Personal note: 1 jaar geleden

jaargeleden

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik vind december zo’n maand waarin ik terug ga kijken op het afgelopen jaar. En dan bedoel ik nu nog even niet mijn jaaroverzicht dat op de laatste dag van het jaar online komt, maar gewoon terugkijken op hoe ik precies een jaar geleden me voelde en hoe ik ‘erbij’ zat. Een jaar geleden was ik nog mama van een kindje.

Een jaar geleden kon ik me totaal niet voorstellen dat er al zo’n groot minimensje in mijn buik zat. Een minimensje dat luistert naar de naam ‘Aimy’. Dat ik nog geen idee had wanneer de bevalling zou beginnen en dat mijn leven vanaf dan zo anders zou worden. Een jaar geleden vierde ik kerst met een ander gevoel, het gevoel dat het de laatste kerst met ons drietjes was. Ik kon me nog niet indenken dat mijn leven zoveel verrijking zou krijgen. Hoe het zou zijn om Lana een zusje te geven. Dat we het jaar erop als gezin van 4 kerst zouden gaan vieren.

Nu kan ik me niet eens meer voorstellen dat Aimy er nog niet was. Dat ik al mijn mama-liefde enkel aan Lana (en baby veilig in de buik) te schenken had. Ik kon me niet voorstellen dat ik net zoveel zou gaan houden van mijn tweede kindje, als van mijn eerste. Dat al die moeder cliches nog eens me zouden overvallen.

Vorig jaar hoogzwanger op het Lidl Kerstdiner, onder andere met mijn vriendin Jessica die onlangs van haar zoontje bevallen is <3
Vorig jaar hoogzwanger op het Lidl Kerstdiner, onder andere met mijn vriendin Jessica die onlangs van haar zoontje bevallen is <3

Ik vierde mijn kerst met veel liefde nuchter dus alcoholvrij, al was ik wel op zoek naar lekkere alcoholvrije wijnen (en dat valt flink tegen). Ik keek al zo uit naar de kerst van het jaar erop, als gezin van 4, met lekkere hapjes en alle voedingssoorten die je in je zwangerschap niet mag. Ik weet nog hoe bang ik was voor de bevalling, en dan niet de bevalling op zich, maar of we er allemaal wel gezond en heelhuids uit zouden komen, want dat is alles behalve vanzelfsprekend en ik ben blij dat dit zo mocht verlopen als dat we gehoopt hadden.

Een jaar geleden zat ik nog vol spanning te wachten op de geboorte van een meisje dat ik nog helemaal niet kende en nu kijk ik terug en kan ik me niet eens voorstellen dat ze er vorig jaar niet was. Dat klinkt ineens zo onrealistisch. Bijzonder he!

Ik ben benieuwd hoe jij terugkijkt op een jaar geleden. Wat voor veranderingen heb jij doorgemaakt? Hoe anders is dit jaar ten opzichte van vorig jaar? En hoe hoop je er over een jaar ‘bij’ te zitten? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Personal note: 1 jaar geleden”

 1. Mooi om bij stil te staan. Een jaar geleden woog ik nog 34kg zwaarder en kon ik mij niet voorstellen dat ik nu, een jaar later, zoveel gezonder zou zijn én met baby in de buik… ? Mooi schrijfsel misschien ga ik dat ook doen..

 2. Een jaar geleden waren wij in afwachting van de oplevering vsn ons nieuwe huis. Nu wonen we er al 10 maanden! Een jaar geleden hoopte ik kerst te kunnen vieren met een bolle buik, niet wetende dat ik in september al een klein hummeltje op de wereld mocht zetten. Waardoor we wel in een rollercoaster terechtkwamen, omdat ik in november uitgerekend was .. In 2017 ga ik volop genieten van mijn mooie gezinnetje, hoop ik weer plezier te krijgen in mijn werk en verder heb ik geen idee wat het nieuwe jaar mij gaat brengen .

 3. Leuk om hierop terug te kijken want voor jullie is er afgelopen jaar inderdaad heel veel anders geworden. Bij mij overigens ook wel. Ik ben na vijf jaar van werkgever gewisseld (super spannend) en dat gaat nu hartstikke goed. Ook ben ik afgelopen jaar verloofd en heb ik meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Allemaal bijzondere dingen en volgend jaar belooft weer een bijzonder jaar te gaan worden.
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 50 2016: Sinterklaas en lekker eten!My Profile

 4. Vorig jaar deed ik een positieve zwangerschapstest, vierde wij voor t laatst de feestdagen met zn 2, dronk ik minionchampagne bij oud en nieuw. Dit jaar vieren we de feestdagen met onze mooie gezonde dochter Kyra.
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s outfits – #3My Profile

 5. Wauw… een jaar geleden zaten we samen in onze Kerst outfit op een bankje en voelde ik Aimy voor het eerst trappelen in jouw buik! Wat is er een hoop gebeurd het afgelopen jaar zeg. Allemaal mooie dingen <3

 6. Vorig jaar rond deze tijd was ik in het prille stadium van mijn zwangerschap. Ik wist dat Ophelia dolblij zou zijn met een broertje of zusje, alleen vertelden we het haar nog niet…mijn man en ik waren ‘stille getuigen’ van een prachtig leventje wat zich in mij aan het vormen was…Aiden is nu 5 maanden en Ophelia de allerliefste zus die hij zich kan wensen! ?
  Essma onlangs geplaatst…Aiden is vijf maandenMy Profile

 7. Wat bijzonder hoe een jaar zoveel kan veranderen, ik ben nu 12 weken zwanger van ons eerste wondertje, bijzonder dat dit kindje er volgend jaar gewoon al is

 8. Mooi om op terug te kijken. Een jaar geleden hebben we ongeveer hetzelfde mee gemaakt als wat we nu weer mee maken. Mijn vader is donderdag geopereerd (vorig jaar was die begin december)… Alleen vorig jaar ging zijn herstel iets beter waardoor hij na 2 dagen al thuis was.. .nu ligt hij nog in het ziekenhuis en is hij depressief van alle medicijnen… Hopelijk is hij voor de kerst thuis, want dat is toch wel heel fijn om dit met familie te vieren…
  Jessica onlangs geplaatst…*WIN* Hangmat/Hangstoel naar keuzeMy Profile

 9. Vorig jaar was ik rond deze tijd 8 weken zwanger, helaas liep dat 3 weken later slecht af. Daarna heb ik een operatie gehad en na 4 pittige maanden was ik weer zwanger! Morgen ben ik alweer 34 weken en eind januari verwachten we een meisje! Dit jaar was een behoorlijk emotioneel jaar. Ben benieuwd wat 2017 ons allemaal gaat brengen 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Spaanse kippenstoof uit de ovenMy Profile

 10. Wat een heftig jaar is dat geweest, ik wil jullie heel veel geluk en gezondheid wensen <3

 11. Ik heb niet veel veranderingen doorgemaakt. Een jaar geleden had ik net mijn stage er op zitten bij Belvilla en moest ik mijn hotel stage gaan doen. Nu heb ik mijn toerisme opleiding afgerond in Juli. En werk ik sinds een paar dagen bij Bagels & Beans.

 12. Getrouwd en een huis gekocht afgelopen jaar, super leuk.
  Ik hoop dat ik in 2017 me wat meer ga richten op mezelf wat ik eigenlijk zou willen doen, qua keuzes werk of een opleiding. Heel lastig…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.