VLOG: Ik neem jullie mee naar mijn guilty pleasure!

23 september 2016

calvevlog

Vandaag heb ik weer eens een dagvlog voor jullie, want in een dagvlog kan ik sommige momenten veel uitgebreider laten zien. Ik had laatst een hele leuke dag op de planning namelijk! Ik ging namelijk ergens naar toe, waar een van mijn absolute guilty pleasures gemaakt wordt, kijk je mee?

We gaan namelijk een kijkje nemen bij de enige echte pindakaasfabriek van Calvé! Ik als grote pindakaaslover vond dit enorm gaaf. Geen dag gaat voorbij zonder dat ik pindakaas eet in mijn ontbijtje, op een boterham, op een appeltje als snack etc. Ik was dus wel benieuwd hoe die pindakaas gemaakt wordt. Later in de vlog zie je ons spontane bezoekje in de avond aan de Efteling waar we nog even een ijsje gaan eten en zo sluiten we deze leuke dag af.  Kijk je mee naar de vlog?

VLOG: Ik neem jullie mee naar de Pindakaasfabriek!

Klik hier als je de video niet kunt zien

Met die grote pot zelfgemaakte pindakaas ben ik nog een hele lange tijd voorzien van dit lekkere goedje. Ik eet het standaard in mijn ontbijtje van kwark, banaan, aardbei, pecannootjes en dan dus een dotje pindakaas. Zo lekker!

Wat leuke weetjes over Calvé pindakaas (de variant met bruine dop!)

  • In een pot pindakaas zit niets anders dan 85% pinda’s, een beetje plantaardige olie en vet en een snufje zout.
  • De pindakaas is dus vrij van kunstmatige kleur-smaakstoffen en bevat geen toegevoegde suikers, wel bevat het van nature aanwezige suikers.
  • In een pot pindakaas zitten zo’n 585 pinda’s!
  • Pindakaas is een bron van bouwstoffen, het bevat onverzadigde vetten en eiwitten en is rijk aan vezels. De eiwitten dragen bij aan spieropbouw en herstel; en daarom heel erg goed voor ons en ook zeker voor kinderen die in de groei zijn.

Ben jij ook zo dol op pindakaas? Ik ben benieuwd wat jullie van de vlog vonden, laat je reactie achter bij de comments.

Vanmiddag heb ik nog een heerlijk recept voor jullie klaarstaan!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Calvé pindakaas.

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Mama Lifestyle Blog op 23 september 2016 05:04

Leuk zo’n kijkje in de pindakaasfabriek. Ik zag er vroeger ook altijd zo charming uit (met jas en muts) toen ik als tiener een bijbaantje had in de kaasfabriek. En wat cool om je eigen pindakaas te maken. Jammie!
Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Wat kun je doen als je baby een voorkeurshouding heeft / hoe kun je een voorkeurshouding bij je kindje zoveel mogelijk voorkomen (tips)My Profile

[antwoorden]

Door Ingrid op september 23rd, 2016 05:15

De vlog duurt 8m45s en jij hebt om 06:04 al een reactie geplaatst? Heb je hem uberhaupt wel (helemaal) bekeken?

[antwoorden]


Door Josan op 23 september 2016 05:15

Hoewel ik pindakaas echt te ranzig vind, vind ik het wel leuk dat je je eigen persoonlijke labels kunt maken.
Josan onlangs geplaatst…De eerste keer dat ik werd aangerand door een kleuterMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 23 september 2016 05:26

Wat super gaaf zeg! Ik ben ook dol op pindakaas maar sinds ik aan weight watchers doe eet ik het nog maar af en toe. Maar dan geniet ik er wel heel erg van!
Nicole onlangs geplaatst…Back to sportschool!My Profile

[antwoorden]


Door simpel, met een snufje liefde op 23 september 2016 05:31

Ik ben ook dol op pindakaas, lekker op een appeltje of rijstwafel met banaan.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger…en daar baal ik van en voelt als falen.My Profile

[antwoorden]


Door Saskia op 23 september 2016 05:34

Oh wat onwijs gaaf en leuk zeg! Ik houd ook erg van pindakaas, heerlijk!
Saskia onlangs geplaatst…Snel zwanger worden (tips)My Profile

[antwoorden]


Door Channa op 23 september 2016 05:46

Wat leuk! Vind pindakaas niet te eten maar zo door de fabriek is wel tof 🙂
Channa onlangs geplaatst…Ik baal als een stekker!My Profile

[antwoorden]


Door Marije op 23 september 2016 05:56

Wat leuk zeg dat je bij de pindakaas fabriek bent geweest. Love pindakaas! Helemaal verse.
Marije onlangs geplaatst…Plus Size Fashion Friday: Cozy vestsMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole @ Everyday-Life.nl op 23 september 2016 06:19

Wat gaaf! Ik vind pindakaas zo lekker!
Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help, alles is roze!My Profile

[antwoorden]


Door Veve op 23 september 2016 06:39

Ik snap dat dit een samenwerking is maar bij appie verkopen ze van eigen merk ook 100% pindakaas. Zonder toegevoegd vet en zout (en suiker maar oké deze heeft dat toevallig niet maar bijna alle andere pindakaas wel). Het is goedkoper, meer eiwitten en minder vet. Kleine tip 😉

[antwoorden]


Door Monique op 23 september 2016 06:48

Leuk om eens een kijkje te mogen nemen in zo’n fabriek! Ik vind pindakaas ook heerlijk en volgens mij zit het in de genen want Lise eet ook vrijwel dagelijks een lekker boterhammetje met pindakaas 🙂
Monique onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate Week 34My Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 23 september 2016 07:05

Ik ben gek op pindakaas maar eet het niet elke dag. Het bevat zooooveel calorieën maar voor af en toe, heerlijk!
Marijke onlangs geplaatst…Mini appelflappenMy Profile

[antwoorden]


Door karlien op 23 september 2016 07:47

Wat leuk dat je daar was!!! Bij mijn jeugdliefde 😉
karlien onlangs geplaatst…Zon in de herfstvakantie, binnen en buiten EuropaMy Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 23 september 2016 07:58

Grappig om te zien, maar ik ben niet zo gek op pindakaas.. doe mij maar chocopasta, haha
Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Kyra’s Outfits – #1My Profile

[antwoorden]


Door Romy op 23 september 2016 09:06

Wat een leuke vlog! Superleuk dat je dit mocht meemaken!
Romy onlangs geplaatst…Kattencafé Kopjes: thee drinken in een kattenwalhallaMy Profile

[antwoorden]


Door Ilse op 23 september 2016 09:16

Super om zoiets eens te zien!
Ik eet zelf niet zo heel erg graag pindakaas, dat plakt zo in je mond (ik voeg ook vaak extra olie toe om het wat lopender en smeuïger te maken), maar ik heb onlangs een pot cashewnotenpasta gekocht, dat vond ik wel heel lekker! 🙂
Ilse onlangs geplaatst…Tussentijdse gezondheidsupdate: achteruitgangMy Profile

[antwoorden]


Door rachel op 23 september 2016 10:12

haha echt leuk om te zien meis en jaaa hier nog een pindakaas freak 😀 met bleekselderij en dan liefst met stukjes noot 😀
rachel onlangs geplaatst…#Vlog…loosMy Profile

[antwoorden]


Door sandra op 23 september 2016 10:23

Ik ben niet super dol op pindakaas maar vond het erg leuk om te zien! Ik heb weer samen met mijn dochter naar je vlog gekeken (8 is ze) en ze vind je video’s ook altijd helemaal leuk! (of ik even aan je door wilde geven dat ze je ook volgt, haha)
sandra onlangs geplaatst…Uit de oude doos: Beadsarmbandje “Blue”My Profile

[antwoorden]


Door Daniëlle op 23 september 2016 15:52

Super leuk om te zien! I love pindakaas!
Daniëlle onlangs geplaatst…Eén van mijn favoriete ontbijtjes: Toast met avocado en eiMy Profile

[antwoorden]


CommentLuv badge