Recept Burrito’s maak je lekker zelf!

Recept Burrito’s

De lekkerste burrito’s, maak je gewoon lekker zelf met dit recept! Zoals jullie weten, ben ik dol op koken. Het liefst vermijd ik pakjes en zakjes (dit lukt ook niet altijd) en leer ik mezelf die recepten zelf aan door te experimenteren met kruiden uit mijn kruidenkastje. Zelf maken is gezonder, beter voor je budget en ook veel lekkerder. Ik maak dit recept klaar als eenpansgerecht, met een beetje hulp daarbij van de oven. In een handomdraai heb je heerlijke zelfgemaakte burrito’s op tafel met een homemade sour cream saus erbij! Bomvol verstopte groente voegde ik er aan toe, dat is lekker en een stukje voedzamer!

Gesponsord door Tefal.

Wat heb je nodig voor 3 personen homemade burrito’s?
– 6 wraps
– 2 rode uien
– 1 prei
– halve courgette (net wat je in huis hebt, lekker budgetproof dus)
– 1-2 paprika’s (kleur naar keuze of afhankelijk van je voorraad)
– 3 teentjes knoflook
– 300 gram gehakt (mag ook vega gehakt zijn natuurlijk)
– 1 blikje tomatenpuree
– geraspte kaas, of kaas die je zelf naar wens raspt.
– 1 blikje mais
– chili kruiden
– Pan en ovenschaal.
– Scheutje olijfolie

Voor de zelfgemaakte sour cream:
– 200 ml creme fraishe
– snufje zout en peper (niet op de foto)
1 theelepel chilikruiden
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel knoflookpoeder
– snufje italiaanse kruiden (naar keuze, vinden wij gewoon heel lekker).
Mix dit alles bij elkaar, zet het nog even in de koelkast zodat je dit bij de hand hebt zodra we het gaan gebruiken.

Homemade sour cream is zo lekker!

Ik gebruik een keramische pan van Tefal, deze heeft in het midden een rode Thermo-Spot die egaal rood kleurt zodra je pan de juiste temperatuur heeft bereikt. Daarna doe je wat olie in de pan. Doordat de Thermo-Spot de juiste baktemperatuur aangeeft, bak je niet te heet waardoor alle voedingsstoffen behouden blijven. Wat ook een voordeel aan deze pan van Tefal is dat het een keramische pan is, dit zorgt voor een krokant resultaat aan je vlees of groente. De pan heeft een hele stabiele bodem waardoor hij goed op je fornuis blijft staan. Wil je dat je groente of vlees niet aanbakt, gebruik dan de anti-aanbakpan van Tefal.

Recept burrito’s:
– Als eerst ga je alle groentes snijden. Dan zet je de pan op het vuur. Zodra de rode Thermo-Spot rood kleurt, kun je wat olijfolie in de pan doen. Vervolgens doe ik hier de rode uien bij. Pers daarna de knoflookteentjes er bij uit. Laat dit even fruiten.

Voeg vervolgens het gehakt toe aan de pan. Zodra je gehakt bruin is kun je een 2 theelepels chilikruiden toevoegen en vervolgens het blikje tomatenpuree. Roer dit goed door en bak dit even mee. Ga dan je oven voorverwarmen op 200 graden.

Recept Burrito’s

Dan ga je alle gesneden groente en het blikje mais toevoegen. Het wordt al een heel mooi burrito mengsel.

Recept Burrito’s

Dan gaan we de wraps vullen. Doe een beetje in het midden van een wrap en voeg hier als topping je homemade sour cream aan toe. Rol dan je wrap dicht. Doe dit met alle wraps en beleg ze in een ovenschaal. Strooi daar vervolgens de geraspte kaas op en bak de ovenschaal met burrito’s nog zo’n 10 minuten in de oven.

Recept Burrito’s

Recept Burrito’s

Tadaa! Te lekker deze burrito’s heel makkelijk zelf te maken!

Recept Burrito’s

Oke, normaal show ik jullie geen foto’s van mijn vaat, maar deze pan wil ik toch echt even showen. Deze heb je na het eten zo afgespoeld met een snel sopje. Ideaal dus!

Tefal heeft zowel een hele fijne keramische pan, als een anti-aanbakpan. Je kunt zo voor ieder type gerecht de juiste pan kiezen.
Waarom zou je kiezen voor een anti-aanbakpan?

  • Ze zijn makkelijk schoon te maken
  • De rode Thermo-Spot zorgt voor de juiste temperatuurindicatie waardoor je gerechten de juiste voedingstoffen behouden door dat je met een juiste temperatuur kookt.
  • De Tefal pannen zijn van goede kwaliteit, staan stevig op het vuur en gaan ook heel lang mee.
  • Veilig in gebruik en daarmee goed voor het milieu.
  • Met de anti-aanpakpan zou je zonder olie of vet, net zo lekker kunnen bakken waardoor je heel mager kunt koken.

Winnen! Wil je kans maken op 1 van de 10 pannen (5x keramisch en 5x anti-aanbakpan)? Vul dan deze enquete in, laat je mailadres daar achter en zo maak je al kans op een van die fijne Tefal pannen.

Met de keramische pan van Tefal heb je daar bovenop nog als voordeel dat je bepaalde vleessoorten heel lekker en met een knapperig laagje kunt bereiden en bovendien is deze extra krasbestendig. Hier kun je alle verdere informatie vinden daarover en een geschikte keuze maken op basis van jouw kookvoorkeuren.

Wat vinden jullie van mijn homemade burrito recept met sour cream? Zou je dit zelf ook gaan maken? En wat voor pannen vindt jij fijn om mee te koken? Laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

27 reacties

  • Manon
    30 november 2015

    Lekkerrrr! Ik hou altijd wel van dit soort gerechtjes, en die pan is heel fijn ja 😀 haha.
    Manon onlangs geplaatst…Mag je dan niet veranderen als je moeder wordt?My Profile

  • Simpel, met een snufje liefde
    30 november 2015

    Ziet er overheerlijk uit. Ik kook ook zonder pakjes en zakjes en heb mijn eigen recepten om dit soort dingen te maken. Heerlijk.
    Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 48 met een snufje liefde.My Profile

  • Kimberley
    30 november 2015

    Er is nog maar 1 ding dat ik graag wil hebben voor in de keuken en dat zijn keramische pannen, ideaal. En de burrito’s zagen er heerlijk uit!
    Kimberley onlangs geplaatst…Welke drie bloggers?My Profile

  • Lifesabout
    30 november 2015

    Ja zelf maken is zoveel lekkerder en gezonder! Jouw recept lijkt erg op die van mij. Tefal pannen zijn hier favoriet, ze gaan heel lang mee, ideaal!
    Lifesabout onlangs geplaatst…Hot mama challenge week 5. Make-up your face, baby!My Profile

  • Chantal
    30 november 2015

    Ziet er goed uit! Ik smeer alleen altijd de sour cream eerst op de burito en dan het gehakt groente mengsel, dan heb je minder geknoei 😉

  • Ilse
    30 november 2015

    Woow zo lekker, dit ga ik deze week nog eens maken, thanks voor de tip

  • Marleen
    30 november 2015

    Ik heb dit dus nog nooit zelf gemaakt, toch eens proberen. Ik had namelijk het idee dat het veel ingewikkelder zou zijn als ik nu zie, wat fijn!

  • Kelly Caresse
    30 november 2015

    Thanks voor de tip, heb je wel gelijk in ja 😉

  • Drie
    30 november 2015

    Wat een handige pan! Wij hebben ook allemaal tefal in huis. En het eten ziet er lekker uit!
    Drie onlangs geplaatst…Goedbedoelde adviezen die je niet wilt horenMy Profile

  • Valerie
    30 november 2015

    Wij hebben ook altijd pannen van Tefal, we vinden ze heel fijn, gaan erg lang mee en vooral anti aanbak is fijn

  • Irene Niec
    30 november 2015

    Ziet er erg lekker uit, ik heb het nog nooit zelf gemaakt, goed idee.

  • Channa
    30 november 2015

    Oooh heerlijk. Vind het erg lekker maar grijp toch vaak ook naar een pakje! Ga dit eens zo proberen 🙂
    Channa onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – #5 Make-up TimeMy Profile

  • Lauren
    30 november 2015

    Ohhh dit ziet er goed uit zeg! Ik weet wat ik morgen ga maken 😀

  • Juudith
    30 november 2015

    Oee klinkt heerlijk zeg! en makkelijk te bereiden!

  • Liesbeth
    30 november 2015

    Lekker, zo maak ik hem ook vaak, maar die sour cream van jou ga ik zeker even toevoegen aan mijn receptenboek.

  • Lieke
    30 november 2015

    En nu heb ik enorm veel honger en moet ik nog gaan koken, haha maar de ingrediënten niet in huis, deze week even maken dit gerecht, om van te watertanden!

  • Jorinde
    30 november 2015

    Jaa wat een fijn recept! Ik hou echt van burrito’s maar was nog opzoek naar een home made sour cream recept (zonder pakjes kruiden). Thanks! 🙂

  • Nicole
    30 november 2015

    Alweer zo’n lekker recept!!! Ik ben geknop burritos!
    Nicole onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge #5 Make-up!My Profile

  • Sandra
    30 november 2015

    Ziet er zo lekker uit! Vooral als je nog moet avondeten 😉 Ik heb een keer in een van je vlogs gezien dat je de wraps in de saus (?) onderdompelt en dan weer opbakt, zou dat ook met dit recept kunnen of moet de substantie dan nog wat ‘vloeibaarder’ zijn? Bedankt voor dit recept in ieder geval!

  • Anneroos
    30 november 2015

    Super leuk artikel! Ik maak zelf altijd burritos met een pak van knor wereld gerechten, maar dit is natuurlijk veel gezonder en het ziet er heerlijk uit! Ik ga het binnenkort zelf ook eens proberen. Ik heb trouwens ook direct mee gedaan met de winactie, leuk!

  • Kelly Caresse
    30 november 2015

    Wat leuk dat je dat benoemt, dat is namelijk ons Enchilada’s recept, dat is net wat anders qua ingrediënten en kruiden en dan bak je de wraps op inderdaad, misschien leuk om ook eens ons recept van te delen. Wij zijn daar helemaal weg van 🙂 Dankjewel!

  • Miranda
    30 november 2015

    Dat lijkt me een lekker recept. Binnekort eens proberen. Makkelijk te maken zo te zien. Thanx.

  • Maaike
    30 november 2015

    Lekker, ik maak vaak burrito’s van m’n eigen blog, maar ga deze ook eens proberen! Moet lekker zijn met die homemade soure creme.
    Maaike onlangs geplaatst…Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensausMy Profile

  • Kelly
    1 december 2015

    Het ziet er erg lekker uit! Die pannen zijn echt ideaal
    Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly| #61My Profile

  • sandra
    1 december 2015

    ziet er overheerlijk uit!Ik heb nog nooit burrito’s gemaakt maar ik ga het eens proberen.

  • Sandra
    1 december 2015

    Ah, oke! Enchiladas, nou die zagen er ook erg lekker uit dus het lijkt mij in ieder geval leuk als dat daar ook ooit eens receptje van verschijnt. Dankjewel!

  • Benella
    4 december 2015

    Ziet er lekker uit, alleen zou ik het veganizen met vega gehakt en vegan sour cream 🙂
    Benella onlangs geplaatst…Recept: Courgette pizza’s (vegan)My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.