De happy challenge week 8 : Omring je met positieve mensen

Bron: Weheartit

We zijn aangekomen in week 8 van de Happy challenge. Niet te geloven dat we er al 7 weken op hebben zitten waarin we ons gefocust hebben op de positieve dingen in het leven. Onze doelen, dromen, we hebben gewerkt aan dankbaarheid en we zijn ons bewuster geworden van wie we zijn en vooral wat we willen. Ik merk dat ik met bepaalde situaties makkelijker om kan gaan door meer het positieve ervan in te zien, en ook merk ik dat ik bewuster bezig ben met mijn doel, nu ik goed voor ogen heb wat mijn doel is en wat hier voor nodig is. Deze week is een wat moeilijkere opdracht. Deze gaat namelijk over de mensen om je heen. We hebben onwijs veel mensen om ons heen. Naast onze dierbare naasten zien we natuurlijk ook collega’s, kennissen, verre familie, de kassajuffrouw in de supermarkt, die ene buurvrouw die altijd een praatje komt maken enzovoorts. Je zult dan ook vrij snel aanvoelen met wat voor persoon je te maken hebt. Nederlanders staan er om bekend om te klagen en te zeuren. Over het slechte weer, een tv-programma, over voetbal, over dat we zo toe zijn aan de lente enzovoorts. Als je mensen vraagt hoe het met ze gaat krijg je vaak standaard een antwoord ‘ ja, goed en met jou?’. Soms komt dan vervolgens nog een positief verhaal maar soms ook niet.

We kunnen natuurlijk ook niet altijd positief zijn en blijven. Er gebeurt van alles om ons heen en het is aan ons om een manier te vinden daar mee om te gaan. Als ik naar mezelf kijk dan merk ik dat ik best het een en ander heb meegemaakt en genoeg te ‘klagen’ heb over mijn gezondheid. Dat klagen doe ik dan het liefst bij mijn dichtstbijzijnde dierbaren zoals mijn vriend, mijn ouders en hele goede vriendinnen. Toch vind ik het lastig om te klagen, ik wil graag positief zijn en dit naar andere uitstralen. Klagen is misschien ook niet het goede woord, je kunt het ook ‘spuien’ noemen. Ook wil ik anderen niet belasten met ‘negativiteit’. Ik ga hiermee om door wel te benoemen wat er aan de hand is, maar ook daarbij te benoemen wat goed gaat. Zo houd ik voldoende positieve energie bij mezelf en dit helpt ook de ander om mij te ondersteunen.

Bron: weheartit

Zelf kun je veel energie kosten voor een ander, maar anderen kunnen ook veel (negatieve) energie van jou opnemen. Als een soort spons wordt je energie dan opgenomen door de ander. Dit kan heel vermoeiend zijn maar natuurlijk wil je er voor de ander kunnen zijn. Voor mensen die je heel dierbaar zijn is het belangrijk dat je er voor ze kunt zijn. Maar er zullen ook mensen in je omgeving zijn die teveel van je energie opeisen. Als een spons slurpen ze als het ware je positieve energie weg en zo neem jij hun negatieve energie over. Dit kost heel veel energie voor jou zelf, maar ook kun je daardoor de ander niet meer zo goed helpen. Je wilt de ander helpen door de situatie in het positieve te bekijken maar dit lukt dan niet meer. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van deze negatieve energie die je van sommige mensen krijgt.

Soms is het dan voor zowel jou als die persoon beter om afscheid te nemen. Als iemand teveel van je positieve energie opslurpt en je letterlijk moe maakt doordat je er samen niet uit komt, kun je elkaar niet helpen. Die persoon heeft een stukje van die negatieve stroming bij je achtergelaten, voelt zich alsnog niet opgelucht of slechts een beetje, en jij zit met die negatieve lading waar je niet veel mee kan. Dit is een stukje theorie om over na te denken. Zijn er mensen om je heen die teveel van je energie opeisen? Wat wil je hiermee doen? Kun je hierover praten met die persoon om te kijken wat je kunt verbeteren aan de situatie? Of is het soms beter om de ander te laten gaan. Die keuze overweeg je ook aan de hand van hoe belangrijk iemand voor je is.

Positiviteit + positiviteit = positieve energie

Positiviteit + positiviteit = veel positiviteit maar Positief + negatief wordt meestal negatief. Een wijze les die ik op mijn studie leerde is dat je niet van een ander kunt vragen te veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen door naar jezelf te kijken. Door zelf een positievere houding aan te leren kun je dit uitstralen en zo trek je ook positiviteit van anderen aan. Met positiviteit kun je werken aan je doelen en dromen, en alleen dan kunnen ze uitkomen! Live your dreams.

Hoe filosofisch / psychologisch dit artikel ook mag klinken, voor mij is het een wijze les geweest. Een ander kun je niet veranderen, verandering begint altijd bij jezelf. Kijk naar je eigen houding in situaties en haal hier je levenslessen uit en richt je altijd op het positieve.

Hoe ga jij om met positieve mensen, en wat doe je met negatieve mensen?. Wat is jouw eigen aandeel hierin en hoe zorg je ervoor dat je het positieve uit jezelf en anderen kunt halen?.

 

Spread de happy challenge love!

 • Twitter en Instagram mee via  de hashtag:  #Dehappychallenge
 • Voeg jezelf toe aan de happy challenge facebook
 • Volg Lisanne en Marieke ook via hun super toffe blogs.
 • Deel je blogpost hierover ook via de sociale media zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars artikelen. Ook mag je deze achterlaten in de comments van onze blogs.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze opdracht vinden en wat jullie hiermee gaan doen.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “De happy challenge week 8 : Omring je met positieve mensen”

 1. Ik heb inderdaad bij Lisanneleeft aangegeven dat ik het een bijzondere opdracht vind. Wel één die je aan het nadenken zet. Zomaar iemand uit je leven bannen, omdat die gene teveel energie zuigt zal ik niet snel doen. Ik moet toegeven dat ik wel zeer selectief ben in mensen die ik überhaupt toelaat tot de-echte-Sanne dus dan kom je misschien minder snel de energiezuigende mensen tegen en de gene die dit wel doen, heb je dusdanig lief dat je er gewoon voor ze bent. Hoe vermoeiend ook soms!
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…GeboortekaartjesMy Profile

 2. Het is niet makkelijk, maar het gaat je echt wat opleveren: rust, positieve energie in plaats van negatieve, meer tijd voor de mensen die je wél in je omgeving wilt hebben. Nogmaals, niet makkelijk, ik heb het laatst ook gedaan, maar het is het meer dan waard. Succes!
  Marion onlangs geplaatst…Een stukje taart……. na 15 jaarMy Profile

 3. Ik probeer ook altijd zo positief mogelijk te blijven! Altijd blijven lachen. Maar soms gaat dat gewoon niet altijd. Wat betreft andere mensen: Wij hebben ooit een goede vriendin gehad, maar die liep altijd te zeuren en klagen en er waren altijd problemen! Op een gegeven moment was de maat vol en hebben we haar verteld dat we ze even niet wilden zien. Dit was erg hard, maar wel het beste voor onze vriendengroep.
  Geertje onlangs geplaatst…Kids Wish List: V&D…My Profile

 4. kellycaresse

  @ healthymommy : ik denk niet dat je de opdracht begrepen hebt als je denkt dat we mensen die teveel energie zuigen maar uit ons leven moeten bannen. Dat je selectief bent geeft wel aan dat je er bewust mee bezig bent om te kijken wie je wel of niet toelaat. Als je iemand al vermoeiend vind vraag ik me af of je echt voor die persoon iets kan betekenen 🙂

 5. Wat mooi geschreven, het geeft je zo veel meer rust en energie en wat meer aandacht aan de mensen geven die je echt graag in je omgeving wilt is alleen maar meer positiviteit in je eigen leven. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Weight Watchers update #13My Profile

 6. Wat een goed artikel weer van de happychallenge 🙂 Ik ben het er mee eens, negativiteit is een keuze… Als er iets rots gebeurt kan je daar over BLIJVEN zaniken (op Facebook etc) maar je kunt er ook voor kiezen om het even los te laten of er een positieve draai aan te geven. Ik heb een aantal maanden geleden ook mensen waar ik me aan ergerde verwijderd van Facebook, heb er gewoon geen zin in!
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #13My Profile

 7. Ik weet als geen ander hoe het is om met iemand te leven die minder positief in het leven staat als ik. Maar goed, daar weet jij zo goed als alle ins en outs van. Ik heb gezien hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die positief zijn. Die je omhoog halen in plaats van naar beneden. Waar je energie van krijgt in plaats van mensen die energie kosten. Jij bent mijn positieve vriendinnetje en ik ben trots op je.
  Suzanne onlangs geplaatst…Update | Been There Done That, 30 days shredMy Profile

 8. Hi,
  Ik heb nog wel een tip voor een boek.
  Het geluk project. Geschreven door Gretchen Rubin.
  Het is wel vergelijkbaar met de happy challenge. Dit boekje heeft mij in ieder geval heel erg geïnspireerd om nog gelukkiger door het leven te gaan. Ik kan hier nu wel samenvatten wat er in staat, maar ik zou zeggen Google het even dat is makkelijker :).

 9. Ik weet zelf hoe het is om niet altijd even positief in het leven staan, gelukkig ben ik er zelf weer uit gekomen en ben ik altijd blij geweest dat er mensen om mij heen waren met een hoop positiviteit . Als geen ander weet ik hoeveel energie je vraagt van de mensen om je heen, en je komt er op zulke momenten ook achter wie je echte vrienden zijn. Gelukkig is bij mij het glas meestal weer halfvol ipv halfleeg en probeer ik anderen te inspireren met mijn verhaal, en zelf mijn positiviteit over te dragen.

 10. Ik denk dat ik hem prima begrijp. Sterker nog; ik ben het er in zekere zin wel met deze zin eens: “Maar er zullen ook mensen in je omgeving zijn die teveel van je energie opeisen. Als een spons slurpen ze als het ware je positieve energie weg en zo neem jij hun negatieve energie over.”. Alleen ik denk dat wij zelf daar ook iets kunnen doen. Waarom slurpt die ander energie? Of waarom laten wij diegene energie slurpen? Kennelijk trekken wij ons dan veel van bepaalde opmerkingen aan? Waarom? Omdat je het er niet mee eens bent, omdat jij zo niet in het leven staat? Dat is wat ik bedoel… Op sommige manieren is het makkelijk om mensen huppakee uit je leven te zetten, maar het is ook goed om verder te kijken dan de irritatie en dit aan de ander te wijten. Ik bedoel het dus niet negatief, maar soms is een andere ‘einde’ ook mogelijk. Dus geen energie-geslurp maar ook niet pontificaal de deur toewijzen. De gulden (euro)middenweg.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…GeboortekaartjesMy Profile

 11. kellycaresse

  He Sanne,
  I denk dat we elkaar nu inderdaad beter begrijpen. De gulden middenweg is altijd beter en het is denk ik inderdaad ook een heel proces om erachter te komen wie je liever om je heen houdt en wie je liever vermijdt door zijn/haar negativiteit. Daar gaat niet over een dag. Mooi gezegd! 🙂

 12. kellycaresse

  Dankjewel voor je Comment D. Mooi hoe je dit uitlegt. Ik weet ook hoe het is om niet positief in het leven te staan en ik ben dankbaar voor de mensen om me heen. Ik denk dat er twee verschillende manieren zijn van negatief in het leven staan, de manier dat het ten koste van de positieve energie van een ander gaat, en de manier waarop je gebruik maakt van andermans krachten en daarmee ook het positieve uit jezelf tot uiting kan komen, zo help je elkaar zonder puur de ander in negatieve energie te brengen. 🙂 Fijn dat je het leven weer een stuk positiever ziet en je anderen ermee kan inspireren.

 13. Ik dag vroeger nooit zo bewust na over de mensen om mij heen maar probeer er nu meer bij stil te staan omdat ik wel merk dat het een grote invloed op me heeft. Ook, zoals je al zegt, vind dat mijn eigen houding hierin zeer belangrijk is. Door deze opdracht ga ik nog eens extra nadenken over wie ik om me heen wil maar ook over welke energie ik naar anderen wil uitstralen.
  Hester onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje VIMy Profile

 14. Mooie opdracht, maar wel één om goed over na te denken. Ik had meteen iets in mijn hoofd, maar ik twijfel of ik daar (al) over wil schrijven op mijn blog.

 15. Pingback: T.G.I.F. Happychallenge Opdracht 8 – Omring je met positieve mensen |

 16. @Sanne/Healthy mommy: Ik denk inderdaad dat dat ook mooi is aan deze opdracht: je gaat kijken welke mensen jou veel energie kosten, maar ook waarom dat zo is!
  Feit is dat sommige mensen niet zomaar uit je leven ‘geband’ kunnen worden (en misschien wil je dat ook wel helemaal niet), dan is het juist waardevol om op zoek te gaan naar de oorzaak. Misschien kun je daar dan iets (samen?) aan doen. Alleen al je bewust zijn van de oorzaak kan al een boel helpen, denk ik!
  Denk dat dat een mooie toevoeging is aan de opdracht: niet alleen naar de mensen kijken die ‘het’ doen, maar ook kijken naar waarom je dat zo ervaart!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…Happychallenge: Omring je met positieve mensenMy Profile

 17. Ik probeer altijd zo positief mogelijk te zijn, want dat maakt me echt vrolijker. Maar ik heb een vriendin die best snel negatief is, dat komt ook door wat ze heeft meegemaakt. Ik probeer toch zoveel mogelijk positiviteit uit te stralen en er voor te zorgen dat ze ook wat positiever wordt. Maar het is erg lastig hoor!

 18. Goh, wat is dit een actuele opdracht. Ik kreeg gisteren een mail van een meisje wat ik heb leren kennen, maar waarmee ik het contact heb verbroken omdat het mij teveel energie kostte. En nu wil ze ineens weer in contact komen, met mij, maar ook met andere meiden uit de stad, om vriendinnen te maken. Sterker nog: Via mij wil ze anderen leren kennen. Maar ik heb hier geen zin meer in, vanwege de energie.. Ik ga hier zeker iets mee doen, zoals eigenlijk met elke Happy Challenge opdracht!
  Cindy onlangs geplaatst…The Body Shop body- and lipbutterMy Profile

 19. Pingback: Terugblik op de happy challenge : En nu zijn we allemaal super happy! - Kelly Caresse | Kelly Caresse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.