Superfoods zijn gezond

Superfoods zijn gezond

Superfoods zijn gezond 

Superfoods zijn gezond, daar gaan we het vandaag over hebben. Ze zouden een gezonde werking hebben op lichaam en geest. Om gezond en fit te te leven. Superfoods zijn zoals ik vorige week al zei, voedingsmiddelen die een zeer gunstig effect hebben op je gezondheid door een grote hoeveelheid (een bommetje kun je wel zeggen) van power voedingsstoffen. Er zijn namelijk hartstikke veel soorten superfoods op de markt en op steeds meer plaatsen wordt het woord ‘superfood’ gebruikt om bepaalde voedingsmiddelen aan te duiden. Het lijkt een heuse trend te worden om superfoods in je kast te hebben staan. Kelly en ik vinden dat natuurlijk hartstikke leuk, omdat wij zelf al een hele tijd met superfoods onze voeding verreiken. Het is mooi om te zien dat men bewuster lijkt te worden van zijn/haar gezondheid. Dit heeft zowel effect op je gemoedstoestand (je voelt je fitter, minder moe, minder hoofdpijn etc.) maar ook in je uiterlijk zal je dit uitstralen (glanzend haar, een mooie glowy skin, een fit en strakker lichaam). Ik ben de natuurwinkel weer ingegaan om wat heerlijke superfoods te spotten en voor jullie uit te testen.

Vorige week kocht ik voor het eerst in de natuurwinkel gepeld hennepzaad. Hennepzaad wordt vaak geassocieerd met marihuana of cannabis maar het heeft hier helemaal niks mee te maken en je wordt er ook zeker niet high van. Waarom is hennepzaad een superfood? Dat komt door de hoeveelheid en vooral het type eiwitten die erin voorkomen, want wat hennepzaad zo speciaal maakt is dat het een bron van complete eiwitten is. Ook bevat hennepzaad heel veel onverzadigde vetzuren.

In ons eetpatroon zijn tegenwoordig de verhoudingen met omega 3, 6 en 9 nog helaas een beetje een rommeltje, of de een wordt vervangen door de ander waardoor je toch een tekort hebt aan deze gezonde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zijn goed voor onze hart- en bloedvaten. Hennepzaad bevat de ideale verhoudingen tussen deze omega’s. Nog een goede reden om hennepzaad toe te voegen aan je eetpatroon is dat het een grote hoeveelheid vezels bevat. Ik denk dat veel lezers wel weten wat vezels zijn, maar ik leg het graag nog eventjes voor jullie uit. Vezels zijn onverteerbare delen van je voeding en dus in zijn geheel door je lichaam gaan en dus ook je lichaam zo verlaten. Terwijl ze door je lichaam gaan komen ze allerlei ‘slechte viezigheden’ tegen aan de binnenkant van bijvoorbeeld je darmen en die nemen ze mee. Vezels maken dus je lichaam van binnenuit schoon, en zijn daarom erg belangrijk om goed in je eetpatroon op te nemen. Vezels zorgen ervoor dat je goed naar de wc kunt, en dat je darmen dus niet verstopt raken, en dat is toch wel heel erg belangrijk. En last but not least, er zitten ook erg veel mineralen en vitamines in hennepzaad! Hoe gebruik ik het? Ik doe een lepeltje door mijn smoothie. Ik moet eerlijk toegeven dat er wel een uitgesproken smaak aan zit, maar niet vies is. Op internet staan er allerlei recepten met hennepzaad,  mensen doen ze zelfs door de pasta.

Superfoods zijn gezond

Maca poeder heb ik nog niet uitgeprobeerd omdat ik afgelopen week ziek ben geweest van een voedselvergiftiging, en ik wilde mijn maag nog niet ‘laten schrikken’ door al deze gezonde superfoods. Maca werd vroeger veel gegeten door de Inca’s, daar groeide dit goedje ook in grote hoeveelheden. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in poedervorm. Maca poeder maakt je lichaam alert en geeft je veel energie en uithoudingsvermogen. Tevens is het een bron van eiwitten,vezels, koolhydraten en vetten. Maca wordt in ons lichaam omgezet in glucose, wat zorgt voor snelle energie. Schijnbaar werkt maca ook goed om de hormoonhuishouding te reguleren en te optimaliseren.

Ook wordt gezegd dat maca een goede uitwerking heeft op het libido, maar dat zul je voor jezelf moeten nagaan hihi. Aangezien ik het nog niet getest heb, heb ik me maar ingelezen over de smaak. Ze zeggen dat de smaak lekker zoet is, en dat het goed te combineren is met rauwe cacao nibs. Het heeft geen uitgesproken smaak, maar versterkt andere smaken juist goed. Ik ben benieuwd!

Ik zag in de natuurwinkel bijenpollen, en ik vond ze toch het proberen waard. Op internet zocht ik op hoe ik ze kon gebruiken. Ik maakte een smoothie van yoghurt, bevroren bosvruchten en een lepeltje bijenpollen. Bijenpollen worden gemaakt uit stuifmeel dat het mannelijk deel van de bloem vormt. Bijen verzamelen dit stuifmeel en voegen er nectar en speciale enzymen aan toe. Dit stuifmeel wordt gezien als een belangrijke bron van vitamines, mineralen, aminozuren en sporenelementen. Bij de bijen zitten deze pollen aan de buitenkant van hun pootjes, en deze worden met moeite verzameld uit de korf. De bijenpollen zijn erg rijk aan B-vitamines en antioxidanten die je lichaam beschermen, zoals ik al eerder in mijn vorige blogje vertelde. Bijenpollen bestaan voor 55% uit koolhydraten, 35% uit eiwitten en 3% vitamines en mineralen, 2% vetzuren en 5% aan andere voedingsstoffen. Maar waar zijn ze eigenlijk goed voor, die bijenpollen? Ze zullen je in het begin al snel extra energie geven, waardoor je een verschil in je energielevel zult ervaren. Onderzoekers zeggen dat bijenpollen het vernieuwen van het organisme stimuleert en het ouder worden vertraagd. Ook zeggen ze dat het de immuniteit verbetert en je huid er beter uit gaat zien (dankzij al die antioxidanten). Ook nemen je eetbuien af wanneer je je lichaam voedt met stoffen die het nodig heeft. Het gebruiken van bijenpollen helpt je dus ook bij het bereiken van je ideale gewicht. Nou vind ik ze gewoon erg lekker om toe te voegen aan mijn yoghurtsapjes, en om eerlijk te zijn onderdrukken ze wel het snack gevoel! Het proberen waard dus!

Dit waren de superfoods die ik in mijn kastje heb staan, en stiekem ben ik wel een beetje benieuwd naar de superfoods die jullie gebruiken! Er zijn er nog wel een paar die ik zou willen uitproberen, zoals tarwegras en spirulina (deze zijn beide erg groen haha). Als je het lastig vindt hoe je deze superfoods moet gebruiken, raad ik je aan om het gewoon te googlen. Vaak kom je nog op leuke en gezonde blogjes terecht en haal je hier nog meer inspiratie uit. Succes!

Dankjewel voor je leuke blogje weer Irma!. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties dus laat deze vooral achter in de comments. Wat zijn jullie ervaringen met deze superfoods, en hebben jullie nog leuke (recept) ideetjes?

Superfood deel 1

Follow my blog with Bloglovin’  

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

9 gedachten over “Deze superfoods zijn super gezond!”

  1. Tot nu toe is mijn ervaring met superfoods positief. Sinds kort drink ik in de ochtend een glas water met citroen en eet ik een kom havermout met rozijnen, honing, lijnzaad en chiazaad. Het heeft een gunstig effect op mijn spijsvertering en stofwisselingspatroon. Leuke artikelen ik kijk uit naar de volgende!

  2. Voedselvergiftiging? Hopelijk niet van die zaadjes.. ik ‘ken’ superfoods als chia en mieren in het buitenland.. sommige zaden kun je ook allergisch voor zijn (tarwegras bv) en ziek van worden.

    Ps. Als je wil en kunt zou ik de volgende keer wel iets willen lezen over flavonoïden – voor degene die niet met poeders en zaadjes willen misschien?

  3. Fijn artikel en handig
    Ik hoorde dus dat maca poeder erg vies is …..
    Kan je ook wat vertelen over tarwegras poeder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.