Eetdagboek suikervrij Het is weer foodie friday en vandaag deel ik met jullie mijn eetdagboek van mijn suikervrije challenge. De #kcnosugr challenge zoals ik deze op Instagram noem heet. Een challenge waarin ik voor ongeveer 80% suikervrij probeer te eten. Allemaal met als doel om me fitter te gaan voelen en meer energie te krijgen. Een eetdagboek bijhouden is de manier om bewust bezig te zijn met je eetpatroon en daarom heb ik dat afgelopen week gedaan. Het is best confronterend om alles wat je eet op te schrijven maar het zorgt voor veel motivatie. Er lezen veel bezoekers mee in dit dagboek dus dat was voor mij de motivatie bron om mijn best te doen. Ik ben afgelopen week heel creatief geworden met mijn eetpatroon. Ik kookte al een hele tijd niet meer uit pakjes en zakjes maar afgelopen week heb ik die echt helemaal laten staan. Ik ben meer fruit gaan gebruiken en ik heb heerlijke snacks en maaltijden bereid. Vooral de tussendoortjes zijn wat gezonder geworden. Benieuwd hoe mijn eetdagboek eruit zag? Klik dan op lees meer.

Eetdagboek suikervrij

Zaterdag 5 april:

Ontbijt: Havermoutpap met  banaan, kaneel, honing, rozijnen en goji bessen en moerbeien, ik dronk er een grote mok groene thee bij en later nam ik een kopje koffie met melk.
Lunch: Bij de Ikea lunchte ik een panini mozzarella en wat stukjes fruit. De panini zal suikers bevat hebben dus dat hoorde al gelijk bij mijn 20% suikers gedeelte haha, ik begon goed (not).
Tussendoortje: Een heerlijke smoothie van banaan, mango, aardbeien, en daarna een heerlijk stukje bananenbrood.
Avondeten: We bestelden sushi en chinees, Ik at stukjes sushi, wat mini loempia’s en  chinese tomatensoep,  dus ik heb heel veel suikers genuttigd. Dat heb ik ook gemerkt aan mijn bloedsuikers die torenhoog waren.
Avondsnack: Zoute popcorn.

Eetdagboek suikervrij
Zondag 6 april

Ontbijt: Heerlijke havermoutpap gemaakt met amandelmelk, blauwe besjes erbij, goji bessen, kaneel, honing en moerbeien. Ik dronk er groene thee bij en later een kopje koffie.
Lunch: Havermout/banaan/ei pannenkoekjes met blauwe besjes en honing, Ook at ik er een beetje Turkse volle yoghurt bij. Daarbij dronk ik een smoothie van bosbessen, aardbei, mango en banaan.
Tussendoortje: Soja latte van Starbucks
Avondeten: Restjes chinees maar dan nam ik vooral de rijst en groentes en maar een beetje van de rode zoete saus. Ook at ik er een salade van sla en tomaten bij.
Avondsnack: Twee kiwi’s

Eetdagboek suikervri

Maandag 7 april

Ontbijt: Turkse yoghurt met een gesneden appeltje, rozijnen, kaneel en wat honing en pecannoten. Ik drink er zoals altijd groene thee bij en een kopje koffie met melk.
Lunch: Havermoutpap met amandelmelk en en gesneden banaantje, kaneel en wat gojibessen.
Tussendoortje: Smoothie van banaan, aardbei, frambozen en mango, ook snoepte ik een klein koekje bij de thee.
Avondeten: Zuurkoolstamppot met gekruid rundergehakt erbij.
Avondsnack: Ik maakte een snack van een handje cashewnoten, flinke schep pindakaas, dadels, honing in de keukenmachine, ik maakte van dit deeg balletjes die ik voor 10 minuten liet opstijven in de vriezer. Daarna had ik een heerlijk gezonde snack, willen jullie hier een receptje van?

eetdagboek suikervrij
Dinsdag 8 april

Ontbijt: Turkse yoghurt met een appeltje, kaneel, rozijnen, honing en wat pecannoten. Ik dronk er groene thee bij en later een kop koffie.
Tussendoortje: Ik snoepte een stukje zelfgebakken bananenbrood.
Lunch: De bekende havermout/banaan pannenkoekjes met wat framboosjes, honing, kaneel en griekse yoghurt.
Tussendoortje: Smoothie gemaakt van framboos, mango en banaan.
Avondeten: Spinazie met gekookte aardappeltjes en een stukje biefstuk.
Avondsnack: Weer een heerlijk stukje bananenbrood.

 Eetdagboek suikervrij

Woensdag 9 april

Ontbijt: Turkse yoghurt met een appeltje, kaneel, rozijnen, honing en pecannoten. Ik drink weer hetzelfde als iedere ochtend.
Lunch: Een zelfgebakken gezonde wafel met speltmeel, banaan, amandelmelk en kaneel mmm! Daarbij at ik wat framboosjes en griekse yoghurt. Ik ben zo blij met mijn nieuwe wafelijzer voor heerlijke gezonde suikervrije spelt wafels!
Tussendoortje: Twee stukjes bananenbrood
Avondeten: Volkoren speltspaghetti met bolognese saus en veel groentes.
Avondsnack: Smoothie van banaan, mango en frambozen.

Donderdag 10 april

Ontbijt: Havermout pap a la apple pie oatmeal met daarbij goji bessen en moerbeien. 
Tussendoortje: Een plakje zelfgebakken bananenbrood. 
Lunch: Een gezonde spelt wafel met daarbij stukjes banaan, cacao poeder en honing.
Tussendoortje: Een klein bakje naturel chips (suikervrij).
Avondeten: Bij mijn ouders aten we heerlijk verse lasagne met bolognese saus, veel groentes en een komkommersalade erbij.
Avondsnack: Ik at twee rijstwafels met de heerlijke notenpasta van de body en fit shop.

bananenbrood

Eigenlijk kon ik drinken net zo goed niet vermelden want de hele dag door drink ik groene thee of een kopje rooibos thee. In de ochtend drink ik zo’n twee kopjes koffie met een scheutje melk en een zoetje. Bij het avondeten drink ik soms een glaasje suikervrije frisdrank. Bijna iedere dag nam ik een smoothie wat een vitaminebommetje en drankje in een is, heerlijk!  Ik ben heel tevreden over het verloop van afgelopen week dus ik ga lekker met deze challenge door.

Wat vonden jullie van mijn eetdagboek? Hoe ziet jouw voedingspatroon er in grote lijnen uit? Let jij op de hoeveelheid suikers die je eet? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “Foodie friday: Eetdagboek suikervrij #kcnosugar”

  1. Echt leuk om te lezen! 🙂 Wat ben je goed bezig! En die wafels ook… oohhhh ziet er goed uit! Wel goed om op te letten is dat er in gekruid rundergehakt (waarschijnlijk, weet het bijna zeker…) ook suiker zit, staat waarschijnlijk omschreven als dextrose. Zelfde geldt voor de een aantal pasta-sauzen, bijvoorbeeld die van Grand Italia en die van AH. Echt bizar, die rotzooi!

    En in de amandelmelk van Almond Dream zit maissiroop, moet je anders ook maar eens op zoeken… er bestaan ook ongezoete varianten.

  2. Ik probeer eigenlijk altijd zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten dus los van momenten dat ik mijzelf een cheatmomentje gun eet ik ook weinig suiker. Mijn lichaam is een goede graadmeter want als ik weer eens te veel suiker eet merk ik dan meteen.
    Hester onlangs geplaatst…Een beetje verslaafdMy Profile

  3. Wat leuk om te zien! Het zou mij een beeetje eentonig zijn. Ik zou echt een boterham/crakcer (whatever) met een plakje kaas missen! Iets hartigs dus. Ik vind wel dat je je écht goed aan de challenge hebt gehouden. Petje af!
    Susanne onlangs geplaatst…Recept: Kip-saté hapjesMy Profile

  4. Het ziet er allemaal heerlijk uit. Lastig om nog uit te vogelen wat wel en niet suikervrij is. Maar het gaat bij mij ook steeds beter om minder suikervolle producten te eten.
    Cindy onlangs geplaatst…Shoplog: ActionMy Profile

  5. Hé wat heb jij je week goed ingevuld! Echt goed bezig!
    In brood zitten helaas suikers verstopt zoals je al zegt ( panini Ikea)
    Die wafel ziet er ontzettend goed uit, ga ik zeker eens proberen! Ik eet ook suikervrij 🙂
    Mamoesjka onlangs geplaatst…Mason Madness ( + winactie)My Profile

  6. Leuk om te lezen! Heel benieuwd naar die wafels! Hoop dat daar ook een keer een artikeltje over komt! 🙂

  7. Superleuk artikel! Ik heb ook met je meegedaan!
    Trouwens, weet je wat me opvalt? Dat alsnog het grootste gedeelte van je eten/drinken zoet is (en dan niet het verkeerde zoet, maar bijv rozijnen, fruit, smoothie, bananenbrood).

    Ik heb zelf gemerkt dat ik het helemaaaal niet moeilijk vond om het vol te houden, ik ben ook meer een hartig persoon. Bij mijn aardappelwedges uit de oven mocht ik bijvoorbeeld geen mayonaise en ketchup (nooooo) en dat vond ik nog wel het moeilijkste, haha. Ik heb heerlijk genoten van brood, kwark met fruit en noten, gemberthee, home made falafel met tzatziki en groenten om te dippen (JUM).

    Wat ik wel al gelijk merkte, was dat ik helemaal niet merkte dat ik geen zoetjes meer in mijn koffie deed (die mocht ik ook niet meer van mezelf. De zoete smaak is immers verslavend, en ik wil nou net ervaren hoe het is zonder die zoetigheid) en ik vandaag (na 5 dagen) niet eens meer dat er geen zoetjes in zitten..

    Ook heb ik gemerkt dat ik gewoon al heel weinig suiker eet, er was bijna niks om te vermijden. Oh ja, ik heb wel stiekem een stapeltje pringles gegeten (met suiker), maar hey, pretty good, right?

    Mijn missie is juist eerder: gefrituurde dingen vermijden (chips, friet, loempia’s, frikadel, veel mayo en ketchup erbij)

  8. Ik vind het trouwens wel een beetje gek dat veel andere mensen die suikervrij eten, ook geen normale aardappelen meer eten…..

  9. Ziet er goed uit, bedankt voor de inspiratie! Als ik je een tip mag geven (je hoeft m tenslotte niet op te volgen :)): je kan ook eens een groene smoothie als ontbijt nemen of als tussendoortje wortels met hummus of zoiets. Wat meer groente in je voedingspatroon aanbrengen is sowieso erg goed. Nu eet je best wel wat fruitsmoothies en bananenbrood en nog meer fruit. Heel lekker en er zitten geen geraffineerde suikers in, maar ze bevatten wel meer suikers dan je nodig hebt. Ook zou je bijvoorbeeld wat meer kunnen wisselen met je yoghurt en pannenkoeken. Neem eens een omelet :). Anyway het zijn maar tips, dus doe ermee wat je wilt! Keep on going met je no sugar challenge! 😀
    Joyce onlangs geplaatst…BARRY M MAGNETIC NAGELLAKMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.