Personal note: 1 jaar geleden

jaargeleden

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik vind december zo’n maand waarin ik terug ga kijken op het afgelopen jaar. En dan bedoel ik nu nog even niet mijn jaaroverzicht dat op de laatste dag van het jaar online komt, maar gewoon terugkijken op hoe ik precies een jaar geleden me voelde en hoe ik ‘erbij’ zat. Een jaar geleden was ik nog mama van een kindje.

Een jaar geleden kon ik me totaal niet voorstellen dat er al zo’n groot minimensje in mijn buik zat. Een minimensje dat luistert naar de naam ‘Aimy’. Dat ik nog geen idee had wanneer de bevalling zou beginnen en dat mijn leven vanaf dan zo anders zou worden. Een jaar geleden vierde ik kerst met een ander gevoel, het gevoel dat het de laatste kerst met ons drietjes was. Ik kon me nog niet indenken dat mijn leven zoveel verrijking zou krijgen. Hoe het zou zijn om Lana een zusje te geven. Dat we het jaar erop als gezin van 4 kerst zouden gaan vieren.

Nu kan ik me niet eens meer voorstellen dat Aimy er nog niet was. Dat ik al mijn mama-liefde enkel aan Lana (en baby veilig in de buik) te schenken had. Ik kon me niet voorstellen dat ik net zoveel zou gaan houden van mijn tweede kindje, als van mijn eerste. Dat al die moeder cliches nog eens me zouden overvallen.

Vorig jaar hoogzwanger op het Lidl Kerstdiner, onder andere met mijn vriendin Jessica die onlangs van haar zoontje bevallen is <3

Vorig jaar hoogzwanger op het Lidl Kerstdiner, onder andere met mijn vriendin Jessica die onlangs van haar zoontje bevallen is <3

Ik vierde mijn kerst met veel liefde nuchter dus alcoholvrij, al was ik wel op zoek naar lekkere alcoholvrije wijnen (en dat valt flink tegen). Ik keek al zo uit naar de kerst van het jaar erop, als gezin van 4, met lekkere hapjes en alle voedingssoorten die je in je zwangerschap niet mag. Ik weet nog hoe bang ik was voor de bevalling, en dan niet de bevalling op zich, maar of we er allemaal wel gezond en heelhuids uit zouden komen, want dat is alles behalve vanzelfsprekend en ik ben blij dat dit zo mocht verlopen als dat we gehoopt hadden.

Een jaar geleden zat ik nog vol spanning te wachten op de geboorte van een meisje dat ik nog helemaal niet kende en nu kijk ik terug en kan ik me niet eens voorstellen dat ze er vorig jaar niet was. Dat klinkt ineens zo onrealistisch. Bijzonder he!

Ik ben benieuwd hoe jij terugkijkt op een jaar geleden. Wat voor veranderingen heb jij doorgemaakt? Hoe anders is dit jaar ten opzichte van vorig jaar? En hoe hoop je er over een jaar ‘bij’ te zitten? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Nicole
  18 december 2016

  Mooi om bij stil te staan. Een jaar geleden woog ik nog 34kg zwaarder en kon ik mij niet voorstellen dat ik nu, een jaar later, zoveel gezonder zou zijn én met baby in de buik… ? Mooi schrijfsel misschien ga ik dat ook doen..

 • Lisette
  18 december 2016

  Ik ben begonnen met bloggen! Een jaar geleden begon ik met de kerstboom foto en sindsdien is er heel wat gebeurd, haha! Daarnaast ging mijn laatste kind naar school vorig jaar na de kerstvakantie, dus ik was aan het genieten van de laatste momentjes samen. 2016 was een topjaar, ben erg benieuwd naar 2017!
  Lisette onlangs geplaatst…Opvoedmythes ontrafeld! Een mooi cadeau voor onder de kerstboomMy Profile

 • Angela
  18 december 2016

  Een jaar geleden woonde we nog in ons appartement (met het oog op de verhuizing), was ik nog niet eens zwanger, was Lizzie nog maar 10 maanden, blogde ik nog niet eens. Wow, wat een jaar!
  Angela onlangs geplaatst…Wat ik niet mis aan de zwangerschapMy Profile

 • Astrid
  18 december 2016

  December is inderdaad zo’n maand om terug te blikken he? Ik sta nu op dat punt dat jij omschrijft, hoogzwanger de feestdagen in maar dan van mijn tweede jongetje… Ben heel benieuwd wat 2017 ons gaat brengen!
  Astrid onlangs geplaatst…Makeup Revolution Etos launch partyMy Profile

 • Nicole
  18 december 2016

  Dit jaar ben ik hoogzwanger van ons tweede kindje. Heel anders dus dan vorig jaar!,
  Nicole onlangs geplaatst…Op zoek naar de ideale autostoelMy Profile

 • Mirjam
  18 december 2016

  Een jaar geleden waren wij in afwachting van de oplevering vsn ons nieuwe huis. Nu wonen we er al 10 maanden! Een jaar geleden hoopte ik kerst te kunnen vieren met een bolle buik, niet wetende dat ik in september al een klein hummeltje op de wereld mocht zetten. Waardoor we wel in een rollercoaster terechtkwamen, omdat ik in november uitgerekend was .. In 2017 ga ik volop genieten van mijn mooie gezinnetje, hoop ik weer plezier te krijgen in mijn werk en verder heb ik geen idee wat het nieuwe jaar mij gaat brengen .

 • Femke
  18 december 2016

  Leuk om hierop terug te kijken want voor jullie is er afgelopen jaar inderdaad heel veel anders geworden. Bij mij overigens ook wel. Ik ben na vijf jaar van werkgever gewisseld (super spannend) en dat gaat nu hartstikke goed. Ook ben ik afgelopen jaar verloofd en heb ik meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Allemaal bijzondere dingen en volgend jaar belooft weer een bijzonder jaar te gaan worden.
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 50 2016: Sinterklaas en lekker eten!My Profile

 • Saskia
  18 december 2016

  Een jaar geleden was voor ons niet zo leuk en heb er ook verdrietige herinneringen aan. Daarom dat ik dit jaar extra dankbaar ben dat het goed gaat met ons gezin <3
  Saskia onlangs geplaatst…Rosa verloor haar vader na een zware depressieMy Profile

 • Kelly
  18 december 2016

  Vorig jaar woonde ik nog thuis! Inmiddels wonen we 5 maanden samen.. wat een jaar..
  Kelly onlangs geplaatst…Recept – DuvelkesvleisMy Profile

 • Leonie
  18 december 2016

  Vorig jaar deed ik een positieve zwangerschapstest, vierde wij voor t laatst de feestdagen met zn 2, dronk ik minionchampagne bij oud en nieuw. Dit jaar vieren we de feestdagen met onze mooie gezonde dochter Kyra.
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s outfits – #3My Profile

 • Loes Johanna
  18 december 2016

  Wat bijzonder om op terug te kijken! Ik ben op dit moment 29 weken zwanger en dit jaar getrouwd, dus een groot verschil met vorig jaar. Wij vieren dit jaar kerst voor het laatst met zijn tweetjes, zal ook heel bijzonder gaan worden.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…It’s beginning to look a lot like Christmas (onze kerstversieringen)My Profile

 • chucky1012
  18 december 2016

  Zo een speciaal jaar was het voor jullie!
  Fijn om teug te kijken….

  Xoxo

 • Romy
  18 december 2016

  Wat ontzettend bijzonder om terug te blikken! Het lijkt me inderdaad een heel speciaal idee dat je een jaar later niet meer zwanger, maar met een mooi, klein meisje aan het kerstdiner zit!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 5 tips voor inspiratie om te bloggenMy Profile

 • Lieke - Life As Lieke
  18 december 2016

  Wat een mooi artikel! Lijkt me inderdaad raar dat ze er toen nog niet was en je je dat nu niet meer kunt indenken!
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…December, denk eens aan een anderMy Profile

 • karlien
  18 december 2016

  Wat mooi om zo terug te kijken! Wat is er veel veranderd in een jaar.
  karlien onlangs geplaatst…Malta met kids tijdens de zomervakantieMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  18 december 2016

  Heel mooi om soms zo terug te kijken en even stil te staan..
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Ik zag een prachtig mini meisjes, tussen alle slangetjes en buisjes…My Profile

 • Jessica
  18 december 2016

  Wauw… een jaar geleden zaten we samen in onze Kerst outfit op een bankje en voelde ik Aimy voor het eerst trappelen in jouw buik! Wat is er een hoop gebeurd het afgelopen jaar zeg. Allemaal mooie dingen <3

 • marleen@burgertrutjes
  18 december 2016

  BIj mij is er helemaal niet veel veranderd, behalve dat ik ben gaan bloggen. Oke dat is best een ding geworden! 🙂 Leuk om zo even terug te kijken!
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Laat ze niet stikken! 3fm Serious Request 2016My Profile

 • Essma
  18 december 2016

  Vorig jaar rond deze tijd was ik in het prille stadium van mijn zwangerschap. Ik wist dat Ophelia dolblij zou zijn met een broertje of zusje, alleen vertelden we het haar nog niet…mijn man en ik waren ‘stille getuigen’ van een prachtig leventje wat zich in mij aan het vormen was…Aiden is nu 5 maanden en Ophelia de allerliefste zus die hij zich kan wensen! ?
  Essma onlangs geplaatst…Aiden is vijf maandenMy Profile

 • Merel
  18 december 2016

  Wat bijzonder hoe een jaar zoveel kan veranderen, ik ben nu 12 weken zwanger van ons eerste wondertje, bijzonder dat dit kindje er volgend jaar gewoon al is

 • Merel
  18 december 2016

  Wauw precies zoals ik nu! Mooi om te lezen

 • MamaIssues
  18 december 2016

  Bizar he hoe snel een jaar gaat!!!
  Vooral met kleintjes ze groeien zo snel!
  Dit jaar kerst met z’n vieren bij jullie.. alvast hele fijne dagen!!
  MamaIssues onlangs geplaatst…Sunny SundayMy Profile

 • Anne
  18 december 2016

  Mooi geschreven Kel!

 • Jessica
  18 december 2016

  Mooi om op terug te kijken. Een jaar geleden hebben we ongeveer hetzelfde mee gemaakt als wat we nu weer mee maken. Mijn vader is donderdag geopereerd (vorig jaar was die begin december)… Alleen vorig jaar ging zijn herstel iets beter waardoor hij na 2 dagen al thuis was.. .nu ligt hij nog in het ziekenhuis en is hij depressief van alle medicijnen… Hopelijk is hij voor de kerst thuis, want dat is toch wel heel fijn om dit met familie te vieren…
  Jessica onlangs geplaatst…*WIN* Hangmat/Hangstoel naar keuzeMy Profile

 • Fenna
  18 december 2016

  Vorig jaar was ik rond deze tijd 8 weken zwanger, helaas liep dat 3 weken later slecht af. Daarna heb ik een operatie gehad en na 4 pittige maanden was ik weer zwanger! Morgen ben ik alweer 34 weken en eind januari verwachten we een meisje! Dit jaar was een behoorlijk emotioneel jaar. Ben benieuwd wat 2017 ons allemaal gaat brengen 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Spaanse kippenstoof uit de ovenMy Profile

 • Kelly Caresse
  18 december 2016

  Wat een heftig jaar is dat geweest, ik wil jullie heel veel geluk en gezondheid wensen <3

 • Kelly Caresse
  18 december 2016

  <3 Zo speciaal!

 • Kelly Caresse
  18 december 2016

  Wat leuk Marleen! 🙂

 • Kelly Caresse
  18 december 2016

  Gefeliciteerd Merel <3 Veel geluk gewenst!

 • Lifeaholic.nl
  18 december 2016

  Wat een mooie herrinering zeg! Toevallig heb ik het er deze week ook nog over gehad…: Goh, het is alweer een jaar geleden dat…’ haha 🙂
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…How to: haren krullen met stijltang?!My Profile

 • Lieke van Veen
  18 december 2016

  Ik heb niet veel veranderingen doorgemaakt. Een jaar geleden had ik net mijn stage er op zitten bij Belvilla en moest ik mijn hotel stage gaan doen. Nu heb ik mijn toerisme opleiding afgerond in Juli. En werk ik sinds een paar dagen bij Bagels & Beans.

 • rachel
  19 december 2016

  ik doe het ook alitjd hoor terug kijken!!en kan nu zeggen dat ik er dit jaar iets beter bij zit dan vorig jaar 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 17 december ’16, kapper en verjaardagMy Profile

 • Sandra
  19 december 2016

  Wat een leuk artikel! Afgelopen jaar was bij ons thuis best wel zwaar en vol verdriet, hopelijk brengt komend jaar ons meer goeds 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…LIGHT CONTROL TIGHTS MATT – SHAPING PANTY HEMAMy Profile

 • Hilde
  19 december 2016

  Getrouwd en een huis gekocht afgelopen jaar, super leuk.
  Ik hoop dat ik in 2017 me wat meer ga richten op mezelf wat ik eigenlijk zou willen doen, qua keuzes werk of een opleiding. Heel lastig…

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.