Je weet dat je mama bent als… Mommy monday

Je weet dat je mama bent als

Je weet dat je mama bent als…

 Mama zijn is het mooiste gevoel dat er is, ik ervaar het als iets heel bijzonders en sinds ik mama ben begrijp ik helemaal wat andere mama’s bedoelen wanneer ze vol trots vertellen over hun kinderen, en dat het ‘t allemaal waard is!. Als je als meisje verandert naar een vrouw en moeder dan is dit een hele gedaante wisseling. Was ik eerst enkel bezig met mijn eigen kleding, make-up, studie en wensen, staan nu de wensen van mijn dochtertje, vriend en huishouden voorop. Je hoort me daar niet over klagen, ik vind het heerlijk om het lieve kopje van mijn dochter te zien, genietend terwijl ik met mijn haarcoupe op half11 nog erbij loop, ja dan maakt dat alles goed. Slapeloze nachten, spuug en poep overal, het maakt allemaal niet meer uit. Als je mama wordt dan wordt alles anders. Ik was aan het brainstormen hierover met de opper-blog-mama Joyce en samen kwamen we op hilarische typische mama herkenningen. Dit bracht me op het idee om mede mama’s hierover mee te laten denken want is het echt zo gek dat ik vergeet te ontbijten, zonder schoenen de deur uit wil lopen, of mijn haar vergeet te kammen na de uitgebreide mama bezigheden?  Or is it just me? Ik heb een aantal blogmama’s gevraagd hierover mee te kletsen en kreeg hier erg leuke antwoorden op.

Je weet dat je mama bent als

Sinds ik mama ben merk ik dat ik vergeetachtig ben geworden, ik vergeet afspraken, ik vergeet bepaalde boodschappen, ik let niet meer op de tijd, en mijn agenda is mijn grootste vriend en zelfs dan vergeet ik er soms te laat in te kijken. Mijn tijd en aandacht gaat met name naar mijn lieve dochter en alle bezigheden daar om heen. Ik vergeet te ontbijten en kom daar rond 11.00 achter en bedenk me dat ik dan net zo goed tot lunchtijd kan wachten. Ik heb dochterlief helemaal aangekleed met alle benodigdheden in de luiertas en al bij de deur staan en zelf vergeet ik mijn schoenen aan te doen. Als dochterlief gespuugd heeft naar haar voeding kleed ik haar volledig om en vernieuw ik haar kleding, en zelf besef ik een paar uur later dat er ook wat op mijn kleding terecht gekomen was, oops. Zo kan ik nog wel even doorgaan met dit soort situaties. Natuurlijk gebeurt dit gelukkig niet dagelijks en heb ik met mijn vriend/papalief fijne afspraken gemaakt dat ik af en toe wat voor mezelf buiten de deur kan doen. Toch vraagt dit veel voorbereiding. Wil ik een uurtje sporten dan ben ik minstens 1,5 uur vooraf begonnen met kolven, borstvoeden, Lana verschonen etc. en heb ik een gekolfd flesje klaarstaan voor het geval dat ze tijdens mijn sportuurtje honger krijgt. Dit is vast iets wat mede mama’s (met name borstvoeding mama’s) zullen herkennen. I just know i’m a mom and i love it!

Ik vroeg medemama’s naar hun ervaringen en stelde hen dezelfde vraag: ” Je weet dat je mama bent als…? ” Ik kreeg hier hele leuke herkenbare antwoorden op die ik hieronder zal vermelden:

Shirley van Styleguide en Mommytobe:

“Je weet dat je mama bent als je om 15 uur nog in je pyjama zit met je haar door de war en een hongerige buik, terwijl je kijkt naar een heerlijk voldane baby in de box” 

Joyce van JoyfromJoyce:

Je weet dat je mama bent als boodschappen doen voelt als een uitje

Je weet dat je mama bent als, je de hele dag vol liefde met iemand anders bezig bent dan jezelf.

   Angelique van MamaAngelique

Je weet dat je mama bent als je kleren geen minuut schoon blijven maar je dat eigenlijk niet uitmaakt. Keano (nu 2,5 jr.) weet vanaf z’n geboorte al binnen een paar minuten vlekken te krijgen op mijn kleren, of het nou snot is, broodhandjes of moddervingers ik hou mijn kleren geen minuut meer schoon. 

Miranda van blogsvanMiranda

Je weet dat je mama bent als je in de supermarkt loopt en een spuuglucht ruikt, ja dat is mij echt gebeurt. Ik keek om me heen en dacht dat er iemand gespuugd had tot ik thuis kwam en ontdekte dat er een grote spuugvlek op mijn truitje zat, en die lucht.. wow. Echt zuur. Of op een belangrijk gesprek moeten en er daar achter komen dat er een snotvlek van je kind verdwaald is op je kledingstuk. Maar het mooiste vind ik je weet dat je mama bent als er iets gebeurd waardoor je kindje verdrietig is, er veel mensen in de buurt zijn en je kindje hard mama roept en alleen door jou getroost wil worden. Want jij bent mama.. en dat is toch het mooiste wat er is

Linda Eerhart

Je weet dat je mama bent als;
– Je tijdens het (borst)voeden van je kindje een buik  hoort rommelen van de honger en het niet die van je baby is.
– je voor je kindje(s) alles bepakt en bezakt klaar hebt staan en je zelf vergeten bent je haren te kammen of je helemaal fatsoenlijk aan te kleden.
– je een lekker kopje thee hebt gezet en tijdens het opdrinken is het ondertussen koud…
– je lekker aan het koken bent en het vuur uit moet zetten omdat je (in bed liggende) kind huilt of honger heeft en papa niet thuis is..

Elise van Mama-Elise 

Je weet dat je mama bent als: 

– Het 11 uur in de ochtend is, je maag knort en je beseft dat je nog niks hebt gegeten.

– Je meer kleren voor je kinderen koopt dan voor jezelf. …

– Dat gelukzalige gevoel hebt als je naar je kind(eren) kijkt terwijl ze iets voor zichzelf doet/doen. .

– Elk gekrast kunstwerk mooi vindt

– Je graag en vaak over je kind(eren) praat.

Dankjewel voor jullie ervaringen dames. Heel herkenbaar allemaal, we begrijpen allemaal hoe mooi het moederschap is, maar ook hoe het je verandert van meisje tot vrouw. Hoe je jezelf makkelijk op een tweede of derde plek zet, en hoe je deze onvoorwaardelijke liefde herkend. Als we een andere mama zien lopen met wat spuug op haar trui, kunnen we naar elkaar knipogen en beamen dat het erbij hoort. Ik weet dat er best veel mama’s en mama-to be lezeressen in mijn publiek zitten en daarom wil ik jullie dezelfde vraag stellen, het lijkt me leuk als jullie deze beantwoorden in de comments zodat we een herkenbare reeks mama-ervaringen krijgen!

Beantwoord de volgende vraag in de comments: Je weet dat je mama bent als…. 

Liefs, Kelly

Volg mijn Blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

 • martinaa89
  9 december 2013

  Leuk om te lezen!
  martinaa89 onlangs geplaatst…9 December 2013 – Budget Princess tagMy Profile

 • Linda
  9 december 2013

  Je weet dat je mama bent als je voor de zoveelste keer die nacht je kindje de borst geeft en er toch blij mee bent dat jij de enige bent die dat kan doen.

  Of: … als je het niet erg vindt dat er tijdens het koken met alle huisraad om je heen een mozaïek op de vloer wordt gebouwd. Het eten dat op tafel moet komen is belangrijker, opruimen komt later wel.

  … Als je het niet erg vindt dat er met je dure make up gespeeld wordt 😉

  Groetjes Linda

 • Dagmar
  9 december 2013

  Aah wat een geweldige antwoorden! Super leuk artikel, voor mij nog niet herkenbaar maar ik kan mij er wel bij voorstellen dat het zo zou zijn. Onwijs leuk gedaan!
  Dagmar onlangs geplaatst…KERST WINACTIE #1: Een kerstpakket t.w.v. 50 euroMy Profile

 • Sylvia Kuijsten
  9 december 2013

  Awh, wat een leuk stukje! Ik moest vooral lachen om die ”Je weet dat je mama bent als boodschappen doen voelt als een uitje” 😉
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Single, bios & powervrouwMy Profile

 • joyce
  9 december 2013

  Hij is leuk geworden Kel! Veel herkenning 🙂
  joyce onlangs geplaatst…My birthday wishlistMy Profile

 • Hester
  9 december 2013

  Ik ben nog geen mamma dis ik weet niet echt hoe het voelt maar dit is zeker leuk om te lezen!
  Hester onlangs geplaatst…November readsMy Profile

 • blogsvanmiranda
  9 december 2013

  Heel leuk artikel, en vind die van Joyce ook goed. Boodschappen doen word een uitje haha. Toen ik alleen was met de kinderen kon ik er zo van genieten als mijn oppasmeisje even wat langer wou blijven zitten zodat ik ongestoord de Kruidvat of supermarkt in kon gaan. Even rustig alles bekijken en geen gehaast, en of stimuleren tot mama helpen. Gewoon lekker snuffelen. Ik noem ze altijd oplaadmomenten, daarna kan je er gewoon weer tegen aan, en denk dat elke mama dat wel herkent.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Diy: Kerstballen krans maken.My Profile

 • Tamara
  9 december 2013

  Leuk blog! Zie het hier straks ook allemaal wel gebeuren en maakt mij niks uit…

  Je weet dat je mama word als je je om de kleinste dingen druk kan maken als het om je baby gaat

  Je weet dat je mama word als je baby druk de binnenkant van je buik aan het verbouwen is en je er alleen maar van kan genieten (ookal doen je ribben pijn)
  Tamara onlangs geplaatst…Instamomentjes novemberMy Profile

 • Dionne
  9 december 2013

  Wat een leuk om artikel on te lezen!
  Dionne onlangs geplaatst…New in | Green sparkle StatementMy Profile

 • Gwen
  9 december 2013

  … Je liever voor je kleintje dan voor jezelf shopt.
  … Je met een hoge piepstem alles wat je kindje doet trots beantwoord, terwijl je je voorgenomen hebt niet zo te worden (en amper door hebt dat je zo bent geworden haha)
  … Je de verhaallijn van GTST totaal kwijt bent omdat je telkens de tv vergeet aan te zetten (want: druk druk druk)
  … Er overal speelgoed in huis ligt en je zelf spontaan weer met de Lego gaat zitten spelen, compleet met snottebellen in je nek van alles dreumes-kusjes die je krijgt (love it!)

  Of idd net zoiets als Miranda: dat je denkt dat het teruggeven vd melk wel meeviel die ochtend en je er op kantoor achter komt dat die zure geur van je eigen schouder afkomt 😉
  Gwen onlangs geplaatst…FotoadministratieMy Profile

 • Whitney
  9 december 2013

  Leuk geschreven! Ben dan echt nog maar vers mama van me kleintje. Alleen weet hij nu al de boel op stelten te zetten. Vandaag 10 dagen jong 🙂
  Je weet dat je mama bent als je in de nacht met een huilerige baby wakker blijft en in de ochtend het allemaal vergeten bent. Je maakt je meer zorgen om het huilen dan je eigen slaap.
  Whitney onlangs geplaatst…Verlof week #4My Profile

 • Sharmayne
  9 december 2013

  JE WEET DAT JE MAMA BENT ALS…je je kriebelhoest al proesten inhoud als je kindje bijna inslaap valt.
  Sharmayne onlangs geplaatst…2 x Feest!My Profile

 • Sharmayne
  9 december 2013

  ik drukte te snel op enter whaha

  JE WEET DAT JE MAMA BENT ALS… naar de wc gaan alleen als vakantie voelt.

  JE WEET DAT JE MAMA BENT ALS… je die heerlijke mango die je voor jezelf had gesneden met je kind deelt hij net even wat meer als jij ..
  Sharmayne onlangs geplaatst…2 x Feest!My Profile

 • Anne Solveig
  9 december 2013

  Suuuper leuk gedaan Kelly!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…PHOTO DIARYMy Profile

 • WeHeartFit
  9 december 2013

  Hahaha wat een heerlijk artikel. Ik kan zelf helaas geen antwoord geven op die vraag maar ik kan me vooral goed voorstellen hoe lekker het is om een keer in je eentje boodschappen toen doen!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…WeHeartFit’s december fotodiaryMy Profile

 • Sanne Marlijn
  9 december 2013

  Hahaha geweldig! Wel heerlijk om te lezen dat je zo geniet van het moederschap. Zo hoort het!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La ViesagistaMy Profile

 • Jess
  9 december 2013

  Dat van die boodschappen als uitje zien herken ik zo. Als mijn vriend thuis omt weet ik niet hoe snel ik mijn jas aan moet doen en lekker even zonder buggy en kind naar de supermarkt te gaan. Erg hè? Het voelt soms zo gek om gewoon enkel voor jezelf te denken op dat soort momenten. Leuk om te lezen dit 🙂

  Ik had trouwens nog een vraagje, Aangezien jij voedingsdeskundige bent, zou jij misschien eens naar het eetschema van Sam willen kijken. Je kunt het hier vinden:

  http://inaflowaroundtheworld.blogspot.nl/2013/12/wat-le-monstre-zoal-eet.html

  Hopelijk zie je dit niet als spam want zo bedoel ik het niet. Maar goed, ik vind het lastig wat ik hem moet aanbieden aangezien hij erg slank is en toch best redelijk eet. Vraag me soms af of ik het wel goed doe en toen moest ik opeens aan jou denken. X
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 • annouska
  9 december 2013

  Oh wat een heerlijke en geweldige blog om te lezen. Ik ben geen mama maar ik snap een heleboel ervaringen wel 😛
  annouska onlangs geplaatst…SinterklaasMy Profile

 • Saskia
  9 december 2013

  Wat een ontzettend leuk artikel! Je weet als je mama bent als je zonder je kindje boodschappen aan het doen bent en elke keer denkt je kindje te horen 😀
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life (Week 49)My Profile

 • kimbodebimbo
  9 december 2013

  Wat een leuk blogje! Ik ben zelf dan nog geen mama maar vind het super leuk om te lezen.

 • Robin
  9 december 2013

  Ah, heerlijk om te lezen!
  Robin onlangs geplaatst…Beauty wist-je-datjes….My Profile

 • Bianca
  9 december 2013

  haha leuk om te zien wat de andere moeders allemaal zeggen.

 • Kim
  9 december 2013

  Je weet dat je mama bent als je;

  …de eerste weken ‘s avonds om de beurt eet omdat iemand de baby moet entertainen
  …hele theorieën hebt over zijn slaap, eet of speelgewoontes om er vervolgens achter te komen dat alles weer is veranderd
  … vind dat 7 uur achter elkaar slapen uitslapen is!
  … keihard ‘tram’ roept omdat je 2-jarige dat altijd doet als hij een tram ziet. Alleen doe je het ook als hij er niet bij is…..

  Leuk herkenbaar stuk! 🙂

 • Ashleey
  10 december 2013

  Wat een lieff artikell
  Ashleey onlangs geplaatst…The Body Shop Colour Crush Lipstick – Coral CutieMy Profile

 • Rosalie
  10 december 2013

  aaaah wat een leuke dingetjes om te lezen.
  Rosalie onlangs geplaatst…Ikea-fans?My Profile

 • Con leche
  11 december 2013

  Haha leuk artikeltje dit!
  Con leche onlangs geplaatst…DIY: versier je buffetkast (of iets anders!)My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.