Recept vega saucijzenbroodjes (zo makkelijk!)

18 oktober 2015

sauz

Zelf saucijzenbroodjes maken, ik had het nog nooit gedaan. Wel maak ik regelmatig frikandelbroodjes met bladerdeeg, en andere kleine ovenhapjes met bladerdeeg. Ik ben sowieso dol op gerechten met bladerdeeg haha. Toen ik een portie vegetarisch gehakt had ontvangen in de foodybox dacht ik, he ik kan eigenlijk wel zelf proberen om vega saucijzenbroodjes te maken, zo gezegd zo gedaan. Ze waren zo’n succes hier in huis dat ik het recept (wat echt super simpel is) met jullie ga delen. Het is een recept voor lekker kruidige vega saucijzenbroodjes, die uiteraard ook met normaal gehakt te maken zijn.

Wat heb je nodig voor 6 vega saucijzenbroodjes:
– 6 vellen bladerdeeg (je kunt natuurlijk ook veel meer maken, per broodje heb je 1 vel bladerdeeg nodig)
– 250 gram vegetarisch gehakt.
– 1 ei
– Snufje zout en peper
– 1 eetlepel sambal naar smaak
– Italiaanse kruiden (omdat dat zo lekker is)

– Verwarm je oven voor op 200 graden.
– Ontdooi de vellen bladerdeeg. Doe het eitje in een schaaltje en kluts dit door elkaar.
– In een kom doe je het gehakt, 2/3 van het ei, zout, peper, italiaanse kruiden en sambal naar smaak. Dit meng je met je handen lekker door tot een fijn deeg.

– Neem een velletje bladerdeeg en doe 1/6 van het gehaktmengsel er in het midden op en vouw dit dicht tot een mooi pakketje. Doe dit met alle vellen en al het gehakt.

– Dan zien ze er zo uit! Dan smeer je er met een kwast nog het overige eimengsel over, dit zorgt voor een mooie bruine glanslaag op je saucijzenbroodjes. Bak ze dan in de oven af op 200 graden voor zo’n 12 minuutjes.

Eet smakelijk! Klaar zijn je (vega) zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Je kunt ze natuurlijk met van alles vullen, ook lekker met een gesnipperd uitje, wat gesneden prei of paprika enzovoorts,Β maar dit is de basis voor je kruidige hartige broodje.

Maak jij wel eens zelf van dit soort hartige snacks? Ik ben benieuwd naar jullie favorieten! Laat het me weten bij de comments.

Β  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.Β 
Door Geertje - Stay At Home Mama op 18 oktober 2015 05:30

Eigenlijk is het best simpel, maar nog nooit gedaan! Ga het zeker een keer proberen, maar dan wel met gewoon gehakt…
Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…A Not So Spooky Halloween DIY Inspiration Board!My Profile

[antwoorden]


Door Patricia Schmitz-Heres op 18 oktober 2015 06:11

Wat een leuk idee om te maken zeg! Ik ga het zeker eens proberen!
Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Food | Had ik maar wat meer tijd, dan…My Profile

[antwoorden]


Door Marion op 18 oktober 2015 06:19

Wat een supergoed idee!!! Mijn man en ik eten allebei geen vlees en dan is het soms best zoeken naar warme snacks. Kom je eigenlijk altijd bij kaashapjes uit. Dit gaan we proberen! Top!
Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #62My Profile

[antwoorden]


Door Marlotte op 18 oktober 2015 06:29

Zien er echt heeerlijk uit en zo makkelijk ook! Ik maakte ze vroeger altijd met heel veel geitenkaas haha.
Marlotte onlangs geplaatst…What’s for breakfast? #7 – Egg tortillaMy Profile

[antwoorden]


Door Dita op 18 oktober 2015 06:36

Klinkt heerlijk! πŸ™‚ En makkelijk is inderdaad ook erg fijn.
Dita onlangs geplaatst…TAG: De Thee TagMy Profile

[antwoorden]


Door Channa op 18 oktober 2015 07:07

Dit is iets wat ik eigenlijk ook nog steeds eens moet proberen, ben ook gek op bladerdeeg πŸ™‚
Channa onlangs geplaatst…Wat als je nachtmerrie (bijna) uitkomt…?My Profile

[antwoorden]


Door Sar op 18 oktober 2015 07:08

Ziet er lekker uit en zo makkelijk! Ga ik zeker een keer maken en misschien lekker met kaas erin.

[antwoorden]


Door Jess op 18 oktober 2015 07:36

Lekker! En jeetje, dat is inderdaad erg makkelijk. Ga ik even onthouden πŸ˜‰
Jess onlangs geplaatst…Sam in NoddlesMy Profile

[antwoorden]


Door angelique op 18 oktober 2015 07:39

Lekker lekker!
angelique onlangs geplaatst…Tijdsbesteding, obsessie, depressie en lichamelijke klachtenMy Profile

[antwoorden]


Door claudia op 18 oktober 2015 08:15

toen ik het zag dacht ik: aahh lekker, maar helaas, niet vegetarisch… maar dat zijn ze dus wel, wist niet dat dat zo makkelijk was! ga ze zeker eens maken πŸ™‚

[antwoorden]


Door Marije op 18 oktober 2015 08:20

Hee, zo ziet het er wel heel makkelijk uit! En het gehakt hoef je niet eens eerst te bakken?! Die ga ik zeker van de week maken!! Thnx voor het recept!

[antwoorden]


Door Saskia op 18 oktober 2015 08:30

Wat geinig. Zelf nog nooit gedaan. Ik maak wel regelmatig hapjes met bladerdeeg.
Saskia onlangs geplaatst…De wens voor een derde kindjeMy Profile

[antwoorden]


Door Tamara op 18 oktober 2015 08:36

Ziet er lekker uit!! Ik maak wel frikandel broodjes enzo maar dit kan ik ook wel eebs maken!

Ik maak wel eens pittige kip broodjes. Hetzelfde idee, maar dan met kip, paprika, ui en sambal.

Met ui, champignon, boursin en kip is ook een aanrader trouwens.
Tamara onlangs geplaatst…Winterkleding wishlist voor Lauren.My Profile

[antwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 18 oktober 2015 08:42

Ah wat lekker en zo makkelijk! Ik heb nog niet eerder vegetarisch gehakt gebruikt, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat smaakt. Volgende keer een pakje meenemen :).
Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…De nieuwe Etos Evening Kiss eau de toiletteMy Profile

[antwoorden]


Door Kelly op 18 oktober 2015 08:48

Ziet er echt super lekker uit! Ik heb zelf nog nooit saucijzenbroodjes gemaakt
Kelly onlangs geplaatst…Tag: It’s weekend!My Profile

[antwoorden]


Door Nicole @ Everyday-Life.nl op 18 oktober 2015 08:59

Nou dat is inderdaad heel simpel! Moet mij zelfs lukken! πŸ˜‰ Ik sla ‘m even op!
Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Winactie & Review – Zoofs baby- en kinderkledingMy Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 18 oktober 2015 09:03

Hmm, lekker en makkelijk! Ik hou van bladerdeeg hapjes!
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: zwanger en sporten!My Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 18 oktober 2015 09:07

Ik ben ook dol op alles met bladerdeeg en je kunt er eigenlijk alles in stoppen!
Lifesabout onlangs geplaatst…Homemade Kentucky fried chickenMy Profile

[antwoorden]


Door Lisanne op 18 oktober 2015 09:08

Lekker wij hebben ook wel is zelf saucijzenbroodjes gemaakt. Helemaal niet moeilijk inderdaad en erg lekker. Fijne zondag liefs Lisanne
Lisanne onlangs geplaatst…Review haaknaalden # 2My Profile

[antwoorden]


Door Doortje op 18 oktober 2015 09:12

Dat ziet er lekker uit! Ik ben ook dol op alles met bladerdeeg, dan kan het al bijna niet mislukken hΓ¨?! πŸ™‚
Doortje onlangs geplaatst…Zindelijk, Hoera! Nou… niet echt πŸ˜‰My Profile

[antwoorden]


Door Nesrin op 18 oktober 2015 09:40

Ziet er lekker uit. Bladerdeeg vind ik ontzettend lekker maar ik eet het haast nooit, juist omdat ik er van blijf eten πŸ˜‰
Nesrin onlangs geplaatst…Plank, Squat, Hoepel & Wall sit (snelle workouts voor thuis!)My Profile

[antwoorden]


Door Marijke I easydailyfood op 18 oktober 2015 09:53

Zo dit klinkt heerlijk! Ga zeker een poging wagen πŸ™‚
Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…10 dingen die je nog niet wist over mijMy Profile

[antwoorden]


Door Renske op 18 oktober 2015 10:17

Yummy, bladerdeeghapjes! πŸ™‚ Toevallig heb ik gisteren een bladerdeeghapje gemaakt: kaasstengels. Het is zΓ³ easy peasy en zΓ³ lekker!
Renske onlangs geplaatst…Sunday Baking Day – KaasstengelsMy Profile

[antwoorden]


Door Sheela op 18 oktober 2015 10:59

Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik ben ook dol op bladerdeeg recepten, niet alleen hapjes tussendoor maar ik probeer ook vaak gerechten met bladerdeeg als avond eten. Ik ga deze zeker een keertje proberen!
Sheela onlangs geplaatst…Gezonde quiche met spinazie en kipMy Profile

[antwoorden]


Door Desiree op 18 oktober 2015 11:14

Lekker. Ik maak regelmatig saucijzenbroodjes. Of allerlei andere bladerdeegflapjes. Ideale manier om restjes groenten, vlees of kip te verwerken.

[antwoorden]


Door Fenna op 18 oktober 2015 11:25

Ik hou van bladerdeeghapjes! Deze ga ik zeker een keer maken πŸ™‚
Fenna onlangs geplaatst…Tag : How much is your face worth – piercing editionMy Profile

[antwoorden]


Door Ik op 18 oktober 2015 12:05

Ziet er lekker uit!

[antwoorden]


Door femketje op 18 oktober 2015 12:51

zeker makkelijk te maken πŸ˜€ lekker!
femketje onlangs geplaatst…Get To Know Femketje; Eind September – Half Oktober.My Profile

[antwoorden]


Door Anneleen op 18 oktober 2015 13:04

Lijkt me erg lekker! Nu heb ik honger πŸ˜‰
Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

[antwoorden]


Door Vera op 18 oktober 2015 13:09

Mmm lekker!

[antwoorden]


Door Whitley op 18 oktober 2015 13:11

Dit maak ik regelmatig, met een gesnipperd uitje ertussen, soms ook een paprika of prei erbij, echt lekker en een ideale snack ook om te trakteren

[antwoorden]


Door Eline op 18 oktober 2015 13:46

Hoe vond je het vega gehakt?
Eline onlangs geplaatst…Vitamines na een Gastric Bypass of SleeveMy Profile

[antwoorden]


Door Danielleeee op 18 oktober 2015 15:06

Wat een super leuk en heerlijk recept !
Danielleeee onlangs geplaatst…Mijn armbandenMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 18 oktober 2015 19:03

Ziet er lekker uit! Lijkt me leuk om eens te maken :).

[antwoorden]


Door rachel op 20 oktober 2015 10:35

heerlijk en sla je receptje op πŸ˜€
rachel onlangs geplaatst…#vlog 19 oktober 2015My Profile

[antwoorden]


Door Mariska Parkers op 20 oktober 2015 20:40

Oeh, die zien er lekker uit. Met appel is ook superlekker en snel te maken. Ik vind het bladerdeeg van Koopmans persoonlijk wel iets lekkerder dan van de AH.

[antwoorden]






CommentLuv badge