appelmoes

Deze super snelle en makkelijke tip om appelmoes in de magnetron zelf te maken wilde ik heel graag met jullie delen. Ik ben dol op zelfgemaakte appelmoes. Zeker wanneer het nog een beetje warm is, vind ik het goddelijk. Een snufje kaneel erdoor, eventueel wat rozijntjes en je maakt mij helemaal blij. Als je het schillen niet meerekent dan mag je in 1,5 minuut appelmoes klaar, in de magnetron ja! Ideaal ook voor babyhapjes (dan zonder kaneel) of als bijgerecht voor je kindje. Maar ook heel handig als fruitige snack!

Als je er rozijnen wat kaneel bij doet smaakt het een beetje zoals appeltaart.

Wat heb je nodig voor 1 portie zelfgemaakte appelmoes (van 1 appel)?
– 1 appel
– Snufje kaneel (naar wens)
– Handje rozijnen (optioneel).

Schil de appel, snijdt deze in stukjes en doe dit in een magnetron-bestendig kommetje. Doe hier een snufje kaneel bij en een handje rozijnen. Plaats het schaaltje zo’n 1,5 minuut in de magnetron en haal het er dan uit. Roer door en kijk of de appels al zacht worden. Als dit niet het geval is doe je het goedje nog zo’n 30 seconde in de magnetron. Zodra het klaar is roer je het goed door tot het een appelmoes substantie krijgt. Laat het even afkoelen tot het eetbaar is en dan is je zelfgemaakte appelmoes uit de magnetron al klaar.

Ik vind dit echt de ideale ‘gezonde snack’ voor bij de tv, bij mijn bananenpannenkoekjes bij het ontbijt, als tussendoortje tussen het werken door of bijvoorbeeld als vervanger voor appelmoes bij allerlei warme gerechten. Ook zie ik het als ideaal babyhapje, maar bij kindjes tot 1 jaar moet je dan wel de kaneel weglaten, daar kunnen baby’s nog niet tegen. Ook zou ik de rozijnen dan achterwege laten als je kindje deze nog niet gewend is om te eten.

Disclaimer: Ik doe geen uitspraken of koken met een magnetron wel of niet gezond is, dit is een persoonlijke overweging. Zelf heb ik geen problemen met het gebruik van de magnetron en maak ik er graag maaltijden in warm. Gebruik je liever geen magnetron? Dan kan je het ook in een pannetje maken, dit duurt wat langer. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

42 gedachten over “Zo maak je snel appelmoes in de magnetron klaar!”

 1. Wat handig. Ik dacht dat zelf appelmoes maken altijd zo’n tijdrovende klus was en ben er daarom ook nooit aan begonnen. Mijn kinderen zijn dol op appelmoes dus ik ga aan de slag met jouw recept! Fijn weekend alvast!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Je kind kwijtrakenMy Profile

 2. Goede tip, zal ik eens uitproberen als gezonde snack voor mezelf. Heb het ‘koken met magnetron’ ook ontdekt toen ik bij mijn zoontje met de eerste fruit en groentehapjes begon. Super handig!
  Alicia onlangs geplaatst…Hypnobirthing classMy Profile

 3. Heerlijk en wat een goede tip. Mijn dochter is gek op appelmoes dus ik ga het zeker proberen. Ik doe het namelijk nog altijd in een pannetje maar dat is veel “ingewikkelder” dan jouw manier.

 4. Wij maakten voor Fiene vaak een grotere voorraad in een pan op het vuur, maar als ik even snel een enkel hapje wilde maken deed is het ook zo. Hartstikke handig! Ik doe het nu eigenlijk nooit meer, maar ik denk dat het wel weer eens een leuke afwisseling kan zijn!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Plog: bibliotheek, kinderboerderij en meerMy Profile

 5. Heerlijk ja, afgekoeld bij wat yoghurt of vla kan ook!! De tutti frutti van de Lidl kun je met een klein beetje water ook even koken ook een ideale snack mits je ze voor je kindje in kleine stukjes snijdt. Xx

 6. Heerlijk ja, afgekoeld bij wat yoghurt of vla kan ook!! De tutti frutti van de Lidl kun je met een klein beetje water ook even koken ook een ideale snack mits je ze voor je kindje in kleine stukjes snijdt. Xx

 7. Ook echt zo irritant de ene site zegt dat een magnetron hartstikke slecht is en een anders site zegt dat dit een fabel is. Wat moet je ermee haha.

 8. Ik heb het geprobeerd, maar het wordt geen appelmoes? welke appels heb je nodig? En op hoeveel graden moet je de magnetron zetten? Ik heb 1 Kanzie appel gebruikt op 650 graden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.