gezheaIthypindarotsjes2Recept voor gezonde pindarotsjes met havermout en pindakaas. Ik heb deze gezonde pindarotsjes zelf mogen proeven en ik vond ze goddelijk dus ik wilde dit recept zeker graag op de blog delen. Het is een gezonde variant op de bekende pindarotsjes, maar wees gewaarschuwd, ik had in 10 minuten een flinke portie op, dat was niet zo gezond haha. Met mate is het een hele verantwoorde snack en Annemieke deelt vandaag het recept met jullie. Echt een aanrader dit!

heaIthypindarotsjes1

Dit heb je nodig voor 75 gezonde pindarotsjes:

 • 150 gram havermout
 • 2,5 eetlepel biologische pindakaas
 • 1 eetlepel honing
 • 1 theelepel kokosbloesemsuiker (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)

En zo maak je deze gezonde snack pindarotsjes:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het door elkaar. Omdat de pindakaas en honing snel klontjes havermout veroorzaken, kan dit een beetje lastig zijn. Don’t give up! Gewoon uit elkaar trekken en blijven roeren.
 3. Leg bakpapier op een bakplaat en maak vervolgens balletjes van het mengsel. Ik deed dat door telkens een beetje havermout tussen de holle kant van twee theelepels in elkaar te drukken. Op deze manier blijft het mengsel aan elkaar plakken door de honing en pindakaas die erdoor zit.
 4. Bak ze vervolgens 8-10 minuten in de oven.
 5. Het is handig om ze daarna naast elkaar op een bord te leggen en op elk ‘rotsje’ een druppeltje honing te doen voor extra stevigheid.
 6. Eet je ze niet gelijk als ze zijn afgekoeld? Zet ze dan nog even in de koelkast om verder op te laten stijven.
 7. Eet smakelijk!

Extra lekker (optioneel):

 • Probeer er ook eens een theelepeltje kaneel bij te doen als je daarvan houdt. Dit geeft het geheel nog net een wat diepere smaak.
 • Voor een nog zoeter hapje kun je de honing vervangen door stroop en de kokosbloesemsuiker door basterdsuiker. Dit maakt de pindarotsjes wat zoeter.

heaIthypindarotsjes2

Neem zeker ook een kijkje op de blog van Annemieke ‘Een  beetje chef‘ want alleen al haar food-fotografie vind ik heel inspirerend!

Dankjewel voor het delen van dit gezonde recept Annemieke! Mijn plan is om ze snel ook zelf te maken want ze smaakten echt naar meer. Deze gezonde pindarotsjes zijn ook ideaal mee te nemen in een bakje als ‘on the go’ snack. Wat vinden jullie van dit recept? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “Recept: Gezonde pindarotsjes”

 1. Aangezien ik het snacken en snoepen wat aan het ontdekken ben de laatste tijd vrees ik dat ik ook echt op zoek moet naar gezondere dingen. Ik koop dan wel biologische chocola of drop, maar het blijft chocola of drop. Dit klinkt goed. Ik ga het weer even aan manlief laten zien (ik kan niet koken en al helemaal niet bakken) 😀
  Marion onlangs geplaatst…Who inspires you?My Profile

 2. Mjammie, klinkt lekker! Moet ik ook eens proberen! Eet nu vooral powerfood om wakker te blijven 😉 hihi!

  Verder wil ik je complimenten met je blog Kelly! Ik kom regelmatig terug en vind je blog echt heel leuk. Ik las dat je onlangs bent getrouwd; gefeliciteerd!
  Inspirerend om te zien hoe je zo vol overgave bent gaan bloggen en er zelfs je fulltime job van hebt kunnen maken. Love what you do, do what you love <3 Super! Ik wens je nog vele mooie bloggers jaren toe 🙂 Dan kan ik lekker blijven lezen 😉
  Bianca onlangs geplaatst…Slaap, waar ben je nou? #nachtoudersMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.