Recept chocoladekoekjes (Amerikaanse stijl)

recept chocoladekoekjes

Recept chocoladekoekjes (Amerikaanse stijl)

Vandaag heb ik een goddelijk lekker recept voor jullie om heerlijke chocoladekoekjes te bakken! Super makkelijk om te maken en als je zorgt dat je de basis ingredienten in huis hebt kun je deze altijd maken. Het is een variant op de chocolate ‘n chip cookies maar omdat we geen chocolade in huis hadden (probeer ik uit mijn huis te bannen ivm. verslavingsgevoeligheid haha) werden het gewone chocoladekoekjes met behulp van cacaopoeder.  Ze zijn heerlijk crunchy maar vooral lekker van smaak. Ideaal om te maken als je last minute bezoek verwacht want in minder dan een half uur ben je klaar. Dit recept is niet suikervrij maar af en toe zondigen is prima. Bovendien zijn ze gezonder als koekjes uit de winkels die vol met kunstmatige stoffen zitten. Ziet de afbeelding hierboven er niet uit om van te watertanden? Benieuwd naar dit heerlijke recept voor de lekkerste chocoladekoekjes? Lees dan verder.

recept chocoladekoekjes

Wat heb je nodig voor deze chocoladekoekjes?

  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram zachte boter (bij voorkeur roomboter)
  • 1 ei
  • 70 gram basterdsuiker of normale suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • Zo’n 30 gram cacaopoeder.
  • Hagelslag of andere versieringen (optioneel)

recept chocoladekoekjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter in een beslagkom en voeg de suiker toe. Klop dit op tot een luchtig mengsel
  • Voeg het eitje toe aan het mengsel en klop ook deze even luchtig mee.
  • Voeg de overige ingredienten toe aan het mengsel. De meel, bakpoeder, cacaopoeder en het snufje zout.
  • Je deeg is klaar. Op een bakplaat met bakpapier verdeel je het deeg met twee lepels (of een ijsschep, nog makkelijker want het deeg is erg plakkerig) over je bakplaat. Ik heb zelf geen grote bakplaat dus ik deed het in een ovenschaal met bakpapier erin.

recept chocoladekoekjes

recept chocoladekoekjes

  • In een impulsieve bui had ik er zin in om er vrolijke hagelslag op te doen. Je kunt ook kleine blokjes chocolade erop doen voor het chocolate en chip effect.
  • Je koekjes gaan voor ongeveer 20 minuten de oven in. Afhankelijk of je een bakplaat of zoals ik een ovenschaal gebruikt wordt de tijd bepaald. In een ovenschaal (geen goed idee haha) duurt het een stuk langer.

recept chocoladekoekjes

  • Zoals je kunt zien was een ovenschaal geen goed idee, het werd een grote koek (ook lekker haha). Ik sneed er daarom stukken vanaf voor een soort grove koekblokjes.

recept chocoladekoekjes

  • Tadaa! Het resultaat was zeker een succes. Ik maakte mijn schoonvader en broers er heel blij mee! (en mezelf ook haha).

Wat is jouw favoriete koekjes recept? Heb jij wel eens chocoladekoekjes of andere (amerikaanse) baksels gebakken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

21 gedachten over “Recept chocoladekoekjes (Amerikaanse stijl)”

  1. Is dit zo makkelijk??? Ik heb altijd het idee dat als je gaat bakken je meteen twee en een half uur in de keuken staat. Ik sla dit op in mijn achterhoofd. Ziet er heerlijk uit, Kelly!
    Marion onlangs geplaatst…Ziek meldenMy Profile

  2. Ziet er heel lekker uit. Wil dit wel eens gaan proberen maar dan met volkorenmeel en stevia of ahornsiroop ipv suiker. Mmm nou heb ik trek in koekjes!

  3. kellycaresse

    @Marion: Ja is zeker makkelijk te maken 🙂 Ik was hoogstens 35 min inclusief baktijd bezig 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.