen).
  Ik laat het zakje uitlekken en dan scheur ik het open.
  NIets moeilijks aan.

 • Trang
  18 februari 2015

  Ik kende t al maar ik ben zo een die zo min mogelijk uit de magnetron wil eten. Ik heb zelf een elektrische rijstkoker, super handig. Water en rijst erin, knopje aan en daarna gaat ie vanzelf op de warmhoud stand als de rijst klaar is. Je hoeft nergens naar om te kijken

 • Andrea
  18 februari 2015

  😀 ik ben echt fan van jou aan het worden.
  Andrea onlangs geplaatst…TRENDY: BABY’S ONLYMy Profile

 • Nicetobeout
  18 februari 2015

  Ja dat is best lang, dat wil zeggen voor in een magnetron. In de pan kook ik het sneller.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Week in foto´sMy Profile

 • co
  18 februari 2015

  een nog snellere manier is om dit gewoon zo te doen in de pan. Eerst ff water koken in de waterkoker, dan 1 vingerkootje water boven de rijst laten uitkomen en met deksel erop ongeveer 5 min hoog vuur koken. Dan is het klaar en perfect!

 • Patricia Schmitz-Heres
  19 februari 2015

  Rijst heb ik nog nooit in de magnetron gemaakt. Daarvoor gebruiken wij meestal gewoon de rijskoker. Maar pasta, aardapelen, groenten en sausjes maak ik wel altijd in de magnetron. Wij gebruiken eigenlijk enkel de rijstkoker, magnetron en actifry voor het koken.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Onvergetelijke babyfoto’s maken? Volg een cursus!My Profile

 • Roxanne
  7 maart 2015

  Oh, wist ik niet! Ik gebruik zelf altijd van die rijstbuiltjes. Dan kook je niet veel te veel rijst en als de rijst klaar is, vis je het builtje uit de pan. Laten uitlekken, open knippen en op het bord. Klaar!
  Roxanne onlangs geplaatst…Verhuisd!My Profile

 • Lifeaholic.nl
  18 oktober 2016

  Wat een super handige tip! Dit moet ik onthouden! 🙂 Ik gebruik nu namelijk ‘minute-rijst’ voor in de magnetron maar denk dat dit toch wel beter smaakt 😉 Thanks!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…The Boyfriend TagMy Profile

 • pim
  5 december 2018

  Deze manier van rijstkoken ziet er echt heel gemakkelijk uit. Heb je dat zonder deksel gedaan? Je hebt gelijk dat veel mensen echter vrezen dat de magnetron het eten aantast.

 • Ingrid
  21 augustus 2020

  Super, heb het net gedaan mooie korrel

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.