TAG: Mijn kind houdt van….

7 maart 2016

Lana123

Op de blog van Betty kwam ik haar tag ‘Mijn kind houdt van…’ tegen en ik besloot deze over te nemen om te beantwoorden met vragen over Lana. Wat zijn Lana’s favorieten op het gebied van eten, slapen, spelen, dieren, muziek en meer. Lana is nu ruim 2 jaar en haar eigen willetje is sterk aanwezig, leuk om te ontdekken wat haar eigen voorkeuren overal voor zijn. Benieuwd naar Lana’s voorkeuren (en gekke obsessie!) lees dan zeker mee. Ik ben ook benieuwd naar de voorkeuren van jullie kindjes!

Lana’s favoriete:

 • Eten
  Lana lijkt qua eten heel erg op haar papa. Alles wat vlees of koolhydraten bevat vindt ze heerlijk, maar als het er al een beetje als groente of vis uitziet dan wil ze er weinig van weten. Zo is Lana dol op frietjes, pannenkoeken (welk kind niet?), spaghetti (daar verstop ik dan lekker veel groente in) en ze is dol op soep! Ik maak dan ook graag verse soepen waar ik veel groente in verwerk zodat ze die toch mooi binnenkrijgt. Ook is Lana dol op fruit. Vooral druiven en mandarijntjes (‘madarijtje’) zijn favoriet.
 • Drinken
  Lana houdt helaas niet zo van water of thee. Had ik net zulke mooie voornemens om haar alleen die dranken aan te bieden, balen haha! Wel houdt ze erg van vers geperste sinaasappelsap (liefst door mijn mama gemaakt), verdund diksap (en ik verdun tegenwoordig heel sterk haha) en ze vindt dranken zoals Optimel die ze soms krijgt ook heerlijk.

 • Speelgoed
  Alles wat te maken heeft met poppen, koken of moederen vindt Lana geweldig. Ze speelt graag met haar Babyborn pop, die zet ze dan in haar speelgoed kinderstoel en voedt ze met een flesje. Ook haar poppenbuggy is favoriet, daar kan ze hele middagen zoet mee zijn en door het huis mee wandelen. Lana houdt ook van bouwen, Lego, Duplo en Mega Bloks vindt ze heel erg leuk.
 • Televisieprogramma
  Dat is absoluut Nijntje. Lana is helemaal dol op Nijntje en ze heeft er ook een knuffel en een stoel en bestek van. Als het aan haar ligt kan ze uren zoet zijn met die serie via Netflix, van mij mag ze het af en toe kijken, bijvoorbeeld als ik aan het koken of poetsen ben. Vroeger keek ik zelf ook al naar Nijntje, zo leuk dat dit nog steeds wordt uitgezonden!
 • Muziek
  Lana is dol op de bekende Hollandse kinderliedjes. ‘In de maneschijn’, ‘Poesje Mauw’, ‘Berend Botje’, ‘Drie kleine kleurtjes’ enzovoorts vindt ze erg leuk om mee te zingen. We oefenen deze liedjes dan ook vaak omdat ze deze ook bij de peuterspeelzaal zingen. Erg schattig om haar in haar eigen taaltje de liedjes te horen zingen.

 • Dieren
  Lana is dol op onze kat Patrick, maar kan ook altijd erg goed overweg met de huisdieren van anderen. Ze vindt hondjes heel erg leuk en verder is ze dol op koeien, schaapjes en paarden. Als we richting de stad rijden komen we altijd langs weien met koeien en paarden en dan roept ze hardop welke dieren ze ziet. Ook leest ze graag boekjes met ons waar dieren in voorkomen. Lana is wel een dierenvriend denk ik.
 • Mensen
  Lana en mijn ouders zijn twee handen op een buik, dus naast haar eigen mama en papa, zijn haar opa en oma toch wel haar favoriete mensen denk ik. Ze kan soms hele dagen roepen om mijn moeder, dan is het ‘omaaaaaaaaa’ en gaat ze bij het raam staan kijken. Zo schattig! Ook is Lana dol op de gastouder waar ze wekelijks een dagje is en de kindjes die ze daar iedere week weer ziet om mee te spelen. Lana is een heel sociaal meisje en ik merk dat ze al steeds beter leert om sociale contacten te leggen.

 • Kleding
  Schoenen, als ik dat onder kleding mag noemen haha. Lana is geobsedeerd door haar schoenen. Zodra ze uit bed komt gaat ze als eerst haar schoenen zoeken en aantrekken, nog in pyjama en onverschoond en al haha. Ze kan driftig worden als ze haar schoenen niet makkelijk aan kan krijgen en als ze geen schoenen aan heeft dan pakt ze de dichtstbijzijnde schoenen om aan te doen. Ze probeert zich dan zelfs in veel te kleine schoentjes te wurmen of ze doet (heel grappig) haar papa’s schoenen aan, best schattig die schoenenobsessie.

Wat een leuke tag om te beantwoorden Betty! Willen andere bloggers deze  tag overnemen, dan ben ik heel benieuwd naar de antwoorden. Vermeld dan wel dat de tag is bedacht door Betty als credits 🙂 Laat het bij de comments weten als je ‘m hebt ingevuld, dan kom ik ook even gezellig meelezen.

Dit waren zo een aantal van Lana’s favoriete dingetjes die haar heel erg typeren denk ik. Ik vind het zo leuk om te ontdekken wat haar eigen voorkeuren overal voor zijn. Wat is het favoriete kledingstuk van jouw kindje? En wat eet jouw kindje heel graag, maar lust het bijvoorbeeld totaal niet? Laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Simpel, met een snufje liefde op 7 maart 2016 06:04

Leuk om te lezen. Ik verstop ook altijd veel groente in de spaghettisaus. En ze is een echt meisje zo te lezen als ze nu al dol is op schoenen.
Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalist Monday….mag het een onsje minder zijn!My Profile

[antwoorden]

Door monica op maart 7th, 2016 19:48

http://www.zelfmaakideetjes.nl/voeding/eet-jouw-kind-genoeg-groenten-met-deze-9-ideetjes-kunnen-ze-er-geen-genoeg-van-krijgen/28072/

tip:bekijk dit eens voor lana die liever geen groenten eet!

[antwoorden]


Door MamaOnderneemt op 7 maart 2016 06:05

Leuke tag! Misschien neem ik deze inderdaad wel over. Mijn kinderen lusten alles. Het enige wat mijn dochter niet lust is spinazie. Qua kleding maakt het mijn kinderen niet zoveel uit, zolang mijn zoontje maar geen riem om hoeft. Daar heeft hij namelijk een hekel aan.
MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Stop de tijd! Mijn kinderen worden veel te snel groot!My Profile

[antwoorden]


Door Channa op 7 maart 2016 06:06

Leuke tag! Mooi om te lezen, veel gelijkenissen maar ook wat verschillen als ik kijk naar mijn zoontje en dochtertje.
Channa onlangs geplaatst…Waarom wij niet voor de combinatietest kozen!My Profile

[antwoorden]


Door Elisabeth op 7 maart 2016 06:07

Wat leuk om te lezen. Zo leren we Lana toch n btje beter kennen. Ze klinkt inderdaad als n super lieve leuke meid. Met n eigen willetje. 🙂
Elisabeth onlangs geplaatst…Winactie Villa Fabba Muziekdoosje & KussentjeMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 7 maart 2016 06:07

Lief om te lezen. Haha, kindjes met een ‘schoenenobsessie’ vind ik altijd zo grappig. Vooral de kindjes in de hakken van moeders haha!
Femke onlangs geplaatst…Review: Benefit Hello Flawless Oxygen foundation in HoneyMy Profile

[antwoorden]


Door Lonneke op 7 maart 2016 06:25

Heel erg leuk om te lezen! Zo schattig om te zien in je filmpjes dat ze zo bezig is met poppen en dan mee gaat wandelen.
Nijntje is super leuk! Ik vind de huidige leuk maar de afleveringen van vroeger waarin het nog niet echt een ‘nijntje’ is ook zo schattig. Deuntje zit dan wel de hele dag in je hoofd 😉
Lonneke onlangs geplaatst…Mijn ervaring met een gastroscopie onderzoekMy Profile

[antwoorden]


Door Josan op 7 maart 2016 06:28

Leuke tag. Hier hebben ze een fase gehad dat ze persé een rok of jurk aan wilden. Het huis was te klein als ik dan met een broek aan kwam zetten. Naar school geef ik ze altijd pakjes mee maar die drinken ze niet op. Tegenwoordig pakken ze zelf een beker water voor mee naar school. Dus er is hoop want als peuter moesten ze er niks van hebben.
Josan onlangs geplaatst…Aandacht verdelen als je meerdere kinderen hebtMy Profile

[antwoorden]


Door marije op 7 maart 2016 06:33

Wat leuk om te lezen! Shoeaholic in de dop 😉

[antwoorden]


Door Carlijn op 7 maart 2016 06:37

Erg leuk om te lezen! Ik vind het superleuk dat ze zo dol is op nijntje, zoals het eigenlijk hoort bij een 2-jarige. Ken te veel peuters die van veel te hippe tv-programma’s voor hun leeftijd kijken, vind dat maar niks om eerlijk te zijn.
Carlijn onlangs geplaatst…Review: Murad Hydro-Dynamic Quenching EssenceMy Profile

[antwoorden]


Door Jessica op 7 maart 2016 06:39

Leuke tag! Laat her je weten als ik hem heb ingevuld! En die schoenen, hilarisch! Love the mind of a 2 year old!
Jessica onlangs geplaatst…Urbanbaby2016 week 21My Profile

[antwoorden]


Door Tamara op 7 maart 2016 06:40

Dit is echt zo’n leuke leeftijd waarop ze helemaal zo’n eigen karaktertje hebben. Leuk om wat over Lana te lezen! En wat grappig van die schoenen! Ze hebben hier een fase gehad dat ze hele dagen hun regenlaarzen aanwilden!
Tamara onlangs geplaatst…Wat nou 9 maanden op, 9 maanden af!!?My Profile

[antwoorden]


Door Kelly op 7 maart 2016 06:44

Leuke tag om te lezen! Schattig dat ze zo graag haar schoenen aan wil!
Kelly onlangs geplaatst…Overig| Swap timeMy Profile

[antwoorden]


Door Dorien op 7 maart 2016 06:52

Leuke tag en veel herkenbare dingen! Mijn kleine meisje is ook nu al dol op schoenen. Dat wordt nog wat!
Dorien onlangs geplaatst…HOE VERBREEK JE DE CIRKEL VAN NIET SPORTEN?My Profile

[antwoorden]


Door Lisanne op 7 maart 2016 06:52

Leuke tag vooral grappig om terug te lezen dat je hele andere ideeën had met betrekking tot drinken en lana er niets van moet hebben haha. Die schoenen is ook zo schattig hahaha dit zijn echt van due dingen waar ze over 10 jaar om moet lachen. Over een jaartje of 2 herhalen met Aimy? Fijne dag liefs Lisanne
Lisanne onlangs geplaatst…Bye Bye February Hello March 2016My Profile

[antwoorden]


Door Saskia op 7 maart 2016 07:05

Ah die schoenenobsessie is heel schattig! Leuk om zo meer te lezen over Lana.
Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My life! XXL Foto’s & DuifhuizenMy Profile

[antwoorden]


Door Sophie op 7 maart 2016 07:07

Haha wat leuk zeg om te lezen! Ben ook heel benieuwd hoe Aimy zich gaat ontwikkelen!
Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #34 – Huilend op de fietsMy Profile

[antwoorden]


Door demallemolenmoeder op 7 maart 2016 07:17

Haar schoenen obsessie vind ik wel erg leuk hoor. Leuk om zo meer te lezen over Lana. Wie weet neem ik deze Tag wel over.

[antwoorden]


Door marie-louise op 7 maart 2016 07:24

Leuke tag! Deze ga ik binnenkort denk ik ook maar eens doen 🙂

Hier stop ik ook veel groente in sausjes en soep anders gaat het er niet in. Het enige wat onze zoon qua groente echt heerlijk vindt zijn avocado’s en dan vooral guacomole (haha) en komkommer.
marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 27My Profile

[antwoorden]


Door Tammie op 7 maart 2016 07:29

Super leuk!
Ik heb geen blog maar ga hem zeker invullen voor mn dochter van 3. En dan goed bewaren zodat ik hem ook bij mn andere dochter kan invullen als ze dezelfde leeftijd heeft. Lijkt me leuk om te zien of ze erg verschillend zullen zijn of juist niet…

[antwoorden]


Door Marlotte op 7 maart 2016 07:33

Ah, wat leuk om te lezen! Heel schattig dat Lana zo dol is op schoenen!
Marlotte onlangs geplaatst…Simpele tips om gezonder te eten #1My Profile

[antwoorden]


Door Dionne op 7 maart 2016 07:38

Leuk om te lezen! Lana is nu al zo groot in verhouding met haar zusje!
Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | De vleermuis blouseMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 7 maart 2016 07:38

Wat leuk om te lezen! Ons zoontje is 14 maanden dus die eet alles nog. Zijn lievelingswoord is dan ook ‘hap’.
Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: Mega Capaciteit PowerbankMy Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 7 maart 2016 08:00

Leuk om te lezen! Mijn dochtertje is ook gek op alles wat met poppen te maken heeft. Aankleden, verzorgen, eten geven. Zo lief om te zien!
Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #2My Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 7 maart 2016 08:07

Ah zo leuk om haar favorieten te weten! Zo schattig dat ze zoveel om haar schoenen geeft, haha!
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het is een…My Profile

[antwoorden]


Door Charlotte op 7 maart 2016 08:42

Hihi echt al een meid met haar schoenen obsessie 😉 Heerlijk moppie zo te lezen!
Charlotte onlangs geplaatst…Het huishouden doen als moeder versus het huishouden doen als niet moeder…My Profile

[antwoorden]


Door Wilma op 7 maart 2016 08:43

Voor Yarah ook het liedje in de maneschijn en de schoenen 🙂 Leuk om te lezen =)
Wilma onlangs geplaatst…Mijn week | gezond eten, Yarah & gezelligheidMy Profile

[antwoorden]


Door Dita op 7 maart 2016 09:01

Wat een leuke tag! En wat een mooie outfit heeft Lana aan op de foto.
Dita onlangs geplaatst…Urbeats – Beats By Dr. DreMy Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 7 maart 2016 09:03

Hier ook een meisje die houdt van patat, pannenkoeken, soep en pasta. Ik vind het altijd zo schattig klinken als die kleintjes liedjes zingen…leuke tag, ik neem hem zeker een keer over!
Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn ideale dag.My Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 7 maart 2016 09:03

Hier ook een meisje die houdt van patat, pannenkoeken, soep en pasta. Ik vind het altijd zo schattig klinken als die kleintjes liedjes zingen…leuke tag, ik neem hem zeker een keer over!
Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn ideale dag.My Profile

[antwoorden]


Door Kim | Kimsbloglife op 7 maart 2016 09:05

Zo schattig allemaal, fijn om te zien als ze stilaan hun eigen karaktertje krijgen 🙂 Zo fijn dat Lana zo graag bij haar oma en opa en bij de gastouder is 🙂
Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Wie is De Mol?My Profile

[antwoorden]


Door Sanne Marlijn op 7 maart 2016 09:15

Wow, bizar, het is alsof ik de tag zelf heb ingevuld! James is inderdaad ook dol op frietjes en pannenkoeken, hij houdt heel erg van Nijntje en hij drinkt ook echt geen water of thee. Dus dan verdun ik inderdaad altijd maar z’n diksap heel erg haha.
Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Hoe ik erachter kwam dat ik (onverwacht) zwanger wasMy Profile

[antwoorden]


Door nadine op 7 maart 2016 09:23

aaah wat een girly girl meisje is Lanka toch 😊 net als Djena. qua eten lust ze graag vlees en vis en druiven kiwi banaan etc maar van groenten alleen tomaatjes of als ik het idd stiekem in de risotto of spaghetti doe. eten is nog al lastig met haar.. qua speelgoed prinsessen jurken poppen en duplo. kleding jurkjes rokjes en schoenen vooral alles roze en glitter.. soms vind mama dat even teveel 😉 ze is ook gek op de oma’s en opa en om de gastouder 😊 en een echt mama’s kindje mama voor en mama na. grappig dat ik dingen van Lana haar kleding en speelgoed bijv t buggytje herken van djena 😊 wanneer word Lana 3 ?

[antwoorden]


Door Manon op 7 maart 2016 09:51

Oh zo herkenbaar sommige dingen! Nijntje en geen water/thee lusten hahaha. Hier ook echt helemaal gek op friet maar gelukkig ook macaroni (met idd HEEL VEEL groenten) en stamppotjes.
Manon onlangs geplaatst…Kletspraatje #1: LentekriebelsMy Profile

[antwoorden]


Door karlien op 7 maart 2016 10:13

Tof, ik heb ook een dochter die gek is op koolhydraten, vlees en soep. Maak regelmatig een simpele soep vol groente en dat eet ze dus wel. En bij het avondeten doet ze moeilijk over een piepklein stukje groente..Tussendoor eet ze wel veel tomaat, komkommer, paprika enzo!
karlien onlangs geplaatst…7x kidsproof in AmsterdamMy Profile

[antwoorden]


Door Jodi op 7 maart 2016 10:32

Wat super leuk om te lezen. Echt leuk dat ze zo klein als ze is al een echt persoontje is, dat vind ik zo verwonderlijk bij kinderen.
Deze ga ik onthouden voor als mijn spruit wat ouder is.
Jodi onlangs geplaatst…Mijn droomhuis….Ik wens…..een boomhutMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 7 maart 2016 11:16

Hier ook een echte poppenmoeder!
Nicole onlangs geplaatst…Waarom je echt naar het Feel good & shop event moetMy Profile

[antwoorden]


Door Manouk op 7 maart 2016 11:19

Mijn zoontje is wel wat jonger dan Lana, hij is 1,5 jaar. Dus een echte voorkeur qua kleding heeft hij niet echt. Maar dat is misschien sowieso wel een jongensding;). Hier wel een kindje dat niet houdt van pannenkoeken haha! En poffertjes vind hij ook niet lekker, frietjes daarentegen zijn zeker favoriet. Nadat hij laatst de buikgriep heeft gehad vindt hij diksap niet meer lekker, hij drinkt eigenlijk voornamelijk water. Af en toe fristi en soms neem ik een sapje voor hem mee.

[antwoorden]


Door Marije op 7 maart 2016 11:22

Haha wat een leuke tag! Als mijn kleine geboren is en groot genoeg is ga ik deze ook invulllen 🙂
Marije onlangs geplaatst…Bestelling webshop Nomi!My Profile

[antwoorden]


Door Danique Krol op 7 maart 2016 11:37

Leuk om te lezen dat ze als 2-jarig meisje al zoveel ‘eigen’ dingen heeft ontdekt.
Danique Krol onlangs geplaatst…Review Catrice Sand Nudes PaletteMy Profile

[antwoorden]


Door Salina op 7 maart 2016 12:29

Wat schattig om te lezen!
Salina onlangs geplaatst…Column | (Voor)oordelenMy Profile

[antwoorden]


Door Diana op 7 maart 2016 13:54

Lana is een echte dame zo te lezen. Onze zoon vind water en thee verschrikkelijk, ook al probeer ik het elke x weer. 😂
Diana onlangs geplaatst…Eerste bezoek aan de verloskundigeMy Profile

[antwoorden]


Door Milou op 7 maart 2016 17:56

Leuk om zo wat over Lana te lezen. Ik heb ook het voornemen om alleen thee en water aan te bieden. Ik ben benieuwd… haha
Milou onlangs geplaatst…WHAT ABOUT MY WEEK – THE RISE OF LOU LEEFTMy Profile

[antwoorden]


Door MetMirjam op 7 maart 2016 20:25

Wat een leuke tag! Ik ga hem zeker nog een keer invullen over mijn kleine meid 🙂 – ook heel grappig om de overeenkomsten met jouw dame te lezen.
MetMirjam onlangs geplaatst…Boodschappen bestellen op AH.nlMy Profile

[antwoorden]


Door Florentine op 7 maart 2016 22:26

Wat een super leuke tag! Onwijs leuk om te lezen !!

[antwoorden]


Door Cindy op 8 maart 2016 09:33

Wat een lieve tag. Die outfitjes ook van haar, zo schattig! Grappig, ik leek ook altijd op mijn papa qua eten vroeger
Cindy onlangs geplaatst…Onze zwangerschapsfotoshootMy Profile

[antwoorden]


CommentLuv badge