Snackbrood recept: Turks brood gevuld met gekruid gehakt

Turks brood met gekruid gehakt

Dit recept is toch wel echt een recept om van te watertanden en ik ben dan ook erg blij dat ik dit ontdekte dankzij mijn man. Op zijn werk bij de brandweer moeten zij altijd koken voor grote groepen collega’s en zo wisselen ze ook recepten uit. Zo ontdekten wij dus dit recept, een echt snackbrood wat lekker is als makkelijk recept om te maken in het weekend. Een Turks brood (of ander brood) gevuld met gekruid gehakt, maar ook met lekker veel groente erbij voor meer bite en smaak. Hoe je dit maakt vertel ik je vandaag. Dit recept wil je niet missen 😉

Snackbrood recept: Turks brood gevuld met gekruid gehakt

Turks brood gevuld met gekruid gehakt

Wat heb je nodig voor 3-4 personen:
– 1 Turks brood (of stokbrood)
– 500 gram gehakt
– 1 prei
– 1 courgette
– 2 uien, teentje knoflook
– 2 zoete puntpaprika’s
– Geraspte kaas
Turks brood gevuld met gekruid gehakt

Het gehakt kruiden we met: 1 el paprika poeder, 1 el gehaktkruiden, 1 tl chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder. Deze kruiden doe je bij het gehakt en kneed je met de hand door om de kruiden goed te vermengen in het gehakt.

Turks brood gevuld met gekruid gehakt
Turks brood gevuld met gekruid gehakt
– Je begint met alle groente heel klein en fijn te snijden. Vooral als er (kleine) kinderen mee eten, is het verstandig de groente klein te snijden zodat ze het makkelijker kunnen eten  en ook liever opeten (zo werkt dit bij Lana wel tenminste).
– Dan ga je het gehakt kruiden met bovenstaande mengsel. Je mag zelf ook nog sambal of chilisaus  toevoegen als je het pittiger wil maken. Ik doe dit niet in verband met de smaak van de kinderen.
– Daarna ga je de uien en knoflook in de pan lichtjes bakken en vervolgens het gehakt toevoegen. Dit bak je helemaal gaar en dan voeg je  de overige groentes toe.
– Dan snijd je het Turks Brood open en hol je het uit waar je vervolgens het gekruide gehakt met het groentemengsel aan toevoegt.
– Dit top je af met wat geraspte kaas. Je kunt oude kaas pakken, magere kaas of een andere kaas naar keuze.
– Bak het Turks brood gevuld met het gekruide gehakt mengsel nog even in een 175 graden voorverwarmde oven af voor 10 minuutjes zodat het brood weer knapperig wordt en de kaas kan smelten.

Turks brood gevuld met gekruid gehakt

Serveer Turks brood gevuld met gekruid gehakt met wat rauwkost, een salade voor on the side en je kunt aanvallen! Smakelijk eten! Wij vonden het heerlijk en gaan dit zeker vaker maken. Het is een heerlijke snack maaltijd voor in het weekend waarmee je toch wat groentes binnenkrijgt maar wel lekker snel aan tafel kunt.

Maak jij weleens gevuld (stok)brood met gekruid gehakt? Hoe maak jij dit het liefst? Ik ben benieuwd naar jullie variatie recepten. Laat je reactie achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

27 gedachten over “Snackbrood recept: Turks brood gevuld met gekruid gehakt”

  1. Lijkt me heerlijk! Doe je het brood met het kapje erop in de oven? Of leg je die naast het brood in de oven?

  2. Lekker! Ik heb dit vaker gemaakt en ook de variatie stokbrood door midden, uithollen en vullen maar. Mijn kinderen vinden het heel lekker en noemen ze “big american’s” naar de dikke pizza’s.

  3. Lekker! Hier maak ik hem vaak met een liefde&passie brood van ah. En vul hem met gehakt, ui, Italiaanse kruiden, pijnboompitten, geraspte gruyère, champignons en paprika. Ook goed te doen 😉

  4. Chris van 't Hoofd

    Net gemaakt, ontzettend lekker! We hebben echt gesmuld en een idee dat we ook vrij gezond gegeten hebben. Ik heb wat knoflooksaus erbij gemaakt wat een extra toevoeging was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.