Budget talk #4 : Rachel is moeder en heeft anorexia


2

In de rubriek ‘Budget talk’ ga ik met lezeressen een gesprekje aan over budget. Wat voor werk doe je? Heb je kinderen? Waar besteed je je inkomen zoal aan en wat voor handige tips om te bezuinigen zou je geven. Iedere situatie is anders en daarom verzamel ik allerlei verschillende verhalen. Of je nu een single mom bent, docente, carrièretijger, thuisblijfmoeder of serveerster, ieder verhaal is anders.

Schermafbeelding 2017-02-20 om 09.53.17-2

Wie ben je en hoe ziet je gezinssamenstelling eruit?
Mijn naam is Rachel, mama van Niomi (13) en Rashel (12) en vrouw van Ronald. Ik blog en vlog en ben lekker actief op Instagram, Facebook en Snapchat.  Ik blog graag over recepten, make-up dingen, mijn gezin en op een aparte site vertel ik mijn verhalen omtrent mijn anorexia, ik heb namelijk anorexia.

Wat heftig dat je anorexia hebt, kun je hier wat meer over vertellen?
Mijn anorexia is momenteel goed onder controle want eten willen we wel en doen we ook volop alleen omdat mijn lichaam zo beschadigd  dat het geen voedsel of dranken meer binnen houdt en neemt bovendien  ook geen voedingsstoffen op met alle gevolgen van dien. Dat ik nog rond loop is voor iedereen een raadsel en ook de artsen verbazen zich hierover. Mijn anorexia is 12 jaar geleden begonnen en de afgelopen 7 jaar zit ik in een rollercoaster van gevaren rondom mijn bloedwaardes en lichaamsgewicht. Dit heeft effect op ons hele gezin, maar we proberen zo normaal mogelijk te leven en de meiden en mijn man gaan daar goed mee om.

Wat voor werk doen jij en je partner en hoeveel uur per week voeren jullie dit uit?
Ik werk momenteel niet vanwege mijn lichamelijke problemen, maar mijn man werkt 40 uur. We hebben twee bedrijven: een bouwbedrijf en een fotografie bedrijf.

profielfebruari2017-1

Welke vaste lasten hebben jullie per maand?
Onze vaste lasten zijn de huur, water en licht en de auto’s en verzekeringen.

Geld sparen of alles opmaken en genieten in het moment?
We sparen, maar genieten ook gewoon. Met een eigen bedrijf moet je gewoon wat opzij zetten voor het geval dat,  in ons geval als het bouwbedrijf stil komt te liggen wegens vorst en kou. Ook dan moet je de rekeningen betalen en je boodschappen doen dus daar houden we rekening mee . Uitstapjes (zoals pretparken) doen wij eigenlijk niet. De meiden gaan er wel heen, maar een keer met het hele gezin een dagje pretpark zit er niet in omdat ik dat lichamelijk niet aan kan.

Hoeveel besteed je gemiddeld per week aan boodschappen en waar koop je die?
Wij besteden, schrik niet, 280 euro aan boodschappen per week en ik haal mijn boodschappen overal vandaan, Lidl, Albert Heijn, Jumbo, Dirk van den Broek en Hoogvliet. Ik kan sommige dingen niet eten waardoor we ook anders inkopen doen. Als ik iets eet wat mijn lichaam niet goed aan kan, dan moet ik overgeven en krijg ik enorm veel pijn in mijn lichaam. Koolhydraten zijn een no-go voor mij dus ik eet zoveel mogelijk groenten, vlees en vis. Vlees en vis is niet goedkoop, dus daar gaat ook een groot gedeelte van het budget naar toe. De rest van het gezin eet wel gewoon aardappels, pasta en rijst en groente en vlees.

Hoe ziet een weekmenu eruit?
Er worden hier dagelijks twee tot drie verschillende maaltijden gekookt omdat niet iedereen alles lust. We eten op maandag standaard een gebakken eitje. En wekelijks is er een dag dat we aardappels met groente en vlees eten. We eten een keer pasta met veel groente erin, maar ook eten we een dag pizza of een stokbroodje met soep. Sommige maaltijden eet ik mee maar ik vermijd koolhydraten dus dan eet ik bijvoorbeeld veel groente met een tartaartje. Ik lunch meestal met veel vis. Mijn man neemt brood met beleg mee naar zijn werk en de meiden nemen ook brood met beleg en een stuk fruit mee naar school. We drinken geen frisdranken, enkel water, koffie en thee.

Bezuinigen op eten is gewoon lastig omdat vis duur is en ik vind persoonlijk dat je niet hoeft te bezuinigen op eten, je kan op genoeg andere dingen bezuinigen zoals telefoonrekeningen, energie en water. Ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes maar soms maak ik een lasagne en die maak ik gewoon met een pakje.

Hoeveel besteed je per maand aan kleding?
Ik besteed maandelijks eigenlijk niet zoveel aan kleding. Als de meiden wat nodig hebben dan word dat gekocht, maar laten we zeggen dat ik rond de 60 euro per maand eraan kwijt ben. Daar zitten dan ook kledingstukken voor manlief bij, hij is bouwvakker en die verslijt daardoor wat meer kleding.

Wat zijn je ultieme bespaartips?
Mijn bespaartip is; het licht, laat de lichten wat meer uit en doe gezellig een kaarsje aan. We hebben een goedkoper stroomtarief in de nacht, dus dan doen wij het wassen en drogen en dan zetten wij de vaatwasser aan.  Speur de folders af op aanbiedingen van de supermarkt. Ik heb folder apps op mijn telefoon en daarmee ga ik op koopjesjacht en als er bijvoorbeeld in 3 verschillende winkels een aanbieding is dan ga ik daar op af. Wij geven veel geld aan boodschappen uit maar ik jaag altijd wel op de aanbiedingen.

Dankjewel voor het delen van je verhaal Rachel, je kunt meer van haar lezen via LaFamilaB en op Instagram via Racheltjuh. Ik wil je veel kracht en herstel toe wensen en heel veel geluk en gezondheid voor je prachtige gezin.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • MamaPlaneet
  19 maart 2017

  Schrikken op de vroege zondagochtend.€280 per week vind ik erg veel. Wat dapper van je om over je anorexia te praten en je verhalen met de wereld te delen.

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  19 maart 2017

  Wat een bijzonder verhaal weer. Ikvind dit een hele leuke rubriek!
  €280 per week aan boodschappen is inderdaad veel maar in dit geval ook wel begrijpelijk als je zo bewust met eten bezig bent. En zolang je het kan betalen door verder verstandig met je geld om te gaan is het prima lijkt nij.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Ondernemer Julia Augustijn van Het online brein aan het woordMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  19 maart 2017

  Jeetje want een verhaal. Nooit gedacht dat de gevolgen van anorexia zolang blijven zelfs als het onder controle is. Ik vind 280 euro ook heel erg veel voor boodschappen. Zelfs als ik het vergelijk met mijn budget terwijl ik ook weinig koolhydraten eet. Ik vind het knap dat je hierover vertelt.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hoe een andere zwangere mamablogger aan mij dacht….My Profile

 • Nicole
  19 maart 2017

  Ik zal behoorlijk in herhaling vallen haha maar inderdaad grote uitgave aan eten en drinken. Vond wat wij uitgeven al veel haha. Maar wat je zegt klopt ook wel, bezuinigen kan op amdere dingen ook goed. En als je er het geld voor hebt waarom niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #37 | Drukke zonnige weekMy Profile

 • Dees
  19 maart 2017

  Wow dat geven wij ongeveer per maand uit nu moeten wij opletten en soms droom ik ervan gewoon ongelimiteerd boodschappen te doen. Maar vis en vlees en vers is idd snel duur helaas!
  Wat dapper dat je zo open vertel hopelijk schikt het sommige af.
  Dees onlangs geplaatst…Peuter tagMy Profile

 • Marloes
  19 maart 2017

  Jeetje wat heftig dat de gevolgen zo lang nog last geven! Een eigen bedrijf dwingt inderdaad meer naar sparen maar veel mensen vergeten dat ook wel eens!
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn week in outfitsMy Profile

 • Nicole
  19 maart 2017

  Jeetje dat is inderdaad veel geld aan.boodschappen. En elke dag meerdere maaltijden koken is er niets dat jullie allemaal lusten?
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn favoriete TV-programma’sMy Profile

 • doortjesblog
  19 maart 2017

  Wat een bijzonder verhaal! Ik schrik er ook van dat de gevolgen van anorexia zo lang “zichtbaar” blijven! En van de kosten van de boodschappen, dat besteden wij als gezin per maand! Wat dat betreft kun je beter een tientje besparen op de boodschappen dan de lichten uitdoen en s’nachts wassen, want in de praktijk levert dat echt heel weinig op.
  doortjesblog onlangs geplaatst…Weekmenu; Veel Hollandse pot!My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  19 maart 2017

  Dat is wel waar trouwens, wat Doortje zegt. Ik heb dat een keer uitgerekend, ‘s nachts wassen levert je hooguit een tientje per jaar op. Elke week een tientje besparen op je boodschappen levert je ruim 500 euro per jaar op…
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Wat hebben koekjes en straaljagers gemeen met elkaar? Oftewel: het geheim van de verzonken kosten…My Profile

 • marijke
  19 maart 2017

  Wow 280 euro aan boodschappen haha dat is inderdaad heel veel. Maar vis en vlees is inderdaad heel duur en als je dat ook als lunch eet ben je al snel duur uit. Heftig om te lezen dat de gevolgen van anorexia zo heftig blijven.
  marijke onlangs geplaatst…Kookblunders van lezers #1My Profile

 • Juliette
  19 maart 2017

  Vis is zo ontzettend duur.. Ik heb zoveel respect voor je Rach ❤️ hoe je blijft doorzetten ondanks alle tegenslagen..
  Juliette onlangs geplaatst…Beau’s outfit: speeltuinMy Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  19 maart 2017

  Ik volg Rachel en zij heeft een ontzettend heftige strijd met veel pijn. Als ze veel vis eet, omdat ze dat wel goed kan verdragen dan is het alleen maar logisch dat er wekelijks een groot bedrag naar de boodschappen gaan. Boodschappen is in Rachel’s geval wel het laatste waar ze op zou moeten bezuinigen. Ze moet juist zo goed mogelijk voor zichzelf zorgen, koste wat kost. Gelukkig kunnen ze het zich financieel veroorloven.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een overbelaste pink & aanpassen blogfrequentieMy Profile

 • Essma
  19 maart 2017

  Jeetje…! Wel groot respect hoor voor deze moeder die ondanks alles toch alles draaiende houdt! Petje af!
  Essma onlangs geplaatst…Photo Diary Little Origin #1My Profile

 • Villa Blabla
  19 maart 2017

  Ik heb zoveel respect voor je Rachel! Je blijft altijd zo positief en bent zo’n doorzetter. Ik begrijp heel goed dat je niet bespaard op voeding.
  Chapeau voor dit eerlijke en moedige artikel!
  Villa Blabla onlangs geplaatst…Je knippert één keer met je ogen en ze zijn volwassenMy Profile

 • Marije
  19 maart 2017

  Wat een geld per week zeg! Maar ja, vlees en vis is inderdaad erg duur. Wel stoer dat je hier je verhaal doet! Ik hoop dat je lichaam weer eens aardig voor je gaat doen!
  Marije onlangs geplaatst…Verstelbare bamboe rompers van HEMAMy Profile

 • lisette
  19 maart 2017

  250euro vind ik ook wel veel geld voor de boodschappen. Helaas is het zo dat gezonde producten het duurste zijn. Knap hoe je er mee omgaat en je verhaal deelt.
  lisette onlangs geplaatst…Kraamcadeaus Part 1 # KledingMy Profile

 • Nicole
  19 maart 2017

  Wow dat is veel boodschappen geld! Maar als je daardoor wel kan eten omdat je gewoon koopt wat je nodig heb voor je gezondheid.. en je hebt het ook.. dan maakt het eigenlijk niks uit! Je gezondheid is onbetaalbaar namelijk! Respect voor jou! ?
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #5My Profile

 • Melanie
  19 maart 2017

  Respect voor je verhaal. Knap dat je het onder controle hebt. Maar persoonlijk vind ik €280,- pw erg veel. Wij zijn met zijn 5en en geven gemiddeld €100,- tot €120,- pw uit. Afhankelijk of er weer wasmiddel of luiers gekocht moeten worden.
  Melanie onlangs geplaatst…Mijn favoriete eten.My Profile

 • Rachel
  19 maart 2017

  Zoveel is 280 toch niet per week. Wij hebben 100/120 per maand, maar mijn jongens zijn klein. En als je zo lang minimalistisch hebt gegeten wil je daar niet op besparen.
  Respect dat je ondanks alles toch nog een gezin draaiende kan houden. Heftig wat anorexia kan doen. Sterkte met je lijf, maar ook je gedachtes. Uit eigen ervaring weet ik dat de gedachtes nooit helemaal weg zijn.
  Rachel onlangs geplaatst…Liefde op Saint Patricks dayMy Profile

 • Aneta
  19 maart 2017

  Mooi verhaal en leuk om bij iemand thuis te kijken. Wii zijn met z’n tweetjes en geven per week tussen de 50 a 60 euro uit voor boodschappen. Ja, en op het licht kunnen we inderdaad wel eens besparen haha

 • rachel
  19 maart 2017

  ja dat wel maar is voor mij meestal niet haalbaar kwa voedingstoffen. een pan nasi bijvoorbeeld ja daar krijg ik last van dus we blijven altijd wel aan die apparte potjes zitten 😉 het is niet zo dat ik kha eet dat de rest dat dan ook maar moet doen 😉

 • karlien
  19 maart 2017

  Super knap van je dat je dit deelt! Wij geven p.m. zo’n 500 € uit aan boodschappen en besparen lukt echt niet :O
  karlien onlangs geplaatst…Wandelen met kinderen, zo doe je datMy Profile

 • Irene
  19 maart 2017

  Wat knap dat je zo eerlijk bent over hoe je jezelf voelt en hoe het met je gaat (ik heb zojuist even je website bekeken).
  Jammer dat de gevolgen van deze nare aandoening nog zo’n lange uitwerking hebben. Weet je of het ooit nog over kan gaan, of dat het stabiliseert?

  Het boodschappenbedrag is inderdaad hoog, maar so what? Zolang jullie het kunnen betalen. Bovendien zul jij als geen ander weten dat een goede gezondheid belangrijker is, dan uitstapjes maken of andere extraatjes doen/kopen.

 • rachel
  19 maart 2017

  dank je wel 😉 en ik zou nooit meer helemaal beter worden en zal altijd met een maag en darm probleem blijven lopen. artsen kunnen nu al niks doen zolang het lichaam niet “opstart” en uit zich zelf dingen gaat opnemen en herstellen
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 18 maart ’17, een dagje op pad met rasjeMy Profile

 • rachel
  19 maart 2017

  haha blijft een issue he dat besparen 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 18 maart ’17, een dagje op pad met rasjeMy Profile

 • Loes
  19 maart 2017

  Wow, wat een dure boodschappen! Maar je moet doen wat goed is voor je lichaam en vlees en vis is inderdaad helaas duurder.. Heel vervelend dat je anorexia zo’n effect heeft op je dagelijks leven.
  Loes onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Nederlandse Bloggers en/of YoutubersMy Profile

 • rachel
  19 maart 2017

  Lieve kel heb je nog niet bedankt maar thnx dat je het gepubliceerd hebt 😉 dikke kusss <3
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 18 maart ’17, een dagje op pad met rasjeMy Profile

 • Audrey
  19 maart 2017

  Wat naar dat je nog steeds last hebt van de impact van die rotziekte op je lichaam 🙁 En idd, veel geld aan boodschappen, maar in jullie situatie wel logisch. Sterkte!
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 10 (ontknoping!)My Profile

 • Mirjam
  19 maart 2017

  Ik heb je een tijdje niet gevolgd (eigen issues, haha), maar leuk om je hier tegen te komen 😉 Gauw je blog weer bijlezen 🙂

 • Jessica
  19 maart 2017

  Wat ontzettend dapper dat je hier zo open over durft te schrijven. Merk je zelf al wat verschil hoe je lichaam reageert sinds de afgelopen maanden op voedsel? Kan dat nog verbeteren?
  Jessica onlangs geplaatst…Goede eigenschappen van JessMy Profile

 • Irene
  20 maart 2017

  Sterkte! Ik hoop erop dat je lichaam het op mag pakken, of dat er een passende andere oplossing mag komen.

 • rachel
  20 maart 2017

  Dank je wel. en nee ik zou voorlopig geen verbetering merken jammer genoeg, wat ik al schreef het lichaam is dusdanig beschadigd dat eigenlijk de rest van mijn leventje beperkt moet blijven eten en aan de nutri’s zit en ja het ergste de pijn moeten verdragen

 • Tirza
  29 augustus 2017

  Het bedrag is erg hoog voor de boodschappen, maar ik begrijp het wel vanwege haar lichamelijke gesteldheid. Knap dat ze er over durft te schrijven.

 • Tio
  3 januari 2018

  Nooit geweten dat het zulke gevolgen had met die schade die je er door kan oplopen als je te ver gegaan bent. Dan is er wel speciaal eten voor nodig wat het lichaam goed verteert en wat niet pijnlijk aanvoelt. Ik ken die nutridrink ook wel en daar zit alles in. Wat een moed om dat zo hier te vertellen. Dat bedrag is ook erg hoog maar het zal wel speciaal gezonde voeding zijn. Wat een laag gewicht voor zo”n leeftijd. Ik heb gehoord dat het voor jongeren in de groei nog schadelijker is.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.