Throwback stories #2 Op ‘bonnefooi’ vakantie

14 februari 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onlangs had ik in ‘Throwback stories #1′ over het tripje Parijs waar Yannick me als verrassing mee naar toe nam. Het jaar erop vond ik het tijd om hem te verrassen. Yannick was een paar maanden op uitzending geweest naar Curacao en hij kwam op een dinsdag thuis, die zaterdag hem ik hem mee op reis. We zouden twee weken weggaan, maar enkel de eerste week had ik een accommodatie geregeld. Een ingerichte huurtent in Italië, voor de week erna nam ik een tent, slaapzak en wat Ikea plastic kinderbestek mee om te ‘kamperen’, lekker naïef dacht ik dat dit wel genoeg was haha (samen met kleding etc). Yannick wist niets van een vakantie af, de bonnefooi vakantie kon beginnen.

Surprise vakantie!
Yannick had net voor zijn uitzending een nieuwe auto gekocht die na zijn uitzending geleverd zou worden. Toen hij thuis kwam vertelde ik hem dat we met de auto op vakantie zouden gaan, maar de bestemming hield ik geheim. Zelf gokte hij dat het Frankrijk zou worden, maar ik besloot wel de eerste 300 km te rijden zodat ik de juiste route via Duitsland, kon kiezen die ons uiteindelijk via Oostenrijk naar Italië zou brengen. Dat vond hij even een tegenvaller, dan heb je net je nieuwe auto opgehaald, en dan mag je zo’n eind niet gelijk rijden haha, maar omdat het een verrassing was, snapte hij het wel haha. Toen hij bij de grens van Eindhoven merkte dat ik niet de route richting Frankrijk reed, heb ik net over de grens van Duitsland een cd met een mini cursus Italiaans opgezet, toen was voor hem duidelijk wat de bestemming zou zijn, daarna nam hij het stuur over. Onderweg hebben we heel schattig overnacht op een camping in Oostenrijk. In dat kleine tentje dat ik had meegenomen haha, maar we gingen uit eten dus het plastic Ikea kinderbestek was alleen nodig voor het ontbijtje dat bestond uit een stokbroodje met beleg.

We kwamen aan op de camping in Italië en hadden een leuke ingerichte tent op een mooie camping. Geweldige week was het. De camping was gelegen aan de zee, was van alle gemakken voorzien en in de buurt van leuke Italiaanse steden. Zo gingen we een dag naar Venetië (wat een geweldige stad is dat!) en ontdekten we de omgeving. Ik was nooit eerder in dit land geweest en vond het er geweldig, de cultuur, het lekkere eten, de siësta die ze houden, ik pas er helemaal tussen haha. Na die week zouden we nog een week onze vakantie op de bonnefooi gaan ontdekken. Dus besloten we naar Milaan te gaan, de modestad waar je geweest moet zijn, toch?

ardennen-midweek-samen

Op naar Milaan
Ik had er al zoveel moois over gehoord en gelezen en zocht op wat de dichtstbijzijnde camping zou zijn. Ik vond het wel opvallend rustig, maar goed. We hebben ons tentje er opgezet en besloten de stad in de gaan voor een pizza’tje. We hebben er zeker een uur rondgereden, alles was dicht. Geen winkel was open, nog geen restaurant. We snapten er niets van, het leek compleet verlaten.  We zochten wat informatie op en wat bleek? We waren er net tijdens het weekend waarin alles gesloten is om om te bouwen naar het nieuwe modeseizoen, beetje dom dat ik dat niet vooraf wist haha.  Na een nacht op die camping bij Milaan besloten we richting Frankrijk te rijden. We waren er al wel achter dat kamperen een beetje onhandig was met de weinig spullen die we mee hadden. Toch hadden we er heel veel lol om, en kijk ik er nu ook met een grote glimlach op terug. Op de bonnefooi dus 😛

yannick-kelly-2010

Lyon ontdekken per toeval
Na een tussen overnachting reden we uiteindelijk naar Lyon waar de zus van Yannick woont met haar vriend. We mochten in haar appartementje verblijven terwijl zij ivm. werk elders sliep. Dat was echt fantastisch! Zo hebben we de hele stad Lyon in een paar dagen ontdekt. Ik was er nog nooit geweest, maar ben echt verliefd geworden op deze geweldige stad! Het is echt een aanrader om eens te bezoeken. De gebouwen zijn prachtig, de cultuur is heel inspirerend, het lekkere eten, ook zij kennen het begrip  ‘siësta’ en alles is er heel schoon en opgeruimd.  Sinds die tijd komen we jaarlijks wel in Lyon, ook om onze (schoon)zus en zwager te zien en hun kindje.

Wat een leuke semi-bonnefooi vakantie was dat! Een volgende keer zou ik mij een stuk beter voorbereiden, maar het was ook heel leuk om gewoon maar te zien waar het schip zou stranden. Zo hebben we allerlei mooie plekken ontdekt, gewoon per auto. Een vakantie om nooit te vergeten! En ik schrijf dit dan ook met een grote glimlach, leuk om hier weer bij stil te staan.

Ben jij weleen op de (semi) bonnefooi op vakantie geweest? Wat zijn jouw herinneringen hieraan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments!

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Danielle | Mama Lifestyle Blog op 14 februari 2017 06:05

Voordat we kinderen kregen gingen we elk jaar samen op de bonnefooi kamperen. Wel altijd naar Frankrijk, maar nooit wetende naar welke camling. De plaats en canping zochten we pas onderweg uit. Bonnefooi vakanties vind ik eigenlijk wel het leukste. Het heeft toch iets avontuurlijks en spontaans.
Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Nieuwe Lidl kindercollectie: hippe kinderkleding voor budget prijzenMy Profile

[antwoorden]


Door Sjoukje - meergeldminderstress op 14 februari 2017 06:11

Vroeger heb ik gebackpackt, dus dat was eigenlijk altijd op de bonnefooi. Maar wel heel makkelijk ook, hostels zijn er altijd wel. Sinds ik kinderen heb, is het enige dat we niet regelen soms de overnachting op de heen- en terugweg. Maar dat is eigenlijk onhandig omdat we dan vaak de hoofdprijs moeten betalen. Ik lees altijd dar mensen op de bonnefooi naar Frankrijk gaan om te kamperen. Ik durf dat niet, ben bang dat het dan altijd net vol zit op de leuke plekjes 🙂
Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotjeMy Profile

[antwoorden]


Door MamaPlaneet op 14 februari 2017 06:12

Wij hebben zoiets dus nog nooit gedaan🙈 Volgens mijn man halen we alles in als de kinderen straks uit huis zijn 😂

[antwoorden]


Door simpel, met een snufje liefde op 14 februari 2017 06:26

Leuk om te lezen. Wij hebben dat nog nooit gedaan. Lijkt me wel heel leuk. Misschien niets om over een paar jaar te doen als de kinderen groter zijn.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Baal moment in het huishouden: de stofzuiger.My Profile

[antwoorden]


Door Mary-Lou op 14 februari 2017 06:33

Haha, geweldig! Ik ben niet zo avontuurlijk dus op de bonnefooi is niets voor mij. Daar komt bij dat het voor mij ook bij de voorpret hoort om alles uit te zoeken over de plaats van bestemming en accommodatie. Dat Venetië prachtig is ben ik overigens helemaal met je eens.
Mary-Lou onlangs geplaatst…Het glas is vandaag halfvol! Waarom moeder van drie kinderen zijn geweldig isMy Profile

[antwoorden]


Door Wilmaaa op 14 februari 2017 06:35

Hier nog nooit gedaan, Michiel wil wel heel graag, hihi. Wie weet dus ooit 😉
Wilmaaa onlangs geplaatst…A mom´s diary | de kraamtijd van RominMy Profile

[antwoorden]


Door Essma op 14 februari 2017 06:45

Ik ben een keer in Bruinisse op surfkamp geweest en dus ook in een tent geslapen. Niks voor mij…is gebleken 😜😉 Wel leuk om jullie avontuur te lezen!
Essma onlangs geplaatst…Voor ’t eerst naar de tandarts…My Profile

[antwoorden]


Door Juliette op 14 februari 2017 06:46

Wat leuk, dat wil ik ook nog eens doen! 😁 Ik moest wel lachen om je stukje over Milaan, dat zou ook echt wat voor mij zijn hahaha
Juliette onlangs geplaatst…Anorexia: Als eten je vijand is | deel IMy Profile

[antwoorden]


Door Kelly op 14 februari 2017 06:46

Wat een heerlijke vakantie ! Wij bereiden altijd alles tot op de puntjes voor, maar een keer op de bonnefooi lijkt me ook heerlijk!
Kelly onlangs geplaatst…Foto-album | Engeland 2015My Profile

[antwoorden]


Door Saskia op 14 februari 2017 06:58

Hihi zo op de bonnefooi zou ik niet durven denk ik 🙂 maar her klinkt wel als een heerlijk fijne vakantie!
Saskia onlangs geplaatst…Hoe ik Vincent leerde kennenMy Profile

[antwoorden]


Door Sanne op 14 februari 2017 06:59

Leuk hoor! Beetje avontuur moet kunnen!😊 Klinkt wel als een super leuke vakantie!
Sanne onlangs geplaatst…Hoe Koert en ik elkaar hebben leren kennenMy Profile

[antwoorden]


Door Dewi op 14 februari 2017 07:03

Super zo’n vakantie! Voordat de kids er waren deden wij dit altijd zo. Nu zou ik dat niet durven haha en is vooraf alles geboekt & gecheckt
Dewi onlangs geplaatst…inspiratieloosMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 14 februari 2017 07:15

Oh wat klinkt dat super! Heb dat nog nooit gedaan op de bonnefooi haha. Ben echt van de “alles moet geregeld zijn”.. Ook wel jammer soms!
Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete eten peuter + receptMy Profile

[antwoorden]


Door Sandra op 14 februari 2017 07:38

Zelf heb ik zoiets nog nooit gedaan en ik denk dat ik daar ook iets te georganiseerd voor ben, maar het lijkt me wel echt heel leuk!
Sandra onlangs geplaatst…PLOG ZATERDAG 11 FEBRUARI: HARD SPORTEN, SNEEUW EN VEEL LEKKER ETENMy Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 14 februari 2017 08:03

Wat een leuk verhaal en wat zullen jullie een lol hebben gehad. Ik ben meer van het plannen en weet graag van te voren waar de vakantie naar toe gaat haha.
Marijke onlangs geplaatst…Chocolade fudge met knapperige koekjesMy Profile

[antwoorden]


Door Romy op 14 februari 2017 08:04

Wat ontzettend leuk om hem op deze manier te verrassen! En zo leuk om een kijkje te krijgen in jullie foto’s van toen! 🙂 Het klinkt als een fijne vakantie en ook die tussenstop in Lyon is natuurlijk een perfecte afsluiter. Fijne Valentijnsdag!
Romy onlangs geplaatst…8 ideeën om lief voor jezelf te zijn + WINACTIEMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 14 februari 2017 08:29

Klinkt als een hele leuke vakantie. Lief dat je Yannick destijds zo hebt verrast. Ik ben nog nooit op de bonnefooi op vakantie geweest. Ik denk ook niet dat dit ooit gaat gebeuren haha.
Femke onlangs geplaatst…Travel wishlist: verre bestemmingen ♡My Profile

[antwoorden]


Door Karlien op 14 februari 2017 08:35

Wat ontzettend leuk om te lezen zeg. Heel erg tof. En ik wil nu direct naar Lyon.
Karlien onlangs geplaatst…Kaapverdië met kinderen: tips & activiteitenMy Profile

[antwoorden]


Door Leonie van Mil op 14 februari 2017 09:28

Wat leuk zeg!! Venetië en Milaan zijn inderdaad geweldig. Wij hebben dat toen ook gedaan. Eerst een week Provence op de bonnefooi met een tent achterin. Daarna via cote d’azur Italië ingereden. Paar dagen Milaan en daarna Venetië. Dus precies andersom 😉 hahaha. Maar was wel echt een super vakantie
Leonie van Mil onlangs geplaatst…Bestaat dyslexie eigenlijk wel?My Profile

[antwoorden]


Door Stefanie op 14 februari 2017 10:51

Wat leuk! Ik ben zelf nog nooit zo op de bonnefooi op vakantie geweest, ik wil alles altijd geregeld hebben. haha
Stefanie onlangs geplaatst…Mama, Ik ben verliefd! Deel 2My Profile

[antwoorden]


Door Melanie op 14 februari 2017 11:21

Voordat ik kinderen had. Boekte ik een ticket naar een land. Nam mijn rugzak mee en ging. Bij aankomst boekte ik de eerste nacht. Meer niet. Ik zag wel waar ik terecht kwam. Mooiste vakanties zo gehad. Als mijn dochter iets ouder is hoop ik het weer te kunnen oppakken. Maar dan als compleet gezin.
Melanie onlangs geplaatst…International love notesMy Profile

[antwoorden]


Door rachel op 14 februari 2017 11:59

nee dat hebben wij nog nooit gedaan hihih, roon is geen vakantiemens dus ja
rachel onlangs geplaatst…Happy valentine!!My Profile

[antwoorden]


Door Marije op 14 februari 2017 14:29

Een bonnefooi vakantie, ik kan het niet hoor! Heb 2 jaar geleden een tripje naar de Mont Blanc gemaakt met mijn broer en zus en we hadden op de terugweg nog geen camping geboekt. Nou, daar werd ik al zenuwachtig van haha. Ellende.
Marije onlangs geplaatst…Sweet Petit voorjaarscollectieMy Profile

[antwoorden]


CommentLuv badge