Mijn zwangerschap in zoekwoorden

zoekwoordne

In je zwangerschap is Google een belangrijke vriend. Dat geven we allemaal niet zo toe, maar het is echt zo. Ieder kwaaltje, iedere fase in de ontwikkeling en iedere twijfel wordt opgezocht op Google. Op de blog van Me-To-we kwam ik een lijstje tegen met zoekwoorden die zwangere vrouwen allemaal hanteren tijdens hun zwangerschap. In veel van die woorden herkende ik mezelf niet. Ik heb bijvoorbeeld echt niet gegoogled of ik wel of niet dat glaasje wijn mag hebben of hoeveel kans er is op een totaalruptuur, maar aangezien ik me aan heel wat Google gekte wel schuldig heb gemaakt, besloot ik mijn zwangerschap in zoekwoorden uit te werken en antwoord te geven op mijn eigen vragen.

 1. Zwangerschapstest van de Action, betrouwbaar? Dat is wat ik serieus googlede toen ik de eerste positieve zwangerschapstest in mijn handen had, een test die verkocht werd voor nog geen 2 euro voor 2 stuks. Kelly, i can tell you, die was betrouwbaar 😉
 2. Zwanger worden na stoppen met borstvoeding, lastig?  Ik heb Lana in totaal ruim 1,5 jaar borstvoeding gegeven, een periode waar ik met veel liefde op terug kijk. We zijn gestopt met borstvoeding om verschillende redenen, maar die tweede kinderwens was ook wel een factor. Mijn menstruatiecyclus was nogal uh, weird dus google was my friend. Antwoord op die vraag, na het stoppen met het geven van borstvoeding, kan het heel snel raak zijn maar dit verschilt van vrouw tot vrouw. Wij hadden geluk, maar toch moest ik het even Googlen.
 3. Wanneer is de uitgerekende datum? Welke zwangere heeft dit niet opgezocht op google? Allerlei handige sites hebben zo’n rekentool om dat uit te rekenen. 24 februari was ‘the answer’ dat ik op 17 juni kreeg.
 4. Angelsound, vanaf wanneer kun je het hartje zelf luisteren? En dan las ik verhalen van dames die dit bij 7 weken al konden. Wel een leuk feitje, bij 8 weken lukte het mij en kon ik thuis het hartje van de beeb luisteren. Al die onzekerheid ook 😉

5. Geslacht bepalen met de NUB Theorie. Natuurlijk heb ik daar vele malen op gegoogled, een beetje naïef denkend dat mijn 10 weken echo vast dit uitsluitsel ook al kon bieden. Kelly geduld! De echo bij 13 weken gaf overigens een hele duidelijke NUB aan, top!

6.Tweede zwangerschap, wanneer kindje voelen? Jep, guilty, dat zocht ik soms wel wekelijks op toen ik ons meisje nog niet voelde. Nou ik hoor niet bij die leuke forum ervaringsverhalen van moeders die de tweede op magische wijze bij 12 weken al voelden, volgens mij begon het vlinder-gevoel bij 16 weken en waren het bij 18 weken pas duidelijke tikjes.

7. 20 weken echo, hoeveel % kans op gezond kindje? Jep, ik ben zo’n control-freak die daar de statistische feitjes van wilt opzoeken, hoe stom eigenlijk, want als er uitkomt dat het 1 op de 1000 zou zijn, dan kan je ook pech treffen. Maar jep, die zocht ik even op Google op.

8. Kans op natuurlijke bevalling na keizersnede: Ook al zo’n onderwerp wat me de hele zwangerschap bezighoud dus waar ik Google mee raadpleeg. Kansen kansen kansen, zo’n zwangerschap is eigenlijk gewoon de controle loslaten, hoe moeilijk dat ook is

9. Kans op herhaling, hellp-syndroom tweede zwangerschap: Komt ook al voor in mijn zoekgeschiedenis. Kansen zijn overigens heel klein, en daar houd ik me dan toch mooi aan vast.

10. Alle mogelijke symptomen zwangerschap: Van hoofdpijn tot aan afscheiding, van gevoelige borsten tot aan bekkenklachten, alle symptomen zijn al wel eens opgezocht, als het niet in mijn eerste zwangerschap was, dan was het wel in mijn tweede zwangerschap.

Dus, nu zijn jullie aan de beurt, aan welke Google zoekwoorden maak of maakte jij je schuldig tijdens je zwangerschap? Wat herken jij in jezelf bij dit artikel? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

51 reacties

 • MamaOnderneemt
  15 januari 2016

  Wat ik vooral erg leuk vond om op te zoeken en te bekijken was op internet was informatie, foto’s en video van de ontwikkeling van je foetus. Ook al had ik een zwangerschapsboek, ik sloeg toch ook internet erop na.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Het bloghuisje en leven van je blogMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  15 januari 2016

  In het begin vooral dezelfde als die van jou. Daarna werd het meer in de trant van een tweelingzwangerschap. Wanneer bevallen tweeling etc. Wel grappig dat elke vrouw wel bijna dezelfde woorden gebruikt rond die tijd.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geboortestempel + WINACTIE!!!My Profile

 • Channa
  15 januari 2016

  Grappig, ik zocht eigenlijk ook heel veel op Google. Niet altijd even handig, maar toch vaak ook wel verhelderend!
  Channa onlangs geplaatst…Waarom een dreumes leuker is dan een baby!My Profile

 • Wilmaaa
  15 januari 2016

  Grappig, ik zou ook een aantal dingen hiervan wel googlen denken ik als ik weer zwanger zou worden. Ik gebruikte bij Yarah ook een actief test en vroeg me af hoe betrouwbaar het was, maar ik was toch echt zwanger;)
  Wilmaaa onlangs geplaatst…DIY geboortekaartje| Maak hem zelf!My Profile

 • Josan
  15 januari 2016

  Eh geen?! Zodra ik wist dat ik zwanger was, vond ik het allemaal wel prima. Bovendien stond er in jet mapje van mijm verloskundige ook uitdrukkelijk of we niet wilden gaan Googlen maar bij vragen de praktijk bellen
  Dat heb ik dus maar gedaan.
  Josan onlangs geplaatst…Hoezo, lelijke baby’s bestaan niet?!My Profile

 • Femke
  15 januari 2016

  Leuk om al die zoekwoorden eens op een rijtje te doen. Vooral om die eerste moest ik lachen. Toen een vriendin van mij zwanger was (van haar derde). Had ze de eerste test ook met een zwangerschapstest van de Action gedaan. Ping, die gaf meteen aan dat ze zwanger was. Omdat ook zei dacht “ja zo’n goedkope test van de Action is vast niet goed”, is ze er nog één van Clearblue gaan halen. Het resultaat was precies hetzelfde ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tussentijdse update Clean 9 detox!My Profile

 • Charlotte
  15 januari 2016

  Lang leve Google! Ik zocht ook echt alles op, vaak heel handig maar als ik ergens last van had dan probeerde ik Google toch zoveel mogelijk te vermijden…
  Charlotte onlangs geplaatst…De eigenaardigheden van onze peuterMy Profile

 • Tamara
  15 januari 2016

  Haha heeeel herkenbaar! Ik googlede trouwens ooknog heel veel over eten. Naar wat ik nou ookalweer allemaal niet mocht eten haha
  Tamara onlangs geplaatst…Hoeveel deel jij van je kind op het internet?My Profile

 • Sanne Marlijn
  15 januari 2016

  Super leuk dit artikel! Ik heb me ook suf gegoogled tijdens mijn zwangerschap. Ook over de nub theorie inderdaad hihi. De angelsound heb ik teouwens ook gebruikt. Fijn om te weten dat de Action zwangerschapstesten betrouwbaar zijn! Scheelt een hoop geld 🙂
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…E.L.F. Smudge Pot en EyelinerMy Profile

 • Lisanne
  15 januari 2016

  Hoera voor Google in zijn goede en slechte tijden ik heb het ook hoor met kwaaltjes als ik een paar dagen een rare tik voel in mijn knie of als ik 2 dagen over tijd bent hup Google maar en je word er eigenlijk alleen maar onzeker van hahaha maar toch doen we het massaal met zijn allen. fijn weekend liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…I love WinterMy Profile

 • Dorien
  15 januari 2016

  Leuk artikel! Ik heb me suf gegoogled toen ik zwanger was. Alles was nieuw en je zoekt af en toe toch naar een hou bast of bevestiging!
  Dorien onlangs geplaatst…5 THINGS – WITH LOVE DMy Profile

 • Kelly
  15 januari 2016

  Leuk om eens te lezen wat je wel niet allemaal opzoekt! Ik denk dat ik de eesrte ook zelf zou opzoeken hoor haha
  Kelly onlangs geplaatst…365 days| #14 rustMy Profile

 • Nicole
  15 januari 2016

  Haha nou die zwangerschapstesten van de Action zijn wel betrouwbaar, die hoefde ik niet te googlen ;-). Ik denk dat ik het meest heb gezocht op: Zwanger na miskraam, of zwanger na curretage.
  Nicole onlangs geplaatst…De allerfoutste teksten voor op babykledingMy Profile

 • Marlotte
  15 januari 2016

  Haha, wat een onwijs leuk artikel is dit zeg! Ik Google mij ook altijd suf haha! 🙂
  Marlotte onlangs geplaatst…Gezonde groentefrietMy Profile

 • Sophie
  15 januari 2016

  Wat interessant om eens te delen! Ik denk dat ik dan ook heel veel zal googlen want ik hoor ook onder de categorie: control freak haha!
  Sophie onlangs geplaatst…6x rust in je hoofdMy Profile

 • Elisabeth
  15 januari 2016

  Veel punten op je lijstje zijn he herkenbaar. Ik wil ook altijd graag kansen weten, harde getallen. Helaas zijn ze meestal niet te vinden….
  Elisabeth onlangs geplaatst…GEEN SALDO BETAAL ANDERSMy Profile

 • Miranda
  15 januari 2016

  Wat een leuk artikel!:) ik vind de meeste zoektermen wel herkenbaar. Ik heb veel gegoogled en gelezen toen ik zwanger was. 1 van mijn meest gezochte termen is ‘manieren om bevalling op natuurlijke manier op te wekken’ 🙂 ik was het nogal zat de laatste weken haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Plog 9 en 10 januariMy Profile

 • Vivienne
  15 januari 2016

  Herkenbaar! Ik zocht oin het begin ook veel op wat ik wel/niet mocht eten. Het leek in eerste instantie of ik ‘niks’ mocht, maar later vond ik het eigenlijk wel meevallen. Sowieso tik ik vaak mijn aantal weken zwangerschap in en check dan alle verschillende sites met wat ze er over te zeggen hebben. Zit nu alweer op bijna 35 weken… Dus ben ook veel over bevallingen aan het lezen. Ligt er net aan in welke fase je zit.
  Vivienne onlangs geplaatst…Recept: gezonde ontbijtkoekMy Profile

 • saskia
  15 januari 2016

  Die van de angelsound heb ik zelf ook opgezocht. Verder weet ik het eigenlijk niet zo goed meer haha, maar heb het wel gedaan hoor. Ben ook een controlefreak 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Bloggen tips: meest gestelde vragenMy Profile

 • Michelle
  15 januari 2016

  Haha herkenbaar! Ik heb ook zo veel gegoogled. Van te voren, over hoe lang het ‘ongeveer’ zou kunnen duren tot ik zwanger zou zijn – koekoek, bij iedereen anders natuurlijk – tot wat ik ook alweer precies wel en niet mocht eten tijdens mijn zwangerschap. Ondertussen, in week 24, Google ik eigenlijk helemaal niet meer. De onzekerheid van in het begin is over het algemeen wel verdwenen.
  Michelle onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 21 t/m 23!My Profile

 • Elize| girlobthewhitebike
  15 januari 2016

  Leuk om te lezen!:) ik Google ook heel veel! Superhandig!
  Elize| girlobthewhitebike onlangs geplaatst…OOTD: Fluffy gilet loveMy Profile

 • Marieke
  15 januari 2016

  Wat een leuk artikel. Ik denk dat wanneer ik zwanger zou mogen worden ik mij ook suf zou googlen, haha. Vooral je eerste over de test van de Action vind ik grappig. Daar zou ik ook zo naar kunnen zoeken.
  Marieke onlangs geplaatst…TV Series TagMy Profile

 • Lola
  15 januari 2016

  Ik reageer even anoniem omdat niemand in mijn omgeving weet dat wij aan het proberen zijn om zwanger te worden. En je zult altijd zien dat iemand die je kent het dan leest, maar ik google me gek op kansberekeningen met het zwanger worden, en hoe je meer kans hebt, en eerste mogelijke symptomen. Haha. Soms maak ik mezelf helemaal gek haha. Dus ik begrijp je google drift helemaal hoor!

 • Manon
  15 januari 2016

  Haha leuk artikel!!! Ik heb me ook súf gegoogled toen ik zwanger was. Van “kramp hier” tot “pijntjes daar” en alles ertussen in haha.
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #2 – De kop is erafMy Profile

 • marie-louise
  15 januari 2016

  Haha leuk artikel! Ook ik ben tijdens mijn zwangerschappen een googlefreak!
  marie-louise onlangs geplaatst…Brief aan mijn jongere ikMy Profile

 • Leonie
  15 januari 2016

  Haha, hier ook een controlfreak in the house!
  Toch is dat opzoeken ook niet altijd fijn of goed.
  Maar over de Action test heb ik ook gegoogled en ook symptomen en dergelijke.
  Nu ook veel aan t googlen over informatie hoe groot t kindje nu is en hoe ik me zou moeten voelen per week, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Ik ben zwanger!My Profile

 • Hanna
  15 januari 2016

  Haha leuk om te zien waar jij naar hebt gekeken. Google is your friend.
  Hanna onlangs geplaatst…De racefiets – een kwartet over mijn eerste trappen op het wielerpad [2/4]My Profile

 • Nicky
  15 januari 2016

  Dat kan ik me goed voorstellen, ik denk dat ik dat ook zou doen haha! Dat controlfreak zit er toch een beetje in, niet handig haha vaak heb ik er alleen maar last van. Leuk om te lezen!
  Nicky onlangs geplaatst…Vergoedingen dietist 2016My Profile

 • Doortje
  15 januari 2016

  Heel herkenbaar! Ik ben vooral heel nieuwsgierig en wil dus alles weten, niet altijd handig! Tijdens mijn laatste zwangerschap zocht ik vooral op tweelingdingen… TTS syndroom, hoe weet je welke baby je voelt bewegen? Etc. toen ik in het ziekenhuis lag werd het paniekerig; overlevingskans 25 weken, prematuur etc. Ik zag zelfs een filmpje over een tweeling die met 26 weken geboren werd (niet handig om te zien) gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar ik heb wat afgegoogled die zwangerschap!
  Doortje onlangs geplaatst…Food Friday; recept; Nachos met gehakt uit de ovenMy Profile

 • Colinda
  15 januari 2016

  Erg herkenbaar het googlen, hier ook na allerlei dingen. Vooral de kwaaltjes. En het dan bij de 2e zwangerschap eigenlijk nog in je achterhoofd weten, maar dan als nog googlen om te kijken hoe het nu zat.
  Colinda onlangs geplaatst…Inspiratie | Leuke stylingstips voor een ladder in de kinderkamerMy Profile

 • Bregje
  15 januari 2016

  Oh wat doen die hormonen toch heerlijke dingen met ons. Ik googlede me ook een ongeluk en bracht heel wat uurtjes op fora rond. Toen de bevalling naderde bleef ik maar googlen op symptomen, maar uiteindelijk leek het er helemaal niet op 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Niks mis met een beetje kwetsbaarheidMy Profile

 • Jeanine
  15 januari 2016

  -Wat mag ik wel en niet eten tijdens zwangerschap.
  -vliegen tijdens zwangerschap
  -verschillen tussen jongen of meisjes zwangerschap

  Dit zocht ik ook op op internet.
  Gaat vanzelf he, we zijn toch allemaal bezorgd en nieuwschierig he ?

 • Dita
  15 januari 2016

  Herkenbaar maar soms zo niet goed om te doen. Ik heb afgelopen week een draaipoging gehad, ik had er van alles over opgezocht maar het viel reuze mee.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Januari 2016 #2My Profile

 • Milou
  15 januari 2016

  Och, ik heb ook zó veel gezocht op Google… Ik zou niet eens meer weten wat allemaal. Hahaha! Maar veel dingen komen mij bekend voor :p
  Milou onlangs geplaatst…Friday snapsMy Profile

 • Nicole
  15 januari 2016

  Poeh ik weet het niet meer. Heb niet zoveel gegoogled maar google nu wel eens hoe groot de kans is op postnatale depressie bij een tweede zwangerschap bijv. En ook met pre eclampsie..
  Nicole onlangs geplaatst…6x gezonde lunchtipsMy Profile

 • Lifesabout
  15 januari 2016

  Ff denken hoor….over harde buiken, bevallen met bloedverdunners, mijn aandoeningen in combinatie met zwangerschap. Allemaal onzekere dingen die ik heb zitten Googlen. O ja en de zogenaamde vruchtwater embolie. Brrr spookverhalen staan er op internet, haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een korte cursus omgaan met ‘de man flu’.My Profile

 • Jodi
  15 januari 2016

  Hahaha zo herkenbaar. Ech niet alle zoektermen waren ook bij mij van toepassing, maar gewoon het vele zoeken. Google is my friend
  Jodi onlangs geplaatst…Wil je een rondleiding?…..De BabykamerMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  15 januari 2016

  Leuk artikel! 🙂 Voor mij nog niet van toepassing, maar ik kan me al voorstellen dat ik ook allerlei dingen zou Google’en als ik zwanger zou zijn! Zeker de eerste keer, dan is het allemaal nog nieuw en weet je eigenlijk heel weinig… Ik alleszins toch 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn kledingregels voor 2016My Profile

 • Lindsey Beljaars
  15 januari 2016

  Superleuk! Hihi al die zoekwoorden, heel grappig om te zien!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Essence Lash Princess False Lash Effect MascaraMy Profile

 • Malou
  15 januari 2016

  Erg herkenbaar, ook het zoeken naar hoe groot de kans is op een natuurlijke bevalling na een keizersnede. Mijn gynaecoloog zei 80% en dat klinkt natuurlijk wel heel positief 🙂
  Malou onlangs geplaatst…De 14 maanden controle bij het consultatiebureauMy Profile

 • Liess
  15 januari 2016

  Ik heb in t begin vreselijk veel gegoovled, de meeste vragen die jij stelde stelde ik ook. En ook in de 2 jaar dat we bezig waren pff.
  Ik hoor wel bij die gelukkige van t forum die t nu met 12 weken voelde, en met 16 weken echt duidelijk
  Liess onlangs geplaatst…27 weken zwanger! + Eerste groeiechoMy Profile

 • Liess
  15 januari 2016

  Ohjaaa etensvragen ook 100 x gegoogled
  Liess onlangs geplaatst…27 weken zwanger! + Eerste groeiechoMy Profile

 • Lonneke
  15 januari 2016

  Leuk artikel! Ik heb op bijna alles hetzelfde gegoogled.. en ook ‘Bevalling opwekken’ ‘wanneer kans bevallen’ etc.. als we google toch niet hadden! 😉
  Lonneke onlangs geplaatst…de MDL- arts & een reanimatie?My Profile

 • Miss Mags
  15 januari 2016

  zéér herkenbaar , ik zocht ook veel op termen met tweeling erbij omdat ik zwanger was van een tweeling.
  Miss Mags onlangs geplaatst…4 Handen op 1 Buik, ik ben in shock ….My Profile

 • Frédérique
  15 januari 2016

  Google is your best friend, hoor je vaak! Leuk om dit alles te lezen en de ervaring erbij. Ben benieuwd of ik dit ooit zal ervaren (maar dan wel pas over heel wat jaar, mag ik hopen 😉 )

 • Birgit
  15 januari 2016

  Nummer 8 heb ik ook veel opgezocht, omdat mijn eerste ook dmv een keizersnede is geboren.
  Birgit onlangs geplaatst…Hieperdepiep Hoera!!!My Profile

 • Susanne
  15 januari 2016

  Zoo herkenbaar!! Ik heb google ook heel wat afgestruind tijdens mijn zwangerschap. Elk kwaaltje wat ik had heb ik via google opgezocht. En ik heb heel veel van die groei kalenders bekeken, die wekelijks laten zien hoe groot je kindje al is en wat er die week aangelegd is, dat vond ik dan weer interessant!
  Susanne onlangs geplaatst…Wanneer gaat de box eruit?!My Profile

 • Michelle
  16 januari 2016

  Heeeeel herkenbaar! Ik vind trouwens dat je het nog redelijk beperkt hebt gehouden! Dikke pluim! Ik was zo’n neuroot dat ik werkelijk alles ging googelen. Maar mijn zwangerschap verliep ook niet helemaal goed.
  Ik heb gezocht op: Wat je wel en niet mag eten (serranoham?), leven voelen, stuitligging, keizersnee, groei, te weinig vruchtwater, ontwikkeling in de buik, alle kwaaltjes, harde buiken, weeën, voorweeen, dreigende vroeggeboorte, risico’s bij dysmaturiteit, risico van kaneel eten, inscheuren voorkomen, baarkruk, etc etc. Google was mijn grootste vriend en m’n ergste vijand.
  Michelle onlangs geplaatst…Voor de eerste keer ziekMy Profile

 • Vanessa
  16 januari 2016

  Leuk om te lezen! Voor mij is dit nog niet van toepassing, maar als ik later zwanger zou zijn, dan zou ik vast ook zo’n dingen opzoeken op Google 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…CVS / fibromyalgie en slaapproblemenMy Profile

 • Mary-Lou
  17 januari 2016

  Grappig om je artikel en de reacties hierop te lezen. Wat kunnen we ‘t ons zelf soms lastig maken. Uit je lijstje heb ik me voornamelijk vaak schuldig gemaakt aan nummer 6 en 8. Er was me beloofd dat ik het dit keer eerder en beter zou voelen omdat mijn placenta aan de achterkant lag. Nou mooi niet. Ook hier pas rond de 16e week iets van actie. Wat betreft het bevallen; bij mij is het helaas weer uitgedraaid op een keizersnede, zij het geen spoed deze keer. En ik herstelde hier veel sneller en beter van dan de 1e keer. Dat dan weer wel!

 • Tamara
  23 mei 2016

  wat grappig om te lezen dat bijna alle
  Moeders in spe dit ook deden gewoon een bevestiging op al je twijfels of onzekerheden maar nog is het jou lichaam en kan dan weer anders reageren dan een ander.
  Zo kreeg ik bij mijn tweede zwangerschap met week 8/9(terwijl) Ik bij verloskundige het hartje had gehoord een nare bloeding, dus daarna veel over gegoogelt.
  Ook de bekende Chinese kalender met welk geslacht het gaat worden etc ?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.