Recept Oosterse Rijsttafel

Recept Oosterse Rijsttafel

Recept voor een heerlijk Oosterse rijsttafel die je heel eenvoudig zelf kunt bereiden. De Oosterse keuken is heerlijk!  Vandaag wil ik graag een Oosters recept delen. Wij noemen het ‘rijsttafel’ en het is afkomstig van de grootmoeder van mijn stiefmama! Benieuwd? Ik leg je hieronder stap voor stap uit hoe je zo’n rijsttafel moet klaarmaken 😉

Recept Oosterse rijsttafel
Wat heb je nodig voor deze Oosterse Rijsttafel (voor 4 personen)?

– 500g (witte) rijst
– 1 grote of 2 kleine uien.
– een rode, gele en groene paprika
– een potje sambal
– sojasaus
–  3 eieren
– olie (liefst zonnebloemolie, maar het kan ook met gewone olijfolie)
– 2 kippenborsten
– een paar sneetjes ham
– kaneel
– Chinese kruidenmix
– 4 (goed rijpe) bananen
– kroepoek of tortilla chips

Zo maak je deze Oosterse rijsttafel klaar:

1) Kook de rijst. Doe dit een beetje op voorhand zodat hij goed kan uitdrogen, anders wordt het geheel wat te nat en plakkerig. Als de rijst klaar is kan je hem ook best in een brede kom doen en er regelmatig roeren zodat het water beter verdampt en de rijst minder vochtig wordt.

2) Snijd de uien fijn (ik gebruik hiervoor een handige versnipperaar van Tupperware) en gaar ze in olie totdat ze glazig zijn (niet bruin!).

Recept Oosterse Rijsttafel

3) Snijd de groene en rode paprika in kleine stukjes en doe ze bij de ui.

4) Meng een koffielepeltje sambal bij de groenten (dit is heel pikant, dus stem de hoeveelheid af naar smaak)

Recept Oosterse Rijsttafel

5) Laat de groenten op een zacht vuurtje garen en zorg ervoor dat het meeste van de olie verdampt is zodat die mengeling ook niet al te nat is.

6) Doe de groenten bij de rijst en laat ze nog even in de kom staan zodat alles nog wat kan uitdrogen. Roer er regelmatig eens door.

7) Voeg een klein scheutje sojasaus toe en daarbij wat van de Chinese kruidenmix, roer vervolgens alles goed door elkaar.

Recept Oosterse Rijsttafel

8) Klop de eieren en bak ze als een ‘scrambled’ omelet. Voeg dit nadien toe bij de rest.

Recept Oosterse Rijsttafel

9) Snijd de kippenborst in kleine stukje en bak ze in de pan. Meng ze nadien ook bij de rijst.

10) Snijd (eventueel) ook nog wat ham in kleine stukjes en meng dit ook bij het rijstmengsel.

11) Bak de bananen in een pan met olie en bestrooi ze langs beide kanten met kaneel. Bak ze op een iets lager vuurtje zodat ze niet meteen bruin worden en ook aan de binnenkant goed mals worden.

gebakken banaan

12) Klaar is Kees! Serveer het rijstmengsel op een bord en leg er voor ieder een gebakken banaan bij. Het is ook heel lekker om er nog wat kroepoek of tortilla chips bij te serveren. Je Oosterse rijsttafel is klaar, Smakelijk!

Recept Oosterse Rijsttafel

Ook heel lekker, deze zelfgemaakte gebakken uitjes als topping voor erop! Dan is je oosterse Rijsttafel klaar om te serveren. En de rijst maak ik klaar door de rijst in de magnetron te koken.

Dankjewel Kim, voor dit heerlijk recept. Ik krijg er honger van en wil dit ook zelf eens proberen. Ik ben dol op Oosterse gerechten en Yannick ook dus dat komt goed uit. Hebben jullie wel eens zelf zo’n rijsttafel klaargemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Recept Oosterse Rijsttafel”

  1. Ja wij hebben ook vaker een rijsttafel gemaakt met pakjes van Conimex voor smoor erbij en pittige boontjes. Het is alleen veel werk dus ik doe het alleen met speciale gelegenheden ga deze ook zeker een keer proberen. Liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…DIY AgendaMy Profile

  2. Wat lekker ziet dit eruit! Peter en ik zijn de laatste tijd net weer een beetje meer op de rijsttour. Wij eten zelf geen vlees, maar vooral voor dit soort gerecht zijn heel veel vleesvervangers verkrijgbaar. Dus ook geschikt voor de veggies onder ons. Gebakken bananaaaaaaa!
    Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #13My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.