Kinderwens na een eetstoornis : Het verhaal van Anne-Roos

eetstoornis1Kinderwens na een eetstoornis : Het verhaal van Anne-Roos: Inmiddels heb ik op Kellycaresse.nl al een aantal ervaringsverhalen gedeeld van mensen die ervaren dat een kindje krijgen niet vanzelfsprekend is. Als mamablogger vind ik het ook belangrijk om dit te delen, hoe rozengeur en maneschijn het soms kan lijken, er is niets zo oncontroleerbaar als het krijgen van een kindje. Überhaupt zwanger kunnen worden is niet vanzelfsprekend. Ik kreeg een mailtje van Anne-Roos, ze wil graag haar ervaringen met ons delen. Zij heeft ervaring met de eetstoornis Anorexia en zit nu in de recovery fase. Haar eetstoornis heeft veel lichamelijke processen verstoord, waaronder haar menstruele cyclus. Ze is daardoor heel bang dat een kindje krijgen misschien nooit haalbaar zal zijn. Vandaag deelt zij haar ervaringsverhaal.

Anne Roos:  Ik ben Anne-Roos, 23 jaar jong en heb een droom om kinderen te krijgen wanneer ik iets ouder ben dan nu. Helaas is kinderen krijgen niet vanzelf sprekend, vooral niet wanneer je een eetstoornis hebt of hebt gehad. Ikzelf heb Anorexia gehad en ik zit nu in de recovery fase. Toen ik jong was ontwikkelde ik de eetstoornis Anorexia, toen wist ik niet wat voor gevolgen Anorexia zou hebben op mijn lichaam.

Kinderwens na een eetstoornis : Het verhaal van Anne-Roos:

 

eetstoornis2

Ik wist niet dat je bijvoorbeeld botontkalking, onvruchtbaarheid , stoppende menstruatie, haaruitval, slechte tanden etc. kon krijgen. Helaas heb ik een paar dingen van hierboven zelf ervaren. Ik werd onregelmatig ongesteld, toen zelfs helemaal niet meer, mijn haar viel uit en mijn botten zijn minder sterk. Nu hoor ik je al vragen waarom kinderen krijgen nu niet vanzelfsprekend is? Dit is niet vanzelfsprekend omdat mijn menstruatie nu nog niet regelmatig is en dat terwijl ik momenteel de pil slik. Ik word er bang van omdat het nog de vraag is of ik überhaupt nog wel kinderen kan krijgen. Ik hoop het wel, want mijn vriend wil ook heel graag kinderen. De leeftijd om aan kinderen te denken heb ik namelijk inmiddels wel.

Ondertussen ben ik ook bang dat als ik wel een kind krijg dat mijn kind dan misschien ook anorexia krijgt. Hier heb ik zelf invloed op want als ik gezond leef en mijn kind ook gezond laat leven dan zou ik het wel kunnen voorkomen. Een goed en gezond voorbeeld geven is daarbij heel erg belangrijk. Ookal is het geen garantie dat mijn kind het nooit zal krijgen.  Daarom wil ik zo graag deze gastblog op Kellycaresse.nl delen. Om mijn verhaal te verspreiden maar ook om andere meiden en vrouwen te waarschuwen voor de gevolgen van deze eetstoornis. Want het is niet zo onschuldig als sommige mensen misschien denken. Want hoe kan een kindje in een ongezond lichaam ontwikkelen? Hoe kan een kind opgevoed worden door een zieke moeder? Hoe kan je je kind beschermen tegen Anorexia als je het zelf nog hebt? Hoe kan je spelen met je kind zonder energie? Dit kan allemaal niet optimaal wanneer je lichamelijk niet zo sterk bent als gevolg van Anorexia. 


Een leven in herstel van Anorexia is al zoveel beter dan het leven waar ik niet bezig was met herstel en alleen maar bezig was met afvallen en calorieën tellen. Het leven leef je namelijk maar één keer en als je alleen maar in het ziekenhuis ligt mis je heel veel leuke dingen met dierbare mensen om je heen. Mijn vriend en ik gaan de toekomst positief tegemoet en hebben er hoop in. Bij deze wil ik iedereen met een eetstoornis waarschuwen voor de gevolgen die deze heftige ziekte kan hebben voor je toekomst. Ik hoop voor de toekomst dat mijn lichaam sterker mag worden en dat ik onze kinderwens in vervulling mag laten komen.

Liefs, Anne-Roos

 P.s. Herstel is belangrijker dan je leven te leven alsof je moet overleven!

Kelly: Dankjewel Anne-Roos, voor het delen van je verhaal. Ik hoop dat dit wat bewustzijn kan geven aan de gevolgen van deze heftige eetstoornis. Ik wil je heel veel geluk en gezondheid wensen voor de toekomst en ik hoop voor je dat jullie grote wens in vervulling mag raken. Zijn er bezoekers bij die zich herkennen in het verhaal van Anne-Roos of hierop willen reageren, dan mag dat in bij de comments.

Meer uit deze blogserie:

Lesbisch en een kinderwens
Bewust alleen moeder worden
Chronisch ziek en een kinderwens
Chronisch ziek en moeder zijn

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Kinderwens na een eetstoornis : Het verhaal van Anne-Roos”

 1. Misschien een heftige reactie, maar ik weet dat toen mijn moeder in het ziekenhuis lag terwijl ze zwanger was van mijn zusje, naast haar een zwangere vrouw met anorexia lag. Zij is niet veel later, na de geboort van haar kindje, overleden omdat haar lichaam het niet aan kon. Bizar wat een ziekte met je lichaam doet. Dankje voor je verhaal Anne-Roos!

 2. Dapper dat je dit verhaal met ons deelt Anne-Roos. Ik ben zelf onlangs hersteld van een eetstoornis. Ik ben bijna 38 en ben 25 jaar van mijn leven kwijtgeraakt aan mijn eetstoornis. Tot voor kort dacht ik dat het onmogelijk was om helemaal te herstellen, maar het kan echt. Ik hoop dat je de wens om een kindje te krijgen kan inzetten als motivatie om je herstel door te zetten. Luister goed naar je lichaam, geef het de tijd. Zorg goed voor jezelf en dan kan het bijna niet anders of jouw mooie wens moet in vervulling gaan. Fantastisch dat je voor je herstel gekozen hebt, meis, want dat is alles behalve makkelijk. Je bent sterk! Liefs, Marion
  Marion onlangs geplaatst…Wadlopen, klankconcert en een nieuwe challengeMy Profile

 3. Mooi om je verhaal te lezen Anne-Roos, heftig dat je hier nu op zo’n manier over na moet denken. Ik hoop in elk geval dat het je gegund is om een kindje te krijgen wanneer de tijd daar is!
  Manon onlangs geplaatst…WandelenMy Profile

 4. Wat een heftig verhaal Anne-Roos, ik hoop echt dat dit je kinderwens niet in de weg mag staan, goed dat je je verhaal hier deelt om hier meer bewustwording voor te krijgen

 5. Ik wist niet dat het zulke heftige gevolgen kon hebben, ik wil je veel geluk en gezondheid voor de toekomst wensen

 6. Jeetje, heftig om te lezen! Ook ik ben herstellende van anorexia, maar zit nog steeds op ernstig ondergewicht. Kinderen krijgen is inderdaad een van de dingen waar ik me veel zorgen over maak. Ik hoop dat ik mijn lichaam niet zo erg heb toegetakeld dat het me nooit meer gegund is om moeder te worden. Aan de andere kant is het voor mij wel een hele goede motivatie om door te gaan en beter te worden, zodat ik in ieder geval kan kijken of mijn lichaam nog in staat is om me moeder te maken.

 7. Iedereen bedankt voor de reacties,
  Hierboven zie je mijn naam met een foto van Maxime. Dit klopt omdat ik haar had gevraagd om deze reactie te plaatsen. Nu bedenk ik me alleen dat ik zelf liever reageer dus ik laat Maxime nu niet meer reageren.Sorry voor deze miss comunnicatie

 8. Bijzonder dit te lezen. Ik heb een vriendinnetje die na anorexia gehad te hebben 3 kinderen heeft gekregen en momenteel zwanger is van nummer 4. Ik hoop dat het jou ook gegund is en dat je lichaam een zwangerschap aankan <3
  Madelon onlangs geplaatst…5x Luxe Mama SieradenMy Profile

 9. Jeejtje Anne-Roos! Wat een verhaal! Wat bijzonder dat je bezig bent met je herstel! Ga vooral door met je verhaal te delen! Er zijn suizende meisjes die deze ziekte hebben of ermee beginnen. Ik wens voor jou dat het je lukt weer helemaal gezond te worden voor een kleintje in je buik! Liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…Hoe mooi ben jij?My Profile

 10. Wat goed dat je dit deelt. Ik gun je als eerste vooral volledig herstel van je ziekte. Jij bent zelf het aller belangrijkst, want zonder een mentaal en fysiek fitte mama is het heel lastig om voor een kindje te zorgen. Ik spreek uit ervaring. Gelukkig ben je pas 23. Heel veel kracht en gezondheid toegewenst. Ik hoop dat in de toekomst jullie kinderwens uitkomt.
  angelique onlangs geplaatst…Interview op Fantasticmoms.nlMy Profile

 11. Wat heftig, maar wow vrouw, wat dapper van je om dit op de blog van Kelly te zetten en wat goed! Ik gun jou en je vriend het allerbeste toe, een mooi en vooral goed herstel. Ontzettend goed dat je inziet dat herstel belangrijker is dan overleven. Veel succes in deze strijd en ik hoop dat jij en je vriend ooit een heel lief kindje mogen krijgen.
  Cindy onlangs geplaatst…Healthy livingMy Profile

 12. Ik hoop dat ik mensen raak met mijn verhaal en mensen die zich erin herkennen kan waarschuwen.

 13. Wat een ontzettend heftig verhaal! Ik vind het jammer dat anorexia nog vaak niet als echte ziekte word erkend maar word gezien als aanstellerij en aandacht trekken. Heel dapper dat je dit durft te vertellen!
  Tamara onlangs geplaatst…De ontaarde moeders club.My Profile

 14. Anorexia nervosa wordt nog steeds onderschat ”ga maar gewoon meer eten” Zo werkt het helaas niet. Ik wil je heel veel sterkte en succes wensen. Je kunt dit overwinnen en helemaal herstellen en dat is je gegunt!
  Eline onlangs geplaatst…Vijgen walnoot cakeMy Profile

 15. Heel mooi dat je je verhaal wil delen. Heel veel sterkte met je herstel! Ik vind het trouwens heel knap dat je zo goed over de gevolgen van je ziekte nadenkt en dat je er ook heel bewust van bent dat een goed voorbeeld voor kinderen heel belangrijk is.
  saskia onlangs geplaatst…Sieraden SchoonmakenMy Profile

 16. Ik vind het heel knap dat je dit bericht deelt. Zelf heb ik net een artikel online gezet met de vraag Moet pro-ana verboden worden? voor de mensen die niet weten wat dat is is het misschien goed om dat te lezen. Voor de rest wordt Anorexia inderdaad onderschat met ga gewoon eten, nee je hoeft niet bang te zijn, je bent niet dik. Mensen snappen niet goed wat anorexia is en inhoud.
  Maxime onlangs geplaatst…Moet pro-ana verboden worden?My Profile

 17. Hi Anne-Roos, wat een heftig verhaal! Ik weet inderdaad hoe gevaarlijk deze ziekte kan zijn. Ik hoop dat je lichaam snel weer herstelt zal zijn. Zelf heb ik ook drie jaar anorexia gehad. En ik ben inmiddels helemaal hersteld en heb ook mijn regelmatige menstruatie weer terug. Er is dus zeker hoop! Blijf goed eten en gun je lichaam de tijd. Heel veel sterkte met je herstel toegewenst.

  Liefs, Lisa

 18. ik ben nu anorexia patient die er erg slecht aan toe is somatisch en idd een kinderwens na of tijdens herstel van anorex is lastig want het maakt het lichaam zo kapot 🙁
  ik hoop dat je je lichaam niet zo erg gesloopt hebt en dat je tegen die tijd van een prachtig kindje gaan genieten
  rachel onlangs geplaatst…Vlog (je) 7 aprilMy Profile

 19. Wat een heftig verhaal zeg!
  Supergoed dat je dit deelt…
  Ik hoop echt voor je dat je ooit een kindje kan krijgen!

 20. Lieve Anne-Roos, wat dapper dat je jouw verhaal met ons hebt willen delen. Ik hoop dat dit verhaal veel meiden bereikt die kampen met een eetstoornis. Het maakt zo veel kapot in je lichaam, terwijl je je er op het moment zelf niet bewust van bent. Laat staan dat je daar op het moment dat je midden in die vreselijke ziekte zit aan denkt. Ik wil je veel succes wensen met het herstel en wens je alle goed voor de toekomst!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn AH-moestuintje #2My Profile

 21. Wat goed dat je dit deelt! Ik denk dat er veel mensen niet bij stil staan wat de consequenties kunnen zijn bij anorexia. Goed dat je er zo open over praat. Succes met alles! x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.